HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 28. 14:44

Much Ado About Nothing
Kép

Szerkesztette: Shia-ko 2005. 03. 28. 14:45 -kor

Üdvözlettel:
Gabi

#1022 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 28. 15:11

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 12:48

Érdekes lehet.
Először azt hittem, a Fülkéről írsz, aztán meg, hogy arról a filmről, amiben a csaj segítséget kér egy ismeretlentől mobilon. :)

jaja, sokan azt hittek. :)
de nem az.
ezert is linkeltem az imdb urlt.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#1023 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 15:20

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 14:44

Magyarul: Sok hűhó semmiért :)
Igaz sztárparádé :up:
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#1024 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 14:09

Egy újabb képregényadaptáció érkezik hamarosan a mozikba. A Sin City azonban eltér A fenegyerekhez hasonló színes-szagos műanyagfilmektől. A szereplőgárda pedig annyi ismert névből áll, amennyi elég lenne három kasszasikerhez is.

A Frank Miller által kreált film noir hangulatú képregényből vászonra adaptált alkotás 2005-ben kerül a mozikba. A címben is szereplő Sin City egy olyan város, ahol nehéz eldönteni, vajon a bűnözők, vagy a rend őrei-e a korruptabbak. Az emberélet olcsó fogyóeszköz, s a házak falai is ontják magukból a romlottságot.

A nem mindennapi sztárparádét ígérő krimiben több mint két történet szálai keverednek. Az alapsztori a kőkemény utcai harcos, Marv bosszúhadjáratát meséli el, aki bosszút esküszik, miután alkalmi partnerét, a gyönyörű Goldie-t rövid kalandjuk után valaki megöli. A That Yellow Bastard címre keresztelt második belső epizódban a nyugdíjazás előtt álló detektív utolsó ügye kerül terítékre, amikor egy őrült által elrabolt fiatal lány hollétét kell kiderítenie az öregedő zsarunak.

A főbb szerepekben olyan nevek láthatóak, mint a Sötét zsaruk második részéből, illetve Az utolsó éjjel-ből ismert Rosario Dawson, A Gyűrűk Ura sztárja Elijah Wood, a Vészhelyzet című sorozat Del Amico doktornőjét megszemélyesítő Maria Bello, az Oscar-díjas Benicio del Toro, a Halálsoron-ban nyújtott alakításáért a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díjára jelölt Michael Clarke Duncan, a Pearl Harbor és A sólyom végveszélyben ifjú titánja Josh Hartnett, a 8 mérföld-ben Eminem csalfa barátnőjét életre keltő Brittany Murphy, a Kutyaszorítóban és a Kill Bill Michael Madsenje, a Terminátor 3-ban John Connort alakító Nick Stahl, valamint Bruce Willis, a szépséges Jessica Alba, a nagy visszatérő Mickey Rourke és a Kémkölykök-ből ismert Carla Gugino.

Végigolvasni is fárasztó ezt a rengeteg nevet, s mindehhez jön még a rendezői székben helyet foglaló Rodriguez, illetve maga Quentin Tarantino, aki egyetlen dollárért cserébe - a rendező-fenegyerek ugyanennyit fizetett Rodrigueznek a Kill Bill Vol. 2 zenéjének megkomponálásáért - vállalta, hogy megrendezi a Sin City egyik részletét, amelyben Benicio Del Toro, A Bourne-rejtély-ből és az Arthur király-ból ismert Clive Owen és Brittany Murphy szerepel majd. Rodriguez korábban többek között éppen a Tarantino által írt forgatókönyvből készült Alkonyattól pirkadatig-gal bizonyította rendezői rátermettségét. Igaz, a Volt egyszer egy Mexikó csúfos bukás volt, a Sin City-vel kapcsolatban - főként a fenti stáblista ismeretében - megelőlegezhető a bizalom az igényes munkát illetően. Annál is inkább, mert az interneten már elérhető egy több mint hatperces részlet a filmből, amely alighanem minden mozirajongónál libabőrt, enyhe gyomortájéki remegést és hirtelen fellépő izgatottságot fog eredményezni, valamint azt, hogy mostantól kínosan lassan fognak telni majd a percek a 2005-ös bemutatóig.

A meglepően hosszú ízelítő ugyanis bemutatja mindazokat az ínyencségeket, amelyekért lelkesedni lehet. A fekete-fehér filmre vett alkotáson csupán itt-ott tűnik fel egy-két színfolt: a titokzatos nő vörös ruhája és rúzsa, zölden világító macskaszemei, a betonra freccsenő vér és hasonló elemek fűszerezik az egyébként tökéletes film noir hangulatot árasztó baljós környezetet. A hölgyek figyelmébe ajánlható a lenyalt hajú Josh Hartnett, aki hanyag eleganciával gyújt cigarettára álmai hölgyének láttán, a fény-árnyék érdekes kontrasztjai. Önmagáért beszél Bruce Willis elnyűtt arca is, amely nem Az utolsó cserkész-re jellemző vérmacsó borostás, whiskyszagú ábrázata, hanem a bűn és korrupció dzsungelében elfásult férfié, aki a kiutat keresi a kurvák és gengszterek világából. A már említett Carla Gugino félmeztelen jelenetéért, pedig az urak lelkesedhetnek majd.

Mindent egybevetve a Sin City talán az idei év legígéretesebb filmje, s ha a kész alkotás csak fele olyan jól sikerül, mint amilyennek az előzetes mutatja, már akkor is 2005 egyik legnagyobb durranása lehet Robert Rodriguez dark krimije.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#1025 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 29. 15:43

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 15:44

A nagy nevek ellenére                              nagggggyon jó film. :)
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#1026 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 02:51

Ray

rendező: Taylor Hackford
forgatókönyvíró: James L. White, Taylor Hackford
operatőr: Pawel Edelman
zene: Craig Armstrong, Ray Charles

szereplő(k):
Jamie Foxx (Ray Charles)
Kerry Washington (Della Charles)
Regina King (Margie Hendrix)
Patrick Bauchau (Dr. Hacker)
Warwick Davis (Oberon)
Clifton Powell ( Jeff Brown)
Aunjanue Ellis (Mary Ann Fisher)
Harry J. Lennix (Joe Adams)
Terrence Dashon Howard (Gossie McKee)
Larenz Tate (Quincy Jones)

Kép

"A soul egy életút, de mindig a nehezebbik út." -Ray Charles

Ray, a vak, fekete kamasz bátran felszáll a floridai buszra egyedül, és átszeli az Államokat, hogy az éppen nyüzsgő seattle-i dzsesszéletben pallérozza zenei tudását. Kezdetben sokat kell küszködnie azért, hogy tisztességesen bánjanak vele és meglelje saját útját. Majd felfedezi őt az Atlantic Records lemezcég, üstökösként tör be a zenei életbe, és hírnévre tesz szert világszerte. Eközben azonban bepillantást nyerünk a sztár életének sötét oldalába is: tanúi leszünk küzdelmének a kábítószerrel és a viharos szerelmi ügyekkel. Ám ez a lebilincselő és megrendítő utazás nem csupán előre vezet, hanem vissza Ray gyermekkorába is. Mert miközben nemzedékének egyik legnagyobb legendájává válik, fel kell dolgoznia magában ötéves kori élményeit is - amikor az öccse meghalt, ő pedig elvesztette látását. Ez az időszak kitörölhetetlen nyomot hagyott Ray életében, érzéseiben és halhatatlan zenéjében.

A Ray a szegregált délről érkező, szegény sorsú, vak színes bőrű kisfiú története, aki a társadalmi és művészi korlátokat ledöntve átírta az amerikai zene történetét. Aki viszontagságait, fájdalmát és személyes útvesztőit olyan hatásosan fogta egybe művészetében, akár a sokféle zenei irányzatot - a dzsesszt, a Rhythm & Bluest, a rock and rollt, a gospelt, a Country & Westernt; akinek teljesen egyedi látásmódja volt, és aki a zenehallgatás új módjaira tanította meg a világot.

Golden Globe díj (2005) - Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória: Jamie Foxx
Oscar-díj (2005) - Legjobb férfi főszereplő: Jamie Foxx
Oscar-díj (2005) - Legjobb hang: Scott Millan, Bob Beemer, Steve Cantamessa, Greg Orloff

#1027 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:17

Idézet: obersmith - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 14:09

[Sin City]

No, akkor ez már a 3. film amit idén biztosan megnézek. A másik kettő a "Világok harca" meg a "Galaxis útikalauz stopposoknak". :cool:
Wherever you go, go with all your heart.

#1028 Felhasználó inaktív   [Black] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 11:11

Sin City?

Én ilyenből csak játékot ismertem! :rolleyes:

De az ember minden nap tanul valami újat, nemdebár? :D
Linux felhasználónak lenni egy olyan életet jelent, mintha egy nagy, ácsokból és építészekbõl álló családdal laknál együtt. Minden reggel, amikor felkelsz, a ház egy kicsit megváltozott. Lehet, hogy egy új torony épült, vagy néhány falat elmozdítottak. Vagy esetleg valaki ideiglenesen eltüntette a padlót az ágyad alól.

#1029 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 12:34

Idézet: ajblack062 - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 11:11

Sin City?

Szerintem kevered a Sim City-vel. :D

#1030 Felhasználó inaktív   [Black] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:54

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 12:34

Szerintem kevered a Sim City-vel. :D

Nekem valami sin city is rémlik... de mind1 :D
Linux felhasználónak lenni egy olyan életet jelent, mintha egy nagy, ácsokból és építészekbõl álló családdal laknál együtt. Minden reggel, amikor felkelsz, a ház egy kicsit megváltozott. Lehet, hogy egy új torony épült, vagy néhány falat elmozdítottak. Vagy esetleg valaki ideiglenesen eltüntette a padlót az ágyad alól.

#1031 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 30. 20:29

Idézet: ajblack062 - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 12:11

Sin City?

nem hallottal meg errol a muvirol?
pedig eleg nagy durranas lesz es a felhajtas is nagy korulotte.
aprilis 1jetol megy usaban.

#1032 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 06:26

Good bye, Lenin!
német vígjáték, 118 perc, 2002

rendező: Wolfgang Becker
forgatókönyvíró: Wolfgang Becker, Bernd Lichtenberg
operatőr: Martin Kukula
jelmeztervező: Aenne Plaumann
zene: Yann Tiersen
látványtervező: Lothar Holler, Daniele Drobny
vágó: Peter R. Adam

Kép

szereplő(k):
Daniel Brühl (Alexander Kerner)
Katrin Saß (Christiane Kerner)
Maria Simon (Ariane Kerner)
Chulpan Khamatova (Lara)
Florian Lukas (Denis)
Alexander Beyer (Rainer)
Burghart Klaußner (Robert Kerner)
Michael Gwisdek (Klapprath)

1989 ősze: az NDK összeomlása visszafordíthatatlan.
A fal lebontása előtt röviddel Kernerné egy kelet-berlini utcán szívinfarktust kap, és kómába esik, ezáltal a kapitalizmus diadalmenetét átalussza. Mire 1990 nyarán magához tér, Kelet-Berlinre rá sem lehet ismerni.
Fia, Alex attól fél, hogy mamája túlságosan felizgatja magát a változások láttán, és egy újabb rohamot már nem élne túl. Úgy dönt hogy az ágyhoz kötött asszonynak a hálószobában visszaállítja az egykori NDK-t. De mit tehet Alex, ha a feladat Kernerné meglepően gyors gyógyulása miatt egyre nehezebb? Ha a keletnémet termékek mindinkább eltűnnek a boltokból? Ha a mama híradót akar nézni? Ha a szemben lévő ház falán Coca Cola plakát jelenik meg? És ha mama sétálni indulna...

#1033 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 08:42

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 6:26

Good bye, Lenin!
német vígjáték, 118 perc, 2002

Ez jó lehet, láttam az előzetesét anno. :D

#1034 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 09:07

Kép

A Főnix útja (Flight of the Phoenix) (2004)
színes amerikai kalandfilm, 113 perc

Szereplők: Dennis Quaid, Sticky Fingaz, Scott Michael Campbell, Hugh Laurie, Jacob Vargas, Tony Curran, Miranda Otto, Giovanni Ribisi, Tyrese, Kevork Malikyan
Rendező: John Moore

Egy isten háta mögötti olajfúró torony munkásai hazafelé indulnak. A gép, amely szállítja őket, rosszabb állapotban van, mint ők maguk. Miután viharba kerülnek, fel is mondja a szolgálatot és lezuhan. A szerencsétlenség túlélői – csupa a világban csalódott, viharedzett, keserű férfi és egy nő – nem akarnak a sivatagban pusztulni. És mert világ életükben csak önmagukra számíthattak, most is nekilátnak egy őrült terv megvalósításának. Egyikük azt állítja, hogy repülőgépeket tervez. A vezetésével a roncs alkatrészeiből új repülőt építenek.

De ha ez sikerülne is, még nem elég a túléléshez. A Góbi Sivatag ezer csapdát rejt, és a maroknyi embernek mindegyikkel meg kell küzdenie ahhoz, hogy egyszer talán felszállhasson az új gép.

------------

Kiszámítható ugyanakkor kellemes és könnyed kis mozi volt. Az IMDb-s értékelések alapján kb. erre is számítottam. Szeretem a sivatagot, hasonlóan a tengerhez, így valószínűsítettem, hogy egy viszonylag gyengécske forgatókönyv ellenére is élvezni fogom a történetet. Nem tévedtem. Katartikus élménynek ugyan közel sem nevezném a happy end-et, de szerintem a készítők sem szánták annak.
Egyébként van ennek a filmnek egy 1965-ös verziója is, ami jóval magasabb értékelést kapott. Még nem volt hozzá eddig szerencsém.

Rájöttem, hogy havi 1-2 mozi alaposan megdobja a hangulatomat, így az egyre magasabb jegyárak ellenére is hódolok ennek a szenvedélyemnek.

#1035 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 09:16

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 9:42

Ez jó lehet, láttam az előzetesét anno. :D

Good Bye Lenin:
Jó is a film, de nem ilyen vigyorognivalóan vidám. Kuksizd meg valahol, ha tudod!  :up:

A Főnixhez:

megnéztem én is ezt az újat, háááát, annyira rossz nem volt, de tipikus mai egyszer nézhető tucatfilmet csináltak az eredetiből, ami nagyságrendekkel jobb volt. Nem kellett volna.  :(
42

#1036 Felhasználó inaktív   akita 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 10:04

RTL Klub
ma este (04.03)
    20:00 Halálos fegyver 3. (amerikai akciófilm, 1992) 

Kép
amerikai akciófilm, 118 perc, 1992

rendező: Richard Donner
forgatókönyvíró: Jeffrey Boam, Shane Black
zeneszerző: Eric Clapton, Michael Kamen, David Sanborn
operatőr: Jan de Bont
producer: Joel Silver, Richard Donner
társproducer: Alexander B. Collett, Michael Klastorin
vágó: Battle Davis, Robert Brown

szereplő(k):
Mel Gibson (Martin Riggs)
Danny Glover (Roger Murtaugh)
Joe Pesci (Leo Getz)
Rene Russo (Lorna Cole)
Steve Kahan (Ed Murphy)
Traci Wolfe (Rianne Murtaugh)
Gregory Millar (Tyrone)

Régi ismerőseink, a két életveszélyes zsaru ismét szorítóba lép.

Két rendőr komoly problémával kerül szembe: el kell dönteniük, mit csinálnak azzal a veszélyes robbanószerrel, amely egy hétemeletes épület biztonságát fenyegeti. Kettejük közül az idősebb biztosra akar menni, és azt javasolja, hogy várják meg a bombaszakértő különítmény érkezését, a másik azonban azonnal tenne valamit. Ő az, aki hősiesen , minden remegés nélkül próbálja meg eltávolítani a detonátorhoz vezető veszélyes kábeleket. Roger Murtaughnak, az idősebb nyomozónak van is miért aggódnia, hiszen már csak hét napja van a nyugdíjig. Társával, Martin Riggs-szel éppen egy titokzatos fegyverszállítmány rejtélyét igyekeznek kibogozni, azonban a nyomozás során két dolog válik egyre világosabbá előttük: az egyik az, hogy a történetben érintve van egy ex-zsaru is, bizonyos Jack Travis. A másik "felfedezés" pedig az, hogy nemcsak ők nyomoznak ebben az ügyben, beszállt a rendőrség más részlege is. És ha mindez még nem nyugtalanítaná eléggé Murtaugh-t, sorolhatjuk tovább: vaj van az ingatlanügynöke fején, és Riggs sem akar könnyen belenyugodni abba, hogy megszokott partnere, akivel együtt már annyi mindenen ment keresztül, egyszerűen képes arra, hogy nyugdíjba vonuljon.
"Lenni, vagy nem lenni"
"Bátraké a cseresznye!" és mindenkinek legyen szemcserés a papja :) !

