Filmajánló
Elküldve: 2005. 05. 25. 21:09
Hát nekem most volt "szerencsém" az Átokhoz...no comment
Ekkora xar-t életemben nem láttam, pedig megnéztem 1-2 filmet. Ja, és ez amúgy horror lenne??? Akkor már a horror szó is elvesztette eredeti fogalmát!
Elküldve: 2005. 05. 26. 11:00
| Idézet (*Iguana*) |
| Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek. |
---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.
Elküldve: 2005. 05. 28. 21:17
La Mancha lovagja
(Man of La Mancha)
ollasz-amerikai zenés film, 126 perc, 1972
rendező: Arthur Hiller
író: Miguel de Cervantes y Saavedra
forgatókönyvíró: Dale Wassermann, Pilar Saavedra
zeneszerző: Mitch Leigh, Laurence Rosenthal
operatőr: Giuseppe Rotunno
vágó: Robert C. Jones
szereplő(k):
Peter O'Toole (Don Miguel de Cervantes)
Sophia Loren (Aldonza/Dulcinea)
James Coco (Sancho Panza)
John Castle (Dr. Sanson Carrasco)
Harry Andrews
Sevillában börtönbe vetik Miguel de Cervantest, a kormány adószedőjét, aki költő és drámaíró is egyben. Művei eddig kevés sikert hoztak számára, most pedig az egyház ellen irányuló sértések miatt hamarosan az inkvizíció törvényszéke elé kerül. A tárgyalásig tolvajokkal, gyilkosokkal, szajhákkal zárják össze, akik saját törvényeik szerint játszanak bíróságosdit. Azt javasolják, hogy az új fogolynak kobozzák el minden vagyonát, így kéziratos regényét is Don Quijote lovagról, aki - Babits Mihállyal szólván - "...kívül áll a valóság korlátain, tilosban él, a fantázia tilosában...". Cervantes, hogy megmentse művét, védőbeszéd címén előadja írását a bűnözőkből alakult bíróság előtt...
Elküldve: 2005. 05. 30. 10:53
erdekes egy film.
nem csak azert, mert orosz, hanem maga a tortenete is.
amolyan orosz matrix.
sok nyitott kerdes es furcsasag van a filmben, amire majd a trilogia tobbi reszere valaszt kaphatunk.
ahhoz kepest, hogy orosz alkotas, igencsak megalljak a helyet a benne talalhato trukkok, cgi effektek.
a szereplok is teljesen "emberi alakok".
a treler alapjan kicsit durvabbra szamitottam, de inkabb misztikus lett.
erdemes megnezni egyszer, mert nem egy szokvanyos muvi, sot Tarantinonak is nagyon bejott a film.
amugy egy regeny filmes atirata.

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0403358/
[|||--] 3/5
Elküldve: 2005. 06. 01. 09:10
Ez legalább tisztább mint az első két rész. Felfogható a történet.
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-
Elküldve: 2005. 06. 01. 09:33
Idézet: Bilux - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 10:10
Na ez érdekel, nekem tetszett az első két rész is. Mikor játszák, hol játszák, mégcsak nem is hallottam róla.
Elküldve: 2005. 06. 01. 10:17
Idézet: Bilux - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 10:10
| Idézet (*Iguana*) |
Elküldve: 2005. 06. 01. 10:29
Idézet: obersmith - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 11:17
Szerintem ez a Kocka 3. resze.
Szerkesztette: edk 2005. 06. 01. 10:30 -kor
Elküldve: 2005. 06. 01. 10:54
Szerintem az egy volt a legjobb, kettő pocsék a három megint jó.
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-
Elküldve: 2005. 06. 01. 10:58
Elküldve: 2005. 06. 01. 11:08
| Idézet (*Iguana*) |
Elküldve: 2005. 06. 01. 11:23
Idézet: obersmith - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 11:08
irány a dc...
Elküldve: 2005. 06. 13. 09:41
Elküldve: 2005. 06. 13. 21:29

