HWSW Informatikai Kerekasztal: Dopping a sportban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dopping a sportban Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:28

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:25

Bizos olvastátok a belinkelt cikkemet de azért ezt kiemelném:

És vérminta dologban is igaza van. Sokkal egyszerübb volna és azt már tényleg marha nehéz lenne egy sportolónak manipulálnia. Vérfiolát csak nem ültet be? :D

Dehogynem, nem láttad a GATTACA-t? :) Abban az ujjbegyből vettek vért és a főszereplő kis álbőrdarabka alá rejtette a vért és a tű abból vett mintát. ...nos ezek lehet hogy túl sokat nézték ezt a filmet. :)

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#242 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:29

Szedett be? Mert persze szedhetett, de miért tette volna? Miért nem beszél ő maga? Sárosak ezek, kár is szépíteni. :(
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#243 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:30

Idézet: td - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:28

Dehogynem, nem láttad a GATTACA-t? :) Abban az ujjbegyből vettek vért és a főszereplő kis álbőrdarabka alá rejtette a vért és a tű abból vett mintát. ...nos ezek lehet hogy túl sokat nézték ezt a filmet. :)

Üdv: Dan

Épp a Gattacát akartam írni én is :) Egyébként mondtak valami olyasmit is, hogy vallási okokból meg lehet tagadni a véradást.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#244 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:32

Idézet: Studi - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:29

Szedett be? Mert persze szedhetett, de miért tette volna? Miért nem beszél ő maga? Sárosak ezek, kár is szépíteni. :(

Mostmár meg vagyok zavarodva.

Ha Annusnak az a célja, hogy ne zaklassák őt és a családját többet, akkor enek érdekében a legcélravezetőb az lenne, ha pisilne egyet. Mindenki megnyugodna, lezárulna az ügy, kész. Ezzel a viselkedéssel viszont még jó ideig zaklatva marad. Miért nem pisil?
:think:  :think:  :think:

Szerkesztette: tocsa 2004. 08. 27. 12:35 -kor

#245 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:32

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:28

ha mégis dopingolt akkor mi a garancia arra, hogy a többi helyezett nem?

ez mondjuk igaz: ha előzőleg tényleg lazább volt az ellenőrzés, át lehetett verni, akkor a többi érmessel is meg kellene tenni az új, szigorúbb próbát

#246 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:33

Most kaptam ezt a mailt:

Idézet

Idézet egy orvostól...

Egy orvos vagyok, aki eddig imadta a magyar olimpiat, de elvettek az örömöm... Sajnos itt tobb dologrol nem esett szo, induljunk ki a tenyekbol....

1, Biologiailag nem kepzelheto el, hogy egy embernek itatas mellett ilyen hosszu ideig ne legyen 75 ml vizelete. EZ TENY! - ezen sajnos nincs mit vitatkozni...

2, Nagyon konnyu a vizeletet manipulalni. Ezert nem veletlen, hogy a 25 ml nem eleg... A ferfi hugycso hosszu, ezert elkepzelheto, hogy akar 20-25 ml vizelet (melyet kivulrol nyomnak bele) legyen benne. Tehat a bizottsag nem azert nem fogadja el a 25 ml-t, mert keves a vizsgalathoz, hanem azert, mert az meg nem biztos, hogy a holyagbol jon.

3, Meg a holyagban levo vizeletet is konnyu manipulalni. Egyszeru eljaras: kateterrel gyorsan ki lehet mosni a holyagot akar egy WCben is, majd helyette egy masik ember vizeletet benyomni. Az illeto azonnal ezt a vizeletet mindenki szeme lattara kiuriti... ...igy tiszta marad... ....CSAK, ha a vizsgalat elhuzodik, akkor mar nem olyan egyszeru a dolog, mert a sajat vizelete keveredni fog az idegen vizelettel es megvan a veszelye, hogy kimutatjak az anyagot... ...ezert akar ertheto, hogy a sportolo egyre idegesebb...

NEZZUK A TOVABBI TENYEKET:

1, Az illeto es annak orvosa (aki vastagon benne lehet) alairjak, hogy gyorsan tavoznak a helyszinrol... 2, Masnap nem elerheto a sportolo 3, felmerul, hogy esetleg egy masik magyar aranyat nyert sportolot is ujra megvizsgaljanak 4, erre a sportolok (gepkocsival, ami nem kovetheto) azonnal tavoznak - holott nem is azzal mentek... es tulajdonkeppen elerhetetlenek 3 napig, ami utan mar a modern dopping szerek zome kiurul a szervezetbol.. 5, ezt kovetoen ismet egy magyar csoda: nem tud egy ujabb sportolo pisilni.. ..majd fel oraval ezutan (mikor is eleg ido atmosni a holyagot), megtanul.... 6, Az ezustermet nyert sulyemelonk is ido elott hazautazik.. 7, vezetoink ossze vissza egymasnak ellentetesen nyilatkoznak... 8, ja egy magyar sulyemelo mar megbukott...

TEGYEK OSSZE A KEPET, EZEK UTAN KERDESES SZAMOMRA HOGY TUDOK-E MEG ORULNI MAGYAR ARANYNAK...

No comment  :(
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#247 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:34

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:30

Épp a Gattacát akartam írni én is :) Egyébként mondtak valami olyasmit is, hogy vallási okokból meg lehet tagadni a véradást.

Én olyan vallásról tudok, ahol a vérátömlesztés tiltott.

De ha egy vallás már olyan konzervatív, hogy egy fülbeszúrásos vérvételt elutasít, akkor az hót tuti, hogy a seggbe turkálást és a péló fogdasást se engedi meg.
:think:
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#248 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:35

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:28

A másik meg az ami az index cikkben volt, azóta bármit bevehetett ami doppingszernek minősül.

