HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 23. 17:29

Idézet: Dorien - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 14:52

Mi nem tetszett benne?

Az egész! Egy borzasztóan ócska történet, még rosszabb befejezéssel. Ehhez a filmen még pocsék színészi alakítások, és bármely D múvit megszégyenítő operatőri/rendezői munka párosult.

De mint mondottam, nem ezen múlott. Nagyon rossz a sztori/forgatókönyv úgy ahogy van.

Stephen Kingtől még a "Sleepwalkers" volt csalódás (bár nem ekkora).
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#442 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 23. 17:35

Idézet: begbie - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 14:53

Érdemes megnézni a trailert a honlapon.

Romantikus zombikomédia.. :)  tipikus angol humorral...

LOL! :D Megnéztem. Ez nagyon jó lehet! Hát erre én is kiváncsi vagyok!  :)

#443 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 18:59

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 18:35

Itthon sajna nem lesz mozikban, egyik forgalmazó sem vette meg... :bolond:

#444 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 23. 19:16

Idézet: begbie - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 19:59

Itthon sajna nem lesz mozikban, egyik forgalmazó sem vette meg... :bolond:

De persze a sok agyatlan, bugyuta amcsi vígjátéknak nevezett valamiket nyomatják ezerrel. Ehh... :down:

#445 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 20:12

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 18:16

De persze a sok agyatlan, bugyuta amcsi vígjátéknak nevezett valamiket nyomatják ezerrel. Ehh... :down:

Naná.... arra van itthon fizetőképes kereslet... :rolleyes:
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#446 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 21:09

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 17:29

Az egész! Egy borzasztóan ócska történet, még rosszabb befejezéssel. Ehhez a filmen még pocsék színészi alakítások, és bármely D múvit megszégyenítő operatőri/rendezői munka párosult.

De mint mondottam, nem ezen múlott. Nagyon rossz a sztori/forgatókönyv úgy ahogy van.

Stephen Kingtől még a "Sleepwalkers" volt csalódás (bár nem ekkora).

A történet szerintem nagyon jó és ötletes, a színészek alakítása tipikusan TV-film jellegű. Nyilván mozifilmként sokkal jobbat is lehetett volna csinálni belőle. Én szeretem King TV-filmjeit, mivel követik a könyveit és kellő lassúsággal vezetik be a témát. Nem említem őket egy lapon a mozifilmekkel, mert más kategória.

A Sleepwalkers szerintem is sz*r lett.
Wherever you go, go with all your heart.

#447 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 21:11

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 19:16

Nézd a jó oldalát, nem kell sokat költened mozira. :D

#448 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 21:17

ha nyer valami dijat jovore oscaron akkor behozzak moziba haha
persze ha semmit nem nyer akkor talan megkapjuk dvdn extrak nelkul
nevetseges ami itthon megy
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#449 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 23. 21:31

Sárika, drágám (1971, 35 mm, 95 perc)
Sándor Pál

Kép

Bóna Péter, az ifjú filmrendező válik, és az anyagi ügyek elrendezéséhez nagyobb összegre lenne szüksége. Meglátogatja idős nagynénjét, Sárikát, aki kedvesen fogadja, de a pumpolásnak határozottan ellenáll. Sári néni rendezett, szép, felelősségteljes életével való szembesülése rádöbbenti Bónát saját felelőtlen, link hozzáállására. A karakán Sárika Králi Gyuritól sem hagyja magát zsarolni, pedig a fiú családját évek óta istápolja. Végül az idős hölgy feladja önállóságát, bevonul egy veteránotthonba, a vagyonának eladásából befolyt pénzzel pedig a zeneiskolát támogatja. Péter egyre jobban megszereti őt.

STÁBLISTA

Rendező:  Sándor Pál
Forgatókönyv:  Tóth Zsuzsa, Sándor Pál
Operatőr:  Ragályi Elemér
Vágó:  Kármentő Éva
Zene:  Tamássy Zdenkó
Gyártó:  MAFILM 2. Játékfilmstúdió
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#450 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 21:34

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 19:35

Shaun Of The Dead ... nekem megvan de meg nem jutottam odaig hogy megnezzem :) viszont beleneztem es jopofanak tunik, valamint az imdb-n is magas ertekelest kapott
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#451 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 25. 17:51

