Gitár topik
Elküldve: 2007. 09. 19. 15:23
Egyébként szállítás, vám, áfa jön rá a cucc árára. Ha Európából (illetve az unióból) jön a szajré, vám nincs. ha feladják ajándékként, és a vámhivatal el is hiszi mindezt, akkor meg lehet úszni az áfát is, de ha a gyanúja felmerül, hogy a cuccot rendelted, nem pedig kaptad, akkor kivetik az áfát, nincs mese.
Elküldve: 2007. 09. 19. 15:29
Idézet: Satriani - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 16:23
Egyébként szállítás, vám, áfa jön rá a cucc árára. Ha Európából (illetve az unióból) jön a szajré, vám nincs. ha feladják ajándékként, és a vámhivatal el is hiszi mindezt, akkor meg lehet úszni az áfát is, de ha a gyanúja felmerül, hogy a cuccot rendelted, nem pedig kaptad, akkor kivetik az áfát, nincs mese.
Hát igen... akkor a németen kell inkább szemezgetnem.
Ajánlottak is egy céget akik segítenek, szállításban, beszerzésben.
Nem tudom reklám lenne-e beírni ide a nevüket, de kíváncsi lennék van-e valakinek tapasztalata velük...
Talán így:) :
www.e*rocent.hu
Van egy díjkalkulátoruk, amivel kiszámolható a díjuk, ezt adják hozzá a cucc árához és hazahozzák.
Találkozott már velük valaki?
Elküldve: 2007. 09. 22. 10:43
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2007. 09. 23. 19:27
Elküldve: 2007. 09. 26. 11:33
nem vagyok teljesen szakértő a témában de szeretnék venn iegy uj gitárt jelenleg egy squierem van amt annak ideén 40 rongyért vettem használtan és most szeretnék venni egy uj gittyót kialakult egy adott izlés is tehát a les paul formák azok amik bjönnek nézegettem ephiphonokat sokáig ugy voltam vele meg is veszem majd de 130e ft és találtam Jay Turser JT 200 Serpent PS gitárt 90e ért és nem tooom halottam rl h hol gyártják de véleményt ésegyebeket kérnék aza bajom nem lessz annyi pénzem h megvegyem az ephiphonet és ott amugy is 20% névre megy... úgy tudom tehát elmletileg ez a gitár van olyan jó mint az ephi...változat segítséget előre is kösuönöm még ugyis fogok kérdezni ha erre válaszoltatok..
Elküldve: 2007. 09. 26. 17:32
Idézet: vati182 - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 12:33
nem vagyok teljesen szakértő a témában de szeretnék venn iegy uj gitárt jelenleg egy squierem van amt annak ideén 40 rongyért vettem használtan és most szeretnék venni egy uj gittyót kialakult egy adott izlés is tehát a les paul formák azok amik bjönnek nézegettem ephiphonokat sokáig ugy voltam vele meg is veszem majd de 130e ft és találtam Jay Turser JT 200 Serpent PS gitárt 90e ért és nem tooom halottam rl h hol gyártják de véleményt ésegyebeket kérnék aza bajom nem lessz annyi pénzem h megvegyem az ephiphonet és ott amugy is 20% névre megy... úgy tudom tehát elmletileg ez a gitár van olyan jó mint az ephi...változat segítséget előre is kösuönöm még ugyis fogok kérdezni ha erre válaszoltatok..
Neki kellett futnom párszor mire megértettem a problémát, de azt hiszem nagyjából sikerült
Ha jól értem Les Paul fazont keresel mondjuk 90k környékén...
Én is hasonló cipőben jártam kicsit korábban, még kevesebb pénzzel. Rengeteg véleményt meghallgattam, fórumot elolvastam és nekem két márka maradt bent, a Jay Turser és a Vintage.
Végül Vintage lett, úgyhogy csak arról tudok személyesen nyilatkozni. Nekem az általad kiválasztott JT egyébként nem is tetszik, de ez csak személyes vélemény. Ha már JT, akkor nekem a 200D N.
Általános vélemények szerint a JT-k kicsit szebben kidolgozottabbak, mint a Vintage-k, viszont míg a JT 200D éger testű, a hasonló árban lévő Vintage V100 mahagóni, ami azért sokat számít. Mondjuk az általad linkelt JT is mahagóni, de az 89k, míg a Vintage V100 72k.
Szóval én V100-at vettem 72-ért és nagyon jó választásnak bizonyult. Teljesen elégedett vagyok vele, szerintem maximálisan megérte a pénzét. Mahagóni test, ragasztott nyak, Wilkinson PU-k. Pár oldallal korábban egyébként eleolvashatod, hogy hogy jutottam el idáig, tettem fel képet is róla.
Szóval én nem akarlak rábeszélni, próbáld ki mindkettőt vedd azt, amelyik jobban tetszik, de a Vintage-ben szerintem nem fogsz csalódni. Ha kicsit többet szánsz rá, vehetsz V100 ICON-t is...
