idézet:
Ha a verseny utolsó harmadában nem lett volna előttem Rubens, akkor sokkal szorosabb is lehetett volna a futam[/quote]
Könyörgöm, mindenki tudja, hogy Rubens nem lekörözendő versenyző volt, hanem Montoya előtt volt egy helyezéssel! Hogyan is lehetett volna szorosabb a befutó, ha még Barrichello-t sem tudta megelőzni? Persze más dolog valakit utólérni és más megelőzni, de legalább ne nyilatkozzon olyanokat, amikkel nevetségessé teszi magát! Ennyi erővel mondhatta volna azt is, hogyha nincs előtte Schumacher, akkor ő nyerte volna meg a versenyt!
Forma-1
Elküldve: 2004. 03. 24. 13:57
Elküldve: 2004. 03. 24. 14:12
idézet:
Ezt írta Jareth:
Juan Pablo Montoya nyilatkozata:
Könyörgöm, mindenki tudja, hogy Rubens nem lekörözendő versenyző volt, hanem Montoya előtt volt egy helyezéssel! Hogyan is lehetett volna szorosabb a befutó, ha még Barrichello-t sem tudta megelőzni? Persze más dolog valakit utólérni és más megelőzni, de legalább ne nyilatkozzon olyanokat, amikkel nevetségessé teszi magát! Ennyi erővel mondhatta volna azt is, hogyha nincs előtte Schumacher, akkor ő nyerte volna meg a versenyt![/quote]
![]()
Nagyon igaz
![]()
tus
Elküldve: 2004. 03. 24. 15:13
idézet:
Hol van GI? [/quote]
Itt vagyok, nem kell félni, csak mostanában nincsen sok időm. Talán hétvégén kifejtem véleményemet...
Elszomorító, hogy mi folyik itt a topicban.. Szerintem jóérzésű ember gyomra nem veszi be ezt az undorító MS istenítést...
Jó hogy nem egy d*rab fost kezdünk el isteníteni.. Bár végül is most is az megy...![]()
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector
Elküldve: 2004. 03. 24. 15:15
idézet:
Ezt írta GI:
Szerintem jóérzésű ember gyomra nem veszi be ezt az undorító MS istenítést...[/quote]
Dícsérhetnénk a többieket is, csak az elmúlt két futam alapján nem szolgáltak rá!
Mellesleg mi történhetett? Dieselt tankoltak a McLarenek?![]()
Elküldve: 2004. 03. 24. 15:22
idézet:
Ezt írta GI:
Itt vagyok, nem kell félni, csak mostanában nincsen sok időm. Talán hétvégén kifejtem véleményemet...
[/quote]
Látom, azért másik topikokban odatetted magad rendesen.Pont ez az egy maradt ki?
![]()
[ 2004. március 24.: Cheyenne szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 24. 15:46
Leírtam ott a dolgokat, nézd meg.
Tudod nem szeretem ha azt a szöveget nyomja nekem, amit még én mondtam egyszer magyarázatként neki és akkor nem ismeri el... És ezen egy picit kiakadtam.
Egy biztos, a ferrarit kemény kritka fogja érni...
Kezdjük ott, hogy maláj futam legelején (első pár kör) elkezdett egy picit szemerkélni az eső...
Hogy lehet az, hogy egy körön bellül montoya és kimi beérte a világ lejobb esőmenőjét... Pedig akkor még éppen hogy csak elkezdett esni...
Tudom-tudom mennyivel jobbak esőben a michelin száraz gumik.. Csak érdekes módon Rubensel ez sohasem történik meg.. Tudom most más volt a keveréke...
Egyszóval MS az esőben egy b*lfasz. Az az ember egy nulla.
Tömören és röviden kezdenék. Számtalan példával bemutatta már.. Tavaly is, most is és azelött is..
Elküldve: 2004. 03. 24. 15:56
idézet:
Ezt írta GI:
Egyszóval MS az esőben egy b*lfasz. Az az ember egy nulla.
Tömören és röviden kezdenék. Számtalan példával bemutatta már.. Tavaly is, most is és azelött is..[/quote]
Hagyjuk most Sumit. Arra van valami magyarázatod, hogy mi történt annál a McLarennél, amiről azt jósoltad, hogy csak a hátsójukat fogják(uk) látni?Nemm viccelődni akarok, komolyan érdekel...
Elküldve: 2004. 03. 24. 16:12
idézet:
Ezt írta GI:
Hogy lehet az, hogy egy körön bellül montoya és kimi beérte a világ lejobb esőmenőjét... Pedig akkor még éppen hogy csak elkezdett esni...[/quote]
Kimi annyira esőmenő volt, hogy még a felvezető körben is kipördült... Na de várjuk meg a következő nagydíjat, ahol IMHO minden ki fog derülni!
Elküldve: 2004. 03. 24. 16:26
idézet:
Kimi annyira esőmenő volt, hogy még a felvezető körben is kipördült... Na de várjuk meg a következő nagydíjat, ahol IMHO minden ki fog derülni! [/quote]
Figyi, szerinted nem elképzelhető olyan beállítás, ami alacsony sebességeken vezethetetlen. Mondjkuk annyira túlkormányzott, hogy simán megpördülsz...
Pl itt úgy is mindenki az F1 2002-vel nyomja. Ott sem nehéz ilyen beállítást összehozni. Nem azt mondom, hogy biztosan megpördülsz vele, de alacsony sebességeken könnyebben.
idézet:
Arra van valami magyarázatod, hogy mi történt annál a McLarennél, amiről azt jósoltad, hogy csak a hátsójukat fogják(uk) látni? [/quote]
Várj majd még egy picit.. 1-2 verseny és a McLaren, BMW páros simán letólja őket.
Mint ahogy tavaly a hungaroringen már a renault is tette.
Még tanulnak. Az ő kicsijaikhoz szerintem drasztikusan más beállításokra van szükség a pályákon. Eljön még az az idő, amikor a ferrari szurkolók ismét csak a fia szabálymódosításában bízhatnak, mint ahogy tavaly is...
Volt időszak, amikor tavaly is sokkal jobb volt a ferrari, aztán a hungaroringen már a renaultok is alázták. Ha pedig a fia nem segít közbe most józsi kocsiján talán az 5-ös rajtszám figyelne.... Mázlisabb esetben a 3-as.... De az is kizárt....
Elküldve: 2004. 03. 24. 17:50
idézet:
Ezt írta tus:
Mentem mindkettövel, de a grafika is nagyon xar - sztem- de a kocsi ha lassan megyek pl. egy hajtükanyarban egyszer csak elfordul valamerre. Mintha egy körzö lenne és a segge lenne leszúrva :confused:Marha furcsán mozog a verda, nem érzem benne azt a valósághű érzést, mint a Gp4-ben. Ott viszont a füre menetellel van gond. Seggbe rúgnám, aki irta a fizkai részét. Ha picit kimegyek 1ik kerékkel a fűre, keresztbe áll a verda.Kipörgésgátlóról nem hallott Jeff Crammond???
Ha pedig keresztbe kezd csúszni a verda, akkor nem gázelvétel és ellenkormányzás a gyógyír, hanem a satu fék![]()
![]()
Nemsok autót vezetett, aki írta[/quote]
Marpedig sokkal valosaghubb a mozgasa, mint a Gp4-nek...a te altalad emlitett kerdesre a valaszt megtalalod a jatek sajat topicjaban...ott Mozso szepen leirja a problema forrasat...es a valodi kocsik is ilyenek...beallitas kerdese az egesz...ha tobbet meg akarsz tudni a dologrol, akkor irj ide: mozso@axelero.hu
A grafikarol meg eleg annyit, hogy KOZEL sem kell neki akkor erogep, mint a Gp4-nek ugyanolyan minosegu kephez.
[ 2004. március 24.: foxyr szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 24. 17:50
Ejj, de hiányoztál
Bár megjegyzem, nyilván sürübben látogattál vóna ide, ha valami véletlen folytán a mercik mindenkit kiütöttek volna a nyeregböl
Melyik topic-ban csesztettek?
Elolvasnám..
[ 2004. március 24.: Gandalf szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 24. 18:06
Már csak emiatt sem voltam nagyon errefele... Volt más dolgom is. Most hétvén szerintem ráérek egy kicsit, de jövő héten már megint sok sz*rsággal kell foglakozni..
Hogy merre cseszegettek??? Hát nem mindegy neked? Igazábol az Fx 5700 vs. 5900Xt vs. 9600XT topic 2. vagy 3. oldalán kezdődött...
És nem F1-el kapcsolatos, hanem 3d-vel.
Elküldve: 2004. 03. 24. 18:19
A videokártyák terén egyezk az izlésünk
Elküldve: 2004. 03. 24. 18:27
idézet:
Marha furcsán mozog a verda, nem érzem benne azt a valósághű érzést, mint a Gp4-ben. [/quote]
Én éppen fordítva látom a helyzetet. GP4 fizikája komolytalan valami, még a SCGT-t is többre értékelem fizikai szempontból. Ahhoz képest a Challange fényévekkel elöbbrébb jár. Mondjuk a 2002-höz képest is jóval jobb a challanege...
Foxyrnak igaza van, be kell tudni állítani az autót. Leggyakrabban allúlkormányzottsági gondokkal küzködik mindenki. Haverjaim is. Ezen könnyen lehet segíteni.
Én mondjuk inkább erősen túlkormányzott beállításokat szeretek, ennek is megvan a maga hátránya, de hát tudni kell vezetni.
Az biztos, hogy jó beállítások kellenek az igazi időkhöz, bár sok pályán könnyű őket fellülmúlni. Egy hét alatt szerintem tuti beállítást lehet fabrikálni.
A letölthető setupok nekem mondjuk nem jönnek be, én más utakon járok. Bár az enyémek az autót is jobban használják...
Én folyton a gumikkal küszködök. Mármint túlhevüléssel. Kopás nem érdekel.. Már a SCGT-ben a több órás verseny során sem cseréltem gumit..Arra valahogy immunis vagyok.
2002-ben főként az esőt cseszték el. 2001-ben még gyönyörűen megúsztak a kocsik. 2002-ben már nem.
Challangéval annyit nem mentem, de fizikája szárazon határozottan a legjobb.
Én mondjuk bilkóval nyomom, ennek ellenére elég jó időket megyek. Bár mondjuk már régen mentem és nem hiszem, hogy jól menne TC nélkül.
Másik fontos dolog.
A segítségek mindd hátrányok. MIND!!!!
Pl sokak számára elképzelhetetlen, de allúlkormányzottsági gondokat lassú kanyarokban, gázfröccsökkel ki lehet kompenzálni. Driftelni kell a kanyarokban... Gázpedállal pedig a rallys mondás szerint kell menni.
Tehát ha a gáz épp megfelel, kormányozni nem is kell!!
MajaG talán képes rá az idők alapján. Bár még gyúrnia kellene egy picit emlékeim szerint Ausztráliában.
Segítséggel tényleg könnyebb menni, de nem gyorsabb. Sajnos időm már nem engedheti meg, hogy komolyan foglalkozzak vele, nem tudok naponta 1 órát minimum vezetni. Annyi pedig szerintem kell. De napi fél tuti. Kikapcsolva gyorsabb vagy.
Még valami, 2002-ben a visszaváltásokat a gép nagyon rosszul csinálja. Pl leglassabb kanyarokban is hagyja néha 4.-ben, 3.-ban. És kigyorsításkor visszab*ssza 1-esbe, ekkor akkorát ránt a kocsi, hogy akár ha nem kormányzol ellen, simán megpördülsz, ráadásul lassú is vagy végig a kanyarokban.
Aki pedig szeretne jó időt menni, ne a végsebességekre törekedjen, hanem olyan beállítást találjon meg, amivel LENDÜLETESEN lehet végighaladni a pályán, ne legyen 1 brutális fékezés sem... Csak lágyan.
Haverok is mindig mondják, hogy csalok, mert lassúnak tűnik, pedig csak folyamatos, nincsenek agyonfékezések.
Még valami, NE hagyjátok a motort alacsony fordulatszám tartományokra leesni, mert nagyon sz*rul húz. A 2002-ben a kipörgésgátló amúgy is túl korán fog, ha használjátok.
Célszerű valami gombra a kikapcsolását beállítani.. És csak kanyarodás közben bekapcsolva hagyni, majd kigyorsításkor kinyomni...
Sok pályán ugyanis tele van hupnikkal, még lágy futómű esetén is megdobja pillanatra a gépet, ekkor a TC azonnal ejti a fordulatot, pedig hagyjhatná kipörögni. Leesik a fordulat és leérkezéskor inkább fogni fogja egy pillanatra a kocsit, mint jól vinni...Ilyenkor ajánlatos kinyomni a TC-t és padlót nyomni.
Ezekben a kiadott beállításokban meg ne higyjetek, úgy is mindenkinek a kezére más kell. Mondjuk kiindulási alapnak még elmennek, de hogy nem fogsz velük atom időket autózni az biztos.
És még valami. F1-es játékban én SOHA sem mentem Ferrarival..![]()
Elküldve: 2004. 03. 24. 18:34
idézet:
Ezt írta GI:
Figyi, szerinted nem elképzelhető olyan beállítás, ami alacsony sebességeken vezethetetlen. Mondjkuk annyira túlkormányzott, hogy simán megpördülsz...
Pl itt úgy is mindenki az F1 2002-vel nyomja. Ott sem nehéz ilyen beállítást összehozni. Nem azt mondom, hogy biztosan megpördülsz vele, de alacsony sebességeken könnyebben.[/quote]
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2004. 03. 24. 18:49
Eleve ott még aerodinamikailag nem épül fel a tapadás.. A mechanikus meg egyenlő a nagy nullával.
Próbáld ki... Én is úgy csinálom mindig a felvezető köröket, hogy izomból nyomom... És a vélegyenes elötti egyneeseben lelassítok hűteni a gumikat..
Pl silverstonéven 4-5-6 kanyarban az én beállításommal fél sebesség mellett művészet bevenni, egyszerűen anynira túlkormányzott. Nagy sebességgel meg simán átmész rajta az aerodinamikai leszorító eloszlás miatt.
Ha nem találkoztál ilyen jelenséggel, akkor tuti, hogy nem játszottál vele sokat. Próbáld ki. MajaG idejéböl már látszik, hogy ő jóval többet ment vele, mint te. Kizárt hogy ő nem találkozott ezzel a jelenséggel.
Mondjuk ez evidens és a gyakorlatban is így lehet.
Képzelj el egy mechanikailag izomból tulkormányzott gépet, aerodinamikailag pedig allúlkormányozott. Hogy viselkedik szerinted ez nagy és kis sebességeknél???
Vagy egy fordított felállásnál...
Csak gondolkozni kellene, ahelyett hogy kiröhögöd a másikat. Ezzel szerintem csak saját tudatlanságodat híreszteled...
Elküldve: 2004. 03. 24. 18:51
Nemcsodálom az idődet sem.. Autót be kellene tudni állítani... Mer tattól még nem megy egy autó, hogy ferrari...
Elküldve: 2004. 03. 24. 18:56
Mondok egy egyszerű és számodra tetszetős példát, amit még egyszer te említettél nekem.... Vajon miért pördült meg hakkinen abban az iszonyat lassú sikánban, mikor a hátsó kerekek nem pördültek meg???
Számtalan példát fel lehet hozni.. Ha pedig a túlkormányzottságból nem tudsz a megpördülésre következtetni..
Elküldve: 2004. 03. 24. 19:00
idézet:
Ezt írta GI:
Ha nem találkoztál ilyen jelenséggel, akkor tuti, hogy nem játszottál vele sokat. Próbáld ki. MajaG idejéböl már látszik, hogy ő jóval többet ment vele, mint te. Kizárt hogy ő nem találkozott ezzel a jelenséggel.
[/quote]
Ebben teljesen egyetertek, en viszont az alulkormanyzott autora gyurtam magam. Jah es en szoktam mekivel is menni.
Lassu kanyarok nekem is olyanok, mintha jegen mennek. A TC-t palyankent szoktam valtoztatni.
Elküldve: 2004. 03. 24. 19:25
idézet:
Ebben teljesen egyetertek, en viszont az alulkormanyzott autora gyurtam magam [/quote]
Hátsó súlypont és alacsony spoilerek? Végül is úgy is veszi.![]()
Nekem álltalában az első szárny fullon van. Súlypont kicsit közép fele. Baromi túlkormányzott... De ez csak hot lap, mert iszonyat nehéz stabilan tartani.
Lassítóknál egy picit sz*pás a súlypont, ott kigyorsításoknál jobb lenne a hátsó, de nem vészes. Inkább lendületesen megyek vele.
idézet:
Jah es en szoktam mekivel is menni. [/quote]
Meglátnám, hogy megszentségteleníted az autót, biztosan nekedesnék..
idézet:
Lassu kanyarok nekem is olyanok, mintha jegen mennek. A TC-t palyankent szoktam valtoztatni. [/quote]
Mármint a Low és Hight szintek között???
Szerintem tanulj meg nélküle menni, ha sokat mész.. Hidd el, ha az első időkben lassabb is leszel akár 1 másodpercel, a végén 1-el jobb leszel...
Én is újra ezt akarom... Csak időm nincsen rá...
Úgy élvezet igazán vezetni, ha gázzal kormányzol. Az már szinte magalázó hálózatban...Főleg, hogy a mögöttem lévők anyáznak, mert nem látnak a füsttöl..
![]()

Súgó
A téma zárva.