HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 954
  • 955
  • 956
  • 957
  • 958
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#19101 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 08. 27. 18:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Pitbull - Dátum: 2012. 08. 27. 19:02

Ép Mythbusters egyik része szólt a die-hard 2 végén a kerozin begyujtós repülőgép robbantós jelenetről. A kerozin és gázolaj már az elején elbukott mert a földre kilocsolva nem gyulladt meg, a benzin igen de az is lassan égett végig, sokkal lassabban mint egy repülőgép felszállási sebessége.

Igen. Én meg mondtam, hogy ha repülő leesik a vízre, akkor is nagyot tud szólni és kigyullad, oszt ég egy jó darabig. Földreszállósat mutattam, ott meg bemondtad, hogy jaaaaa, nem a kerozin égett, hanem a hajtómű v agy mi. Összevissza beszélsz. Keressünk repülőgépbalesetes videókat, vagy elhiszed? Arról nem is beszélve, mikor pár tonna kerozinra később ráfogtad, hogy a becsapódás pillanatában csak úgy huss, ellobbant. El ja, mint a gáz. Oszt vitte volna a fél kerületet.
Make love not Wor.

#19102 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 08. 27. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 08. 27. 19:05

És szerinted ha nagy sebességnél hirtelen szétcsapják a tankot, akkor ott nincs gőz meg porlasztott állapot?

Hogy ne lenne meg, de ezt soha nem vitattam, azt mondtam hogy kerozin tócsa nem fog égni ha megpróbálod meggyújtani die hardos módon.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#19103 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 18:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Pitbull - Dátum: 2012. 08. 27. 19:13

Hogy ne lenne meg, de ezt soha nem vitattam, azt mondtam hogy kerozin tócsa nem fog égni ha megpróbálod meggyújtani die hardos módon.

Lehet. Akkor ugorjunk, oszt hagyjuk ki a mellékeset, hogy mi nem lehetett volna, ha ide tartozna, még akkor is, ha az úgy van, mert egyesek még azt hiszik, hogy a vita érvei közé sorolnád.
Make love not Wor.

#19104 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 18:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 08. 27. 19:07

Igen. Én meg mondtam, hogy ha repülő leesik a vízre, akkor is nagyot tud szólni és kigyullad, oszt ég egy jó darabig. Földreszállósat mutattam, ott meg bemondtad, hogy jaaaaa, nem a kerozin égett, hanem a hajtómű v agy mi. Összevissza beszélsz. Keressünk repülőgépbalesetes videókat, vagy elhiszed? Arról nem is beszélve, mikor pár tonna kerozinra később ráfogtad, hogy a becsapódás pillanatában csak úgy huss, ellobbant. El ja, mint a gáz. Oszt vitte volna a fél kerületet.

A hajtóműben mi a fasz ég ha nem a kerozin? Ha menet közben kilyukad a tank közegellenállás szétporlasztja, ha turbina beszívja vagy forró tolósugárba kerül akkor belobban. A WTCnél el is durrant a becsapódáskor kerozin nagy része. Elég jelentős volt a gép mozgási energiája, a folyadék meg a tehetetlensége miatt ment tovább és szétporlasztódott a közegellenállás és roncsdarabkák hatására. A turbinák mint gyutacs belobbantották és kész volt kerozinbomba.

Szerkesztette: Pitbull 2012. 08. 27. 18:19 -kor

#19105 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Pitbull - Dátum: 2012. 08. 27. 19:13

Nézd, az egész érvelésedet arra építed, hogy a kerozintócsa nem ég, úgyhogy a WTC sem éghetett úgy, ahogy. Vagy akkor most hogy jön ide a kerozintócsa, meg úgy egyáltalán miről vitatkozunk?

#19106 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 18:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Pitbull - Dátum: 2012. 08. 24. 14:56

Végén egy 20 órán fáklyakémt égő felhőkarcoló ami hogy hogy nem nem omlott össze.

Én meg visszaolvastam, mert csak. De ez kimaradt. Mondom én építészek környékén nézzetek körbe, mert 2 küölön fajta dolog, egyik ezt bírja ki, másik meg azt. Pld. ezért sem dől össze rögtön egy panel, ha egy lakás kompletten kiég benne.
Make love not Wor.

