Idézet: Rive - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 15:11
Államháztartástan
Elküldve: 2005. 06. 15. 15:51
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2005. 06. 15. 15:54
Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 15:11
franacia nyelv: energia szolgaltatok, tavkozles.
orosz nyelv: kooljakereskedelem, atomipar
matematikus: adattomoritesi, titkositasi rendszerek
allamigazgatas szakos - na ebbol tul sok van, vissza kene fejleszteni
Elküldve: 2005. 06. 15. 16:40
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 16:51
Alig pár hozzászólást kell visszaolvasni, hogy kiderüljön: rossz udvarban kereskedsz.
Mindenesetre egy kis emlékeztető:
Idézet
Idézet
Idézet
Idézet
Idézet
Ugyebár nem én hoztam fel az új vonulatot, mégis engem vádolsz csapongással, ráadásul megpróbálod úgy beállítani, mintha egyik monopóliumot támogatnám, másikat nem. Utána meg jössz a klasszikus kinek-a-töke-nagyobb helyzettel. Nem nekem kell itt vitakultúrát tanulnom.
Elküldve: 2005. 06. 15. 16:41
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 16:54
orosz nyelv: kooljakereskedelem, atomipar
Na ez a baj a műszaki indíttatású emberkékkel, ha a gazdasági viták közelébe kerülnek.
Bölcsész!
Elküldve: 2005. 06. 15. 17:41
Idézet: Rive - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 16:40
Mindenesetre egy kis emlékeztető:
Ugyebár nem én hoztam fel az új vonulatot, mégis engem vádolsz csapongással, ráadásul megpróbálod úgy beállítani, mintha egyik monopóliumot támogatnám, másikat nem. Utána meg jössz a klasszikus kinek-a-töke-nagyobb helyzettel. Nem nekem kell itt vitakultúrát tanulnom.
sajnos pedig most lotted magad labon.
igy kezdodik a kerdeses thread:
A gond ezzelakkor van, mikor csak oracle van.
maseban a szalkat felfedezni veled, mikor a tiedben ott fityeg a gerenda. en azt hiszem kulturalt hangnemben valaszolgatok, mikozben te erosen ordenare stilusban irogatsz. a vitakultura ezzel kezdodik egyebkent, hogy nem szemelyeskedunk, hanem ervelunk.
Rive en ezt mar nagyon unom. mutass erveket, vitazz, ne pedig durcaskodj, szemelyeskedj. mert kell neked agressziv kismalacot jatszanod, hm?
Szerkesztette: SFIJ 2005. 06. 15. 17:48 -kor
Elküldve: 2005. 06. 15. 17:42
Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 16:41
Bölcsész!
ertelmisegi ember barmit megtud tanulni. ha nem akkor adja vissza az iskolapenzt es menjen el kubikosnak. Esterhazy Peter pl. szakmjat nezve okleveles matematikus.
a ceg nalunk is televan bolcsesz csajokkal a PR osztalyon, oszt' megis kepesek voltak metanulni es megerteni a tavkozles alapjait a munkajukhoz szukseges mertekben.
Szerkesztette: SFIJ 2005. 06. 15. 17:44 -kor
Elküldve: 2005. 06. 15. 19:53
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 18:42
a ceg nalunk is televan bolcsesz csajokkal a PR osztalyon, oszt' megis kepesek voltak metanulni es megerteni a tavkozles alapjait a munkajukhoz szukseges mertekben.
Jó. Akkor szíveskedjél felvázolni azokat az atomipari cégeket, amelyek hajlandóak fizetni egy francia-orosz szakos bölcsészhallgató képzését! Mert eddig arról volt szó.
Elküldve: 2005. 06. 15. 19:57
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 18:41
A thread kezdetét megadod, közvetlenül azok után az idézetek után, amik prímán bemutatják, hogyan vitted félre a szálat.
Ezek után van pofád gerendát emlegetni
Miután totális vitaképtelenségedet épp magad bizonyítottad igen demonstratívan, a vita itt véget is ért.
Mellesleg terelés helyett Carmagednek is nyugodtan megmondhatod, hogy 'bocs, erre nem gondoltam'.
Elküldve: 2005. 06. 15. 22:23
Idézet: Rive - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 19:57
Ezek után van pofád gerendát emlegetni
Miután totális vitaképtelenségedet épp magad bizonyítottad igen demonstratívan, a vita itt véget is ért.
Mellesleg terelés helyett Carmagednek is nyugodtan megmondhatod, hogy 'bocs, erre nem gondoltam'.
Szerkesztette: SFIJ 2005. 06. 15. 22:50 -kor
Elküldve: 2005. 06. 15. 22:29
Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 19:53
charmaged Rive-nek azért részigazsága van ebben. A dolog nem úgy működik, hogy nna én most francia-osrosz szakos bölcsész vagyok és erre fel megérdemlem hogy engem támogassanak, meg munkát kapjak. Én arra hoztam példát, hogy ha én mondjuk szeretnék orosz nyelvvel foglalkozni, akkor megkeresek olyan orosz cégeket akik engem támogatnak az orosz nyelv kimunkálásában, későbbi helyi orosz cégképviseletért cserében támogatják az egyetemi tanulmányaimat, pénzzel, ororszországi tanulmányutakkal, stb, stb, stb...
abban mondjuk igazat adok, hogy sajnos elég sokszor kevesebbet írok le mint a fejemben van, de azért kisillabizálható a lényeg. roppant nehéz úgy társalogni ha nem a koherenciát keresed, hanem agresszíve támadó szándékkal forgatod ki a másik szavait.
az atom-ot azért hozom példának, mert az Atomstroyeksport pl igenis keresett jópár évig oroszul/angolul jól beszélő magyarokat sales/üzletkötői pozicióba. kevés sikerrel.
Szerkesztette: SFIJ 2005. 06. 15. 22:57 -kor
Elküldve: 2005. 06. 15. 22:49
a) Tehát alaptétel, hogy a pedagógok mégtöbb pénzt akarnak. Most azon lehet vitatkozni hogy érdemesek-e rá, mondjuk azt hogy igen
b) A nemzetgazdaság ennyire képes, illetve ennyire sem, mert az ÁHT csúnya ballasztot görget, évek óta prüszköl a gazdaság a bajosan kitermelhető köztisztviselői/közalkalmazotti bérek miatt.
c) Egyetlen megoldás, hogy az oktatásügyben és a közszféra bizonyos területein megjelenik a magántőke. Ez a magántőke külföldi tőke, multikhoz kapcsolódó tőke.
Namost 2 dologot lehet csinálni:
1. büszkén verni a mellet hogy kérem gazdasági meg akármilyen függetlenség, teljes tanszabadság, a szakma azt tanít amit akar (meg amire a miniszter azért rábólint) és autonómia. De. Ekkor bérügyekben pofa alapállás vanik.
2. Pénzt akarunk keresni. sokat. sokkalta sokabbat, mint jelenleg. Ekkor beengedjük a tőkét. De a multi a tőkéjét csak bizonyos kondíciókkal adja és igenis belefog szólni a képzésbe. Igen, ez neki befektetés és megtérülni akarja majd látni. Ha ezt az utat választjuk akkor nem lehet NEMZETHALÁÁÁÁL, fúj, mocskos multi korlátozza a szabadságomat, meg a tanszabadságot köröket futni.
Szóval ez a 2 út van: szegény vagy de 'szabad' ill. gazdagodsz, de feladsz az autonómiádból. A termelőszférában a melósgyerekek hasonlóan zúgolódtak eleinte, de mára belátták hogy a fontos az, hogy legyen biztos megélhetés, legyen munka. Attól nem leszel kevésbé magyar, nem csökken a nemzeti identitásod hogy megismersz más gondolkodásmódot meg szemléletet. Mondjuk az, hogy hogyan lehet projecteket, feladatokat hatékonyan szervezni. A böszke magyar értelmiség ezügyben úgyis rosszul áll és ennek leg eklatánsabb példája az államigazgatás.
Ha a multik beszállnak az oktatásügybe ezáltal változnak dolgok, nem lesz nemzethalál. max munkakultúra végre itt is.
Elküldve: 2005. 06. 16. 06:34
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 23:49
a) Tehát alaptétel, hogy a pedagógok mégtöbb pénzt akarnak. Most azon lehet vitatkozni hogy érdemesek-e rá, mondjuk azt hogy igen
b) A nemzetgazdaság ennyire képes, illetve ennyire sem, mert az ÁHT csúnya ballasztot görget, évek óta prüszköl a gazdaság a bajosan kitermelhető köztisztviselői/közalkalmazotti bérek miatt.
c) Egyetlen megoldás, hogy az oktatásügyben és a közszféra bizonyos területein megjelenik a magántőke. Ez a magántőke külföldi tőke, multikhoz kapcsolódó tőke.
Namost 2 dologot lehet csinálni:
1. büszkén verni a mellet hogy kérem gazdasági meg akármilyen függetlenség, teljes tanszabadság, a szakma azt tanít amit akar (meg amire a miniszter azért rábólint) és autonómia. De. Ekkor bérügyekben pofa alapállás vanik.
2. Pénzt akarunk keresni. sokat. sokkalta sokabbat, mint jelenleg. Ekkor beengedjük a tőkét. De a multi a tőkéjét csak bizonyos kondíciókkal adja és igenis belefog szólni a képzésbe. Igen, ez neki befektetés és megtérülni akarja majd látni. Ha ezt az utat választjuk akkor nem lehet NEMZETHALÁÁÁÁL, fúj, mocskos multi korlátozza a szabadságomat, meg a tanszabadságot köröket futni.
Szóval ez a 2 út van: szegény vagy de 'szabad' ill. gazdagodsz, de feladsz az autonómiádból. A termelőszférában a melósgyerekek hasonlóan zúgolódtak eleinte, de mára belátták hogy a fontos az, hogy legyen biztos megélhetés, legyen munka. Attól nem leszel kevésbé magyar, nem csökken a nemzeti identitásod hogy megismersz más gondolkodásmódot meg szemléletet. Mondjuk az, hogy hogyan lehet projecteket, feladatokat hatékonyan szervezni. A böszke magyar értelmiség ezügyben úgyis rosszul áll és ennek leg eklatánsabb példája az államigazgatás.
Ha a multik beszállnak az oktatásügybe ezáltal változnak dolgok, nem lesz nemzethalál. max munkakultúra végre itt is.
Én nem vitatom, hogy bizonyos helyeken akár be is kapcsolódhatna a magánszféra az oktatásba (és a finanszírozásba). Egyékbként azt hiszem, teljesen ugyanezt hallottam reggel az Info Rádióban (mondjuk a kérdések céljáról megint lehetne beszélni).
Azt viszont neked kellene megérteni, hogy ez nem alkalmazható mindenhol. Sőt, ez az interjú egy új aspektust is felvet: hogy csábítod be az általános- és középiskolákba a magántőkét, hogy ne okozzon károkat? Biztos bennem van a hiba, de nem látom be, hogy miért támogatna egy multi egy ilyen intézményt.
Vissza-visszatérve: egy bölcsész nem azért megy bölcsésznek, hogy aztán sales manager legyen, hanem hogy esetleg tanítson, fordítson, stb. Még mindig nem látsz ki a műegyetemi diplomád mögül.
Idézet
Amikor a másik fél gondolatait kell kitalálni, azt nem vitának, hanem barchobának hívják. A topic nem ezért van...
Elküldve: 2005. 06. 16. 12:46
Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 6:34
lehet hogy igy van. lehet, hogy hiba az a velekedesem, hogy elvarok az emberektol nemi autonomiat ateren, hogy megfontoltan es celiranyosan koltsek a penzuket, toltsek el az idejuket.
namost az embernek lehet eletcelja az, hogy tanitson, de tudomasul kell venni, hogy ebbol megelni nem fog. ergo vagy van orokolt csaladi vagyon amibol fenn tuja magat tartani, vagy elotte szedi ossze azt.
a forditasbol, ha ittmost uzleti forditasrol beszelunk, azert meg lehet elni. ami a muforditast illeti, ahhoz igen nagy tehetseg kell, meg sajnos keves muforditora van szukseg. ez a helyzet kulonbenis romlani fog, mihelyst az orszag atlagos idegennyelvtudasi szintje novexik.
szoval egy bolcseszdiploma melle kell egy masik is manapsag, amivel penzt is lehet keresni. lehet ezt szemet muszaki felfogasnak nevezni, de en sokkal inkabb neveznem az elethez valo fifikanak.
tudomaul kell venne, hogy az orszag GDP-jenek jo 60%-at multik allitjak elo. ha te meg akarsz elni, akkor olyan tudasra van szukseg ami egybeesik a multik igenyeivel.
Elküldve: 2005. 06. 16. 16:15
Az egész évi államháztartási tartalékból 125 milliárd forintot nem lehet elkölteni, és ha szükséges, a kormányzat további intézkedésekre is kész, tartható lesz az ESA alapon számított éves 3,6 százalékos GDP-arányos államháztartási hiány - mondta Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára.
Szerintetek meglesz a 3,6% ?
Elküldve: 2005. 06. 16. 16:18
Idézet: ono-sendai - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 17:15
Meg hát, 2x is.
Mit jelent, az ESA alapon számolás? Valami olyat, hogy lehet csökkenteni a hiányt az állami cégek által felvett kölcsön vagy kibocsátott kötvény befizetésével?
Elküldve: 2005. 06. 16. 16:32
Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 17:18
Mit jelent, az ESA alapon számolás? Valami olyat, hogy lehet csökkenteni a hiányt az állami cégek által felvett kölcsön vagy kibocsátott kötvény befizetésével?
European System of Accounts - az EU rendszere.
Elküldve: 2005. 06. 16. 16:33
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 13:46
Ki kellene találni, mire gondolok
Befejeztem, feleslegesen tépem a billt.
Elküldve: 2005. 06. 16. 16:51
Idézet: ono-sendai - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 17:15
Talán. Ez a hülye szezonalitás minden számítást elbizonytalanít. A száz közben ezt is megpróbálhatnák végre helyrerántani.
A másik gond, hogy Draskó merte verni a tamtamot, de ez az új fickó annyira jellegtelen csóka, hogy még a nevének is utána kellene néznem... Minek rakják az ilyet komoly helyre???
Mindenesetre az e havi zárás alapján majd lehet sejteni valamit.
Elküldve: 2005. 06. 16. 18:23
Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 16:33
Befejeztem, feleslegesen tépem a billt.
Carmy oke. nem tud ennyi 'csakbolcseszt' eltatani a tarsadalom, szal olyat aki nem akar reszt venni a gazdasagi folyamatokban.
Elküldve: 2005. 06. 16. 18:29
Idézet: ono-sendai - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 16:15
Az egész évi államháztartási tartalékból 125 milliárd forintot nem lehet elkölteni, és ha szükséges, a kormányzat további intézkedésekre is kész, tartható lesz az ESA alapon számított éves 3,6 százalékos GDP-arányos államháztartási hiány - mondta Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára.
Szerintetek meglesz a 3,6% ?
A májusi államháztartási hiányprognózisban megfogalmazott 148.6 milliárd forintos hiánynál minimálisan kisebb 147.3 milliárd forintos deficitet vár a Pénzügyminisztérium az év hatodik hónapjában. Ezzel az év első felében kumuláltan 985 milliárd forint lenne deficit (májusi prognózis: 986.4 milliárd forint), mellyel a teljes évi hiányelőirányzat 96.3%-át érné el a hiány.
csak annyi kell, hogy felkusszon juliusra $60-ra a brent es osszedolt az egesz...
Szerkesztette: SFIJ 2005. 06. 16. 18:29 -kor

Súgó
A téma zárva.