HWSW Informatikai Kerekasztal: Dopping a sportban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dopping a sportban Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 27. 14:44

Idézet: a t o s z - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 15:41

Ki lehet hidd el. Van sulyemelo ismerosom.

Neki meg ismerose anyaukajanak a testverenek a lanyanak a baratnoje hallotta a huszadik uktestvere batyjatol...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#302 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 14:44

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:18

Versenyen kívül akarják ellenőrizni Annust!!! Most mondták a TV-ben! Akkor semmi probléma szerintem, ha pozitív akkor is megtarthatja az érmet nem?

Nem, nem tarthatja meg. Sot el is tilthatjak 1-2 evre, akar orokre is. Aki benne van a vilagranglista elso 20-ban, annak mindig megkell adni a tartozkodasi helyet, 48 oran belul elerhetonek kell lennie. Most az olimpikonokra 24 ora vonatkozik.

#303 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 14:46

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 15:44

Neki meg ismerose anyaukajanak a testverenek a lanyanak a baratnoje hallotta a huszadik uktestvere batyjatol...

Krinyo

Itt ul velem szemben a srac nyugi. ;) Amugy o mar tiszta, nem ugy mint szinte mindenki ebben a sportban. :( Kivancsi leszek a nokre...

#304 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 14:48

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:25

És vérminta dologban is igaza van. Sokkal egyszerübb volna és azt már tényleg marha nehéz lenne egy sportolónak manipulálnia. Vérfiolát csak nem ültet be? :D

Ugy tudom nem mindent tudnak kimutatni a verbol, amibol raadasul hamarabb ki is urulnek a dolgok, pedig tenyleg egyszerubb lenne. Amugy letezik veratomlesztes is, a bringasoknal bevett dolog.

#305 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 14:52

Idézet: daxko - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 15:19

Csak aztán nehogy pozitív legyen, mert akkor búcsút inthetsz az aranyerednek :D

Nem lett pozitív, de volt már jobb is, aranyerem pedig még nincs! :D

Idézet

Vagy a 4 csillagodból elveszünk vagy kettőt.

Nem baj, úgyis van pár csillag a vérképben. ;)

#306 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 14:53

EZT MOST KAPTAM ! :D

Itt van máris a kenyai rúdugró esete, akitől tegnap vették el az
> aranyát. A sportoló nem volt hajlandó együttműködni az ellenőrökkel,
> amikor bejelentették neki, hogy a szakszerű doppingvizsgálathoz
> tizenöt liter vért kell adnia. Amikor kibúvókat keresett, mondván
> >>kérem az én szervezetemben összesen 6-8 liter vér kering<<, még
> megértők voltak a bírák, és felajánlották neki, hogy akkor adjon
> annyit amennyi van. Szánalmas mentegetőzésével (>>nekem az kell, mert
> történetesen azzal szállítom az oxigént<<) beismerte bűnét, és azonnal
> diszkvalifikálták a csalót.
>
> Nem sokáig maradt rejtve a lengyel tornászlány (?) esete sem. Miután a
> dobogó legfelső fokára állhatott, megtagadta, hogy elvégezzék rajta az
> úgynevezett szúrópróbát. >>Nem hiszem<< - nyilatkozta - >>hogy az
> egyetlen módja a nemem megállapításának, ha tizenöt doppingellenőr
> megerőszakol.<< Furcsának tartotta azt is, hogy az ellenőrök
> kiváltképp a szőke nagymellű sportolókon végzik el a szúrópróbát. A
> NOB nyilatkozat szerint azonban erre azért van szükség, mert ma már
> olyan tökéletes álcák vannak, hogy épp a legjobb nők a leggyanúsabbak.
> A lengyel férfit természetesen kizárták.
>
> A kubai hosszútávfutó is hiába örült csalással szerzett aranyának.
> Lelepleződött, amikor nem engedte levágni bal karját. Ez a vizsgálat
> egyébként egy névtelen feljelentés miatt vált szükségessé, mely azt
> állította, hogy Juan Pablo Marco valójában robot. A futó azzal próbált
> védekezni, hogy a bal karjára feltétlenül szüksége van, mert már elég
> jól megtanult vele enni Sydney óta, ahol a jobb karját vágták le
> robotvétség gyanúja miatt. A kubai robotot azonnal kizárták a
> versenyből.
>
> A következő olimpián valószínűleg tovább szigorítják a
> doppingellenőrzést. Az egyik változat szerint minden sportolót
> diszkvalifikálnak a pekingi repülőtéren, az érmeket pedig egy
> majdnemvéletlenszám-generátorral osztják el, úgy hogy az amerikaiak
> nyerjenek. A másik változatban önálló sportágban indulhatnának a
> doppingellenőrök: doppingolás, nőimitálás, robotvétség számokban. A
> görög doppingellenőr-válogatott épp ezért nem pihenhet, s az olimpia
> után magyarországi edzőtáborban kezdi a felkészülést, ahol a Boogie
> Mamma zenekar tagjairól igyekeznek bebizonyítani, hogy bedoppingolt
> nőimitátor robotok, akik ráadásul playback játszanak
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#307 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 14:56

