HWSW Informatikai Kerekasztal: Dopping a sportban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dopping a sportban Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   daxko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 27. 13:15

Idézet: tocsa - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 14:12

Azt nem értem, hogy mi a nevetni való.

Az amerikai katonák, és a Szaddam DNS minta...

#282 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 13:15

Idézet: daxko - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 14:13

Veszünk vért, hogy megállapítsuk, a vizelet az övé-e. Akkor már nem lenne egyszerűbb a vérből vizsgálódni? ;)

De. Csak valami nagyokos azt nyilatkozta, hogy vérből hamarabb kiürülnek a szerek, mint vizeletből. Ebben azt nem értem, hogy az a rohadt tömegspektrométer nem mutatja még azt is ki, hogy mit szedett a nagymamád gyerek korában? Vagy ennyire gyérek lennének a viszgálati módszerek? De lehet, hogy rosszul gondolom.

Szerkesztette: tocsa 2004. 08. 27. 13:17 -kor

#283 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 13:16

Idézet: Rive - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 14:13

:nevet2:

Figyi, szerintem nézz utána, hogy miket is írsz :nevet:

Ui.: ez még mindig nem a "Bolygó neve: Föld" vagy mi a szösz :nevet:

Nem tudom mit kötözködsz, még kép is volt a felszerelésről, komolyan lehet kapni. Gondolod most találtam ki?
Ha megtalálom az oladalat akkor beírom ide a linket. Ennyi. Lehet megint röhögni.

#284 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 13:22

Idézet: tocsa - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 14:15

De. Csak valami nagyokos azt nyilatkozta, hogy vérből hamarabb kiürülnek a szerek, mint vizeletből.

Már párszor le lett írva: A vese kiszűr sok hasznos anyagot, ami a vizeletbe és a doppingvizsgálathoz nem kell, szóval sokkal nagyobb arányban találhatók meg benne a doppningszer nyomai. Vagy vegyenek inkább 2 liter vért, és majd elszöszmötölnek vele?
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#285 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 13:24

Idézet: tocsa - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 14:15

Vagy ennyire gyérek lennének a viszgálati módszerek?

Továbbfolytatva a gondolatmenetet:
Sokan kételkednek a WADA hatékonyságában. És itt eljutunk oda, hogy ők is bizonyítási kényszerben vannak (hogy hova sunyították el a sok lóvét), ezért példát kell statuálni. És ebből a szempontból lényegtelen, hogy a példa statuálás alanya ártatlan, vagy sem, a lényeg, hogy pozitív tesztet hozzanak. Kész. Valakit kipécéznek egy névtelen levél miatt, és lehet mutogatni véres kardként a mórickarajzot az állítólagos pisilőgépről, amit 14-en se vettek észre és a seggébe se találták meg. Vannak akik műfütyit emlegetnek. Kicsit feltűnő lett volna, ha két péló lóg neki a lába között. GOndolom jegyzőkönyvbe is bekerült volna.

Itt azt hiszem megértettem a dolgokat, összeálltak. Lényegtelen, hogy a kipécézett emberek ártatlanok vagy bűnösök. Ez az egész cirkusz arról a sleppről szól, akik nem sportolók, de ebből élnek. Milliárdokat tesznek el. Milliárdokat költünk olimpiára, és megéri?

#286 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 13:29

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 14:16

Nem tudom mit kötözködsz, még kép is volt a felszerelésről, komolyan lehet kapni. Gondolod most találtam ki?
Ha megtalálom az oladalat akkor beírom ide a linket. Ennyi. Lehet megint röhögni.

Azt gondolom, hogy ezt _is_ marhára félreolvastad.

Ha találsz valami olyan cuccot, ami alkalmas személyazonosításra, és nem kell visszaküldeni laborba, hanem otthon meg is csinálja a tesztet, akkor nagyon ügyes vagy :D

Addig is :nevet:

Ui.: Házi mintavevő kitet lehet rendelni, aminek az árában benne foglaltatik egy vizsgálat is. Amúgy a kit lényegében két fogkefeszerű bőrvakaró, meg két pattintós zárral rendelkező műanyagfiola.

Szerkesztette: Rive 2004. 08. 27. 13:39 -kor

Elköltöztem :-)

#287 Felhasználó inaktív   daxko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 13:33

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 14:16

Amerikában egy élelmes vállalkozó csomagküldő szolgálaton keresztül forgalmazott napenergiával működő szárítógépet. Vették mint a cukrot. A kedves vevő, csak a postai csomag kifizetése, és kibontása után döbbent rá, hogy amit vett nem más, mint egy méregdrága ruhaszárító kötél...
Az, hogy valamit árulnak, nem biztos, hogy létezik. Ha létezik, nem biztos, hogy működik...

