idézet:
Ezt nyilatkozta Baumgartner Zsolt:
A Jordaneket megverhetjük, a többieket elméletileg csak akkor, ha kiesnek."[/quote]
Nos, ő legalább tudja azt, hogy mit várhat el az autótól és saját magától, nem úgy, mint más versenyzők, akik nyilatkoztak mindenfélét szezon előtt, de eddig nem láttuk az eredményét!
Forma-1
Elküldve: 2004. 03. 23. 18:59
Elküldve: 2004. 03. 23. 19:49
Az RTL-s közvetítés egyik csúcspontja volt (a másik a Palik-Colner meccs Montoya felzárkózásáról)a következő:
Talán Colner mondta a Jordanről:
"Szerencsétlen Eddie Jordannek annyira nem sikerült szponzort találni,hogy felfestette az autókra,2004-et írunk!"
Igen!Ez a 040404 jelentése,RTL módra!
Más!
Meglepő,de Massa most már sorozatban másodszor gyorsabb,mint Fisichella!(Ausztráliában a kieséséig is jobban nyomta,mint az olasz)
Én ezt nem gondoltam volna!
[ 2004. március 23.: olaj szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 23. 21:00
idézet:
Ezt írta olaj:
Más!
Meglepő,de Massa most már sorozatban másodszor gyorsabb,mint Fisichella!(Ausztráliában a kieséséig is jobban nyomta,mint az olasz)
Én ezt nem gondoltam volna![/quote]
Hmmmm... IMHO a tavalyi Ferrari egyenlô az idei Sauberrel, és tavaly Massa az F2003GA-t tesztelte, ha jól emlékszem. Volt ideje hozzászokni az autóhoz.
Talán ezért jobb most mint Fisico, de adjunk idôt az olasznak, hátha megszokja a verdát.![]()
Elküldve: 2004. 03. 23. 21:07
idézet:
Ezt írta Mumia:
Szerintem Fisichella tavaly belefásult az ócska Jordanbe, már nem a régi, kiégett, úgy járt mint Villeneuve a BAR-al, elmúlt a menni akarás.[/quote]
Azert a futamon az 55 korbol 30-0n o futott gyorsabbat, s nem Massa.
Elküldve: 2004. 03. 23. 21:21
idézet:
Ezt írta olaj:
Meglepő,de Massa most már sorozatban másodszor gyorsabb,mint Fisichella![/quote]
Ez azért van, mert sokan tévedtek... Mindenki kiabálta, hogy Fisichella milyen kitűnő versenyző, a jövő világbajnoka! Hát nem az! IMHO egy középszintű pilóta és semmi több!
Elküldve: 2004. 03. 23. 23:19
idézet:
Ezt írta Jareth:
Ez azért van, mert sokan tévedtek... Mindenki kiabálta, hogy Fisichella milyen kitűnő versenyző, a jövő világbajnoka! Hát nem az! IMHO egy középszintű pilóta és semmi több![/quote]
Jól kiabálták, de valahogy elsikkadt szegény, beleszürkült a szar csapatokba.
Ha a pl. BAR nem talált volna magára, Button is ott kullogna a "névtelenségben". Pedig tehetsége neki is van.Vagy nézd meg Villit...
Vagy Heidfeldet.
[ 2004. március 23.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 24. 07:46
idézet:
Ezt írta foxyr:
Szerintem hagyd a francba azt a progit...kozelebe nem er az F1C-hez...Gp sorozatbol meg anno a Gp2,Gp3 mondhato jonak.
En is Gp-s voltam sokaig, s EA F1-gyel soha nem jatszottam...csak kiprobaltam, de egyik sem volt az igazi...viszont az F1-2002-t, de foleg az F1C-t nagyon eltalatak...kormannyal elvezet nyomni.[/quote]
Mentem mindkettövel, de a grafika is nagyon xar - sztem- de a kocsi ha lassan megyek pl. egy hajtükanyarban egyszer csak elfordul valamerre. Mintha egy körzö lenne és a segge lenne leszúrva :confused:Marha furcsán mozog a verda, nem érzem benne azt a valósághű érzést, mint a Gp4-ben. Ott viszont a füre menetellel van gond. Seggbe rúgnám, aki irta a fizkai részét. Ha picit kimegyek 1ik kerékkel a fűre, keresztbe áll a verda.Kipörgésgátlóról nem hallott Jeff Crammond???
Ha pedig keresztbe kezd csúszni a verda, akkor nem gázelvétel és ellenkormányzás a gyógyír, hanem a satu fék![]()
![]()
Nemsok autót vezetett, aki írta![]()
tus
Elküldve: 2004. 03. 24. 08:04
idézet:
Ezt írta foxyr:
Azert azt ne felejtsd el, hogy Monty mar bizonyitott a tengerentulon. Es ott sokkal kisebb a csapatok kozotti kulonbseg...ott az elso es utso kozott max 2-3mp lehet.[/quote]
Az eb itt van elhantolva! A kicsi különbségek miatt a sofőr szerepe a mérvadó, nem pedig a technika és a költségvetés.
És emiatt sokkal élvezetesebb is egy verseny.
[ Script Execution time: 0.1000 ]
Elküldve: 2004. 03. 24. 08:23
idézet:
Ezt írta bipi:
Az eb itt van elhantolva! A kicsi különbségek miatt a sofőr szerepe a mérvadó, nem pedig a technika és a költségvetés.
És emiatt sokkal élvezetesebb is egy verseny.[/quote]
Ebben mind igazad van. Nincs TC, nincs kormányról kapcsolható váltó ....
De azt nézd már meg, hogy mekkora külömbség van a pilóták között. Az ottani bajnokok közül Villeneuvenak jött be a cím, a törpiek megmérettetek és könnyünek találtattak
Andretti, Zanardi (ö elöbb volt F1, aztán Cart), Montoya (még azért sanszos a vb), De Matta (sztem soha nem lesz f1 bajnok)...
De ott van Nigel Mansell, aki fölényesen nyerte elsö Cartos idényét 93 ban, pedig a f1ben nem volt egy Sumi szerü tehetség
A f1 keményebb, gyorsabb, igazságtalanabb és bizony uncsibb, mint a Cart/IRL.
De azért élvezhetöbb, mint pl. a Cart /IRL ben az oválpálya
És van belöle 3 v 4
[ 2004. március 24.: tus szerkesztette a hozzászólást ]
tus
Elküldve: 2004. 03. 24. 08:31
idézet:
Ezt írta tus:
Ebben mind igazad van. Nincs TC, nincs kormányról kapcsolható váltó ....
De azt nézd már meg, hogy mekkora külömbség van a pilóták között. Az ottani bajnokok közül Villeneuvenak jött be a cím, a törpiek megmérettetek és könnyünek találtattak
Andretti, Zanardi (ö elöbb volt F1, aztán Cart), Montoya (még azért sanszos a vb), De Matta (sztem soha nem lesz f1 bajnok)...
De ott van Nigel Mansell, aki fölényesen nyerte elsö Cartos idényét 93 ban, pedig a f1ben nem volt egy Sumi szerü tehetség
A f1 keményebb, gyorsabb, igazságtalanabb és bizony uncsibb, mint a Cart/IRL.
De azért élvezhetöbb, mint pl. a Cart /IRL ben az oválpálya
És van belöle 3 v 4
[ 2004. március 24.: tus szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hát igen az oválpályáktól engem is lever a víz, naggyon utálatos!![]()
[ Script Execution time: 0.1000 ]
Elküldve: 2004. 03. 24. 08:35
idézet:
Ezt írta bipi:
Hát igen az oválpályáktól engem is lever a víz, naggyon utálatos![/quote]
Helyszínen biztos qrva jó, mert belátsz mindent, hallod a hangokat, látsz rengeteg előzést, de Tv-böl :o
tus
Elküldve: 2004. 03. 24. 08:45
idézet:
Ezt írta tus:
Nigel Mansell, aki fölényesen nyerte elsö Cartos idényét 93 ban, pedig a f1ben nem volt egy Sumi szerü tehetség[/quote]
jók az ilyen komoly, megalapozott kijelentések...
összehasonlíthatatlan a két éra, Mansell idejében még nem dzsojsztikvezérlésű autók voltak, a kormányról kapcsolható váltó is csak a F1 karrierje végén jött be
azokban az időkben még egészen más szerepe volt a fizikai teherbírásnak, pont vele történt meg, h már a dobogóra nem tudott fölmenni, annyira kivett mindent belőle a verseny
és nyilvánvalóan nem láttad ahogy egyenesben, teljes gáz mellett megpördül, mert Berger leszorította a pályáról - ám amint egyetlen 360-as fordulat után ismét jó irányban állt, már haladt is tovább...
vagy ahogy Sennával versenyezve, szintén egy egyenesben annyira szorosan egymás mellett haladtak, h szó szerint pár centi volt a kerekeik között és semmi nyafizás, h "jajj, milyen veszélyes az ilyen", bár nem épp kedvelték egymást, megbíztak a másik tudásában - azok voltak az igazi küzdelmek
bődületes érzéke volt a vezetéshez (másképp a F1-től alaposan eltérő Indyben sem tudott volna azonnal érvényesülni), sokszoros VB is lehetne, de a pechfaktora máig legendás és valszeg utoléretlen (gondoljunk csak pont a Hungaroringen leesett kerékanyára)
Elküldve: 2004. 03. 24. 10:46
idézet:
Ezt írta Degeczi:
jók az ilyen komoly, megalapozott kijelentések...
összehasonlíthatatlan a két éra, Mansell idejében még nem dzsojsztikvezérlésű autók voltak, a kormányról kapcsolható váltó is csak a F1 karrierje végén jött be
azokban az időkben még egészen más szerepe volt a fizikai teherbírásnak, pont vele történt meg, h már a dobogóra nem tudott fölmenni, annyira kivett mindent belőle a verseny
és nyilvánvalóan nem láttad ahogy egyenesben, teljes gáz mellett megpördül, mert Berger leszorította a pályáról - ám amint egyetlen 360-as fordulat után ismét jó irányban állt, már haladt is tovább...
vagy ahogy Sennával versenyezve, szintén egy egyenesben annyira szorosan egymás mellett haladtak, h szó szerint pár centi volt a kerekeik között és semmi nyafizás, h "jajj, milyen veszélyes az ilyen", bár nem épp kedvelték egymást, megbíztak a másik tudásában - azok voltak az igazi küzdelmek
bődületes érzéke volt a vezetéshez (másképp a F1-től alaposan eltérő Indyben sem tudott volna azonnal érvényesülni), sokszoros VB is lehetne, de a pechfaktora máig legendás és valszeg utoléretlen (gondoljunk csak pont a Hungaroringen leesett kerékanyára)[/quote]
Hmm
idézet:
Mansell idejében még nem dzsojsztikvezérlésű autók voltak, a kormányról kapcsolható váltó is csak a F1 karrierje végén jött be
[/quote]
1989 ben vezették be a Ferrarinál a f.a. váltót, amikor ment a Wilkliamsbe, már akkor is az volt!! 3 évet ment azzal.
idézet:
pont vele történt meg, h már a dobogóra nem tudott fölmenni, annyira kivett mindent belőle a verseny [/quote]
Ha a 92 es Monacoi versenyre gondolsz, ahol hatalmas elönye ellenére defektet kapott és ki kelett állnia gumit cserélni, majd csak Senna mögé tudott vissz jönni és a F1 eddigi legszorosabb 10 körét hozták össze, akkor télleg nem
idézet:
[/quote]
Ez pedig valószínüleg a 1990 es SanMarinoi gp, amikor berger kiszorította a Tamburello kanyar után, abban az egyenesben ahol Ratzenberger 4 é múlva meghal![]()
idézet:
vagy ahogy Sennával versenyezve, szintén egy egyenesben annyira szorosan egymás mellett haladtak, h szó szerint pár centi volt a kerekeik között és semmi nyafizás, h "jajj, milyen veszélyes az ilyen", bár nem épp kedvelték egymást, megbíztak a másik tudásában - azok voltak az igazi küzdelmek[/quote]
. ez meg a 91 -es Barcelonai verseny, ahol aztán SAenna megperdült a célegyenesbe forduláskor, és Palik szétordította a hülye fejét egy 1*úű fizikai tényen
Én nem azt mondtam, hogy nemtud vezetni, hanem azt,
hogy nem egy Sumi tehetség. Ha olvastad volna Christoper Hilton róla szóló könyvét, abbol kiderült volnba számodra is, hogy Őt nem e tehetsége, hanem az OROSZLÁN szíve -aug 8-án született 54 ben - hajtotta, meg az ólóm lába.
[ 2004. március 24.: tus szerkesztette a hozzászólást ]
tus
Elküldve: 2004. 03. 24. 10:50
idézet:
Ezt írta Degeczi:
bődületes érzéke volt a vezetéshez (másképp a F1-től alaposan eltérő Indyben sem tudott volna azonnal érvényesülni), sokszoros VB is lehetne, de a pechfaktora máig legendás és valszeg utoléretlen (gondoljunk csak pont a Hungaroringen leesett kerékanyára)[/quote]
Minden szavaddal egyetértek. Nagyon jó pilótának tartom, máig emléxem azokra a dolgokra, amikor megfogja az autókat pördülései után. Láttam tavaly valamelyik versenyen nyilatkozni, megöregedett ő is...De gondolom a reflexei azért még jobbak, mint az enyém.
![]()
Elküldve: 2004. 03. 24. 11:00
idézet:
Ezt írta Cheyenne:
Minden szavaddal egyetértek. Nagyon jó pilótának tartom, máig emléxem azokra a dolgokra, amikor megfogja az autókat pördülései után. Láttam tavaly valamelyik versenyen nyilatkozni, megöregedett ő is...De gondolom a reflexei azért még jobbak, mint az enyém.
[/quote]
Na, most a Prost szurkolók fognak seggbe rúgni.
Tehát. Sennanak nagyobb ellenfele volt Mansell, mint Prost.
Mert mindenki félre állt, ha mögötte megjelent a tükörben egy Piros-fehér verda, sárga ponttal a közepén, kivéve Mansellt. És nemcsak a 87es Magyar Gp kerékanya esete, de 1 évvel korábban Adelaide-ben egy szétrobbanó balhátsó kerék fosztott meg a Vb címtől.
87 ben is bajnok lehetett volna, ha nem töri össza magát a Suzukai S kanyarban. És még 91 is , gondolj csak a Montreáli bakira, amikor fél körrel a vége elött állt le a Williams
Peches volt az bizti.
tus
Elküldve: 2004. 03. 24. 11:13
de ha egyszer láthatóan nagyon jó érzéke van vkinek a vezetéshez - akkor mi a tehetség? (mármint ha nem ez)
az ólomlába vitathatatlan, s valószínű az is, h ha kíméli az autót amikor nem muszáj nagyon hajtani, akkor talán több címe lenne - dehát részben ezért is szerettük! a lankadhatatlan kitartás (huhh, azok a Monacói utolsó körök!), a megalkuvás nélküliség miatt igazán izgalmas volt neki szurkolni
meg persze akkoriban csupa nagy név volt az ellenfél (Senna, Prost, Piquet...), akár épp csapaton belül is
szóval szerintem nem lehet összehasonlítani az utóbbi 10 év körülményeivel
(a könyv persze ott van a polcomon - az egyetlen, amit F1 témában megvettem)
Elküldve: 2004. 03. 24. 11:59
idézet:
Ezt írta Degeczi:
OK![]()
de ha egyszer láthatóan nagyon jó érzéke van vkinek a vezetéshez - akkor mi a tehetség? (mármint ha nem ez)
az ólomlába vitathatatlan, s valószínű az is, h ha kíméli az autót amikor nem muszáj nagyon hajtani, akkor talán több címe lenne - dehát részben ezért is szerettük! a lankadhatatlan kitartás (huhh, azok a Monacói utolsó körök!), a megalkuvás nélküliség miatt igazán izgalmas volt neki szurkolni
meg persze akkoriban csupa nagy név volt az ellenfél (Senna, Prost, Piquet...), akár épp csapaton belül is
szóval szerintem nem lehet összehasonlítani az utóbbi 10 év körülményeivel
(a könyv persze ott van a polcomon - az egyetlen, amit F1 témában megvettem)[/quote]
Nemtudom emléxel-e a 91 es Mexikoi versenyre? Sztem Mansell élete 1ik legnagyobb üldözése volt. Volt jó néhány 86 Brands-Hatch, 87 Silverstone, 88 Silverstone, ahol esőben odavert Nannininek, aki egy mérföldekkel jobb Benettonban ült, vagy az említett 92 es verseny.
Ez a mexicói az a verseny volt, amikor megfutotta versenyen a saját edzés körét, sőt az edzéselső csapattárs Riccardo Patrese idejétöl 1 századdal maradt el. Ez azért nagy szó, mert akkor még külön edzés motorokkal mentek, amik 3 kört , ha kibírtak, edzés benzin volt, ami olyan adalékokat tartalmazott, hogy egy picit beleszippantottam a Mclaren boxban és keresztbe állt a szemem
Ja és lülön edzés gumik voltak, ugyhogy edzésen kb 1 másodperccel, ha nem többel voltak gyorsabbak , mint versenyen.
A célegyenesbe vezetö kanyar (asszem Parrate volt a neve)
qrva gyors döntött kanyar kb olyasmi, mint 130 R Suzukában.
Ebben a kanyarban, végig odaért az elsö vezetö szárny a földhöz, és húzta a szikrákat. A kaka keresztbe állt bennem a gyönyörüségtöl
Azért mondtam, hogy nem egy Sumi, mert sztem egy pilótát több dolog tesz vb bajnokká
- tehetség
- szorgalom
- tapasztalat
- taktikai érzék.........
és még rengeteg más
Mansellben megvolt nagyon sok ebböl, de bocsi a "gázapadlónmikellmég" nem taktika. De az biztos, sokkal szegényebbek lennénk, ha nem ismertük volna meg Nigel-t
És az a 89-es Magyar Gp elözés, amikor Sennát és Johhansont (Onyx :confused: ) egyszerre szivatta meg, a késöbb róla elnevezett kanyarban??![]()
tus

Súgó
A téma zárva.