Idézet: a t o s z - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 15:46

Itt ul velem szemben a srac nyugi. ;) Amugy o mar tiszta, nem ugy mint szinte mindenki ebben a sportban. :( Kivancsi leszek a nokre...

Már tiszta? Akkor valamikor nem volt az? ;)
Ha ott ül akkor írjátok már le, hogy lehet csalni. Szerintem nem csak engem érdekel!

#308 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 15:01

Erőemelő haverok is mesélnek, nem véletlen mondom, hogy aki ott van az élsportban, pláne elöl végez, az tuti, hogy tele van cuccal. De nem tud mit csinálni, ha nyerni akar. Vagy azt akarják, hogy nyerjen...
Csak sok itt is a naív, aki azt hiszi, hogy szerencsés genetikával is lehet ma nyerni. :D Olyan X1.5-őt számít emelésben a koksz, nyilván ez máshol is így van.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#309 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 15:03

Idézet

Schmitt Pál a következőket mondta a doppingügyekkel kapcsolatban athéni tudósítónknak:

"Nem hinném, hogy utaznak a magyarokra a NOB vagy a WADA vezetői. A mostani olimpián szigorú a doppingellenőrzés, elég, ha a két görög futó esetét említjük, de más sportolókat is ellenőriztek. Az viszont elképzelhető, hogy Annust és Fazekast kiemelt figyelemmel kezelik.
Ha hazatérünk, meg kell vizsgálni, kinek a felelőssége a kialakult helyzet. Egy márciusi kormányrendelet a sportminiszter felelősségi körébe utalja a dopping kérdését, a Magyar Olimpiai Bizottságnak így nincs ráhatása az ügyre. Biztos, hogy egyéni akciókról van szó, én személyesen garanciát vállalok arra, hogy nem központi szervezésben folyik a versenyzők doppingolása.
Ne felejtsük el azt sem, hogy egyelőre csak két pozitív doppingtesztünk van, 3 esetet eljárásjogi hibák miatt a Sportdöntőbíróság vizsgál. Minden segítséget meg fogunk adni a sportolóknak, hogy bebizonyíthassák igazukat.
Az én jelenlegi feladatom az, hogy minden rendben legyen az olimpiai csapattal, és sportolóink zavartalanul készülhessenek. Csak a hazautazás után foglalkozunk a doppingügyekkel.

MINEK KEVERI BELE A POLITIKAT ES HARITJA EL MAGAROL A FELELOSSEGET???

Krinyo

#310 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 15:08

Biztos kokszolnak, szinte minden területen ahol lehet, de versenyre csak kitisztítják magukat. Régen is kokszoltak, azokat az eredményeket csak kokszal lehet megdönteni. Itt most inkább az a kérdés, hogy a versenyen volt bennük anyag.

Én várom a súlyemelő beszámolóját. Kíváncsi vagyok, hogy csinálják, mert amit leírtak mintavételi módszert azt szerintem nem nagyon lehet kijátszani.

#311 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 15:10

Idézet

Kovács Zoltán, a magyar súlyemelő válogatott 105 kg-os súlycsoportban szereplő versenyzője az első gyakorlat után könyöksérülést szenvedett, és nem tudta folytatni a versenyt. Ekkor három WADA-ellenőr (Nemzetközi Doppingellenes ügynökség) vette körül őt, és azonnal vizsgálatra kísérték. A helyzet kísértetiesen ugyanolyan volt, mint Fazekas Róbert esetében…

Kovács egy ideig nem tudta produkálni a vizeletmintát, majd éjjel háromnegyed háromkor feldúlva távozott a helyiségből, ugyanúgy mint Fazekas Róbert. Ezzel máris megszegte azt a szabályt, amit a Fazekas-ügy esetében már ismerhetünk. Szerencsére azonban a súlyemelő-vezetők utolérték, hajnali 4-kor az olimpiai faluba kísérték az úgynevezett poliklinikára, ahol azt mondták, jöjjenek vissza reggel 8-kor. Helyhiányra hivatkoztak.

