HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma-1 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (357 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma-1 Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 13. 20:50

Idézet: Etele - Dátum: 2004. április 13, kedd - 21:52

Én akkor nyerítettem a röhögéstől, mikor Zsótti hagyta el a pályát, és utána Palik ódákat zengett róla. Ha valaki nem követi az F1-et azt hihette volna hogy éppen a világbajnokot dícséri. :) :D

Hazánk fiának csak "kijár" ennyi... :omg: :D :D
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#882 Felhasználó inaktív   steven7 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 21:24

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 13, kedd - 12:56

Ez így nem igaz, a nem a Michlen gumi körözte le a sumit hanem:

A Renault Alonso Michlen körözte le a Ferrari Sumi Bridgestone-t :p

Halihó!

Kicsit szemellenzősek vagytok  :D

Ha objektívek lennétek, akkor megszámolnátok, hogy ki hányszor körözte le Schumachert, aztán megnéznétek, hogy Schumacher hányszor körözte le az illetőt. Ebből kijönne valami szám  :D

Szvsz egyedül Senna-nak lenne pozitív egyenlege Schumacherrel szemben, de lehet, hogy neki sem.

Aztán azt is meg kéne nézni, hogy ki hányszor csúszott ki esős pályán (hányszor Schumacher és hányszor más). Szerintem itt is kevesen mutatnak jobb eredményt, mint ő.

De nem ez van, ti mindig azt emlegetitek, hogy Schumacher EGYSZER-KÉTSZER kicsúszott vizes pályán és EGYSZER-KÉTSZER lekörözték. Tudom, hogy jólesik ezt az egy-két esetet emlegetni, dehát kicsit dedós dolog  ;)

Az, hogy valaki jó az esős pályán, az nem azt jelenti, hogy sosem hibázik. Ez csak annyit jelent, hogy észrevetően kevesebbet hibázik mint a versenyzők túlnyomó része. Gilt  :confused:

#883 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 22:59

Csak tudnám, most miről beszélsz, egyáltalán nem ilyen apropóból, és még csak nem is ilyen szövegkörnyzetben írtam ezt  :think:  :rolleyes:

#884 Felhasználó inaktív   steven7 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 23:08

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 14, szerda - 0:04

Csak tudnám, most miről beszélsz, egyáltalán nem ilyen apropóból, és még csak nem is ilyen szövegkörnyzetben írtam ezt  :think:  :rolleyes:

Halihó!

Akkor bocs  :respect:

#885 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 23:52

Idézet

lásd a tavalyi USA nagydíjat

Hát hogyne, az volt az ominózus verseny, ahol józsi pár csepp eső hatására az előnyéböl fél kör alatt csinált egy 3. helyet. Hogyne emlékeznék.
Mint ahogy az idei szezonban is visszaesett a  Malájoknál.. Ekkor már magyarázkodás is volt. :)
Pont pár oldallal elöbbrébb.

De józsinak sikerült egy olyan magyarázatot adni, ami tökéletesen rácáfol az USA nagydíj esőben történő hatalmas gyengélkedésére...

Szóval MS saját bevallása szerint azért lassú,  mert az élen menve óvatosnak kell lenni. De az USA nagydíjon a 3. helyen is óvatosan ment... Szóval esőmenő. Lassan, de az. :)

És ha józsi magyarázkodott az esős teljesítménye miatt, akkor lehet valami a felvetésemben, nemde????

Idézet

Falra hányt borsó. Sajnos.

Figyi, most ezt muszáj?

Idézet

Ugyan ezt csinálja Palik akkor is, ha a többi versenyző hibázik, és utána megfogja az autót.

Mint amit a 2001-es szezonban Daviddel... Szóval majdnem hogy lebalf*szozta kedves Palik laci, mert neki nemvolt szimpatikus. Messze nem ugyanazt csinálják a többi pilótával.

Idézet

Ha objektívek lennétek, akkor megszámolnátok, hogy ki hányszor körözte le Schumachert, aztán megnéznétek, hogy Schumacher hányszor körözte le az illetőt. Ebből kijönne valami szám

Szerintem először is össze kellene számolni, hogy hány versenyen ki-ki állt fel versenyképesebb autóval (tehát jobb kocsival) aztán lehetne miröl beszélni.

Idézet

Szerintem itt is kevesen mutatnak jobb eredményt, mint ő.

