HWSW Informatikai Kerekasztal: Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 12. 13. 11:12

idézet:
Az Aikidoban egyáltalán nincs támadás. Támadni azt jelenti, hogy a szellemiség elveszett. Ragaszkodunk a teljes ellent nem állás elvéhez, azaz, nem állunk ellen a támadónak. Így nincs ellenfél az Aikidoban. A gyôzelem az Aikidoban a masakatsu és agatsu; minthogy a magad oldalára állítasz mindent az Ég küldetésének megfelelôen, korlátlan erôt birtokolsz.[/quote]

Kép Hozzáteszem, hogy aikidos technikával is lehet támadni, azonban onnan az már nem Aikido...

#122 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 13. 11:27

idézet:
Ezt írta Limonade Joe:

Ha egy kicsit föl akarod nyomni a súlyodat akkor sör-pizza csokoládé :D
Félretéve a tréfát. Mielőtt elmész egy edzésre, egy hónapot töltsél el egy kis futással, fekvőtámasszal, hasizommal, gugolással és nyújtással. Napi 30 percről menj fel 60-ra. Lehet egy kis súlyzóval (max 2kg) is dolgozni. Emlékszem, hogy amikor az első karate edzés után hazamentem, azt hittem hogy szétszakadok. Pedig előtte heti öt edzés (+ meccs) kézilabda megvolt. Sz'al nem 0-ról indultam.
[/quote]

Rendben, meglesz (bar nem nullarol indulok en sem :) kosarlabdaztam meg bringaztam... csak vissza kellene hozni a format)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#123 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 11:39

idézet:
Ezt írta Tomszakármennyi:

A Muay Thai Box lényege hogy bárkit letudj küldeni a földre akár mekkora vagy akármilyen erős! Összetörni nem fognak, de ha jársz rendesen jó kondicióba hoznak és kemény leszel! Az elején még nem fogsz full contact-ban verekedni és nem is fognak szanaszét verni hisz akkor senki sem kezdené el! :D
Szerintem menj és próbáld ki nekem be jött a Thai Box nagyon csak aztán már haverok, buli, F*nta és így már én se járok!
Ezt a sportágat inkább azoknak ajánlom akik szeretik csépelni a másikat nem pedig figurákat meg különböző csiribiri trükköket bemutatni!
Egyszerű, de nagyon hatékony! :cool:
[/quote]

:cool:

#124 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 11:46

idézet:
Ezt írta special:
... mégpedig azzal a céllal, hogy az utcán meg tudja magát védeni. Az indította erre, hogy kiskorában az apját rendszeresen összeverték. Azonban az aikido feltöltődött ideológiákkal, és talán nagyobb mértékben erről szól. A mozgás segít harmóniát teremteni.

Tehát az aikido egy ősi alapokon nyugvó modern harcművészet, melynek technikái a modern korok követelményeinek is megfelel. Az más kérdés, hogy ezeknek a technikáknak az alkalmazása milyen nehéz és mennyi gyakorlás szükséges.
[/quote]

Manapsag egy modon tudod magad megvedeni pl egy 8-ker sotet sikatoraban... ugy hogy nem mesz oda!!! Barmilyen jo is vagy, barmilyen kuzdosportban, a varatlanul jovo orv tamadasra nem lehet felkeszulni... nem beszelve arrol az esetrol ha a tamadonal kes vagy pisztoly van (ami ugye nem ritka manapsag)... ilyenkor kapasbol remenytelen a helyzet.

Mindezt csak azert, hogy elkeruljuk a felreerteseket... akr milyen jol megtanulsz verekedni, nem mondhatod azt, hogy biztosan meg tudod vededni magad az utcan!
(vitaba kar belemenni... az index forumon huszon Xezer hozzaszolas utan sem jutottak dulore ebben az ugyben :D )

#125 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 11:47

Most eszembe jutott egy történet egy könyvből (talán a "Bátrak harcá"-ból):

A fiatal Oyama hihetetlen tehetség volt, Shotokan karatét tanult. Minden ellenfelét legyőzte, míg egyszer találkozott egy kis öregemberrel, aki törékenynek tűnt, mégis könnyedén kivédte az ifjú támadásait. Mikor Oyama kifáradt, megkérdezte az öreget, hogy hogyan tudná fejleszteni magát. Az öreg így válaszolt:
"A fizikai támadásaid félelmetes erejűek, de a sima egyenes mozdulataid nem elegendőek ellenem. Próbáld kiaknázni a körkörös technikákban rejlő lehetőségeket.

Ezután Oyama felköltözött egy hegyre és 14 hónap majd 3 év elszigetelt gyakorlással kifejlesztette a kyokushin karate alapjait.

[url="http://"http://www.siofok.com/karate/sosai.htm"]Masutatsu Oyama[/url]
2004 nyarától "Dorien" névvel vagyok. Privit ide ne küldj!

#126 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 11:51

[url="http://"http://www1.masutatsuoyama.com:850/index.html"]Hivatalos Oyama honlap[/url]

#127 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 12:31

idézet:
Ezt írta Flynn:
...kifejlesztette a kyokushin karate alapjait.[/quote]

Brutalis egy sport :D munkahelyemen egyik srac gyuri mar jopar eve (nemtom hany danos mar... talan 2) ennek ellenere edzotaborbol ha megjon nemnagyon lehet raismerni :D

#128 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 12:35

idézet:
Ezt írta Sniper:

Brutalis egy sport :D munkahelyemen egyik srac gyuri mar jopar eve (nemtom hany danos mar... talan 2) ennek ellenere edzotaborbol ha megjon nemnagyon lehet raismerni :D
[/quote]

Az bizti. Láttam egy bemutatón, hogy a csajnak úgy alárúgtak pontközépen, hogy megemelkedett a földről! :eek: És nem nagyon látszott rajta, hogy meghatódott volna tőle!
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#129 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 12:46

idézet:
Ezt írta Flynn:

Ha már filmsztároknál tartunk, meg kell említeni Chuck Norris-t is. Kyokushin világbajnokságot nyert. (Én ki nem néztem volna belőle. :))

Valamint Dolph Lundgren az egyik kedvenc tanítványa volt a kyokushin atyjának, Oyamának.
[/quote]

en is ilyentet tanultam, sotet arcokkal szemben mar nem 1x kellett hasznalnom. sajnos mar nem jarok edzesekre mert a mester elment, masik jott, azzal meg nem voltam elegedett.
kene gyakorolni mert a rozsda megeszi az embert is. de mar csak ezt kene folytatni!

#130 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 12. 13. 13:14

Egyébként hogy magasabbra emeljen a "nagyot mondás" lécét, megemlíteném, hogy bár aikido tényleg nem versenysport, bemutatókon néha "kiprovokálják", hogy más ágakkal álljon ki, persze finoman. Volt egyszer hol nem volt, egy bemutatón az aikidosokat valahogy sikerült lenézniük más, agresszív ágak képviselőinek. Egy hölgy kiállt az egyik volt mesterem ellen, akit, mivel az nem számított rá, valahol elég keményen megrúgott, majd természetesen újra támadott. A mester nem bánotta nagyon, csak megvárta, míg kijönnek a könnyei, és magától lemegy a szőnyegről.

#131 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 13:22

idézet:
Ezt írta special:
...A mester nem bánotta nagyon, csak megvárta, míg kijönnek a könnyei, és magától lemegy a szőnyegről.[/quote]
:D

#132 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 13:26

idézet:
Ezt írta Sniper:

[/quote]
Hehe. Ezt kapd ki:
Egyik ismerősöm kyokushin mester és egyszer elment dokihoz, hogy fájdogál a háta. A röntgenképről kiderült, hogy el van törve a gerince!
A srácnak olyan hátizmai vannak, hogy egybentartották a törött csigolya ellenére is... :)