A megadott időben ismét visszament Kovács, és a súlyemelő csapat vezetősége, de ekkor azt közölték, délelőtt 11-kor jöjjenek vissza. Az ok ugyanaz volt.

11-kor viszont már azt közölték, hogy Kovács Zoltánnak és képviselőinek meg kell jelenniük a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága előtt délután 4 órakor!

A NOB illetékesei szerdán a Karavelle Szállóban tárgyaltak. Kovács Zoltán maga is jelen volt a megbeszélésen, amelynek során kifogásolták, hogy a versenyző, akit közvetlenül sérülése után ragadtak el a doppingellenőrök, nem vetette magát alá az ellenőrző vizsgálatnak.

Tállai András, az orvosi csoport vezetője védekezésként elmondta, hogy a versenyző szerdai napon háromszor is jelentkezett vizsgálatra, hogy pótolja múlasztását, amit azonban nem fogadtak el. A NOB rendkívüli fegyelmi bizottsága, amelynek három olimpikon, a bajnok Szergej Bubka (rúdugrás) és Thomas Bach (vívó), valamint a bronzérmes Denis Oswald (evezés) is tagja, csütörtök reggel hozta nyilvánosságra döntését, mely szerint Kovács Zoltán nem tett eleget a doppingvizsgálatnak, ezért elmarasztalták, s kizárták a versenyből.

Dr. Aján Tamás szerint - aki maga is jelen volt - a döntéshozák közül többen nem is tudták, hogy a magyar súlyemelő sérülést szenvedett, s nem folytatta a versenyt. Abban a hitben voltak, hogy Kovács 4. lett. Vad Dezső elmondta, Aján szerint az egész procedúra az egykori népbírósági ítéletekhez hasonlított, amikoris futószalagon gyártották az elmarasztaló verdikteket.

Na ennyit errol az egeszrol. Asszem nekem itt vegetert az olimpia.

#312 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 08. 27. 15:27

Schmitt Pál, aki már politikus, mondjon le! Mi az, hogy doppingügyekkel majd az olimpia után foglalkozik? Most lehet megvédeni az esetleges vétleneket, nem kampányidőszakban! :(
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#313 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 15:27

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 15:56

Már tiszta? Akkor valamikor nem volt az? ;)
Ha ott ül akkor írjátok már le, hogy lehet csalni. Szerintem nem csak engem érdekel!

Lattam fentebb azt az "orvosos" levelet. Vhogy ugy, illetve nem veletlenul mondta Fazekas, hogy minden helyre beneztek... (amirol ugye nincs jegyzokonyv, es csak harman voltak bent-szerintem soha nem derul ki az igazsag mi is volt a vizsgalaton), mivel oda szoktak tenni (nok mashova...) kis tartalyszeru cuccot ami kivan kateterezve, es azt csak egy picit megkell huzni es jon az anyag. Ezt tudjak nagyon ugyesen csinalni, hogy nem veszik eszre. Amugy a ahol tortenik a dolog, ott ket oldalt tukor van, de most az olimpian mar alul is van (allitolag, mert en sem voltam am ott)...
Namost ami szerintem tortent:
1. Azt mondhat barki amit akar, nem keszult jegyzokonyv. Nem elkepzelhetetlen hogy kivolt csovezve. Aztan sikerult egy keveske (ami negativ lett), csakhogy eszre vettek az ellenorok, hogy valami nem stimmel... Tobb ora utan meg nem csoda hogy leleptek, tuti sik ideg volt, es szerintem majd beh'gyozott...
2. Elkepzelheto az is ami abban a levelben all.

Persze ezek csak feltetelezesek, de nem nagyon tok' mast elkepzelni. Mar Fazekas aranya utani napon feltettuk Annust. Tok egyertelmu, hogy nem akar mintat adni. Amugy most hallottam a radiobol, hogy a WADAsok voltak Annus lakhelye kornyeken, de leleptek rendori kiserettel, mert veszelyben ereztek a biztonsagukat. :D

#314 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 15:28

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 16:03

MINEK KEVERI BELE A POLITIKAT ES HARITJA EL MAGAROL A FELELOSSEGET???

Krinyo

Gyurcsany se semmi. :eek:

#315 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 08. 27. 15:35

Azért a

Idézet

Csak a hazautazás után foglalkozunk a doppingügyekkel.