#19107 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 18:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Pitbull - Dátum: 2012. 08. 27. 19:17

A hajtóműben mi a fasz ég ha nem a kerozin? Ha menet közben kilyukad a tank közegellenállás szétporlasztja, ha turbina beszívja vagy forró tolósugárba kerül akkor belobban. A WTCnél el is durrant a becsapódáskor kerozin nagy része. Elég jelentős volt a gép mozgási energiája, a folyadék meg a tehetetlensége miatt ment tovább és szétporlasztódott a közegellenállás és roncsdarabkák hatására. A turbinák mint gyutacs belobbantották és kész volt kerozinbomba.

Én erre írtam, hogy nesze 800ezer fáklya. Bár akkor még csak pislákolást emlegettél, itt már nagy bada bumm és kerozinbomba. Nem mindig bírom követni. Szóval felhajítunk egy akármekkora kerozinbombát 300 méter magasan egy épületre, azt annak szerinted ki kellene bírnia?
Make love not Wor.

#19108 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 08. 27. 19:27

Én erre írtam, hogy nesze 800ezer fáklya. Bár akkor még csak pislákolást emlegettél, itt már nagy bada bumm és kerozinbomba. Nem mindig bírom követni. Szóval felhajítunk egy akármekkora kerozinbombát 300 méter magasan egy épületre, azt annak szerinted ki kellene bírnia?

Elején volt a nagy badaboom utána már csak pislákolás, de a nagy bada boom is gyakorlatilag az épületen kívül ment végbe. A tűzoltók nem véletlenül beszéltek 1-1 tömlővel elfojtható lokális tüzekről. A hadászatban használt üzemanyag bombáknál a lökéshullám tarol, itt ez korlátozottan tudott csak kialakulni (mert nem tervezett kiszámított égés volt) az is csak felszínt rongálta meg.

Szerkesztette: Pitbull 2012. 08. 27. 18:46 -kor

#19109 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 18:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Pitbull - Dátum: 2012. 08. 27. 19:02

Ép Mythbusters egyik része szólt a die-hard 2 végén a kerozin begyujtós repülőgép robbantós jelenetről. A kerozin és gázolaj már az elején elbukott mert a földre kilocsolva nem gyulladt meg, a benzin igen de az is lassan égett végig, sokkal lassabban mint egy repülőgép felszállási sebessége. Lángszóróból is porlasztva jön ki az anyag, nem sugárba spriccel ki. Égéshez kell a gőz vagy finoman porlasztott állapot. Repülőgépnél ott a turbina ahol égéstérben megvannak feltételek a kompresszor fokozat jelentős levegőfelesleget állít elő annyira hogy utánégető táplálására elég. A Concorde katasztrófa abból keletkezett hogy a kidurranó gumi megrepesztette a szárnyban lévő tankot ami utána turbina felgyújtott.

figyejjé má te majom faszán bokréta. én előhozok egy számszerűsíthető fizikai tulajdonságot, amire így első keresésre a wikipédiát találtam kerozinná/benzin/gázolaj függvényében, lobbanáspont/gyulladáspont
http://hu.wikipedia....bban%C3%A1spont
Benzin <−40 °C 246 °C Dízel >62 °C 210 °C Kerozin >55 °C 210 °C Petróleum (paraffinolaj) >38–72 °C 220 °Cerre te aszondod, egy roppant tudományos szórakoztató műsorban nem tudták gyufával begyújtani a kerozint, ezért a katasztrófa körülményei között se gyulladhatott meg, csak az általad felhozott feltéltelekkel? punktum. hűbazmeg, de tudományosan megmagyaráztad a lófasz nagy semmmit. azért ezeknek az adatoknak a felfogásához elég lenne a középiskolai szint.

Szerkesztette: avmanster 2012. 08. 27. 18:51 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#19110 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 18:56

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 08. 27. 19:21

Nézd, az egész érvelésedet arra építed, hogy a kerozintócsa nem ég, úgyhogy a WTC sem éghetett úgy, ahogy. Vagy akkor most hogy jön ide a kerozintócsa, meg úgy egyáltalán miről vitatkozunk?

változott a terv.
én meg továbbra is maradok occam borotvájánál, azt leborotválom ezeket a barmokat a faszba. Pluralitas non est ponenda sine necessitate.
no nem mintha értenék latinul, de ettől olyan okosnak tűnik minden érvelés... nem lehet örökké csak faszozni meg bazmegezni.