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Directed by Andrei Tarkovsky
Writing credits
Stanislaw Lem (novel)
Fridrikh Gorenshtein (screenplay) ...
Genre: Drama / Sci-Fi
Plot Summary: The Solaris mission has established a base on a planet that appears to host some kind of intelligence...
Complete credited cast:
Natalya Bondarchuk .... Hari
Donatas Banionis .... Kris Kelvin
Jüri Järvet .... Dr. Snaut
Vladislav Dvorzhetsky .... Berton
Nikolai Grinko .... Kelvin's Father
Anatoli Solonitsyn .... Dr. Sartorius
rest of cast listed alphabetically:
Olga Barnet .... Mother (as O. Barnet)
Vitalik Kerdimun (as V. Kerdimun)
Olga Kizilova .... Gibarian's Guest (as O. Kizilova)
Tatyana Malykh
Aleksandr Misharin (as A. Misharin)
Bagrat Oganesyan (as B. Oganesyan)
Tamara Ogorodnikova .... Aunt Anna
Sos Sargsyan .... Dr. Gibarian (as S. Sarkisyan)
Yulian Semyonov .... Chairman at Scientific Conference (as Yu. Semyonov)
V. Statsinsky
Valentina Sumenova (as V. Sumenova)
Georgi Tejkh .... Prof. Messenger (as G. Tejkh)
Elküldve: 2005. 06. 14. 19:03
Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 22:29
Milyen? Jobb, mint a Klónis?
Elküldve: 2005. 06. 14. 19:13
A képi világ már az előzetesekben is lenyűgözött, soha nem láttam ehhez foghatót. Mivel óvakodtam a spoilerektől, kerültem a véleményeket a filmről. Nem tudtam, hogy szinte pontos filmadaptációja lesz Frank Miller három képregényének, néha teljesen mellőzve a realitást, de ehhez gyorsan hozzászoktam. A terem hangrendszerével már a kezdetektől fogva bajok voltak. Csak a fronthangszóró szólt, néha alig lehetett kivenni a szereplők szavait, és - mivel a film szinkronizált volt - olvasni sem lehetett. Később szerencsére valamelyest javult a helyzet e téren.
A film cselekménye három sztorit ölel fel, amelyek túlzottan nem kapcsolódnak egymáshoz, csak a helyszín - Sin City - és a mindháromban megtalálható szerelmi szál köti őket össze: Marv, az alvilág ura (a teljesen elmaszkírozott Mickey Rourke játssza) barátnője elmebeteg gyilkosa után nyomoz, Dwight (Clive Owen) egy korrupt rendőrtől próbálja megvédeni szerelmeit, míg Hartigan, a nyugalmazott zsaru (Bruce Willis) egy politikus perverz fiától menekít meg egy kislányt, aki az eset után jónéhány évvel táncosnőként ismét védelemre szorul.
A film nem gyerekeknek készült, meglehetősen brutális, trancsírozós, a fekete-fehér összképből hol pirosan, hol sárgán, hol vakító fehéren ömlik elő a vér. A szinkronhangok és a poénok a helyükön vannak, alkalmanként az egész terem hangosan nevetett egy-két hihetetlenül abszurd jeleneten ill. jól elhelyezett megjegyzésen. Helyenként leült a cselekmény és heveny ásítás vett erőt rajtam, de ezt betudtam annak, hogy az éjjel csak öt órát aludtam. Az egész filmben a Trója nézésekor átélt érzés motoszkált bennem, hogy ez nem az amire számítottam, de mégis nagyon eredeti és jó.
Egy biztos, meg fogom még nézni még jópárszor, lehetőleg eredeti, sztereó hanggal.
Elküldve: 2005. 06. 14. 21:35
Idézet: Dorien - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 20:03
Eh, ilyet csak az kérdez, aki nem látta Tarkovszkij mester művét!
Tarkovszkij adaptációja nagyon jó, sikerült teljesen visszaadnia a könyv hangulatát.
Hogy mi szükség volt Steve Soderbergh "Klónis" verziójára, azt nem sikerült a mai napig megértenem, ugyanúgy, ahogy nekik nem sikerült normális filmet csinálniuk...
Azért, ha megnézted mindkét verziót, ha eddig nem tetted volna, olvasd el a könyvet is.
Üdv: scaurus
u.i.: hogy a témánál maradjak, én mindenkinek ajánlom - mindjárt sokan felszisszennek - az Én, a robot c. filmet, nekem nagyon tetszett.
Elküldve: 2005. 06. 14. 22:15
Idézet: scaurus - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 22:35
Én nem ajánlom!
Elküldve: 2005. 06. 15. 07:07
Idézet: Dorien - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 20:13
.
.
.
Egy biztos, meg fogom még nézni még jópárszor, lehetőleg eredeti, sztereó hanggal.
5.1-gyel jobban fogsz járni.
Gabi
Elküldve: 2005. 06. 15. 07:07
Szerkesztette: Shia-ko 2005. 06. 15. 07:07 -kor
Gabi

Súgó
A téma zárva.