és a

Idézet

Közben Gyurcsány Ferenc sportminiszter bejelentette, hogy még a nap folyamán Athénba utazik, hogy személyesen tájékozódjon a doppingügyekről. A miniszter elmondta, botrányosnak tartja, hogy ilyen ügyek beárnyékolják a kiváló eredményeket.

hozzáállás között emberileg is van némi különbség.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#316 Felhasználó inaktív   Error.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 15:43

Idézet

Értesüléseink szerint amennyiben egy az olimpián részt vevő ország három különböző sportágban (nem versenyszámban, hanem sportágban) szereplő öt sportolóját doppingvétségen érik, akkor az adott országot a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kizárhatja a játékokról. Jelen állapotban öt ügy (Fazekas Róbert és Annus Adrián atlétikában, míg Kecskés Zoltán, Gyurkovics Ferenc és Kovács Zoltán súlyemelésben) már összegyűlt, így ezért is nagyon bízunk abban, hogy újabb kínos eset nem fordul elő Athénban. Azt hozzá kell tennünk, hogy az említett öt sportoló nem mindegyikét pozitív doppingteszt produkálása miatt marasztalták el.
NS

Hat ez mar maga lenne a nem is tom mi!
Abit AN52V - AMD X2 4600+ - Galaxy 8800GT - Samsung 2333SW - Ati TV Wonder - CSX 2GB 800MHz DDR2 Driver&Software

#317 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 15:44

Idézet: a t o s z - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 16:27

Lattam fentebb azt az "orvosos" levelet. Vhogy ugy, illetve nem veletlenul mondta Fazekas, hogy minden helyre beneztek... (amirol ugye nincs jegyzokonyv, es csak harman voltak bent-szerintem soha nem derul ki az igazsag mi is volt a vizsgalaton), mivel oda szoktak tenni (nok mashova...) kis tartalyszeru cuccot ami kivan kateterezve, es azt csak egy picit megkell huzni es jon az anyag. Ezt tudjak nagyon ugyesen csinalni, hogy nem veszik eszre. Amugy a ahol tortenik a dolog, ott ket oldalt tukor van, de most az olimpian mar alul is van (allitolag, mert en sem voltam am ott)...
Namost ami szerintem tortent:
1. Azt mondhat barki amit akar, nem keszult jegyzokonyv. Nem elkepzelhetetlen hogy kivolt csovezve. Aztan sikerult egy keveske (ami negativ lett), csakhogy eszre vettek az ellenorok, hogy valami nem stimmel... Tobb ora utan meg nem csoda hogy leleptek, tuti sik ideg volt, es szerintem majd beh'gyozott...
2. Elkepzelheto az is ami abban a levelben all.

Persze ezek csak feltetelezesek, de nem nagyon tok' mast elkepzelni. Mar Fazekas aranya utani napon feltettuk Annust. Tok egyertelmu, hogy nem akar mintat adni. Amugy most hallottam a radiobol, hogy a WADAsok voltak Annus lakhelye kornyeken, de leleptek rendori kiserettel, mert veszelyben ereztek a biztonsagukat. :D

Ok, de ha seggbeturkálják akkor ha valamit odarakott azt megtalálják. Meg ha tényleg nézik, hogy onnét jön e az anyag, akkor sincs mese. Vagy a húgycsőbe vezetik az elrejtett tartályt?

Kell egy röntgen is amivel megnézik, hogy van e a sportolóknak plusz húgyhólyagja. :)

#318 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 15:44

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 14:42

Szervezhetnének külön human és chemical olimpiát, hogy érdekesebb legyen. Mondjuk a doppingolt kalapácsvetők után lehet, hogy nem csak rómának lenne félig összedőlt kolosszeuma, de az tényleg botrányoktól mentes lehetne. Mindenki úgy teszi magát tönkre, ahogy akarja, legfeljebb aki már verseny közben szívrohamot kap, félretolják. A tiszta versenyen meg mehetne a szokásos ellenőrzés, akiről kiderül, hogy mégsem olyan tiszta, az pénzbüntetés mellett a másik csapattal versenyez. Érdekes lenne megnézni, mekkora különbség van az emberi teljesítőképesség és a vegyészek művei között.

Délelőtt érdeklődve figyeltem, hátha megcsapja valamelyik evezőlapát Brigit Fischer fejét, felfeslik egy helyen a bőr, és előtűnik a T2000-es Terminátor modell titán koponyaváza. :D Szerintem úgy be van drótozva, mint a Johnny Mnemonic-ban a Tisztelendő Atya. :D

#319 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 15:46

Idézet: Error.Fsi - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 16:43

Teljesen jogtalan lenne más ember becsületesen megszerzett érmét elvenni ilyenért, még akkor is ha van ilyen szabály.

#320 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 15:51

Idézet: Error.Fsi - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 16:43

Ez honnan?
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

Téma megosztása: