idézet:
Ezt írta Rive:
Azaz: közúton semennyi?[/quote]
Pontosan. Csak arra akartam rávilágítani, hogy ő is csak ugyanolyan ember, mint a többi, akkor miért szidjuk/dícsérjük jobban/kevésbé valamiért, mint az "átlagot"?
Gyorshajtás
Elküldve: 2004. 01. 27. 16:49
Elküldve: 2004. 01. 27. 19:05
idézet:
Ezt írta Carmaged:
miért szidjuk/dícsérjük jobban/kevésbé valamiért, mint az "átlagot"?[/quote]
Talán mert "közéleti személyiség"? Talán mert neki kéne példát mutatni? Na jó, kihúzom a bilit a kezemből
Na, ma reggel csorgok befele a munkahelyemre, 16. ker Mátyás király út, ezüst Xsara Picasso, az emelkedőn felfelé kilencvennel előzött a lefagyott úton, hóesésben.
Szembejött a 44-es csuklósbusz.
Mit gondoltok, ki fékezett, hogy ne csattanjanak? Hát persze hogy a busz.
Mondjuk ezt a pöcsöt minden reggel látom, a múltkor akkor előzött meg engem, amikor én előztem a buszt... ha minden reggel ennyire siet, miért nem indul hamarabb? Kezét-lábát úgy összetörném az ilyennek, hogy maximum a tolószékkel tudna gyorshajtani utána.
Elküldve: 2004. 01. 27. 19:30
Elküldve: 2004. 01. 27. 20:51
idézet:
Ezt írta Indy:
Te vak vagy?Igen. Nézz jobban körül. Mindkettőből van... Ha én lennék a képeken nagyon zavarna.[/quote]
mutass egy rendszámot a mentőén kívül a mai "hírekben"
mellesleg pellengérre kéne állítani, nem személyiségi jogot védeni pl annál a taxis cápánál, aki tegnap a gyorsforgalmin kinyírta a trabantos srácot.
annak esélye sem volt, a mercinek meg elfogyott a két méter orrból másfél, a kaszni meg sértetlen. [url="http://"http://langlovagok.hu/kepek2004/dernei/040126_ferihegyitrabant.shtml"]http://langlovagok.h...yitrabant.shtml[/url]
Elküldve: 2004. 01. 27. 21:08
Úgy 2.5-3 óra múlva jöttek visszafelé, akkor rakták fel a trélerre a 2 autó maradványait.
Hát az a taxis sem 100-zal ment. Én is megyek néha arra, tolok neki 100-120-at, de volt hogy hasonló fekete (vagy lepukkant 1.000.000km-es német feketeimport vajfehér) MB taxik 160-180-nal toltak le az útról, cikáznak, villognak, miegyéb.
Érdekes, én úgy vettem észre, hogy a nagyobb taxistársaságok sofőrjei (City, Fő, mittoménmilyen taxi) nem szoktak durván szabálytalankodni. Talán ellenőrzik őket, talán nem vesznek fel minden ****-t, de a legtöbb - általam tapasztalt - szabálytalankodó taxis vagy magánzó, vagy valami nevesincs (Ferihegyitaxi? nem tudom, de nem hallottam jókat az ottani viszonyokról), szal valami féligmaffiózó szervezet tagja.
Elküldve: 2004. 01. 28. 22:50
idézet:
Ezt írta Omega:
Csak mp3-ak letöltésének lehetőségét találom a linken...[/quote]
Szerencsere megszunt. [url="http://"http://www.snuffx.com"]Ez hasonlo[/url]
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2004. 02. 08. 17:44
Elküldve: 2004. 02. 09. 10:26
Igazán nem nevezném magam úrvezetőnek (a havonta 2-2,5 eKM-t teszek a Rönómba), ennek javát pesten, illetve M1-M7. illetve 1-es úton bicske felé. Még a múl évben történ velem (feleség, gyerek is velünk volt) egykis koccanás az M1-M7 közös szakaszán. Már kiértünk pestről, a 100 as tábla után lefelé a lejtőn gurultunk kb 100 körül, a belső sávban, amikor egy Szuzukis (egyébként szőke) hölgy egyszerően megállt, nem lassított, hanem 0-ra megállt. Persze én nem tudtam ezt megtenni, és belérohantam. Nem útköztünk nagyot, de a kocsimban 350 eFt-s kár lett, bajonk nem történt. Amikor kiszálltam a kocsiból a csaj rögtön elsírta magát, hogy mit tett, meg ilyenek, próbáltam vígasztalni (pedig abban a Szuziban alig ment valami tönkre...)Félreálltunk, és amikor rákérdeztem, hogy mi történt amiért teljesen megállt, nem tudott mit válaszolni. Mivel tulajdonképpen én nem tartottam be a követési távolságot, ezért azt gondolom, hogy jogilag én voltam a hibás, egy olyan helyzetben ahol igazán nem lehetett mást tenni: nem lehet olyan követési távolságot tartani, hogy biztosan meg tudj állni, ha az előtted lévő akármilyen ok miatt megáll! Bár már utólag mit sem ér az okoskodásom, de az ilyen esetekben nem valósul meg a küzúti forgalom veszélyeztetése? Az ok nélküli hirtelen megállásra gondoltam.
