HWSW Informatikai Kerekasztal: Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:25

idézet:
ha sokan tamadnak rad, akkor a legeredmenyesebb onvedelmi eszkoz (aker milyen ugyes is vagy valamiben) a futas[/QB][/quote]

Ez tökéletesen így van. Lehetsz te akármilyen karate bajnok, ha öt keményen bepipázott néger nekedugrik, ugyis elrépáznak.
A harcművészeteknek és küzdősportoknak, amelett hogy jó fizikai kondíciót is adnak mentálisan növelik az illető önbizalmát és ennek nem csak bunyó közben veszi hasznát az ember.
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#22 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:26

idézet:
Ezt írta Flynn:

Vészhelyzetben nincsenek szabályok. Ha az életed a tét, akkor úgysem teszel korlátokat magad elé. Szemdöfés, torokütés, ágyékrúgás, könyök és térd használat simán.
Ezért tetszik a Krav Maga.
[/quote]

Látszik, hogy nem láttál még aikido mestert "verekedni". :p

#23 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:30

idézet:
Ezt írta Flynn:

Szituáció kérdése. A legtöbb esetben bőven elegendő, ha nyugodt maradsz, beszélsz, és kimutatod, hogy nem félsz. Ha nem találnak érzelmi fogást rajtad, általában elhúznak.
[/quote]

Ez korántsem igaz. Kaptam én már mindenféle előzmény nélkül olyan sallert, hogy utána fölnyaltam az aszfaltot. Bár lehet, hogy én járok csak rossz helyeken. :)
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#24 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:32

Egyébként több helyen láttam már aikido edzést, de olyat még nem, ahol támadni tanultak volna, pedig az is része, csak gondolom magasabb szinten. A lényeg a tökéletes védekezés és ellenfeled (edzésen társad!!) mozgási energiájának saját maga ellen fordítása. Nem azért, hogy nagyot mondjak, de ha szemtől szemben állsz egy magasan képzett aikidossal, és számít rád, akkor gyakorlatilag zéró az esélye annak, hogy meg tudd ütni vagy rúgni.

#25 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:32

idézet:
Ezt írta special:
Látszik, hogy nem láttál még aikido mestert "verekedni". :p[/quote]

Persze, hogy nem látott :)

Ha mester, akkor nem "verekszik" :D
Elköltöztem :-)

#26 Felhasználó inaktív   Cheese 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:36

Hát én egy kicsit nyugatibb harcművészetet űzök :)

[url="http://"http://www.middleages.hu"]www.middleages.hu[/url]

[ 2003. december 12.: Cheese szerkesztette a hozzászólást ]
A munka eddigi jelképei megváltoztak. A sarlót és a kalapácsot felváltotta a fagyi és  a galamb.
Aki nem nyal az repül!

#27 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:38

idézet:
Ezt írta Rive:

Persze, hogy nem látott :)

Ha mester, akkor nem "verekszik" :D
[/quote]

Igazából azért tettem idézőjelbe, mert ha átlagos képzettésgű támadóval számolunk, bármely harmúvészetet is űzze az illető (na jó, mesterlövész kizárva :)), akkor az nem lesz verekedés, csak nagyon csúnya önkínzás. :)

#28 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:38

Szerintem teljesen mindegy, hogy valaki milyen irányzatot képvisel. Ha azt elég magas szinten űzi, akkor VAN esélye a másik ellen. Nincs ilyen, hogy legjobb stílus.

#29 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:40

idézet:
Ezt írta special:
Igazából azért tettem idézőjelbe, mert ha átlagos képzettésgű támadóval számolunk, bármely harmúvészetet is űzze az illető (na jó, mesterlövész kizárva :)), akkor az nem lesz verekedés, csak nagyon csúnya önkínzás. :)[/quote]

Igen, ez az 'önkínzás' egy nagyon-nagyon pontos jellemzése a várható eseményeknek :)

#30 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:43

'Inkább térj ki, minthogy megsebesítsd, inkább sebesítsd meg, minthogy megbénítsd, inkább bénítsd meg, minthogy megöld.'

#31 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:43

idézet:
Ezt írta Erős Pista:
Szerintem teljesen mindegy, hogy valaki milyen irányzatot képvisel. Ha azt elég magas szinten űzi, akkor VAN esélye a másik ellen. Nincs ilyen, hogy legjobb stílus.[/quote]

A Kickboxot és a mezei karatet űzheted te akármilyen szinten, ha az ágak között különbség miatt technikailag nincs esélyed. Ez kizárólag az aikido meserekre igaz persze, akik a technikát megfelelően alkalmazni is tudják, ugye.

#32 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:44

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
'Inkább térj ki, minthogy megsebesítsd, inkább sebesítsd meg, minthogy megbénítsd, inkább bénítsd meg, minthogy megöld.'[/quote]

Kép

#33 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:44

idézet:
Ezt írta Rive:

Igen, ez az 'önkínzás' egy nagyon-nagyon pontos jellemzése a várható eseményeknek :)
[/quote]

De gondolom ezt a szintet nem egy két hónapos nyári intenzív tanfolyamon lehet elérni, hanem sokéves gyakorlással.

#34 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:49

idézet:
Ezt írta Erős Pista:
De gondolom ezt a szintet nem egy két hónapos nyári intenzív tanfolyamon lehet elérni, hanem sokéves gyakorlással.[/quote]

Persze :)

Aki hentelési gyorsképzésre vágyik, az menjen pl. Wing Tsun-ra - hentelni 'könnyű'.

#35 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:49

idézet:
Ezt írta Erős Pista:

De gondolom ezt a szintet nem egy két hónapos nyári intenzív tanfolyamon lehet elérni, hanem sokéves gyakorlással.
[/quote]

Mint mondtam, kb. 5 évig, heti 3*2 óra edzés mellett űzni kell a futás művészetét is, mert addig használni nem tudod éles szituban. Ebből látszik, hogy ezt nem a verekedés miatt kell űzni. 5 évig senki nem tanul aikidot, csak hogy meg tudja védeni magát. Ezenkívül ha elmarad a gyakorlás, akkor megint nem ér semmit az egész. Ez sajna life time sport. :)

#36 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:51

Ha már Aikdonál tartunk, tudja valaki, hogy a Segal hány danos mester? Csak azért kérdem, mert lehet, hogy baromi gyenge színész, de amit csinál, azon látszik is, hogy tudja, hogy mit csinál. Nem úgy, mint a balerina Van Damme.

#37 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:56

A fokozatát nem ismerem, de tanít, tehát mester.

#38 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:59

idézet:
Ezt írta special:

Kép
[/quote]

Ennek az ismerete nálunk az első vizsga része. A harcos egyéb alapelveivel együtt. Az ilyen dolgokat nem szokták tudni a kemporol... :)

#39 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 13:01

Egyébként én azért kickboxoltam, mert az egy versenysport hasonlóan a boxhoz. És én szerettem volna versenyezni. De aztán hamar rájöttem, hogy lehet hogy ezt nem 20 évesen kéne elkezdeni. A nálam öt évvel fiatalabb gyerek ugyanabban a súlycsoportban kb 3x olyan laza volt, mint én és kb 2x olyan gyorsan is ütött. Csak neki, akkor nem 1,5 éves múltja volt, mint nekem hanem öt. Hja. Az se mindegy mikor kezdi el az ember.

#40 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 13:25

idézet:
Ezt írta special:

Látszik, hogy nem láttál még aikido mestert "verekedni". :p
[/quote]
[url="http://"http://www.freeweb.hu/ao/videos.html"]http://www.freeweb.hu/ao/videos.html[/url]
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.