HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#4161 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:59

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:57

De nem csak kézreállónak kell lennie :) Nekem a passatban letörik az ujjam az index használatától is, olyan nehezen kapcsolható.

Ezek szerint Te használod. Piros pont. :)

#4162 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:59

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:51

Kiegészíteném egy harmadikkal, és negyedikkel:

-A nyugdijas battyog nagy panaszkodás közepedte a járdán, fordul a zebra felé, és ugyanúgy lehajtott fejjel körülnézés nélkül, ugyanabban a tempóban elkezd áthaladni a zebrán. Akkor is, ha én ebben a pillanatban már 30cm-re vagyok a zebrától.

-A nyugdijas battyog nagy panaszkodás közepedte a járdán, egyszercsak meglátja szemből a buszt közeledni. Ekkor bevágja a sebváltót gazella fokozatba, és ugyancsak bármiféle tájékozódás nélkül elkezd keresztbe átrohanni az úton. Ezután általában valaki ledudálja őket (én a "MIVAN MAMI, NEM KŐ A NYUGDíJ?!" mondatot kikiáltva szoktam nyomatékosítani idegességemet), erre jön vissza a "büdös kölke" meg a "neveletlen sofőr" duma.

A helyzet hasonlít arra, amikor a buszon ültem középiskolás koromban, és odaállt mellém a mami. Nem csinált semmit, nem mondott semmit, csak gyilkos tekintetet vetett rám. Aztán mikor a következő megállónál felszállt a barátnője és a nyugdíjasklub teljes volt, már nyomta is a dumát, hogy a mai fiatalok, a büdös kölkei, milyen neveletlenek. Erre én elmagyaráztam neki, hogy csak kérnie kellett volna, és átadom a helyet. Csakúgy kapkodta a levegőt két infarktus között...

Tökigaz :D , a buszos sztorit kiegészíteném azzal, a csodálatos emlékkel iskolás koromból, hogy rajta 10 évesen 1Tonnás táska+tesicucc a kézbe, a néni meg két répával a szatyrába: állj föl fiacskám! Juszt se álltam föl!

#4163 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:00

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:59

Ezek szerint Te használod. Piros pont. :)

Használom, csak sokszor olyan mint a kormányváltós autó, meg kell markolni a működtetéshez :)
(Vagy csak nagyon hozzászoktam, hogy a Hondában könnyedén megy egyujjal.)

#4164 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 16:01

Idézet: Konor - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:36

ha te csak előre figyelsz mikor köd van akkor ne vezess kérlek egyébként ködbe meg vezess lassan vagy ne csodálkozz mikor utoljára hallod a mentőt :) 

Ha nem értesz valamit, de mégis feltétlenül szükségét érzed, hogy kifejezd magad...  nos az a kérésem, mégse itt tedd. Bármilyen humorosnak hiszed magad, csak kényszeredetten tudok nevetni a butaságodon. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#4165 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:01

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:59

Tökigaz :D , a buszos sztorit kiegészíteném azzal, a csodálatos emlékkel iskolás koromból, hogy rajta 10 évesen 1Tonnás táska+tesicucc a kézbe, a néni meg két répával a szatyrába: állj föl fiacskám! Juszt se álltam föl!

Én meg sem vártam, hogy szóljon, hanem átadtam a helyem. Nem a két répának esik nehezére és fárasztó az álldogálás.

Szerk.: Amúgyis a kedvenc helyem csuklós buszon a forgózsámoly, simán meg hátul, a "dühöngő" volt. :D

#4166 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:08

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:01

Én meg sem vártam, hogy szóljon, hanem átadtam a helyem. Nem a két répának esik nehezére és fárasztó az álldogálás.

Erre mindig azt szoktam mondani: aki nem bírja a meleget ne menjen a napra!

