HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1133
  • 1134
  • 1135
  • 1136
  • 1137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#22681 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 06. 30. 13:30

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 06. 30. 13:51

Tudom, hogy ezt a budapesti bérház második emeletén a fotelben ücsörögve annyira nem érzed át, épp ezért kérdeztem, hogy használod-e a nyelvet, vagy csak tükör előtt gyakorolod a tökéletességet, meg blogokat bújsz a témában. A másik dolog, hogy ha 20% erőbefektetéssel 80% érthetőséget már elértél, akkor a maradék 20% érthetőségre teljességgel fölösleges a maradék 80% erőbefektetés, azt inkább fordíthatod valami értelmes dologra is, mint pl. a szókincsed bővítése.

Látom, nagyon rágsz rám, de pont azért, elfogulttá tesz a düh, és személyeskedésbe akarod vinni. Nem tudom, hogy ki a faszom beszélt itt BBC-ről. Meg nem állítottam be magam nyelvészprofesszornak sem, alig 1-2 helyesírási trollkodásban szálltam be cikkek kommentje alatt, meg csak kiejtési kérdésben írtam. Messze van ez a nyelvészettől. Hűdemicsoda jeleket sem használtam eddig az egész hwsw-n (kivétel a kiejtési topikban, spoiler tagekbe rejtve), már csak azon okból sem, mert úgyse ismeri őket senki, beszúrni sem könnyű őket, meg ez alatt a hányadék Arial betűtípus alatt irgalmatlan hányadékul jelennek meg. Max. a magyaros átírásnál szoktam maradni.

Ami az érdemét illeti: nem használom... még, mert tudom, hogy ez csak ideiglenes állapot, előbb-utóbb fogom, az tuti. Attól viszont, hogy te azt gondolod, hogy használod, nem tesz nagyobb hitelűvé. Esetleg, ha kint élnél egy angol nyelvű országban, az talán, de még olyankor is sok faszságot hordanak össze a magyarok. Tipikus életszitu, hogy ilyenkor idegenbe szakadt hazánk fia elkezdi a nyálát verni magyar fórumokon, hogy ő mekkora májer, mert X éve kint van, és ahogy kint körülötte beszélnek az a nyelv (nagy faszt, főleg, hogy általában valami isten háta mögötti, kies helyre jutnak ki), és Ő MÁR CSAK TUDJA.

A másik, hogy nem a tükör előtt gyakorlok (ha a rendszeres önfelvételt nem nevezzük annak), másrészt már konkrét kiejtési témában (mit hogyan "kéne" ejteni témában) már blogokat sem nagyon olvasok, mert túl sok közöttük a szakszerűtlen baromság, ami sokszor félrevitt korábban. Ehelyett sok videót nézek, az számít, amit abban ejtenek, nem az, hogy blogok, meg könyvet mit írnak, firkálni baromságot könnyű. Már csak azért is, mert ez a kiejtősdi (bár high tech nem kell hozzá, csak egy ráedzett fül), de egy túl fiatal, gyerekcipőben lévő, magasan megvetett valami, persze azért terjeszkedik, fejlődik, lassú ütemben javul az elfogadottsága. Azért ilyen új valami, mert régen nem volt rá igény, nem volt globalizáció, az emberek 1 helyen élték le az életüket, és ott mindenki közel egyformán beszélt, nem látták szükségességét ezzel foglalkozni. Most viszont, hogy minden ország médiáját lehet hallgatni, meg e-mailezni, meg videókonferenciázni, meg néhány órás repülőutakkal (akár fapadossal) hirtelen kinyílik a nemzetközi szintén, kicsit más a dolgok fekvése.

Másrészt, korábban én sem foglalkoztam ilyennel. Mindig is anti-bölcsész, anti-nyelvész voltam, a nyelveket, meg a tanulásukat, meg az egész kommunikációt magyarul és idegen nyelven is utáltam, fölösleges szófosásnak tartottam. Igen ám, de az élet követelményeket támaszt, és rá kellett jönnöm, hogy nyelvvel érdemes foglalkozni, az ember élete alatt el nem avuló tudást ad, ráadásul minden szituban használhatót. A kiejtés pl. egy nyelvjáráson belül úgy 50-100 évente változik meg, de olyan csekély mértékben, hogy 1-2 füzetlapon össze lehet foglalni, hogy mi lett más. 25 évenként csak opcionálisan jelentkező trendmegindulások, elmozdulások vannak, de ezek is elég aprók, kell jó másik 25 év minimum, hogy kifussák magukat, mert addig még visszafordulások is vannak. Nyelvtani dolgokban 100-200 évente van némi változás, ez még kisebb mértékben változik. A helyesírás változása országfüggő, 30-500 évig terjedhet. Ezen kívül csak a technikai élet miatt bevezetett új szavak jelentenek a nyelvben újdonságot, de ezt meg modern, internetes, gyakran és azonnal frissülő, vagy közösségi szerkesztésű szótárak szépen azonnal lekövetik. Ha valaki nagyon fiatalon rendesen megtanul egy nyelvet, azzal a későbbiekben sok munka nincs, legfeljebb ha nem használta kicsit frissítgetni, meg aktualizálgatni kell. Ezzel szemben más szakmákban, mondjuk IT, párévenként jönnek mennek új prognyelvek, új OS-ek, meg teljesen új trendek, aztán lehet néhány alapelven kívül szinte minden állandóan újratanulni. Szóval a nyelvbuzizás abszolút kifizetődő, a jelentősége meg csak egyre nő. Így meg az marad, hogy vagy megszokik vagy megszökik az ember.

Szerkesztette: Raynes 2013. 06. 30. 13:42 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#22682 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 13:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 06. 30. 14:30

Látom, nagyon rágsz rám, de pont azért, elfogulttá tesz a düh, és személyeskedésbe akarod vinni. Nem tudom, hogy ki a faszom beszélt itt BBC-ről. Meg nem állítottam be magam nyelvészprofesszornak sem, alig 1-2 helyesírási trollkodásban szálltam be cikkek kommentje alatt, meg csak kiejtési kérdésben írtam. Messze van ez a nyelvészettől. Hűdemicsoda jeleket sem használtam eddig az egész hwsw-n (kivétel a kiejtési topikban, spoiler tagekbe rejtve), már csak azon okból sem, mert úgyse ismeri őket senki, beszúrni sem könnyű őket, meg ez alatt a hányadék Ariel betűtípus alatt irgalmatlan hányadékul jelennek meg. Max. a magyaros átírásnál szoktam marad.

Ami az érdemét illeti: nem használom... még, mert tudom, hogy ez csak ideiglenes állapot, előbb-utóbb fogom, az tuti. Attól viszont, hogy te azt gondolod, hogy használod, nem tesz nagyobb hitelűvé. Esetleg, ha kint élnél egy angol nyelvű országban, az talán, de még olyankor is sok faszságot hordanak össze a magyarok. Tipikus életszitu, hogy ilyenkor idegenbe szakadt hazánk fia elkezdi a nyálát verni magyar fórumokon, hogy ő mekkora májer, mert X éve kint van, és ahogy kint körülötte beszélnek az a nyelv (nagy faszt, főleg, hogy általában valami isten háta mögötti, kies helyre jutnak ki), és Ő MÁR CSAK TUDJA.

A másik, hogy nem a tükör előtt gyakorlok (ha a rendszeres önfelvételt nem nevezzük annak), másrészt már konkrét kiejtési témában (mit hogyan "kéne" ejteni témában) már blogokat sem nagyon olvasok, mert túl sok közöttük a szakszerűtlen baromság, ami sokszor félrevitt korábban. Ehelyett sok videót nézek, az számít, amit abban ejtenek, nem az, hogy blogok, meg könyvet mit írnak, firkálni baromságot könnyű. Már csak azért is, mert ez a kiejtősdi (bár high tech nem kell hozzá, csak egy ráedzett fül), de egy túl fiatal, gyerekcipőben lévő, magasan megvetett valami, persze azért terjeszkedik, fejlődik, lassú ütemben javul az elfogadottsága. Azért ilyen új valami, mert régen nem volt rá igény, nem volt globalizáció, az emberek 1 helyen élték le az életüket, és ott mindenki közel egyformán beszélt, nem látták szükségességét ezzel foglalkozni. Most viszont, hogy minden ország médiáját lehet hallgatni, meg e-mailezni, meg videókonferenciázni, meg néhány órás repülőutakkal (akár fapadossal) hirtelen kinyílik a nemzetközi szintén, kicsit más a dolgok fekvése.