Más: nap mint nap ahogy jövök be pestre a közös szakaszon, sokan úgy próbálnak előnyhoz jutni, hogy a leállósávon tépnek ezerrel befelé, amíg mi cammogunk. Rendőr csak nagyritkán. Arra gondoltam, van egy 27 éves BMV_m. Mi lenne ha épp akkor romlana el,és kiállnék a leállősávba, amikor már szehgény 20 milkós autósnak már nincs esélye a fékezésre...(nem tudnám megcsinálni, de jó eljátszadozni a gondolattal...)
Elküldve: 2004. 02. 09. 10:57
idézet:
Ezt írta Tillu:
Gyerekek!
... Már kiértünk pestről, a 100 as tábla után lefelé a lejtőn gurultunk kb 100 körül, a belső sávban, amikor egy Szuzukis (egyébként szőke) hölgy egyszerően megállt, nem lassított, hanem 0-ra megállt. Persze én nem tudtam ezt megtenni, és belérohantam. Nem útköztünk nagyot, de a kocsimban 350 eFt-s kár lett, bajonk nem történt. Amikor kiszálltam a kocsiból a csaj rögtön elsírta magát, hogy mit tett, meg ilyenek, próbáltam vígasztalni (pedig abban a Szuziban alig ment valami tönkre...)Félreálltunk, és amikor rákérdeztem, hogy mi történt amiért teljesen megállt, nem tudott mit válaszolni. Mivel tulajdonképpen én nem tartottam be a követési távolságot, ezért azt gondolom, hogy jogilag én voltam a hibás, egy olyan helyzetben ahol igazán nem lehetett mást tenni: nem lehet olyan követési távolságot tartani, hogy biztosan meg tudj állni, ha az előtted lévő akármilyen ok miatt megáll! Bár már utólag mit sem ér az okoskodásom, de az ilyen esetekben nem valósul meg a küzúti forgalom veszélyeztetése? Az ok nélküli hirtelen megállásra gondoltam... [/quote]
A hirtelen ok nélküli megállás sztem megfelel az akadályoztatásnak.
Elküldve: 2004. 02. 09. 11:38
De nem tudom mi lett volna ha kifogok egy bunkó állatot, aki nekiáll még kekeckedni is...
Elküldve: 2004. 02. 09. 11:56
idézet:
Ezt írta Tillu:
Szerintem is, de hogyan tudom ezt bebizonyítani? Hívjak rendőrt? Hát azért fog jól oldalbabillenteni, amiért nem álltam meg! másrészről hátul ült az asszony a gyerekkel, most álljak ott 2 órát ezért? Nem tudom, végülis vismajor vót asszem, így jól hazamentem, aztán megittunk egy üveg pezsgőt az ijedelemre, ennyi. Másnap magyarázkodhattam a főnökömnek (a kocsi céges...)
De nem tudom mi lett volna ha kifogok egy bunkó állatot, aki nekiáll még kekeckedni is...[/quote]
Autópályán ok nélkül megállni a leállósávon kívül, az közlekedési szabálysértés. Műszaki hibás járművet is haladéktalanul el kell takarítani a sávból. A követési távolság be nem tartása is szabálysértés, te is hibás voltál, mert abba gondolj bele, hogy mi lett volna akkor, ha a szöszi nem önszántából áll meg, hanem mőszaki hiba, vagy bármilyen más körülmény miatt besatuzik, netán kissé kipördül. Nem úsztátok volna meg ennyivel. Arra akartam csak kilyukadni, hogy a követési távolságot nem csak az alapján kell tartani, hogy milyenek az út és látási viszonyok, hanem az előre nem látható, hirtelen bekövetkezhető eseményekre is valamelyest számítani kell. Olyankor +2 méter és/vagy 1 tizedmásodperc "haladék" is életet menthet.
Elküldve: 2004. 02. 09. 12:10
Csak azt nem értem, mi az, hogy nem tudta megmondani, miért satuzott? Mindennek oka van...
Elküldve: 2004. 02. 09. 12:10
De hogy a topic nevében foglaltakhoz is hozzáírjak: véleményem szerint a gyorshajtás önmagában nem veszélyes, ha azt képzett vezető, jó autóval, másokat nem veszélyeztetve, az időjárás és útviszonyoknak megfelelően teszi. Ha ezek egyike hiányzik, akkor felelőtlenül ön, és önveszélyesen vezet, és ez semmilyen körülmények közt nem engedhető meg!