#4167 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:09

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:01

Szerk.: Amúgyis a kedvenc helyem csuklós buszon a forgózsámoly, simán meg hátul, a "dühöngő" volt. :D

Ja azok nekem is a kedvenceim voltak! :D 

#4168 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:11

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:08

Erre mindig azt szoktam mondani: aki nem bírja a meleget ne menjen a napra!

No offense, de erre azt mondom, hogy kit mire neveltek. Engem arra, hogy az időseknek, a kismamáknak, a testi fogyatékosoknak, a kisgyerekkel lévőknek adjam át az ülőhelyem. Átadtam és nem éreztem alantasnak ezt.

#4169 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:11

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:01

Ha nem értesz valamit, de mégis feltétlenül szükségét érzed, hogy kifejezd magad...  nos az a kérésem, mégse itt tedd. Bármilyen humorosnak hiszed magad, csak kényszeredetten tudok nevetni a butaságodon. :)

az olyan sofőröknek aki nem használják a tükröt mert elvonja a figyelmüket ködbe néhány tizedmásodpercre és ettől nem tudnak csak előre meredten figyelni nem kellene vezetni  :)

nem tudom te hol tanultál vezetni de nálunk azt is oktatták hogy nem csak elöttünk van autó hanem hátul  is  és oda is kell figyelni és a tükröket rendszeresen használni is kell de nem borotválkozásra ha ez már nehéz akkor nem kell vezetni :)
járthatsz busszal vagy taxival is  :) 
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#4170 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 16:17

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:39

No, akkor a tisztánlátás végett ;) : Csukott szemmel is bármely kezelőszervet megtalálom az autóban.....

Hmm, és egy viszonylag egyszerű, egyenes mondat megértéséhez mégis mennyi idő kell.  :(  :(  Mert - úgy tűnik - eddig a pillanatig - nem esett le, hogy nem beszéltem olyasmiről, hogy megtalálod-e a szükséges kezelőszerveket vagy sem. Természetesnek vettem, hogy ismered a járművedet. Igaz, azt is, hogy magadat. Nos, ez utóbbiban tévedtem...

Idézet

+ tizedmásodpercek míg tudatosodik, hogy te most látatlanban odanyúlsz a kapcsolóhoz + tizedmásodpercek míg azon töröd az agyad, hogy mi is volt az előbb az a furcsa árnyék előtted ....

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#4171 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:18

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:27

Azt hiszem, egyáltalán nem volt igazad.

/OFF

Másodpercekig csak a leevgőt kapkodta, amikor elismerted, hogy nem Neked van igazad. Ilyet még nem sokan láttak. De látom, megnyugodhatunk, nem változtál.

#4172 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:20

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:29

Ezt megértetted?

Már értem, hogy mit akarsz mondani. A gyakorlat azonban más az eltérő viselkedés miatt. Az autós, ha főúton közlekedik ragaszkodik az elsőbségéhez. Viszont gyalogátkelőhelynél a gyalgos jobban ragaszkodik az életéhez, mint az elsőbségéhez, éppen ezért egy kissé másként értelmezik ezt a szabályt azok, akik oktatják a KRESZ-t, vizsgáztatnak és akik a betartásért felelnek. Így alakult ki az a gyakorlat, hogy a tanulónak csak és kizárólag abban az esetben "szabad" (!) megállnia a gyalogátkelő hely elött, ha valamelyik gyalogos lelépett már. 
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#4173 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:21

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:11

No offense, de erre azt mondom, hogy kit mire neveltek. Engem arra, hogy az időseknek, a kismamáknak, a testi fogyatékosoknak, a kisgyerekkel lévőknek adjam át az ülőhelyem. Átadtam és nem éreztem alantasnak ezt.

