idézet:
Ezt írta Tano Cariddi:
hat nem tudom. en eddig ugy vettem eszre, hogy a tipikus magyar mentalitas arrol szol, hogy csalja az ember az adot, ahol tudja. es a sok irigy, csoro ember, aki normalisan fizeti az adot, azt szeretne, ha o is azt tenne.[/quote]
és a sok irigy csóró ember is pont ugyanúgy csalná az adót ha tehetné, és megkérdezi mindennél, hogy lehet-e számla/áfa nélkül...
Hálapénz
Elküldve: 2004. 01. 21. 16:04
Elküldve: 2004. 01. 21. 16:13
idézet:
Ezt írta Drummaster:
Működő rendszer, az orvosok szempontjából. Lehet, hogy a nyugdíjas, vagy a bérből és fizetésből élő másképp gondolja.
Nézd, nem egy olyan orvost ismerek, akik nem fogadnak el hálapénzt (pláne nem tarifaszerűen kikövetelik), mégsem halnak éhen, pedig mindegyik elég jó hírnévnek örvend, talán ezért is. Átlagos polgári színvonalat engedhetnek meg maguknak. Lám, így is lehet.[/quote]
nőgyógyász oldalát "ismerem" a dolognak, oda nem sok nyugdíjas jár. és különben is lehet menni SZTKba... ahol nem fog pénzt kérni az orvos. sokat kell ülni, kivárni a sort, de INGYEN van. persze lehet adni pénzt...
aki nem fogad el hálapénzt, azt becsülni tudom, de én (a mai világban ahol minden pénzbe kerül) azokat se tudom elítélni, aki elfogadja.
Ha egyszer nagy leszek és lesz egy saját cégem akkor esküszöm szívesen alkalmazok innen mindenkit, hisz extra pénzt senki se fogad el, minden felelőséget mindenki bevállal majd, és minimális fizetéssel mindenki megelégedik, alig kell többet adni mint minimálbér, és ha kell akkor bármikor bejönnek még dolgozni, ezért nem kérnek pénzt, sőt el se fogadják hisz a munkájukhoz tartozik.![]()
Elküldve: 2004. 01. 21. 16:33
idézet:
Ezt írta WiZARD:
...ott lesz a lehetőség a legális útra, de úgyis mindenkinek az lesz az első kérdése, hogy ugye lehet számla nélkül, és ez mindkét félnek jobb lesz...[/quote]
De nem lehet szamla nelkul... ha a beteg igenyli ezt a szolgaltatast akkor a korhazzal kerul uzleti kapcsolatba (vagy a beteg biztositoja)... az orvosnak nem lesz beleszolasi lehetosege az ugybe. Ha pedig trukkozni probalna az orvos, akkor a korhaz erdekeit serti, ezert meg birosag ele is kerulhet, nem csak az allasat veszti el.
idézet:
Ha egyszer nagy leszek és lesz egy saját cégem akkor esküszöm szívesen alkalmazok innen mindenkit, hisz extra pénzt senki se fogad el, minden felelőséget mindenki bevállal majd, és minimális fizetéssel mindenki megelégedik, alig kell többet adni mint minimálbér, és ha kell akkor bármikor bejönnek még dolgozni, ezért nem kérnek pénzt, sőt el se fogadják hisz a munkájukhoz tartozik.[/quote]
Eloszor nem neked fognak dolgozni, hanem te fogsz masnak - hasonlo feltetelek mellett...ez egy ilyen vilag: ez a kapitalizmus.
Samott
[ 2004. január 21.: Samott szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 21. 16:39
idézet:
Ezt írta Samott:
jövőbeli rendszer...[/quote]
majd meglássuk mi, és mikor lesz.
(politikai oldala is érdekes a dolognak, mert mszp ezzel nem kevés szavazatot veszít (mondjuk a legtöbb orvosét...), de ne politizáljunk, ez csak úgy eszembe jutott)
idézet:
Ezt írta Samott:
Eloszor nem neked fogank dolgozni, hanem te fogsz masnak - hasonlo feltetelek mellett...[/quote]
szerinted mér úgy kezdtem, hogy "ha egyszer"![]()
nem kicsit látom esélytelennek a dolgot, legalábbis a következő 2-3 évtizedben nem hiszem, hogy előfordul, ha csak lottón nem nyerek
[ 2004. január 21.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 21. 19:51
idézet:
Ezt írta WiZARD:
politikai oldala is érdekes a dolognak, mert mszp ezzel nem kevés szavazatot veszít (mondjuk a legtöbb orvosét...), de ne politizáljunk, ez csak úgy eszembe jutott ) [/quote]
Ezt tenyleg jo lenne kihagyni... mivel az ellenzek sem tiltakozik a halapenz elleni fellepes miatt tenyleg felesleges partneveket dobalni... en ugy gondolom hogy becsuletes orvos es es olyan beteg aki kenyszerbol adott halapenzt joval tobb van mint ahany korrupt, adocsalo orvos, akit neativan erint az ugy... es mivel mindket oldal tud szamolni, nem lesz ebbol partpolitikai ugy. Maximum az ellenzek meg kemenyebb fellepest kovetel majd... de ezt a vonalat felesleges idekeverni.
Samott
Elküldve: 2004. 01. 21. 22:21
idézet:
Ezt írta WiZARD:
nőgyógyász oldalát "ismerem" a dolognak, oda nem sok nyugdíjas jár. és különben is lehet menni SZTKba... ahol nem fog pénzt kérni az orvos. sokat kell ülni, kivárni a sort, de INGYEN van. persze lehet adni pénzt...
aki nem fogad el hálapénzt, azt becsülni tudom, de én (a mai világban ahol minden pénzbe kerül) azokat se tudom elítélni, aki elfogadja.
Ha egyszer nagy leszek és lesz egy saját cégem akkor esküszöm szívesen alkalmazok innen mindenkit, hisz extra pénzt senki se fogad el, minden felelőséget mindenki bevállal majd, és minimális fizetéssel mindenki megelégedik, alig kell többet adni mint minimálbér, és ha kell akkor bármikor bejönnek még dolgozni, ezért nem kérnek pénzt, sőt el se fogadják hisz a munkájukhoz tartozik.[/quote]
Szia! Valahol itt meg is fogalmaztál sok mindent, amit le akartam írni.
Sok kétkedőt, haragosan nyilatkozó embert szeretnék megkérdezni, hogy csak kicsit is belegondolt valaha is abba a helyzetbe, hogy a "másik" oldalon áll. A saját szemszögünkből persze az esik le, hogy "olyan munkáért, amit egyébként munkaidőben, fizetésért végez.".
Bárki közülünk, ha otthon karácsony szenteste az asszony mellé bújva elalszik, majd éjjel kettőkör szól a telefon, hogy ugyanmá nem tudom békápcsolni a gépöt, mi van má, meg egyébként is erre vagy szerződve ... Ilyenkor mi van? Bólogatunk, hogy hát persze, munkaidő van? Engem senki sem vesz emberszámba? Ezért kapok én fizetést?
idézet:
Ezt írta ... pár ember:
a rendszer a jelenlegi állapotában működik.
Csak eppen nem elegedett vele mindket fel...
A hálapénz ellen sokkal kevesebb kifogásom van, mint ha előre közlik, hogy mennyiért csinálják meg azt, amit egyébként kötelesek megcsinálni - főleg, mert az én adómból üzemel a kórház, és az én tb-mből fizetik a dokit.
Most ne keverjük ide azt, ha éjfélkor kell a dokinak bejönnie, vagy ha én megyek a saját rendelőjébe, mert az más eset,
[/quote]
SZVSZ ez az ami így nem működik. Legyen ott-ne legyen ott, rendeljen, ne rendeljen, ha éjjel vagyok beteg oké, egyébként meg mi köze a rendelőhöz, ami nem is az övé ...
idézet:
Ezt írta ... Drummaster:
Wiz, azért nehogy oda lyukadjunk ki, hogy köszönjük meg az orvosoknak, hogy kikényszerítik a hálapénzt, lehúzzák az elesetteket, az állami kórház felszerelését használják privát ellátásra, mert ezzel az egészségügyi ellátás színvonalát növelik. ....
Ejj, szegény sebész, a 7 és fél millájával évente + hivatalos fizetés, meg szegény szülész az 5 millájával + hivatalos fizetés. Szegény orvosok...[/quote]
Tudod, ez érdekes. Te értesz hozzá? Nem. Levezeted éjjel 2-kor az asszony szülését? Nem. A nővéren csattan az ostor, ha az orvos elb*sz valamit? Vitatkozzunk. Kétségbe vonja valaki is, hogy PÉLDÁUL Te mit milyen óra és egyéb díjért csinálsz meg? Vitatkozzunk
Szerinted mennyit ér meg, hogy szakember áll az asszony mellett, és vezeti le a szülést?
idézet:
Ezt írta ... Drummaster:
Nézd, nem egy olyan orvost ismerek, akik nem fogadnak el hálapénzt (pláne nem tarifaszerűen kikövetelik), mégsem halnak éhen, pedig mindegyik elég jó hírnévnek örvend, talán ezért is. Átlagos polgári színvonalat engedhetnek meg maguknak. Lám, így is lehet.
[/quote]
Milyen szakterületen dolgoznak?
Elküldve: 2004. 01. 21. 22:26
szép, hogy ott a nővér, és ő is keveset kap.
de őt se hívják be éjjel. picit kevesebbet tanul ahhoz, hogy odakerüljön, "picit" kevesebb a felelőssége...
Elküldve: 2004. 01. 21. 22:53
idézet:
Ezt írta WiZARD:
jah ezt én is akartam írni, de mindig kimaradt.
szép, hogy ott a nővér, és ő is keveset kap.
de őt se hívják be éjjel. picit kevesebbet tanul ahhoz, hogy odakerüljön, "picit" kevesebb a felelőssége...[/quote]
szólj, ha már voltál nővér.
nem hívják be, mert még haza sem bírt menni az előző műszakból. (nem általános, de többször van, mint kéne)
ha most nézed a tv2-n a szülőszobát, láthatod, hogy a szülésznők, és nővérek dolgoznak, a doki zsebredugott kézzel sétál, majd a végefelé bekapcsolódik az eseményekbe.
Elküldve: 2004. 01. 21. 22:56
idézet:
Ezt írta joe39:
szólj, ha már voltál nővér.
nem hívják be, mert még haza sem bírt menni az előző műszakból. (nem általános, de többször van, mint kéne)
ha most nézed a tv2-n a szülőszobát, láthatod, hogy a szülésznők, és nővérek dolgoznak, a doki zsebredugott kézzel sétál, majd a végefelé bekapcsolódik az eseményekbe.[/quote]
nem voltam, nem is leszek.
nem mondom, hogy semmit se tesz nővér, de ha bármi komplikáció vna nem tudom ki fog operálni a nővér vagy orvos, és ha bárkinek baja lesz nem is tudom kit szoktak meghurcolni nővért vagy orvost....
Elküldve: 2004. 01. 21. 23:53
idézet:
Ezt írta WiZARD:
és a sok irigy csóró ember is pont ugyanúgy csalná az adót ha tehetné, és megkérdezi mindennél, hogy lehet-e számla/áfa nélkül...[/quote]
es a sok irigy csoro ember a mori bankrablast is megcsinalta volna, ha nem lenne gyava es lett volna gepfegyvere. es pusztan irigysegbol gondoljak ugy, hogy ezert bizony felelni kell. bizonyara az ugyved ezzel jon majd elo a targyalason.
Elküldve: 2004. 01. 21. 23:59
idézet:
Ezt írta Tano Cariddi:
es a sok irigy csoro ember a mori bankrablast is megcsinalta volna, ha nem lenne gyava es lett volna gepfegyvere. es pusztan irigysegbol gondoljak ugy, hogy ezert bizony felelni kell. bizonyara az ugyved ezzel jon majd elo a targyalason.[/quote]
picit más kategória a kettő.
nem egyszer voltam ilyen-olyan boltban, nem egyszer hallottam, nem egy ember szájából, hogy akkor ezt most ugye lehet áfa és számla nélkül. és itt a fórumon se ritkán hangzik ez el....
Elküldve: 2004. 01. 22. 00:10
Elküldve: 2004. 01. 22. 00:11
idézet:
Ezt írta maci75:
Kétségbe vonja valaki is, hogy PÉLDÁUL Te mit milyen óra és egyéb díjért csinálsz meg?
[/quote]
Igen, a munkaado bizony ketsegbevonhatja, es peldaul ha nem felel meg neki, akkor elhajthat a fenebe.
Szerinted mennyit ér meg, hogy szakember áll az asszony mellett, és vezeti le a szülést?
Ertelmetlen a kerdes, mert az egeszsegugyben nem vadkapitalizmus van. Ha akarod, akkor az allam kikepez orvosnak es ad neked munkat, de cserebe be kell tartanod a jatekszabalyait, peldaul azt, hogy nem allsz le alkudozni a beteggel arrol, hogy mennyit er neki az elete. Hatalmat ad a kezedbe, de nem elhetsz vissza vele, eppugy, mint a tuzoltok, rendorok, katonak sem.
Elküldve: 2004. 01. 22. 00:35
idézet:
Ezt írta WiZARD:
picit más kategória a kettő.
nem egyszer voltam ilyen-olyan boltban, nem egyszer hallottam, nem egy ember szájából, hogy akkor ezt most ugye lehet áfa és számla nélkül. és itt a fórumon se ritkán hangzik ez el....[/quote]
persze hogy mas, azonban egyreszt az alkalmankenti parezres, 'lehetne-e ezt most afa nelkul' sem ugyanaz a kategoria, mint a sztenderd havonkenti szazezres nagysagrendu adocsalas. masreszt igen, termeszetesen van ilyen ember, nem is keves, en is lattam mar ilyet, de egy csomo olyat is, akinek a szajabol meg ilyen nem hangzik el. es az itteni vitaban meg senki nem mondta (emlekeim szerint), hogy minden orvos mekkora szemet, sot... mindenesetre furcsa azzal vedeni oket, hogy 'bezzeg ti meg rosszabbak lennetek'.
egyebkent ahogy belegondolok, a szamtech-cuccokon kivul hirtelen nem nagyon tudok olyan teruletet mondani, ahol ennyire divat lenne az afa megkerulese. szoval azt, hogy itt a forumon gyakran elhangzik, nem talalom tul megleponek meg mervadonak se.
[ 2004. január 22.: Tano Cariddi szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 30. 07:39
idézet:
Ezt írta Tano Cariddi:
persze hogy mas, azonban egyreszt az alkalmankenti parezres, 'lehetne-e ezt most afa nelkul' sem ugyanaz a kategoria, mint a sztenderd havonkenti szazezres nagysagrendu adocsalas.....[/quote]
Ezek szerint memória még lopható, de HDD már nem?
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 01. 30. 07:41
idézet:
Polt Péter legfőbb ügyész válaszolt Kökény Mihály egészségügyi miniszternek a hálapénz jogi megítélésére vonatkozó megkeresésére. Polt szerint gazdasági vesztegetésnek minősülhet, ha az orvos előre kéri betegétől a hálapénzt, vagy anyagi ellenszolgálatás reményében szegi meg kötelességét. A legfőbb ügyész ugyanakkor a levélben felhívta a figyelmet arra is, hogy ő csak a jelenlegi bírósági gyakorlatból levont következtetéseket fogalmazta meg, ettől függetlenül minden egyes hálapénzügyet önálló esetnek kell tekinteni.[/quote]
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 01. 30. 10:29
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Ezek szerint memória még lopható, de HDD már nem?[/quote]
ne legy demagog, nem ezt mondtam... egyebkent meg nyilvan Te is tudod, hogy egy 256-os modul 10000 alatt van, igy ellopasa szabalysertes, mig a hdd-e buncselekmeny. szerinted a ketto ugyanaz vagy az egyiket szabad csinalni?
Elküldve: 2004. 01. 30. 10:35
idézet:
Ezt írta Tano Cariddi:
ne legy demagog, nem ezt mondtam... egyebkent meg nyilvan Te is tudod, hogy egy 256-os modul 10000 alatt van, igy ellopasa szabalysertes, mig a hdd-e buncselekmeny. szerinted a ketto ugyanaz vagy az egyiket szabad csinalni?[/quote]
Tényleg, melyiket szabad?![]()
(Egyre jobban belelendülsz a rossz példákba......)
Elküldve: 2004. 01. 30. 10:43
idézet:
Ezt írta lameXpert:
(Egyre jobban belelendülsz a rossz példákba......)[/quote]
miert rossz ez a pelda?
(amit egyebkent te hoztal, tehat ezutan a mondatod utan akar meg is koszonhetnem a beszelgetest.)
[ 2004. január 30.: Tano Cariddi szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 30. 11:11
idézet:
Ezt írta Tano Cariddi:
[QB]
miert rossz ez a pelda?
(amit egyebkent te hoztal, tehat ezutan a mondatod utan akar meg is koszonhetnem a beszelgetest.) [/quote]
idézet:
...... azonban egyreszt az alkalmankenti parezres, 'lehetne-e ezt most afa nelkul' sem ugyanaz a kategoria, mint a sztenderd havonkenti szazezres nagysagrendu adocsalas.[/quote]
Nono, ennyire azért szabadna lenne emlékezned....![]()

Súgó
A téma zárva.