Nem kifejezetten kapcsolódik a fentiekhez, de egy Birmingham városából származó "angollal" sörözni például nyelvészeti ínyencfalat. Elképesztő kiejtés és szókincs, igazi csemege :)
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#22683 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 13:39

Annyiban igazad van, Raynes, hogy fontos a kiejtes.
Szerintem viszont nem a helyes kiejtes fontos, hanem az ertheto... vegulis ez lenne a cel.
Nincs azzal baj, hogy jora torekszel, csak neha ugy tunik, A Tokeleteset akarod, az meg nincs.
Sokat dolgoztam amcsikkal, voltam a briteknel, most meg nemzetkozi kornyezetben, remek kis Babel :) Sok dialektus, akcentus, nyelvi hiba, es mindet imadom.
Tetszik a nemetek 'szüsztem'-e, meg az ukranok 'fínyis it'-je.
Es attol fuggoen, kivel beszelek, akar az indiai angolba is elhajlik a kiejtesem, vagy britbe, ha epp veluk kell ertekeznem.
Alkalmazkodom, mukodik :)
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#22684 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 13:41

Meg valami: angoloknak van angol tanfolyam, hogy megertsek a nem brit angolt es megertessek magukat nemzetkozi terepen.
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#22685 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 14:24

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 06. 30. 14:32

Nem kifejezetten kapcsolódik a fentiekhez, de egy Birmingham városából származó "angollal" sörözni például nyelvészeti ínyencfalat. Elképesztő kiejtés és szókincs, igazi csemege :)

Hát, a Brummie, meg a Geordie sem a kedvencem. A leghíresebb birminghami beszélő Ozzy Osbourne, elég sok interjúvideó van róla a jú thúbon. Hála az égnek, nem nagyon találkozni ilyen beszéddel globális szinten.

Amea: nagyon helyes. Jur welkömd :Đ

Szerk.: bírom a linkelt Ozzy-videó alatt egyik, relatíve friss amerikai kommentet. Azt mondja, hogy "Uuughuuhghhhhhhaaaihsjsjjsnnws­jsjs and I said, FUCK OFF MAN. ughuuuughghhhehnodnsgafdbdjdjd­jjdjd". Jól összefoglalja faszit, amcsik legtöbbje ennyit ért belőle :nevet:

Szerkesztette: Raynes 2013. 06. 30. 14:27 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#22686 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 06. 30. 14:30

Látom, nagyon rágsz rám, de pont azért, elfogulttá tesz a düh, és személyeskedésbe akarod vinni.

Dehogy akarom személyeskedésbe vinni, csak ordít rólad, hogy lényegében 0 gyakorlati tapasztalattal osztod már megint az észt. Ezt már párszor megpróbáltad más témában is, akkor is az lett a vége, hogy mindenki hülye meg öltönyösnyakkendős meg mittudomén, csak te vagy helikopter, mert te alaposan végiggondoltad magadban, úgyhogy biztos úgy van, ahogy kitaláltad. Egy nyelvet nem könyvből meg jútúbról fogsz megtanulni, oda kell állnod, és csinálnod. Ha nagyon nincs kivel beszélgetned, van egy csomó lehetőség, ahol csak annyi a dolgod, hogy beülj egy kávézóba, és angolul beszélgess olyanokkal, akik szintén csak azért jöttek, hogy másokkal beszélgessenek. A nyelvtudás erről szól, hogy beszélsz és hallgatsz, nem arról, hogy egyedül ülsz valahol, és a kiejtésedet csiszolgatod.

Idézet

Attól viszont, hogy te azt gondolod, hogy használod, nem tesz nagyobb hitelűvé.

Nem azt akarom elérni, hogy hitelem legyen nálad, azt akarom elérni, hogy kapj a fejedhez, mert ezzel a folyamatos belekotnyeleskedéssel meg piszlicsáré átírási hibák kényszeres javítgatásával csak nevetségessé teszed magadat.

Szerkesztette: debaj 2013. 06. 30. 15:10 -kor

#22687 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 15:37

Pina
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#22688 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 15:45

Rántott sertés karaj, kukoricás rizzsel.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#22689 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 16:02

Palacsintaaaaa

#22690 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 17:28

Niburu

#22691 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 18:54

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 06. 30. 16:07

ordít rólad, hogy lényegében 0 gyakorlati tapasztalattal osztod már megint az észt

Ez a fotelből okoskodás valami mániád, ezt mindenkinek elsütöd. Nem tudom, hogy te milyen szinten vagy angolból, de azt előre borítékolom neked, hogy én sem vagyok alacsonyabban, legalábbis az alapján biztos vagyok benne, amit írogatsz. Nélküled is tudom, hogy a beszéd a legfontosabb. Pont azért kezdtem el ezt a kiejtési mizériát, mert a beszédet kelti életre, és nem csak papírpacnik szintjén létezik vele a nyelv, elvontan leírva. Kiejtést nem papíron gyakorlom természetesen, meg nem elméleti fingreszelés, hanem rendesen gyakorlati dolog, vagy inkább tevékenység. Rendesen járatni kell hozzá az ember száját, ezzel meg pont, hogy a BESZÉD fejlődik. Nameg hegyezni a kell a fülét az embernek, hogy mások hogy mondják, mit mondanak.

Az jó, ha nem akarsz nálam hitelt, mert nincs is nálam hiteled, bár tudom, hogy ez téged nem vág a földhöz, de engem sem, elhiheted, meg semmilyen ellenszenv nem bújik meg mögötte. A welkám meg nem piszlicsáré hiba, annak ellenére, hogy nem egy gyakori szó, meg régebben én is követtem el ezt. Ráadásul nélküled is tudom, hogy ez a kiejtési belekötés rohadt népszerűtlen, népszerűtlenebb a grammarnácizásnál is, bár ezen a fórumon pl. csak téged zavart eddig. Biztos a többiek sem szeretik, de egyedül csak te akadtál rá itt ki ennyire, nem tudsz leakadni róla. Pedig az egész kérdést csak azért feszegetjük még mindig, mert mindenáron menteni akarod a menthetetlen, és mindenfélét kitalálsz. Nem érted meg, hogy nem arról van szó, hogy ki micsoda nagy szakértő, meg fotelkirály, meg mire fel okoskodik. Egyszerűen eredetileg itt arról volt szó, hogy a welcome a come-re nem rímel az anyanyelviek gyakorlatában. Nincs szó többről, de sikerült mindent idekeverni, indiaikat, hitelt, meg fotelt, meg mindenféle napi használatos lószart. Ezen még az sem változtat, ha te máshogy mondod. Írtam én valahol olyat, ha welkámnak ejted, akkor rendőrséget küldök rád? Na ugye.

#22692 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 06. 30. 19:54

Ez a fotelből okoskodás valami mániád, ezt mindenkinek elsütöd.

Mindenkinek, akiről ordít, hogy fotelből okoskodik.

#22693 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 19:38

Disz iz dö bigining of a bjutiful frencsip...

#22694 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 19:50

Im present perfect in english

#22695 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 19:52

Najó nem :)

Szerkesztette: JonesC 2013. 06. 30. 19:59 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#22696 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 20:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 06. 30. 15:24

A leghíresebb birminghami beszélő Ozzy Osbourne,

ozzy már elég régóta egy párhuzamos interdimenzióban lebeg, szóval én nem nevezném beszédnek amit produkál, lévén, h a hangképző szervi pont az interzónában ragadtak...

tud valaki a németnél undorítóbb hangzású nyelvet mondani?

Szerkesztette: avmanster 2013. 06. 30. 20:43 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#22697 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 20:47

egyébként meghívtak fagyizni, ezzel arcon köptem a diétámat, a zamberlan bakim kiderült a mecsekben hibás, véresre törte az ujjam, mire leértem, ebben az országban a szavatosságot megbaszni szokás. mindenki kapja be, most honnan szerzek féláron ilyen cuccot... mert kifutó volt, kizárt, h cserélik, ha egyáltalán.

Szerkesztette: avmanster 2013. 06. 30. 20:49 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#22698 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 06. 30. 21:43

ozzy már elég régóta egy párhuzamos interdimenzióban lebeg, szóval én nem nevezném beszédnek amit produkál, lévén, h a hangképző szervi pont az interzónában ragadtak...

http://youtu.be/DrlzIuwpg3A

#22699 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 20:54

http://youtu.be/RE3-epzMcA8

#22700 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 30. 20:56

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 06. 30. 21:43

Holland. :-)

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1133
  • 1134
  • 1135
  • 1136
  • 1137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.