Idézet: Rive - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 13:52
Nem Mujdej megjegyzéséről volt szó

Amúgy: nincs igazad. Sajnos, mint írtam, a magyar közbeszéd minden szintje telített rasszista - és, igen: náci - panelekkel is. Annyira, hogy ha nem figyelsz, alig-alig veszed észre.
Ez IS igaz. Meg az is, hogy a másik oldalról az rasszizmus elleni kijelentések, felszólalások túlzásai IS megjelennek igen gyakran. És mindkettő rossz.
Idézet
Amúgy: ha felszólalok a rasszizmus ellen, akkor rasszista vagyok :confused:
Nem vagy. De ha
ok nélkül rasszistázol, akkor éppen olyan elítélendő vagy, mint maguk a rasszisták.
Egyébként Pikkolo példáját is majdnem leírtam az előbbi hozzászólásomban, mert ugyanez jutott az eszembe.
A múltkor (sajnos hajnalban) volt egy kiváló dokumentumfilm Csengey Dénes (volt MDF-es képviselő, értelmiségi) emlékének szentelve. Ebben volt egy felvétel ('91-es, ha jól emlékszem), amelyben ő éppen Sándor György társaságában arról beszélt, hogy volt egy zsidó származású igazi kommunista "nagyfejes" a médiában, aki a Kádár érát, és Aczél elvtársat is végigszolgálta. A rendszerváltás után őt egy jobboldali lapban -figyelem!- a
kommunista múltja és bűnei miatt bírálták.
Mire akkor a baloldali sajtó SZDSZ-es képviselői azonnal beindították az "ellengépezetet", és azt a bizonyos jobb oldali lapot, és az újságírót antiszemitizmussal vádolták, amiért azok az illető volt média "nagyfejest" a
zsidó származása miatt támadját/támadták .
Erre mondta Csengey -amellyel Sándor György is egyetértett maximálisan-, hogy mennyire elszomorító, hogy ilyesmi egy immár demokratikus országban megtörténhet, hogy valaki bizonyos jogos vádak ellen a származásával "takarózik", és ebben még támogatókra is lel.
És ekkor mondták ők ketten azt, hogy az antiszemitizmus éppen ugyanakkora bűn, mint ok nélkül antiszemitának nyilvánítani valakit.
Remélem érthető, hogy arra akarok kilyukadni, hogy a vadhajtásokat semmilyen tekintetben nem szabad elfogadni.
Szerkesztette: Piftuka 2004. 11. 17. 14:23 -kor