#1037 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 10:50

Nagy filmek: Holt Költők Társasága (1988)

Megszeppent fiúcskák és kétségbeesett szülők búcsúzkodásával kezdődik meg a film és a tanév a Welton akadémián, mi az ország legelismertebb oktatási intézményei közé tartozik. Akinek ide sikerül bejutnia, biztató reményeket táplálhat egy jó állás, sikeres karrier, kényelmesen berendezett élet kialakításához. S ha mindezt nem is garantálják száz százalékosra, azt biztosan, hogy jól nevelt, művelt fiatalember indul innen útnak az életbe.

Kép

Az évszázados múltra visszatekintő intézmény konzervatív világába egy napon új tanár érkezik, aki vibráló személyiségével, egyedi oktatási módszereivel, lelkesedésével, humorával és a gyerekek iránti teljes elkötelezettségével egyetlen pillanat alatt felkavarja maga körül az állóvizet.

John Keating (Robin Williams) maga is az ódon falak közt nevelkedett, már csak ezért is lehet alapozni a véleményére. Megőrizte ifjonti vérét, lázadó gondolkodását, mi tökéletesen azonos a padban ülő fiúkéval. Ezért is tudja őket kollégáitól eltérő módon megszólítani, ösztönözni. Gyorsan rádöbbenti őket az élet rövidségére, az alkalmak kihasználásának fontosságára, a költészet szeretetére és arra is, miképpen találhatják meg önmagukat, hogyan szabadíthatják fel saját gondolataikat, és hogyan küzdhetnek az álmaikért!

#1038 Felhasználó inaktív   lacaman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 06. 11:15

Csak a poszter, önmagában is biztató! :respect:  :respect:
Kép
"Sok szerencsét, Mr Gorsky!" - Neil Armstrong második mondata a Holdon...

#1039 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 06. 19:43

A Tale of Two Sisters

sokan ajanlottak a filmet es nagy lelkesedessel ultem a gep ele.
ha egy szoval kene jellemeznem a latottakat: erdekes.
ami nagyon teccett, az a kameraman.
annyira jok a beallitasok, hogy csak na.
egyszeruen elvarazsolt a film: a szereplok, a helyszin, a megvalositas, mind egyedinek mondhato.
lattam mar par azsiai alkotast, de ezt tenyleg jo.
nem az a szokvanyos ijesztgetos mozi (persez az is van benne, ezek az elemek nem hianyozhatnak egy ilyen thrillerbol), hanem inkabb arra mennek ra a keszitok, hogy minel tobb ember, minel hosszabb ideig az allat keresgesse a padlon. :)
az alapotlet (agyilag beteg lany) nem ujdonsag, leginkabb a Magasfeszultseg cimu francia alkotashoz tudnam hasonlitani.
osszegzeskeppen annyit, megerte raszanni ( windoz reinstall helyett :) ) azt a kozel majdnem 2 orat.
remek pszicho thriller, van meg nagyon sok minden, amit amerikanak tanulnia kell mozis teren (bar lehet van mas is...).

most neztem meg a film honlapjat. (http://www.twosisters.co.kr)
a multimedia alatt nezzetek meg a musicvideo-t, LOL. :D

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0365376

Kép

[||||--] 4/5 ( ha vkinek megvan hunsubbal dvdn, az szoljon pls. :D )

Szerkesztette: kukac7 2005. 04. 06. 19:52 -kor

#1040 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 22:06

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 10:50

Nagy filmek: Holt Költők Társasága (1988)

Hú ez a film mekkora egy sz@r, Robin Williams nélkül még annyit se érne. Ethan Hawke nyálas borzalma :down:
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.