Nem is vettem volna offensnek, semmi bajom nincs ezzel, az öregeket kivéve a többi csoportnak én is átadtam a helyet! Az öregekben hatalmasakat csalódtam már akkor és átértékeltem a neveltetést ;)

#4174 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 16:24

Idézet: Konor - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:11

az olyan sofőröknek aki nem használják a tükröt mert elvonja a figyelmüket ködbe néhány tizedmásodpercre és ettől nem tudnak csak előre meredten figyelni nem kellene vezetni  :)

nem tudom te hol tanultál vezetni de nálunk azt is oktatták hogy nem csak elöttünk van autó hanem hátul  is  és oda is kell figyelni és a tükröket rendszeresen használni is kell de nem borotválkozásra ha ez már nehéz akkor nem kell vezetni :)
járthatsz busszal vagy taxival is  :) 

Meghajlok nagyságod előtt. Azt hiszem valóban bizonyítottál már annyit, hogy nyugodtan kijelenthesd ezeket. Kezedben az abszolút igazság. Mindenesetre, ha zsebkendőt is találsz benne, ne használd.
¤

#4175 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:36

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:01

Tökigaz :D , a buszos sztorit kiegészíteném azzal, a csodálatos emlékkel iskolás koromból, hogy rajtam 10 évesen 1Tonnás táska+tesicucc a kézbe, a néni meg két répával a szatyrába: állj föl fiacskám! Juszt se álltam föl!

Nameg amikor gyerekek játszanak közvetlen az út mentén. Csalinkázik a biciklivel, vagy csak kergetik egymást... Na ilyenkor 2-es, 20. Parázok az ilyen helyzetektől.

Egyébként nemtom ismerős e valamelyikőtök Dunaharasztiban. Én kb 1 éve jártam arra utoljára, de ott ugye főűt megy át a falun, és közben vannak lámpás gyalogosátkelők. Nem kereszteződések, csak a zebra miatt vannak lámpák. És baszki ha odamegy egy gyalogos, akkor pillanatok alatt vált pirosra a lámpa az autóknak. Na ott párszor kipróbáltam a satuféket :) És a helyiek úgylátom tisztában vannak a helyzettel, mert egy csapat iskolás is kiröhögött, mintha direkt ezzel szórakoztak volna :)

#4176 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 16:44

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:18

/OFF

Másodpercekig csak a leevgőt kapkodta, amikor elismerted, hogy nem Neked van igazad. Ilyet még nem sokan láttak. De látom, megnyugodhatunk, nem változtál.

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet 
Az úttal kapcsolatos fogalmak

a) [244]Út: a gyalogosok és a közúti járművek közlekedésére szolgáló közterület (közút), illetőleg magánterület (közforgalom elől el nem zárt magánút) .

b) Járda: az útnak a gyalogosok közlekedésére szolgáló – az úttesttől szintkülönbséggel, kiemelt szegéllyel, vagy más látható módon elhatárolt – része; a gyalogút azonban nem járda.

c) Úttest: az útnak a közúti járművek közlekedésére szolgáló része. 

A gyalogos nem onnantól vesz részt a közlekedésben, mikor lelép az úttestre. Az úton halad ugyanúgy, mint a járművek, csak nem az úttesten, hanem a járdán.

Idézet 
Elsőbbség: továbbhaladási jog a közlekedés más résztvevőjével szemben. Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására. Azt a gyalogost, akinek elsőbbsége van, az elsőbbségre kötelezett nem akadályozhatja és nem zavarhatja áthaladásában. 

Kereszteződés: jármű halad az úton, áthalad a kereszteződésen, majd továbbhalad

Gyalogosátkelőhely: gyalogos halad az úton, áthalad a zebrán, majd továbbhalad

Elsőbbség kereszteződésben:

Idézet

Idézet 
(3) Útkereszteződést járművel csak olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a vezető eleget tehessen elsőbbségadási kötelezettségének és e tekintetben másokat a jármű sebességével ne tévesszen meg. 

Idézet

Idézet 
Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására.