Szerkesztette: avmanster 2012. 08. 27. 19:08 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#19111 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 08. 27. 19:48

figyejjé má te majom faszán bokréta. én előhozok egy számszerűsíthető fizikai tulajdonságot, amire így első keresésre a wikipédiát találtam kerozinná/benzin/gázolaj függvényében, lobbanáspont/gyulladáspont
http://hu.wikipedia....bban%C3%A1spont
Benzin <−40 °C 246 °C Dízel >62 °C 210 °C Kerozin >55 °C 210 °C Petróleum (paraffinolaj) >38–72 °C 220 °Cerre te aszondod, egy roppant tudományos szórakoztató műsorban nem tudták gyufával begyújtani a kerozint, ezért a katasztrófa körülményei között se gyulladhatott meg, csak az általad felhozott feltéltelekkel? punktum. hűbazmeg, de tudományosan megmagyaráztad a lófasz nagy semmmit. azért ezeknek az adatoknak a felfogásához elég lenne a középiskolai szint.

Jóvan baszmeg, fogj egy dieselmotort, cseréld ki a porlasztócsúcsait olyanra ami csak kis nyomással hugyozik és utána próbáld meg beindítani. Hiába lesz gyulladási hőmérséklet az égéstérben nem fog beindulni.

#19112 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 19:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Pitbull - Dátum: 2012. 08. 27. 19:57

Jóvan baszmeg, fogj egy dieselmotort, cseréld ki a porlasztócsúcsait olyanra ami csak kis nyomással hugyozik és utána próbáld meg beindítani. Hiába lesz gyulladási hőmérséklet az égéstérben nem fog beindulni.

hülyearcú, ne a dízel motorral példálózzál már, hanem fogd fel, ez egy olyan környezet volt, amelynek a hőmérséklete bőven és folyamatosan meghaladta a kerozin gyulladáspontját. mondjuk ehhez az kellene, h megértsd mi a gyulladáspont... bár az értelmi képességeidet tekintve, úgy tűnik túl sokat kérek..

Szerkesztette: avmanster 2012. 08. 27. 19:24 -kor

Idézet

#19113 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 19:48

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 08. 27. 20:24

hülyearcú, ne a dízel motorral példálózzál már, hanem fogd fel, ez egy olyan környezet volt, amelynek a hőmérséklete bőven és folyamatosan meghaladta a kerozin gyulladáspontját. mondjuk ehhez az kellene, h megértsd mi a gyulladáspont... bár az értelmi képességeidet tekintve, úgy tűnik túl sokat kérek..

Úgy látszik nem fogod fel hogy hiába van gyulladási hőmérséklet, ha se O2 se megfelelő mennyiségű kerozin nem volt már az égéshez mert hollywood-i bada boom felemésztette.

#19114 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 20:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Pitbull - Dátum: 2012. 08. 27. 20:48

Úgy látszik nem fogod fel hogy hiába van gyulladási hőmérséklet, ha se O2 se megfelelő mennyiségű kerozin nem volt már az égéshez mert hollywood-i bada boom felemésztette.

Nem. Azért, mert te azt mondtad. Más alapja nincs:)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#19115 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 20:12

én egyelőre arról beszélek, h a kerozinnal kapcsolatos gondolatmeneted hibás és ostoba, olyan apróságokkal cáfolható, mint az anyag fizkém tulajdonságai. megjegyzem, a hto-t annak idején h a faszba gyújtottuk be a kályhába? nem volt ott porlasztás meg impregnálás meg intim betét, csak egy szál gyufa, ami ha kellően sokáig égett és csekély mennyiségű olaj volt az égéstérben, akkor meggyulladt, a többi meg már ment magától. bár a mythbusterben ezt a keleti vasfüggönyön túli praktikát nem lehetett volna reprodukálni, annyira fasza high tek hely amerika, ott már az olaj meg a petróleum is csak impregnálva meg porlasztva hajlandó égni.
ha ehhez hozzátesszük, h most épp hol volt kerozin, aztán már nem volt kerozin, aztán megint volt, csak felrobbant, akkor nem igazán lehet téged követni, mert már annyira tudományossss vagyol. ez a szerencsétlen kerozin többször váltott már dimenziót mint aszpartam szertár, vagy h hívják azt a transzvesztita űradmirálist.

Idézet

#19116 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 20:26

a robbanásban elégett, illetve az azzal a környezetbe jutó kerozinnal kapcsolatosan pedig csak azt tudom mondani, olyan nincs, h egy robbanással elég minden és nincs tovább. egyrészt volt szerencsém mind a katasztrófavédelmis nyug. alezredessel, mind a a tűzvédelmi szakmérnök kollégákkal havariázni pár helyen. olyan nincs, h egy robbanás, aztán huss, eltűnik a többezer tonna éghető anyag, és elalszik a környezet is, csend és nyugalom száll alá. olvastam pár beszámolót mol és vegyipari tüzekről (szakemberekét, pl. hatósági jelentéseket tűzvizsgálóktól) , vagy ott van a pár évvel ezelőtt robbanószergyártós katasztrófa. ezek a helyszínek a robbanás után furcsa mód képesek voltak az aktív tűzoltói beavatkozás ellenére órákig intenzíven lángolni, de akár napokig is égnek. bisssztoss egy cioinsta bűbáj áll mögötte, nem a kémia meg a fizika.
értem én, h a hülyék között a félművelt is király, de mint látszik, nem mindenhol van tele az internet ostoba emberekkel, akik kajakra benyalnak valami tudományosnak látszó hablatyot.

Szerkesztette: avmanster 2012. 08. 27. 20:31 -kor

Idézet

#19117 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 20:44

ha se O2 se megfelelő mennyiségű kerozin nem volt már az égéshez mert hollywood-i bada boom felemésztette.

Lásd 1es pont, ha az felemésztette, akkor az geci nagyot szólt volna. De ha Te mondod, hogy nincs O2, akkor biztos elhisszük. Senki másnak, csak Neked.
Make love not Wor.

#19118 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 20:46

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 08. 27. 21:26

olyan nincs, h egy robbanás, aztán huss, eltűnik a többezer tonna éghető anyag, és elalszik a környezet is, csend és nyugalom száll alá. olvastam pár beszámolót mol és vegyipari tüzekről (szakemberekét, pl. hatósági jelentéseket tűzvizsgálóktól) , vagy ott van a pár évvel ezelőtt robbanószergyártós katasztrófa. ezek a helyszínek a robbanás után furcsa mód képesek voltak az aktív tűzoltói beavatkozás ellenére órákig intenzíven lángolni

Megfelelő helyen a gáz azért olyan. Nem folyik el semerre, huss elpukkan, geci meleg lesz, satöbbi. Irodaházban nyilván más, az szétnyíik, mint a tubarózsa, aztán begyújt, amit begyújt...
Make love not Wor.

#19119 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 20:49

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 08. 27. 21:12

megjegyzem, a hto-t annak idején h a faszba gyújtottuk be a kályhába?

Szerintem ne kérdezz ilyen bonyásat, fogalma nincs róla. Bár ha még kis papír is van, vagy bármi, akkor az olaj vagy kerozin, vagy bármi begyullad. Oszt ha abból van sok, akkor nincs az az összeesküvős blog, ahol el bírják oltani.
Make love not Wor.

#19120 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 20:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 08. 27. 21:46

Megfelelő helyen a gáz azért olyan. Nem folyik el semerre, huss elpukkan, geci meleg lesz, satöbbi. Irodaházban nyilván más, az szétnyíik, mint a tubarózsa, aztán begyújt, amit begyújt...

najó, de egyrészt én nagy mennyiségról írtam, aztán a környezetét képes szép nagy hőmérsékletre felnyomni hihetetlen rövid idő alatt. aztán nem épülhet minden puszta koracélból meg vasbetonból, van berendezés, lakk, festék, bármi. namost egy irodaházban van sok minden.
mellesleg az első találat. ez nem hussant, cserébe szép fekete füstöt ereget.
http://index.hu/kulf...lajfinomitoban/
lakóház azért más, azt szétviszi a faszba, csak törmelék marad.

Szerkesztette: avmanster 2012. 08. 27. 21:02 -kor

Idézet

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 954
  • 955
  • 956
  • 957
  • 958
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.