Elküldve: 2004. 02. 09. 12:11
idézet:
Ezt írta Kókusz, az éretlen:
Nem tudom honnan kapott ihletet, de egyszer kipróbálta az illegális autóversenyzést is!!! Volt ugye 2, egymással párhuzamos út, és ott volt egy gyorsasági verseny. Igaz, nincs jó autója, szerintem egy másik amatőrrel vetélkedett. Azt nem tudom, hogy ki nyert, de az biztos, hogy kézifékkel fordultak meg, ami még egy kaszkadőrnek is veszélyes!!! Szerencse, hogy nem kapták el, és nem történt semmi baja... :o[/quote]
illegális gyorsulási verseny van minden pénteken, akit érdekel, az úgy is tudja hol van
én elég sokat járok ki.
mindig keresünk olyan helyszínt, ahol nincs forgalom.... és csak mi vagyunk. mindig figyelünk arra, hogy a körülményekhez képest minél biztonságosabb legyen, nem szokott gond lenni. rendőrök néha jönnek, elkergetnek minket, megyünk máshova
nincs kategória mindenki azzal versenyzik akivel akar.
szerintem sokkal inkább itt élje ki az ember a versenyzői hajlamát mint utcán, forgalomban.
kézifékes fordulás meg nem nagy dolog, nem is olyan nagyon veszélyes imho. és persze nem a tömeg közepén szoktak kézifékezni...
Elküldve: 2004. 02. 09. 12:17
idézet:
Ezt írta WiZARD:
.
kézifékes fordulás meg nem nagy dolog, nem is olyan nagyon veszélyes imho. és persze nem a tömeg közepén szoktak kézifékezni...[/quote]
Borulni eleg konnyu meg annak is aki "erzi" a kocsijat. Eleg egy kib. felfagyas es ...
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2004. 02. 09. 12:19
idézet:
Ezt írta mocsi:
Borulni eleg konnyu meg annak is aki "erzi" a kocsijat. Eleg egy kib. felfagyas es ...[/quote]
saját kocsijával, úgy hogy mást nem veszélyeztet imho mindenki azt csinál amit akar
láttam már elégsok kézifékes fordulást, borulást még nem![]()
Elküldve: 2004. 02. 09. 12:42
idézet:
Ezt írta WiZARD:
saját kocsijával, úgy hogy mást nem veszélyeztet imho mindenki azt csinál amit akar
láttam már elégsok kézifékes fordulást, borulást még nem[/quote]
Még nem.......
Elküldve: 2004. 02. 09. 13:38
idézet:
Ezt írta Drummaster:
Autópályán ok nélkül megállni a leállósávon kívül, az közlekedési szabálysértés. Műszaki hibás járművet is haladéktalanul el kell takarítani a sávból. A követési távolság be nem tartása is szabálysértés, te is hibás voltál, mert abba gondolj bele, hogy mi lett volna akkor, ha a szöszi nem önszántából áll meg, hanem mőszaki hiba, vagy bármilyen más körülmény miatt besatuzik, netán kissé kipördül. Nem úsztátok volna meg ennyivel. Arra akartam csak kilyukadni, hogy a követési távolságot nem csak az alapján kell tartani, hogy milyenek az út és látási viszonyok, hanem az előre nem látható, hirtelen bekövetkezhető eseményekre is valamelyest számítani kell. Olyankor +2 méter és/vagy 1 tizedmásodperc "haladék" is életet menthet.[/quote]
Ne haragudj, Drummaster, de SZVSZ nem mindenben van igazad. Ha mindenki arra számítana, hogy az előtte levőnek eltörik a főtengelye, durrdefektet kap... az enyhén szólva túlzás lenne. Ahogy Tillu írta, lejtőn lefelé mentek, ahol általában jóval az előtted levő autó elé látsz, tehát láthatsz minden okot, ami miatt lassítani kellene. A belső sávban még akkor sem illik akkorát fékezni, ha otthonmaradt az alapozó, vagy a rúzs. Mert ilyen indokokat is hall az ember, nem is ritkán. Meg van a módja, hogy hogyan kell autópályán megállni, és ezt a tanfolyamon meg is tanítják.
A műszaki hibáról meg annyit, hogy nemigen van olyan hiba, ami miatt az intenzív fékezésnél hamarabb megállna az autó.
Tillu, ha a nő nem tudta megindokolni, hogy miért állt meg hirtelen, akkor azt hiszem, a rendőr is melletted állt volna, a követési távolságot nem lehet utólag lemérni, viszont a közlekedés akadályozása egyértelmű. Ha salyát autóról lett volna szó, gondolom te sem hagyod ennyiben.
Elküldve: 2004. 02. 09. 13:44
idézet:
Ezt írta Studi:
...A belső sávban még akkor sem illik akkorát fékezni, ha otthonmaradt az alapozó, vagy a rúzs...[/quote]
![]()
LOL, ez marha jó volt!
![]()

Súgó
A téma zárva.