#133 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 13:32

idézet:
Ezt írta Piftuka:

...
Fentebb szóba kerültek az akciófilmek sztárjai; Van Damme is.
Nos, lehet nem szeretni (speciel kis koromban nagyon szerettem a filmjeit), de nem olyan "balerina", mint ahogy többen mondják.
Én úgy tudom, hogy nyert kick box versenyt is, úgyhogy azért csak nem lehet "piskóta" a pali.
...
[/quote]

Hát a Kick-Box VB címét semi-contact-ban szerezte... úgyhogy nyugodtan lehet balerina... :)

Bár azt elismerem, hogy nagyon esztétikusan mozog, jó nézni.

#134 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 13:33

idézet:
Ezt írta Flynn:

Hehe. Ezt kapd ki:
Egyik ismerősöm kyokushin mester és egyszer elment dokihoz, hogy fájdogál a háta. A röntgenképről kiderült, hogy el van törve a gerince!
A srácnak olyan hátizmai vannak, hogy egybentartották a törött csigolya ellenére is... :)
[/quote]

Ennek nagyun Urban Legend szaga van... :) :D

#135 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 13:55

idézet:
Ezt írta Flynn:

Hehe. Ezt kapd ki:
[/quote]

Azért nem mindegy, hogy hordágyon ment be vagy a saját lábán. :) Az előbbit azt én is meg tudom csinálni. :D
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#136 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 14:48

idézet:
Ezt írta Erős Pista:

A Ving Tsun és a Wing Tsun az ugyanaz? Csak, mert pesten V-vel hirdetik az eredeti meg a W-s, nem?
[/quote]

Az eredeti a W-s, s mint emlitettem otthagytak Madai Norbert iskolajat a tanitvanyai, s ha minden igaz ok hoztak letre a sima V-s iskolat.
Egyebkent akit erdekel van weboldaluk is.

[url="http://"http://www.wingtsun.hu/"]Ezen az oldalon[/url] olvashattok rola...kepek is vannak.Amikor meg en csinaltam Madai "csak" 4.szintu mester volt...mar 6. szintre elert....bar hozza tartozik, hogy nem a tudas miatt, hanem a hatalmas osszegek miatt nem erte el korabban. Azt tudni kell, hogy nagyon draga egy mester vizsga....ilyen szinten mar tobb millio Ft.

#137 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 14:52

idézet:
Ezt írta Piftuka:

Miért ? Mi kerül olyan sokba ?
[/quote]

A havi tandijat meg ki tudtam volna fizetni(ez 98-ban volt 5000Ft...az akkoriban a legdragabb volt), de sokba kerultek a cumok(s egy ido utan megkoveteltek a rendes edzoruhat, s az nem volt occcssso), illetve 5.szinttol maganorakra kellett volna jarnom, ami egy hetre 2-3000Ft...igy havonta akar 20000Ft-ba is kerult volna, s ez 20evesen egyetemista letemre nagyon nehezen elokeritheto volt. Bar most sem adnek ki 20000Ft-ot havonta edzesre.

#138 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 15:02

[url="http://"http://www.wingtsun.hu/index_a.php?p=30&a=3"]Ezt[/url]is ajanlom figyelmetekbe....ezek elegge gyakoriak a Wing Tsun-nal, mivel sokan hamisitjak, s a Madai mar ki sem all kuzdelmekre, hanem tanitvanyait kuldi.

#139 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 01:26

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:

Ennek nagyun Urban Legend szaga van... :) :D
[/quote]
Nem kell, hogy elhidd. Bognár Zolinak hívják a srácot és a nagyatádi dojóban edz.

#140 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 01:38

idézet:
Ezt írta Erős Pista:

Azért nem mindegy, hogy hordágyon ment be vagy a saját lábán. :) Az előbbit azt én is meg tudom csinálni. :D
[/quote]
Hordágyon viszik az embert. :)

Tényleg meg tudod csinálni? Akkor lássuk. :D

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.