Idézet

"Nem lesz több Python-film, hiszen lassan már mindenki elhunyt" - mondta a rendező. "Egy-egy Michael Palin-útifilmet lehet látni itt-ott, de azok tíz éve készültek ,amikor még fiatal és jóképű volt. Az egyetlen Monthy Pythonhoz kapcsolódó dolog, amin mostanában dolgozunk, az a Gyalog gGalopp színpadi változata lesz, a Spamalot, amelyet a Broadwayen fogunk bemutatni 2005-ben. Eric Idle írta az adaptációt és az új szöveget néhány dalhoz. Ám sajnos a Broadway malmai lassan őrölnek. Természetesen, ha sikeres lesz a darab máshol is bemutatjuk majd, és megpróbálunk pénzt csinálni belőle. Nem szégyelljük, hogy vénségünkre pénzt akarunk keresni. Eddig nem csináltuk, még a Monthy Python-os éveink alatt sem, így most tulajdonképpen ilyen jellegű termékeket szeretnénk előállítani."

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#452 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 25. 20:54

Idézet

Kép

Starring:
Jennifer Beals ... Alex Owens
Michael Nouri ... Nick Hurley
Lilia Skala ... Hanna Long
Sunny Johnson ... Jeanie Szabó
Kyle T. Heffner ... Richie
Lee Ving ... Johnny C.
Ron Karabatsos ... Jake Mawby
Belinda Bauer ... Katie Hurley
Malcolm Danare ... Cecil
Philip Bruns ... Frank Szabó
Micole Mercurio ... Rosemary Szabó
Lucy Lee Flippin ... Secretary
Don Brockett ... Pete
Cynthia Rhodes ... Tina Tech
Durga McBroom ... Heels
Stacey Pickren ... Margo
Liz Sagal ... Sunny
Norman Scott ... Normski
Marc Lemberger ... Mr. Freeze
Wayne Frost ... Frosty Freeze
Kenneth Gabbert ... Prince Ken Smith
Crazy Legs ... Crazy Legs
Robert Wuhl ... Mawby's regular
Steve Price ... Mawby's regular
Matt Landers ... Mawby's regular
Darren Roy ... Mawby's regular
Frank Pesce ... Mawby's regular
Larry John Meyers ... Welder #1
David DiManna ... Welder #2
Helen Dexter ... Dancer #1 at repertory
Mark Anthony Moschello ... Dancer #2 at repertory
Debra Gordon ... Dancer #3 at repertory
Erika Leslie ... Blonde skater
Jim McCardle ... Ice Rink official #1
Ernie Tate ... Ice Rink official #2
Bettina Birnbaum ... Stripper #1
Deirdre L. Cowden ... Stripper #2
Colin Hamilton ... Maitre D'
Tony De Santis ... Waiter #2
Marjean Dennis ... Woman at restaurant
Bob Harks ... Priest
Ann Muffly ... Woman at Hanna Long's
Hank Crowell ... Racquetball player
Frank Tomasello ... Harry
Evette de Marco ... Ballet Dancer (courtesy of Los Angeles Ballet)
Richard Fritz ... Ballet Dancer (courtesy of Los Angeles Ballet)
Mike Berro ... Dance judge #5
Monique Gabrielle ... Stripper

Director: Adrian Lyne
Screenwriter Joe Eszterhas

¤

#453 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 22:21

Kép

A falu (The Village) (2004)
Műfaj: horror, thriller 110 perc

Írta és rendezte: M. Night Shyamalan
Föszerepben: Joaquin Phoenix, Bryce Howard, Adrien Brody, William Hurt, Sigourney Weaver

Pennsylvaniában, egy erdő közepén fekszik egy békés kis falu. Első ránézésre boldog és nyugodt hely. De a látszat csal. Az itt lakók generációk óta tudják, hogy otthonuk határán túl, az erdőben különös, idegen lények élnek. Ők nem jönnek a faluba, a falubeliek nem lépik át az erdő határát – ez a hallgatólagos megállapodás biztosítja a viszonylagos békét.
Egyébként nincs sok szabály: a sárga szín véd, a piros veszélyt hoz. Aki a fák közé megy, nem jön vissza többé. Ha pedig megszólal a harang, akkor mindennek vége: mert azt a falu lakói is tudják, hogy a nyugalom csak átmeneti. Láthatatlan szomszédaik egyszer felbukkannak majd a házaik között.
Lucius (Joaquin Phoenix) nem viseli a bezártságot. Elindul, hogy megtudja, mi van az erdőn túl.

#454 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 27. 06:04

Idézet

Kép

A Pronuma bolyok története. Rendezte Szirtes András (Balázs Béla Stúdió, 1983). Életérzés és ökörködés, a 80-as évek elejének reménytelen debilitása, megjelennek benne a rég várt gepárdok, valamint a néhai Papp Tamás (a Spions dokumentátora), és Menyhárt Jenô (Európa Kiadó).