Az elsőbbség nem onnantól "kezdődik", mikor behajt a jármű a kereszteződésbe. Nem kényszerítheted satufékre (sem). Elsőbbség: továbbhaladási jog

Elsőbbség kijelölt gyalogosátkelőhelyen:

Idézet

Idézet 
(2) Azt a helyet, ahol az (1) bekezdés értelmében a gyalogosnak elsőbbsége van, járművel csak fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel szabad megközelíteni úgy, hogy a vezető elsőbbségadási kötelezettségének - a szükséghez képest megállással is - eleget tudjon tenni, és e kötelezettségének teljesítése tekintetében a gyalogosokat a jármű sebességével ne tévessze meg.

Idézet

Idézet 
Azt a gyalogost, akinek elsőbbsége van, az elsőbbségre kötelezett nem akadályozhatja és nem zavarhatja áthaladásában.

Elsőbbség: továbbhaladási jog. Nem akadályozhatod meg, hogy a gyalogos az úttest túloldalán lévő járdán haladjon tovább. Nem kényszerítheted megállásra (sem).

Mindkét tábla olyan helyet jelöl, ahol az elsőbbségadás kötelező más jármű ill. gyalogos számára. Szükség esetén akár megállással is biztosítani kell a másik közlekedő fél elsőbbségét [továbbhaladási jogát].

Összeáll a kép?

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 12., szerda

Egyébként pedig: honnan kellene tudnom, hogy a járda szélén álló gyalogos át akar kelni? Van, hogy dudával nem tudom őket lecsalogatni őket a zebrára...

Te igen...
¤

#4177 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 16:49

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:20

Már értem, hogy mit akarsz mondani. A gyakorlat azonban más az eltérő viselkedés miatt.

Bocsánat.

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 12:12

A KRESZ szerint akkor van elsőbsége a gyalogosnak, ha lelép a zebrára. ......

¤

#4178 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:53

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:51

Kiegészíteném egy harmadikkal, és negyedikkel:

-A nyugdijas battyog nagy panaszkodás közepedte a járdán, fordul a zebra felé, és ugyanúgy lehajtott fejjel körülnézés nélkül, ugyanabban a tempóban elkezd áthaladni a zebrán. Akkor is, ha én ebben a pillanatban már 30cm-re vagyok a zebrától.

- ... helyzet hasonlít arra, amikor a buszon ültem középiskolás koromban, és odaállt mellém a mami. Nem csinált semmit, nem mondott semmit, csak gyilkos tekintetet vetett rám...

- Ez a harmadik nálam belefér abba a kategóriába, aki "jelzi" hogy át akar kelni. Veszélyeztet ugyan mindenkit, de legalább határozott. Nem is sok köze van ennek a kategóriának a nyugdíjasokhoz, megteszik ezt a fiatalok is.

- A negyedik meg főleg nem külön kategória. Viszont én átadtam volna a helyem. Kérés nélkül. Ha Téged már kérni kell erre, akkor baj van. :(

#4179 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 17:04

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:53

- A negyedik meg főleg nem külön kategória. Viszont én átadtam volna a helyem. Kérés nélkül. Ha Téged már kérni kell erre, akkor baj van. :(

Igen, akkor baj van, mert engem kérni kell rá. Elvárom ugyanúgy, mint ahogy ők is elvárnak tőlem valamit.

#4180 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 17:06

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:24

Meghajlok nagyságod előtt. Azt hiszem valóban bizonyítottál már annyit, hogy nyugodtan kijelenthesd ezeket. Kezedben az abszolút igazság. Mindenesetre, ha zsebkendőt is találsz benne, ne használd.

félek hogy tényleg így vezetsz ha ilyeneket mondasz és magadra is veszed
mert tudod akinek nem inge .....

ha jól emlékszem te írtad hogy : " Megette a fene - ha tényleg ködben vagy - arra figyelsz, hogy valaki utolért-e..."
ha használod a tükröt akkor észreveszed ha nem használod akkor tényleg nem veszed észre hogy mondjuk egy mentőautó éppen siet de sajnos nem használod a tükröt ezért a beteg nem élte túl

nem hiszem el hogy ilyen vagy !!!

:respect:
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211