Mint ahogy a jó rajtok számánál... Szeritnem biztosan tudnak jobb mérleget mutatni.
Vagy talán Rubens brazíliai mérlegére.

Idézet

hogy Schumacher EGYSZER-KÉTSZER kicsúszott vizes pályán és EGYSZER-KÉTSZER lekörözték

Nem művészet egy Minardit tehetségtelen pilótákkal lekörözni. De egy VB győztes konstrukcióban kört kapni már az. Ez a nem mindegy.

Idézet

Ez csak annyit jelent, hogy észrevetően kevesebbet hibázik mint a versenyzők túlnyomó része.

De várok egy esős versenyt....

Idézet

Akkor bocs 

Király, akkor feleslegesen körmöltem. :) Azért már nem törlöm ki..
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#886 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 00:18

Idézet: GI - Dátum: 2004. április 14, szerda - 0:57

Király, akkor feleslegesen körmöltem. :) Azért már nem törlöm ki..

Gi egy jótanács: Én mindig végigolvasom az összes új hozzászólást ami született, mielőtt bármit is írnék, hátha már valaki válaszolt korábban arra, amire én is válaszolnék, akkor megkíméled magad a felesleges körmöléstől.

#887 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 00:29

Éppen most érkeztem haza egy kártyapartyrol és bizony sok kicsi pohárral legurítottunk. Most valahogy kihagytam könnyítésként az átsuhanást az összes hozzászólás felett.
De amúgy én is úgy szoktam.. :)

Csakhát a sör, a bor, a pálinka, csússzon le a torkomba. :)
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#888 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 06:40

Idézet: GI - Dátum: 2004. április 10, szombat - 12:15

Mondom, szerintem az összes fiatal pilóta bőven tud annyit.
Alonso utolsó versenye egy dolog, ott szánalmasan sz*rul küldte korábbi versenyeihez képest, de bőven van olyan jó, mint józsi. Kimiröl és Webberöl nem is beszélve

Csak nem azért mert az uj pályán kijött a tehetsége ? :D

Érdekes józsinak is uj volt, a leggyorsabb kör mégis az övé :)
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#889 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 06:56

Idézet: GI - Dátum: 2004. április 14, szerda - 0:57

Idézet

Szóval MS saját bevallása szerint azért lassú,  mert az élen menve óvatosnak kell lenni. De az USA nagydíjon a 3. helyen is óvatosan ment... Szóval esőmenő. Lassan, de az. :)

Már megint Indianapolis... :(
Ne haragudj,de hogy a rákba nem lett volna óvatos,ha egyszer az utolsó előtti futamról volt szó.Ha akármi is történik azon a nagydíjon,mindjárt más szituban érkeznek meg Japánba.De nem úgy történt,hanem pont az ellenkezője,hideg fejjel gondolkozva szépen behúzott még egy strigulát a futamgyőzelmekhez.
Sztem akármi is a magyarázat,az eredmény őt igazolja nem téged !!
De eközben valami olyasmi is eszembe jutott,hogy Kimi (aki azért egy remek pilóta) és Monty Indianapolisban többször is a kiegyenesítette a kanyarokat...
Lehet ők sem hallották még a kanyarsebeesség-elméleted,amit fennt vázoltál nekem?

Idézet

Mint amit a 2001-es szezonban Daviddel... Szóval majdnem hogy lebalf*szozta kedves Palik laci, mert neki nemvolt szimpatikus. Messze nem ugyanazt csinálják a többi pilótával.

Hogy is van ez? :confused:
Úgy rémlik,józsi tőled már nem kétszer,de még csak nem is háromszor kapta meg ezt a becses jelzőt...

Idézet

Mint ahogy a jó rajtok számánál...

Ha megvigasztal,az tény,hogy nem a legjobb rajtoló a mezőnyben!

Idézet

Nem művészet egy Minardit tehetségtelen pilótákkal lekörözni. De egy VB győztes konstrukcióban kört kapni már az. Ez a nem mindegy.

Az első mondat max. a nem létező józanságoddal magyarázható...  :D
Még egyszer:Alonso aznap magasan a mezőny fölé nőtt.Nem tűnt fel,hogy egy VB-re abszolút nem esélyes csapat pilótája tönkrevert még a Ferrarin kívül is 2 nagycsapatot?

Idézet

De várok egy esős versenyt....

Addig is....