A szárnyas ügynök. Rendezte Sőth Sándor (Balázs Béla Stúdió, 1987). Az egykori Spenót-basszusgitáros, Sőth Sándor elsô nagyjátékfilmje. Fekete-fehér, letargikus, lehangoló. Hősei a mítikus Wunderlandba vágynak, melynek küldötte, a címbéli szárnyas ügynök, Pajor Tamás (Neurotic), az egyik főszereplő meg Kistamás László (Kontroll Csoport).

Blue Box. Rendezte Káldor Elemér (Mozgókép Innovációs Társulás, 1992). Kvázi-krimi, arról a mozi-koncerthelyről, ami a címben meg van nevezve. Kozák András mellé underground-figurák (Kozma György, Vető János, Kelényi Krisztián Tódor) rendelődnek, plusz a zene: Melis László kompozíciója mellett VHK, Csokonai Vitéz Műhely.

Budapest, köztes föld. Rendezte Yves de Peretti (1989). Kistamás László (Kontroll Csoport) szomorkás kalazolásában megláthatjuk, mi lett a valaha tiltás miatt legendássá vált zenéből a tiltás megszűnte után. Zenei részletek: Art Reaktor, BP Service, Dresch, East, fe Lugossy, Gazember, Keleti Fény, Kontroll Csoport, Lacht El Bahhtar, Lois Viktor, Mandel Quartet, Márta István, Muzsikás, Orkesztra Luna, Sexepil, Szabados, Szemzô, VHK, Wahorn, Zsarátnok.

¤

#455 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 27. 10:48

Kép

A legénylakás (The Apartment), 1960, 125 perc, (MGM), R: Billy Wilder

C.C.Baxter (Jack lemmon) jelentéktelen ügyintéző, aki időnként főnökeinek engedi át legénylakását - légyottokhoz. Hivatali előmenetele érdekében ismételten enged a nógatásoknak, míg egy este ott nem találja a lakásán közvetlen főnöke elhagyott szeretőjét, aki bánatában majdnem öngyilkos lett. Miss Kubelik (Shirley MacLaine) az illető, a liftes lány, akibe Baxter maga is szerelmes. Megmenti az életét, s első ízben emeli fel szavát mind a saját, mind a lány érdekében. A két fiatal végül, ha nehezen is, egymásra talál. Billy Wilder filmszatíráját Jack Lemmon humora és az irodai kiszolgáltatottság leleplezése együttesen avatja mesterművé.
¤

#456 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 13:40

a Terminalt dícsérik sokan a környezetemben, bár még nem láttam... de ami késik... :D
"A legjobb barát az aki a legszebb mosolyodat látja az arcodon és tudja, hogy valami baj van."

"A bűnöket, mindet bánom, és ha lehet, újracsinálom. Mert tettem, amit hittem, velem megtörtént a minden..."

#457 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 27. 13:42

Idézet: babe__me - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 14:40

a Terminalt dícsérik sokan a környezetemben, bár még nem láttam... de ami késik... :D

az a 6:20-as füredi villám.....
¤

#458 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 13:43

Üdv,

Az argóról ki mit mond?Jó volt?

#459 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 27. 13:48

Idézet

Kép

The great dictator

Starring: Charles Chaplin, Paulette Goddard

Director: Charles Chaplin

Chaplin újrafelfedezése a Duna Televízióban:

Chaplin: A diktátor
A magyar televíziózás történetében most első alkalommal tekinthető meg Chaplin nagyjátékfilmjeinek teljes sorozata, ráadásul felújított változatban. A tematikus sorozat filmjei szombat esténként 20.00 órától kerülnek bemutatásra:
okt. 4.: A zarándok
okt. 11.: Bohémvér
okt: 25.: Aranyláz
nov.1 : A cirkusz
nov. 8.: Nagyvárosi fények
nov. 15.: Modern idők
nov. 22: A diktátor
nov. 29.: Monsieur Verdoux
dec. 6.: Egy király New Yorkban
dec. 12.: Rivaldafény
dec. 19.: Chaplin revue

Kép
¤

#460 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 13:49

Idézet: Litium - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 12:43

Üdv,

Az argóról ki mit mond?Jó volt?

Nem igazán. Most néztem meg hétvégén, és nem értem a nagy felhajtást. Semmi extra. Egy gyenge Blöff, Ravasz utánérzés. Van pár vicces rész, de amúgy nem igazán röhögtem rajta. Végülis nézhető de én utólag sajnáltam hogy ezért elmásztam a moziig.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.