Idézet

Hogyan végzik a vizsgálatot?

A mintát, például a hajszálat vagy a szájüregbõl ledörzsölt sejteket mosószerbe teszik; ekkor a sejtfalak felszakadnak, és a DNS kijuthat a sejtbõl. A szennyezésektõl megszabadított oldatot 95 oC-ra melegítik, hogy a DNS két szála szétváljon. A primereket, azokat a mesterségesen elõállított DNS-részeket, amelyek az STR elejét jelzik, 50–55  oC-on kötik a DNS-hez, hogy az STR-másolás meginduljon. A DNS-szálak a primerek miatt nem kapcsolódhatnak újra össze, és a primereken lévõ fluoreszcens jel megkönnyíti a késõbbi detektálást. A rendszerhez nukleotidokat és egy Taq polimeráz nevû enzimet adnak. 70 oC-on a primerek új, kettõs szálak növekedését indítják el az STR-tartományban. Ezekkel a szálakkal a DNS felhasításától kezdve újra lejátsszák a reakciókat. 25–30 ciklus után annyi DNS képzõdik, hogy elvégezhessék az elektroforézis vizsgálatot.

A hõmérséklet-értékek személyenként és primerenként változnak. A megfelelõ paramétereket néhány próba után állítják be. 30 ciklus körülbelül három óra alatt játszódik le, de az idõtartam minden személy esetében különbözõ. A polimeráz láncreakcióhoz szükséges összes anyagot a mintával együtt beteszik egy kémcsõbe, s egy programozható hõszabályozós kamrában gyorsan melegítik és hûtik többször egymás után. Az oldatot ezután gélen választják szét komponensekre. A folyamat eredményeként fluoreszcens sávokat kapnak, amelyeket optikai módszerrel elemeznek. Az szétválasztás mintegy két órát vesz igénybe.

Forrás: kfki

#288 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 13:39

Idézet: Rive - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 14:29

Azt gondolom, hogy ezt _is_ marhára félreolvastad.

Ha találsz valami olyan cuccot, ami alkalmas személyazonosításra, és nem kell visszaküldeni laborba, hanem otthon meg is csinálja a tesztet, akkor nagyon ügyes vagy :D

Addig is :nevet:

Azt, hogy valamit kell e visszaküldeni nem tudom, a discovery.com-on volt valami ilyen cucc. A lényeg akkor is az, hogy szerintem egy erre is felkészített laborban nem lehet túl sok idő ellenőrizni egy DNS-t.

#289 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 13:41

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 14:39

A lényeg akkor is az, hogy szerintem egy erre is felkészített laborban nem lehet túl sok idő ellenőrizni egy DNS-t.

Megfelelő minőségű minta alapján egy nap. A vizelet halovány emlékeim szerint nem igazán ez a kategória.

#290 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 13:42

Szervezhetnének külön human és chemical olimpiát, hogy érdekesebb legyen. Mondjuk a doppingolt kalapácsvetők után lehet, hogy nem csak rómának lenne félig összedőlt kolosszeuma, de az tényleg botrányoktól mentes lehetne. Mindenki úgy teszi magát tönkre, ahogy akarja, legfeljebb aki már verseny közben szívrohamot kap, félretolják. A tiszta versenyen meg mehetne a szokásos ellenőrzés, akiről kiderül, hogy mégsem olyan tiszta, az pénzbüntetés mellett a másik csapattal versenyez. Érdekes lenne megnézni, mekkora különbség van az emberi teljesítőképesség és a vegyészek művei között.
...

#291 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 27. 13:44

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 14:42

Szervezhetnének külön human és chemical olimpiát, hogy érdekesebb legyen. Mondjuk a doppingolt kalapácsvetők után lehet, hogy nem csak rómának lenne félig összedőlt kolosszeuma, de az tényleg botrányoktól mentes lehetne. Mindenki úgy teszi magát tönkre, ahogy akarja, legfeljebb aki már verseny közben szívrohamot kap, félretolják. A tiszta versenyen meg mehetne a szokásos ellenőrzés, akiről kiderül, hogy mégsem olyan tiszta, az pénzbüntetés mellett a másik csapattal versenyez. Érdekes lenne megnézni, mekkora különbség van az emberi teljesítőképesség és a vegyészek művei között.