#890 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 07:04

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. április 13, kedd - 8:12

MajaG: Nézd, én nagyon szívesen olvastam az általad hozott magyar nyelvű híreket, akár tré a fordítás, akár nem. És nem csak szívesen olvastam, hanem örültem is nekik. Sajnos én pl. gyenge angolos vagyok, de csak ezért nem kezdek el pl. német cikkeket bedobni. Az már csak az én szubjektív magánvéleményem, hogy magyar fórumon ha lehet magyarul. Szóval én örülnék, ha megint hoznál nekünk híreket, és nem csak önző indokból, hanem tényleg színesítette, informatívabbá tette a topicot. Mert egy dolog, hogy az itteni törzsvendégek képben vannak (?), de gondoljunk azokra is, akik csak úgy be-benéznek ide.

ehhez én is csatlakozom..

:D

#891 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 07:21

Idézet: olaj - Dátum: 2004. április 13, kedd - 15:16

Parttalan vita lesz,de józsi akkor is eső-menő! ;)
Brazil GP-n,a Curva de Sol kanyarban szabad szemmel látható óriási vízátfolyás volt,ami a mezőny jelentős részével kicseszett.Jó,persze józsi is hibázott,de az ominózus esetig azért elég szépet vert köridőkben mindenkire.
Sztem kezd el összegyűjteni az elmúlt 10 év esős versenyeinek végerdményeit,lehet meg fogsz lepődni...
És ezek nagy részénél még  a jobb keverékre sem lehet fogni a dolgot...
Ezek után pedig az általad prefarált pilóták eredményeit nézd meg ugyanezeken a nagydíjakon.

igy igaz, azon a versenyen vagy 3mp-et vert a többiekre, meg is lett az eredménye..
Gecsei mestert ugysem fogod erröl megyözni :D

#892 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 07:39

Idézet: GI - Dátum: 2004. április 13, kedd - 23:34

Csakhát a sör, a bor, a pálinka, csússzon le a torkomba. :)

vagy egy kis unicum :)

#893 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 09:05

Idézet

Jól megy esőben, mint kicsoda???

Barics

Idézet

Ezt mond el józsinak is a brazíliai vizenjárása után... Szóval ott is csúszkáltak a Minardik is.

Emberböl van, hibázik. Lauda is megégett :(

Idézet

Ha pedig évek alatt bejön a sok száz mérnök feljlesztőmunkája, akkor az is az ő érdeme, ő csinált jó autót...

Figyike. Megfordult pár emberke ott : Prost, Alesi, Berger, Mansell, Aboreto, Arnoux, Tambay, Pironi, Villeneuve.......
SENKI NEM TUDOTT AUTÓT FARAGNI A FERRKÁBÓL. Neki bejött pár év alatt. 97-ben már harcolt a címárt :)

Idézet

Ha megnöveled az első kerekek tapadását, akkor allúlkormányzott kocsit kapsz????

Erröl beszélek. Arra céloztam, hogy az elsö kerekek tapadása - normális esetben, amikor már kopott, akkor csökken, tehát alulkorm. lesz. De ha szélesedik, persze nem. Ha nem lett volna a szélesedéses trükk, akkor AZT HIHETTÜK VOLNA , hogy szeretnek alulk. kocsival menni :) Biztos fére érthetöen írtam, bocsika.

Idézet

Azt hiszed nekem nem borul el az agyam ezektöl? Meg attól, hogy MS mennyire jó esőben, meg mindenütt??

Sajna még így van. De Ő is örexik, mint ahogy Ayrton is. Őt is nyugdíjba küldi majd valaki. (hacsak nem akar szégyenszemre egy ócska kocsiban megöregedni, mint Alesi)

Idézet

Szeritnem jogtalan előny inkább az, hogy Józsit kitolják kérésre a kavicságyból (persze itt is MS-é az érdem, mennyire nagyszerű), és a csapattárs RB-re az USA nagydíjon, aki eszeveszetten iteget, csak B*SZNAK.

Szabálykönyv  :sandor:  :D

Idézet

Renault győzelemnek én sem vagyok ellen.

Na most a szívembe zártalak :)

Idézet

Nem akarlak megbántani, .....

Ps: nem bántasz meg, azzal amit írsz, nekem sem az a célom. :)
üdv
tus

#894 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 09:08

Idézet

Ne haragudj,de hogy a rákba nem lett volna óvatos,ha egyszer az utolsó előtti futamról volt szó.