Bizony! Tényleg teljesen értelmetelen a verseny utáni vizsgálat. Elég ha bevesz egy fájdalomcsillapitót. Abban is vannak olyan anyagok, melyek tiltólistán vannak.
Ezért van az, hogy ha sérült versenyző pl. fájdalomcsillapitót szed, résztvehet a versenyen, de hivatalos orvosi igazolás kell benyújtania. Igy bár ott lesz a mintájában az anyag, de nem minősül dopping vétségnek.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#249 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:37

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:33

Most kaptam ezt a mailt:

Sorry, de már az első pontnál bukik az egész elmélet.

Ui.: ... és nagyon-nagyon szívesen demonstráltatnám az ilyen hülyeségek íróival, hogy mennyire nincs igazuk :evil2:

Szerkesztette: Rive 2004. 08. 27. 12:42 -kor

Elköltöztem :-)

#250 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: td - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:28

GATTACA-t? :) Abban az ujjbegyből vettek vért és a főszereplő kis álbőrdarabka alá rejtette

mert előre tudta, h onnan veszik
ha nem közlik előre a helyet, netán szokásosan, vénából veszik a mintát, akkor átverhetetlen a dolog
de persze kérdés, mi mennyi idő alatt ürül ki
nem tudom, h a vizelet eltartható-e valahogyan hosszabb időre
ha nem (tehát nem lehet saját, tiszta időben eltett mintája), akkor elég lenne ha továbbra is abból végzik a vizsgálatot, de DNS teszttel ellenőrzik vajon tényleg az övé-e

#251 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:25

És vérminta dologban is igaza van. Sokkal egyszerübb volna és azt már tényleg marha nehéz lenne egy sportolónak manipulálnia. Vérfiolát csak nem ültet be? :D

Országúti bringánál voltak durvább dolgok is, ugyan nem az olimpián, de a dopping topicban nem off. Egy versenyző akkor hagyta abba, amikor verseny után az edzője vérátömlesztésre kötelezte, hogy jópár liter tiszta vérrel higítsák fel a teljesítményfokozókkal felpumpáltat. Feleannyi mennyiséget nem kapott még, mint amit az edzője követelt, de már akkor nem bírta tovább, mindene fájt, leállíttatta, abbahagyta a versenyt, és kórházba ment. Elvileg pár decin múlt az élete. A bringás karrierjét ezután végleg feladta.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#252 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:39

Idézet: Degeczi - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:32

ez mondjuk igaz: ha előzőleg tényleg lazább volt az ellenőrzés, át lehetett verni, akkor a többi érmessel is meg kellene tenni az új, szigorúbb próbát

Ennek az a magyarázata, hogy a doppingot legritkábban szedi csak 1 ember. Általában többen szedik, szervezetten. És erre pont alkalmas a szombathelyi klub, vagy a súlyemelőink kicsiny közössége. A súlyemelőinkkel már korábban is voltak gondok, a szombathelyi klubot pedig valaki feldobta. Más versenyzőknél ilyen konkrét gyanú nem merült fel.

#253 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:39

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:33

Most kaptam ezt a mailt:

"es tulajdonkeppen elerhetetlenek 3 napig, ami utan mar a modern dopping szerek zome kiurul a szervezetbol"

No comment  :(

Már bocs, de milyne doppingszer ürül ki a szervezetből három nap alatt úgy, hogy nem mutatják ki? Kíváncsi lennék.

#254 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:41

Idézet: Degeczi - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:37

nem tudom, h a vizelet eltartható-e valahogyan hosszabb időre

Szobahőmársákleten bomlik. Elég beszagolni egy MÁV WC-be, és megtudod hogy ez pl milyen szaggal jár.
Ellenben hűtve valószínűleg eltartható.

#255 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:43

Idézet: Rive - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:37

Sorry, de már az első pontnál bukik az egész elmélet.

Ui.: ... és nagyon-nagyon szívesen demonstráltatnám az ilyen hülyeségek íróival, hogy mennyire nincs igazuk :evil2:

Mert?

#256 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:43

Van vkinek infoja arrol, hogy akik vizsgaljak a vizeletet, azokat ki ellenorzi?  :think:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#257 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:45

Idézet: tocsa - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:39

Már bocs, de milyne doppingszer ürül ki a szervezetből három nap alatt úgy, hogy nem mutatják ki? Kíváncsi lennék.

Nem vagyok doki, nemtom. De jó lenne tudni, hogy van-e ilyen.

#258 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:45

Idézet: Rive - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:37

Nem mindegy, hogy tud nem pisilni, vagy nem tud pisilni. Persz, mindenki vissza tudja tartani a vizeletét, de nem ez a cél, hanem az, hogy doppingvizsgálat gyanánt pisiljen egyet.

#259 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:47

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:43

Mert?

Mert pl. már én is jártam úgy - pl. egy-egy hátizsákos túrán -, hogy egész napi folyamatos vedelés mellett alig-alig jött valamit.

Egyik alkalommal a folyadékbevitel volt úgy 5-6-7 liter körül, időtartam 10-12 óra, táv valamivel több, mint ötven kilométer, a zsák 20 kiló, a hőmérséklet 30 körül. Meg - szerencsére - szél.

Még másnapra se jöttem teljesen rendbe.

Szerkesztette: Rive 2004. 08. 27. 12:49 -kor

Elköltöztem :-)

#260 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 12:47

Idézet

Idézet egy orvostól...

Persze, ebben az irasban is van egy rakas marhasag. En is orvos vagyok, elhiszed? :lol:

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »