HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 20. 02:00

Idézet: WEbshark - Dátum: 2004. szept. 19., vasárnap - 23:12

Minden tiszteletem a most adott Pearl Harbor hősei előtt....

Különösen azok a StarWars részletek benne nagyon ütősek. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#402 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 20. 06:17

Idézet

Szépek és bolondok (1976, színes, 103 perc)
Szász Péter

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ivicz világéletében a kenyérrel foglalkozott, ifjúságában még sütötte, a leszállóágban azonban már csak kihordja őket. Unalmas életében egyetlen fénysugár szűrődik be: hétvégenként ő a vidéki NB/III-as labdarúgó versenyek lelkes és tisztakezű bírója. Partjelzői, Fedák és Gadácsi szintén a szürkeség elől menekülnek a focipályára, és azt várják, hogy egyszer talán velük is történik valami, talán írni fog róluk a Népsport. Mint ahogy a kisváros szomorúszemű cukrásznéja is némi változatosságra vágyna, ám az állandóan múltba tekintő Ivicz nem veszi észre vágyakozó pillantását

Rendező:  Szász Péter
Forgatókönyv:  Szász Péter
Dramaturg:  bíró Zsuzsa
Operatőr:  Koltai Lajos
Vágó:  Komlóssy Annamária
Zene:  LGT, Presser Gábor, Vukán György
Hang:  Kovács György
Díszlet:  Neogrády Antal
Jelmez:  Kemenes Fanny
Gyártásvezető:  Onódi György
Gyártó:  Hunnia Stúdió
Szereplők:  Kállai Ferenc, Bodrogi Gyula, Andor Tamás, Haumann Péter, Meszléry Judit, Tábori Nóra, Koltai Róbert, Baranyai László, Tarján Györgyi, Balogh Teri, Varga Márta, Hadai Harrer Győző

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#403 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 20. 07:40

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 3:00

Különösen azok a StarWars részletek benne nagyon ütősek. :)

Egyedül a Star Wars részletek érnek valamit is ebben a filmben :)
Ha már tegnep esti filmek, akkor inkább az AI, bár az is elég sz@r. De legalább késő este volt a Harcosok Klubbja.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#404 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 15:09

Tegnap volt az AI? Fenébe, pedig elhatároztam hogy megnézem, eddig még nem tettem. Akkor ugy tunik megint buktam...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#405 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 15:30

Én most néztem meg a Requiem for a dream (Rekviem egy álomért) című filmet. Nagyon magával ragadott, nagyon tetszik. Eléggé a hatása alatt vagyok, depis borongós hangulat megvan. Akinek bírja a gyomra annak ajánlom (18-as karikát felraknám a film elejére!), nekem tetszett.

Kicsit olyan a film, hogy miközben nézed elszörnyűlködsz, és miután megnézted utána mélyül el az érzés, esnek le a dolgok.  :OOO  Kb ez volt nálam tapasztalható...

Nah bye, mindenkinek további jó filmnézegetést!
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#406 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 22:54

Idézet: Boba - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 15:30

Én most néztem meg a Requiem for a dream (Rekviem egy álomért) című filmet. Nagyon magával ragadott, nagyon tetszik. Eléggé a hatása alatt vagyok, depis borongós hangulat megvan.

Nem csodálom. :)
Szerintem az egyik leglehangolóbb, legsötétebb film, amit valaha készítettek.
Wherever you go, go with all your heart.

#407 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 22:55

Kép

Hideghegy (Cold Mountain) (2003)

Műfaj: dráma, háborús, romantikus 152 perc
írta és rendezte: Anthony Minghella 
főszerepben: Jude Law, Nicole Kidman, Renée Zellweger

Ada (Nicole Kidman) kényelemben nevelkedett. Apja (Donald Sutherland) bár Charlstonból egy eldugott, hegyvidéki településre költözött, a széltől is óvja lányát. Inman (Jude Law) ott született a Hideghegyen, és egyszerű ember: ács. Ám nem sokkal azelőtt, hogy kitörne a polgárháború, megtetszenek egymásnak, és bár csupán egyszer csókolták meg egymást, mielőtt Inman bevonul, hogy a konföderáció oldalán harcoljon az északiak ellen, örök hűséget esküsznek egymásnak. És bármi történjék is velük, ragaszkodnak ígéretükhöz.
A férfit elnyeli a háború. Borzasztó dolgokat lát és él át. Petersburgnál súlyosan megsebesül, de túléli, kórházba kerül. Megelégelte az öldöklést, csupán egyetlen dolog élteti: a hazatérés. Megszökik, és bujkálva, menekülve, gyalogol a Hideghegy felé.
Szerelme eközben magára marad, és az egyre zordabbra forduló világban igyekszik túlélni a háború hozta szörnyűségeket. Ő is csak azért küzd olyan elszántan, mert bízik benne, hogy Inman egyszer megérkezik hozzá: hiszen megígérte neki.
Wherever you go, go with all your heart.

#408 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 21. 00:03

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 16:09

Tegnap volt az AI? Fenébe, pedig elhatároztam hogy megnézem, eddig még nem tettem. Akkor ugy tunik megint buktam...

Ha mazohista vagy, akkor tenyleg kar hogy kihagytad...  Ehh, a masodik reklam utan aszittem, hogy idegbajt kapok.... :mad:  Persze mar lattam korabban, igy talaltam vmi magasztosabb teendot, talan :)

#409 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 10:22

Sziasztok!

Nem tudnátok nekem ajánlani valamilyen jó horror filmet vagy thrillert? Kört, Down of the dead-et, Darknesst, Texasi láncfűrészest, Darkness falls-t, stb... már láttam. Vagy esetleg valami jó vígjátékot esetleg akció filmet?

Előre is köszi!
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#410 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 10:35

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 11:22

Nem tudnátok nekem ajánlani valamilyen jó horror filmet vagy thrillert ... Vagy esetleg valami jó vígjátékot esetleg akció filmet?

Peter Jackson (igen, a LOTR rendezoje): Hullajó ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#411 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 10:37

Idézet: Samott - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 11:35

Samott

Köszi szépen! De azért továbbra is várok még ajánlásokat.

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470

#412 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 10:42

Idézet: blash - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 1:03

Ha mazohista vagy, akkor tenyleg kar hogy kihagytad...  Ehh, a masodik reklam utan aszittem, hogy idegbajt kapok.... :mad:  Persze mar lattam korabban, igy talaltam vmi magasztosabb teendot, talan :)

Tegnap kivettem a Good Bye Lenin-t és a Zongoristát. Utobbit még nem néztem meg, talán ma v holnap. De a Lenin nagyon jo volt, tetszett. Érdekes vége lett a filmnek. Lehet egyebkent az AI-t is kiveszem, abban legalább nincsenek reklámok.
De fel kéne zárkozzak. Pl még egy Potter-t se láttam, lehet nemsoká rászánom magam és kiveszegetem ezeket is...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#413 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 11:03

Idézet: Samott - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 11:35

Samott

Huh, azt csak ovatosan nezd. Egyszer megneztem, de csak kb. harom reszletben tudtam legyu"rni.
(A film legfobb tanulsaga: Ha a hazigazda bejon egy funyiroval a nyakaban, akkor tenyleg ideje hazamenni.)
Ajanlatkent: Ragyogas ( Shining, Jack Nicholson szerepel benne).
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#414 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 11:08

Idézet: INT21H - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 12:03

Ajanlatkent: Ragyogas ( Shining, Jack Nicholson szerepel benne).

Igen, ha jó filmet akarsz nézni ezt nézd meg.
Ha rosszat (de a könyvet jobban követőt), akkor pedig a 4 részes sorozatot.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#415 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 11:21

A Ragyogást már láttam, tényleg nem rossz, bár nekem a vége egy kicsit vontatottnak tűnt. Esetleg más Stephen King film?

#416 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 11:33

Idézet: WEbshark - Dátum: 2004. szept. 19., vasárnap - 23:12

Ha már repülős/háborús  filmek: akkor tegyünk föl pár ilyen filmet a listára:
A halál 50 órája

Ez a halál 50 órája... hááát. :) Nagyon amatőr módszerek vannak benne, de amúgy jól megcsinálták, a történetet, vagyis jól feldolgozták. A legjobban a sok kis makett tank tetszett, meg vonat, nade a németek Sherman tankjai is jók voltak. :)

Idézet

Enemy at the Gates   ( remélem bill túlélte, na jó nem olyan vicces, több mint 500.000 haltak meg ott v. következményként.... )

Ez a viszont az egyik legjobb háborús film. Na meg még az Elit alakulat sorozat a kedvencem és a Ryan Közlegény. A Black Hawk Down viszont mindent visz!  :respect: Már lassan kívülről tudom az egészet, annyiszor láttam.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#417 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 16:15

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:21

A Ragyogást már láttam, tényleg nem rossz, bár nekem a vége egy kicsit vontatottnak tűnt. Esetleg más Stephen King film?

pont a vege az izgi! :)
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#418 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 16:28

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 11:22

Sziasztok!

Nem tudnátok nekem ajánlani valamilyen jó horror filmet vagy thrillert? Kört, Down of the dead-et, Darknesst, Texasi láncfűrészest, Darkness falls-t, stb... már láttam. Vagy esetleg valami jó vígjátékot esetleg akció filmet?

Előre is köszi!

Shaun of the Dead

Elég nehéz megszerezni, de megéri... :up:

(egy igazi rom-zom-kom... :D )

Szerkesztette: begbie 2004. 09. 21. 16:29 -kor

#419 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 21. 19:09

Idézet

Csók, Anyu!

Kép

Dorottya Udvaros, Robert Koltai, Simon Gevai 

A busy family communicates with one another by leaving written notes in between their various responsibilities in this somber drama. Peti Kalmar (Simon G. Gevai) is a young teenage son who skips school and observes the world through a hidden telescope from his closet. His father is a businessman and his mother a tour guide. Peti observes his father having a fling with his mistress and suspects his mother is in love with the local physician. His older sister Mari (Kati Lajtai) tries to kill herself after the death of her grandmother. After taking a day off from work and school, the dysfunctional family once again returns

Kép

Életkép arról, hogy hogyan atomizálódik a társadalom, sőt még a szépnek tűnő családok tagjai is mennyire külön élik az életüket. A majdnem kész kétszintes házban egy kétgyermekes család él – vagyis váltja egymást. Anyu idegenvezető, apa pedig a második gazdaságban is jelen van – mindketten sokat dolgoznak. Az érettségiző nagylány szintén csak jön és megy. A családtagok az üzenőtáblán közlik egymással, amit feltétlenül szükséges. A szép házat egyedül a kisfiú lakja, maga készítette periszkópjával kémleli a környéket. Meghal a nagymama, akit a család a kórházban felejtett. A nagylány lelkiismeret-furdalása miatt öngyilkos lesz, de megmentik. A felnőttek megdöbbenésükben elhatározzák, hogy változtatnak az életükön.

STÁBLISTA

Rendező:  Rózsa János
Forgatókönyv:  Vámos Miklós, Rózsa János
Operatőr:  Ragályi Elemér
Vágó:  Csákány Zsuzsa
Zene:  Bródy János
Gyártó:  Objektív Stúdió

¤

#420 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 21. 20:11

Idézet

Macskajáték (1974, színes, 118 perc)
Makk Károly

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Hajdan szép lányok voltak, az idő azonban eljárt a két Szkalla-lány felett. Giza Münchenben él fiával, magányosan, tolószékben, Orbánné Budapesten énektanár. A nővérek mindennap felhívják egymást, és nap mint nap felelevenítik letűnt ifjúságukat. Giza tanácsokat ad testvérének szerelmi ügyében, aki Csermlényi, a nyugalmazott hőstenor felé éli meg talán utolsó érzelmi viharát, ám a férfi meg-megcsalja. Az énektanárnőnek albérlője is van: Egérke, akivel néha macskajátékot játszik, ha jó a kedve. Giza a halálra készül, és hívja nővérét, hogy költözzön hozzá.

STÁBLISTA

Rendező:  Makk Károly
Író:  Örkény István
Forgatókönyv:  Makk Károly, Tóth János
Dramaturg:  Bacsó Péter
Operatőr:  Tóth János
Vágó:  Sívó György
Zene:  Eötvös Péter
Hang:  Pintér György
Díszlet:  Romvári József
Jelmez:  Vágó Nelly
Gyártásvezető:  Bajusz József
Gyártó:  Hunnia Játékfilmstúdió Vállalat
Szereplők:  Dajka Margit, Piros Ildikó, Bulla Elma, Dombrádi Éva, Makay Margit, Törőcsik mari, Balázs Samu, Bürös Gyöngyi, Tyll Attila, Kürthy Sári, Szilágyi Tibor, Orsolya Erzsi, Metzradt Georgette, Szirtes Ádám, Bajor Nagy Ernő, Győrffy László, Nagy Zoltán, Ragányi János, Bázsa Éva, Bethlen Dániel, Hőgye Zsuzsa, Falvay Klára, Halda Alíz, Losonczy Zoltán, Kaján Tibor, Szatmári Liza, Vásárhelyi Júlia

¤

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.