Van az óvatosság, amikor picivel lasabban megy...
Meg van az, amikor belassul félelmetesen.

Vagy szerinted akkor MS szánt szándékkal csúszott fél körön bellül 3 helyet vissza...
Ne viccelj már...

#895 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 09:19

Idézet

SENKI NEM TUDOTT AUTÓT FARAGNI A FERRKÁBÓL

De a mérnökök képesek voltak rá. Láthatod, csak elképzeléseikhez anyagi fedezet kellett.
Ne haragudj, de azt baromságnak tartom, hogy a kocsi technikai színvonalának köze lenne józsihoz.

Vagy hát ő mit is csinált igazábol abban az autón? Azon a nyilatkozatán kívül, hogy verseny közben összeszokta magát huggyozni...

Idézet

Neki bejött pár év alatt.

Bejött a szerződése, mert addigra már megérett a mérnökök munkája.

Idézet

Szabálykönyv

Húha, ne menjünk szerintem bele ebbe se mélyebben. Barics nem tudott akkor élni a szabályok adta lehetőséggel....

Meg persze józsi a pályán kívül is előzhetett, amikor az asztán nagyon le van írva a szabálykönyvben, teccikérteni???

#896 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 09:38

Dixon csalódott Papp Istvan - [2004-04-14 07:05]

De szeretné, ha kapna még lehetőséget

Az IRL bajnok versenyző, Scott Dixon meglehetősen csalódottan értékelte az elmúlt hét eseményeit. A Forma 1 világában még egyelőre a ’szárnyát próbálgató’ versenyző három napos tesztelési lehetőséget kapott a Williams-BMW csapatnál, amelyre a spanyolországi versenypályán került sor. Dixon véleménye szerint nem sikerült a maximumot nyújtania.

Az időjárási körülmények sem kedveztek igazán a fiatal versenyzőnek, és még az FW26-os is ’megtréfálta’ Dixont az elmúlt hét utolsó tesztnapján, pénteken. Saját bevallása szerint nem sikerült jó köridőkkel ’előrukkolnia’ a csapatvezetés felé, de ennek ellenére nagyon boldog, hogy egy ilyen professzionális csapatnál kapott ismételten lehetőséget a bizonyításra.

#897 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 09:39

Veszélyesen gyors, gyorsan veszélyes

Elég egy pillantást vetni az idei Ausztrál és Malajziai Nagydíjon elér köridőkre, egyből látszik, hogy idén sokkal gyorsabbak lettek a Forma-1-es autók. A BMW-Williams és a BAR 3 másodpercet javult, míg a Ferrari és a Renault 2,6 másodperccel ment átlagosan gyorsabban. Minden évben egyre gyorsabbak lesznek a versenygépek, annak ellenére, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség sorozatos szabálymódosításokkal próbál gátat vetni az F1-es rakéták sebességének. Az autók veszélyesen gyorsak és ez gyorsan veszélyes lehet.

A találékony mérnökök évről-évre keresztül húzzák az FIA számításait. "Olyan technikai és anyagi források állnak a csapatok rendelkezésére, amellyel könnyen kitalálnak valamit, hogy gyorsabbá tegyék az autókat." - mondja az FIA elnöke, Max Mosley. A köridők idén is tovább javultak, annak ellenére, hogy bevezették az egy motoros szabály, megnövelték a motorborítás méretét és a hátsó légterelőn is háromról kettőre csökkentették a szárnyprofilok számát.

A gumi az oka mindennek

"A gumik rohamos fejlődése miatt egyre veszélyesebb zónába érünk. A Forma-1-es autók túl gyorsak." - panaszkodik Jarno Trulli a motor sport aktuell legújabb számában. "A gumik olyan mértékben fejlődnek, amilyen fejlődést mi tervezőmérnökök még kemény szélcsatornában végzett munkával is elképzelhetetlennek tartunk. A gumigyártók fejlesztései által a kocsik 1 másodperccel is gyorsabbak lesznek egy év alatt, miközben mi tizedmásodpercekért dolgozunk." - világít rá a problémára Gustav Brunner, a Toyota tervezőmérnöke. Utoljára 1998-ban változtatott az FIA drasztikusan az autók felépítésén. Akkor nemcsak az autók szélességét csökkentették 20 centiméterrel (200 cm-ről 180-ra), hanem a gumikon is kötelezővé tették a négy hosszanti barázdát. Ennek következtében valóban csökkentek a kanyarsebességek, de az abroncsok fokozatosan újra egyre több tapadást biztosítottak a versenyzőknek, ráadásul az aerodinamikai fejlesztéseknek köszönhetően egyre több leszorító erő keletkezett a kocsitesten és így még gyorsabbak lettek az autók, mint korábban.

Megállíthatatlan fejlődés?

Márpedig a gumiháború hatására a Michelin és a Bridgestone további erőfeszítéseket tesz, hogy jobb és ezáltal gyorsabb abroncsokat gyártson. A jobban tapadó gumik az egyre kifinomultabb aerodinamika veszélyesen megnöveli a kanyarsebességeket. Az FIA embereit a megnövekedett sebesség aggodalommal tölti el és ha így folytatódik tovább, akkor elkerülhetetlen egy komolyabb szabálymódosítás, hogy megállítsák ezt a 'fegyverkezési versenyt.' Első hallásra nem tűnik túl vészesnek, hogy az autók sebessége 200-as tempóról 220-ra növekedett. A probléma ott van, hogy a gumifalba való becsapódáskor keletkező erők nem lineárisan növekednek, hanem négyzetesen. Azaz balesetkor a sebesség megkétszereződésével négyszeres ütközési erő hat a kocsira és a pilótára.

Nincs megoldás?

Sebességcsökkentési javaslatból van elég. Sokak szerint a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha a kocsikat egy gumiszállító látná el egységes abroncsokkal. Ezzel megálljt parancsolhatnának a dollármilliókat felemésztő fejlesztésnek és nem növekedne ilyen ütemben a kocsik sebessége. Csakhogy a Michelinnek és a Bridgestone-nek szüksége van erre a versenyre. A világ nyilvánossága előtt vívott gumiháború ugyanis rendkívüli reklámértékkel bír. Aki itt győzni tud az tovább növelheti az eladási statisztikát. Ugyanakkor a Forma-1-nek is szüksége van a pénzre és a gumigyárak pénzt jelentenek a csapatok számára. A Bridgestone például 10 millió dollárt ad a Ferrarinak a gumikon felül, csupán azért, hogy a japán cég logója minél jobb helyen látható legyen a világbajnok autón.

Várhatóan a szövetség funkcionáriusai a közeljövőben le fognak ülni, hogy a 2005-től életbe lépő szabálymódosításokról tárgyaljanak. Az istállók közül szinte egy sem akarja, hogy drasztikusan változtassanak az autók méretein, hiszen az az autósport királykategóriája hírnevének megnyirbálása lenne. 

#898 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 10:04

Idézet

De a mérnökök képesek voltak rá. Láthatod, csak elképzeléseikhez anyagi fedezet kellett.

Meg egy olyan pali, aki elmondja, hogy mi a rákért nem megy gyorsabban a kocsi, mit kéne változtatni. Szted a Toyota mér vette meg Péniszt??? :)
Azé mer megnyerte a 96os Monacoi Gp-t?? Nem . Azért mert eltudja mondani, mi van a kocsival. Misi is ilyen, ráadásul látták értelmét az olasz szerelök/tervezök, hogy dolgozzanak. A Ferrari nem azóta gzdag csapat, amióta "Józsi" ott van.

Idézet

Vagy hát ő mit is csinált igazábol abban az autón? Azon a nyilatkozatán kívül, hogy verseny közben összeszokta magát huggyozni...

J Herbert be is kakált néha :)

Idézet

Bejött a szerződése, mert addigra már megérett a mérnökök munkája.

Akiknek megmutatta a helyes irányt :)

Idézet

Meg persze józsi a pályán kívül is előzhetett, amikor az asztán nagyon le van írva a szabálykönyvben, teccikérteni???

Ha Silverstonera gondolsz Mika ellenében, akkor SZABÁLYKÖNYV !!!!!!  :sandor:   :nevet:

Szerkesztette: tus 2004. 04. 14. 10:04 -kor

üdv
tus

#899 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 10:57

Idézet

Meg egy olyan pali, aki elmondja, hogy mi a rákért nem megy gyorsabban a kocsi, mit kéne változtatni.

IGen, józsi megmondta, hogy a hengerfej kialakítása itt ott nem jó. Megmutatta a mérnököknek, ha onnan maratnak ki egy kis részt, akkor jobb lesz...
Meg, hogy használjanak 90 fokos hengerszögű motort.
És az egész aerodinamikai fejlesztést is irányozta be, hiszen megmondta, hogy hogy kell.

Józsi csak a beállításokon tud változtatni. Igényeit meg MINDEN pilóta elmondja.
Jobb kormányozhatóság, nagyobb tapadás (mind aero+mech) és nagyobb motorteljesítmény.

Józsi semmit sem tesz a fejlesztésekhez. Nehogy már ő mondja meg, hogy ez a váltómű rossz, csináljatok egy újat, mert lehet jobbat. Sőt meg is mutatja. Persze...
Annyit tud elmondani, mint amit bármilyen jöttment  h*lye is.
Kisebb, könyebb, erősebb legyen. Egyszóval jobb.

Megmondjam, hogy mit mondana embered Brawn arra a kérdésre, hogy mit kellene változtatni???
Hát azt, hogy MINDENT. Mivel az autó összes részén folyamatosan dolgoznak. Józsitól függetlenül.
Ha józsi azt mondaná, hogy új alkatrész kell, mert szeritne nem jó. Sűket fülekre találna, mert már úgy is dolgoznak rajta....

Józsi SEMMIT sem tesz a fejlesztésekhez. Ő már csak kipróbálja. Kipróbálhatja és ha sikeres a teszt, akkor hajrá.

Idézet

Azért mert eltudja mondani, mi van a kocsival.

Szeritnem a magyar pilótán kívül ott mindenki eltudja mondani. És szeritnem akit kicsit is érdekel a téma, ha nem is lenne gyors marhára, de eltudná.
Én is szeretném megmondani a szerelőknek, hogy a Golfomon változtassanak pár dolgot. Sok mindent feltudnék sorolni. És utána biztos jobb, gyorsabb lenne a vezetés.. Ha nem is a leggyorsabb.

Szóval, aki pilóta annak KÖTELESSÉGE tudni, hogy mi van a kocsival.

Ha meg nem tudja, arra példaként itt vannak a magyar miniszterek is... Kérdés az, hogy miért vannak azon a poszton, ha halvány lila fingjuk nincsen arról amit tesznek.
Az az ember nem oda való. Egyszerűen nem ért hozzá.

Mit szólnál ha elmennél egy monitorszervízbe és azt mondaná a "szerelő", hogy nem tudja mi a baja... Vegyél újat. Szerinted az szerelő???

SZVSZ KÖTELESSÉGE TUDNI, AHHOZ HOGY VERSENYZŐNEK NEVEZZÜK!!!

Idézet

Ha Silverstonera gondolsz Mika ellenében, akkor SZABÁLYKÖNYV !!!!!! 

NEM!

Renault... a kedvenced.... SZABÁLYKÖNYV EGYÉRTELMŰEN KIMONDJA, hogy pályán KÍVÜL TILOS ELŐZNI.

#900 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 11:17

Szted akkor mitöl indult látványos javulásnak a Ferrka, amikortól Suszter Mihály oda kerüét???

Vagy az addig  csöves Benetton, akikre csak akkor figyeltek fel, amikor a 90-es Japán nagydíjon Piqet nyert, úgy, hogy  Senna-Prost a rajtnál, Mansell meg a kerékcsere után elintézte a Ferrka féltengelyét. Egy fejetlen mezönyben tudtak nyerni. Sehol senki nem ment jól azzal az autóval.
Esetleg Nannini, aki majdnam megnyerte a 90-es német nagydíjat. A 89 Suzukai gyözelmet Sennátol vették el és adták neki.

Jó közép csapat volt a Bencsi, amikor oda került Józsi, 2* egymás után bajnokok lettek. 95 ben Rönóval, de 94 ben Forddal, ami nem az akkori legjobb moci volt. És most ne a Hillel történt ütközést említsd, mert elötte elvettek töle gyözelmet, 2.helyet, 2 futamról eltiltották .....

És bajnok lett. Ezt senki nem csinálná utána. Az a kocsi is hova jutott , miután elment Józsi????
Berger megnyerte a 97-es Német Gp-t, azt joccakát :)

Szted nincs valami a háttérben??? :)
üdv
tus

Téma megosztása:

• (357 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47