:nevet2:

Egyre jobb ez a topik :D

#292 Felhasználó inaktív   daxko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 13:45

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 14:42

Szervezhetnének külön human és chemical olimpiát, hogy érdekesebb legyen. Mondjuk a doppingolt kalapácsvetők után lehet, hogy nem csak rómának lenne félig összedőlt kolosszeuma...

És a kalapácsot/diszkoszt/gerelyt sem kellene átszállítani a következő olimpiára. Annus Athénból Pekingig dobna :D

#293 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 13:45

Idézet: tocsa - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 14:24

Továbbfolytatva a gondolatmenetet:
Sokan kételkednek a WADA hatékonyságában. És itt eljutunk oda, hogy ők is bizonyítási kényszerben vannak (hogy hova sunyították el a sok lóvét), ezért példát kell statuálni. És ebből a szempontból lényegtelen, hogy a példa statuálás alanya ártatlan, vagy sem, a lényeg, hogy pozitív tesztet hozzanak. Kész. Valakit kipécéznek egy névtelen levél miatt, és lehet mutogatni véres kardként a mórickarajzot az állítólagos pisilőgépről, amit 14-en se vettek észre és a seggébe se találták meg. Vannak akik műfütyit emlegetnek. Kicsit feltűnő lett volna, ha két péló lóg neki a lába között. GOndolom jegyzőkönyvbe is bekerült volna.

Itt azt hiszem megértettem a dolgokat, összeálltak. Lényegtelen, hogy a kipécézett emberek ártatlanok vagy bűnösök. Ez az egész cirkusz arról a sleppről szól, akik nem sportolók, de ebből élnek. Milliárdokat tesznek el. Milliárdokat költünk olimpiára, és megéri?

ezt a cikket olvastatok?

mindenesetre elgondolkodtato.. :think:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#294 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 14:01

Idézet: Rive - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 14:29

Ui.: Házi mintavevő kitet lehet rendelni, aminek az árában benne foglaltatik egy vizsgálat is. Amúgy a kit lényegében két fogkefeszerű bőrvakaró, meg két pattintós zárral rendelkező műanyagfiola.

Igazad van, ez is visszaküldős, de azért nem csak egy kefe, inkább olyan játék kinézete van. :)

Kép

#295 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 14:07

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 14:45

ezt a cikket olvastatok?

mindenesetre elgondolkodtato.. :think:

És igazat adok Bakanek-nek. Mit 'szogatnak valakit, ha egyszer már negatív eredményt produkált. Ezt én nem értem.  :think:
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#296 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 14:13

Na, hogy hű legyek a témához én most elszaladok az SZTK-ba a vér és vizelet leletemért! :D

#297 Felhasználó inaktív   daxko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 14:19

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 15:13

Na, hogy hű legyek a témához én most elszaladok az SZTK-ba a vér és vizelet leletemért! :D

Csak aztán nehogy pozitív legyen, mert akkor búcsút inthetsz az aranyerednek :D

#298 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 14:22

Idézet: daxko - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 15:19

Csak aztán nehogy pozitív legyen, mert akkor búcsút inthetsz az aranyerednek :D

Vagy a 4 csillagodból elveszünk vagy kettőt.  :D
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#299 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 14:40

Kicsit belegondoltam a kokszolt olimpiába, ehhez már inkább RTL Klubos közvetítés illene :). Bejön egy BMW 1-esben padlógázzal, csikorgó fékekkel megáll rálógva a futópályára teljesen szabálytalanul, kiszáll belőle egy hatalmas izomtömeg, aminek a kilégzései is már állati üvöltésekké torzulnak. Odamegy a súlylökő pályára, ránéz a közönségre, elüvölti magát, hogy "mitnézee vazze" és bedob egy golyót a közönség közé. Aztán a kocsija felé tartva még elereszt egy hajráfradüüüü-t, beszáll, és elhajt. Ha közben kifelé menet meghúzza a következő versenyző kocsiját, akkor a boksz és birkózás is helyből le van tudva.
...

#300 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 14:41

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:13

Szerintem nem lehet kijátszani. Pucéron vannak ott, átnézik őket, feltartott kézzel kell produkálni és közelről nézik, hogy onnét jön e az anyag ahonnan kell. Ezt lehetetlen kijátszani.

Ki lehet hidd el. Van sulyemelo ismerosom.

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.