Sorban:
Vintage V100 Series
Body: Mahogany
Top: V100CS Flame Maple
Neck: Mahogany – Set Neck
Fingerboard: Rosewood
Scale: 24.75"/ 628mm
Frets: 22
Neck Inlays: Pearloid Crown
Tuners: Wilkinson® Deluxe WJ44 Chrome (GT/ CS) Gold (TSB/ BB/ WR/ GDL)
Bridge: Tune-O-Matic
Pickups: V100TSB/BB/CS Wilkinson® Double Coil x 2 (N) MWVC (B)MWVC
V100GT Wilkinson® Stacked Ceramic x 2 (N) W90SK (B)W90SK V100WR Wilkinson® Mini Double Coil x 2 (N) WMC301 (B)WMC301
Hardware: Chrome (GT/ CS) Gold (TSB/ BB/ WR/ GDL)
Controls: 2 x Volume/ 2 x Tone/ 3-Way Toggle

Vintage® V100 ICON Series
Body: Mahogany
Top: V100CS Flame Maple
Neck: Mahogany – Set Neck
Fingerboard: Rosewood
Scale: 24.75"/ 628mm
Frets: 22
Neck Inlays: Pearloid Crown
Tuners: Wilkinson® Deluxe WJ44 Chrome
Bridge: Tune-O-Matic
Pickups: Wilkinson® Double Coil x 2 (N) MWVC (B)MWVC
Hardware: Chrome
Controls: 2 x Volume/ 2 x Tone/ 3-Way Toggle
http://www.jhs.co.uk...V100MRHBamp.jpg
igényesebb kidolgozás, "viseltes" kivitel...
Vintage® V100 ICON Lemon drop
http://www.jhs.co.uk...c/V100MRPGM.jpg
http://www.jhs.co.uk...ctric/TREV1.jpg
Ha lehetne itthon kapni és lenne rá 130-am, akkor biztos ilyet vennék Epiphone helyett... Szerintem gyönyörű és nagyon dögös hangja van...
Kis kedvcsináló hozzá:
Rob Chapman Demos the Vintage Lemon Drop
Elküldve: 2007. 09. 27. 17:04
Elküldve: 2007. 09. 30. 21:19
Illetve mitől ilyen drágák a Musicman-ek? Mitől olyan különlegesek?
Szerkesztette: Hippo 2007. 09. 30. 21:29 -kor
Elküldve: 2007. 10. 01. 08:29
ezt érdemes megnézni kegyetlen és ezt midn egyedűl csinálja láttam piftuka Jake Shimabukuroról is linkelt be az sem rossz de ez sztem felér vele..
a gitártémában továbbra is váro m a segitságet é érdeklödnék h milyen humbuckerek vanka a jay truser gitáron és h azok jok e egyáltáln??
és begbie nek meg közönöm a hozzászólást..
Elküldve: 2007. 10. 01. 08:33
Elküldve: 2007. 10. 01. 08:42
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. szept. 30., vasárnap - 22:19
Kegyetlen jó minőségű hangszerek. A basszusokat nem ismerem közelebbről , de volt szerencsém Van Halen-féle Axishoz és Petrukki-féle modellhez, mindkettő hűha. Az anyagai, a kidolgozása, a fogása, a hangja, mind olyan, mintha egyedi mesterhangszer lenne a sorozatgyártott gitár.
Ha nem tudsz/akarsz annyit adni értük, nézz körül az OLP-k között. Licenszelik a Music Man-eket, és állítólag az árkategória fölötti minőségben. Web: http://www.olpguitars.com/
Elküldve: 2007. 10. 01. 09:00
Idézet: vati182 - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 18:04
Helló!
Ezen a képen a V100 ICON van:

Ez itthon 94ezer. Igényesebb kidolgozásokkal és berakásokkal, mint a sima V100. Szándékosan meg van koptatva, ez van akinek tetszik, van akinek nem.
Amikor én Jay Tursereket nézegettem nekem ez tetszett:
Jay Turser
Ha neked pont a fogólap mintája tetszett, akkor úgysem tudlak meggyőzni
Hogy milyen hangszedők vannak benne őszintén szólva nem tudom...
Szerintem menj be a gitárcentrumba és ott ki tudod próbálni őket.
üdv.: begbie
Elküldve: 2007. 10. 01. 11:47
Idézet: Satriani - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 9:42
Ha nem tudsz/akarsz annyit adni értük, nézz körül az OLP-k között. Licenszelik a Music Man-eket, és állítólag az árkategória fölötti minőségben. Web: http://www.olpguitars.com/
Köszi megnézem..
Viszont nem tudok választani
Tényleg sokkal jobb árkategóriába vannak, mint az eredeti Music Man-ek. Nem tudsz ajánlani esetleg 5 húros kiszerelésben valamit ami frankón kiadja a mélyeket is tisztán erőteljesen és a magasakat is?
Végignéztem őket és ami kinézetre is tetszik az ez lenne:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Sztetek jó ez (Jelenleg Ibanez SRX-305-öm van..)? Közel 115ezer Ft-ba kerülne az OLP..
Szerkesztette: Hippo 2007. 10. 01. 12:06 -kor
Elküldve: 2007. 10. 03. 10:24
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 20:27
Megkérdezhetem, hogy miért van szükséged állványra?
Elküldve: 2007. 10. 03. 10:31
Idézet: vati182 - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 9:33
Jó, hogy ezt leírtad, mert erősen gondolkodtam rajta, hogy melyik nemhez tartozik.
Elég jó egyébként a gitárjátéka (bár elég sok benne a "paraszvakítós" rész), de annyira nem nyűgöz le, mint Jake Shimabukuro.
Elküldve: 2007. 10. 03. 10:51
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 12:47
Sajnos eleve nem értek a basszusokhoz, és élőben még csak szólógitárt láttam OLP-ből, így nem tudok segíteni. GOTO harmonycentral, meg próbálj keresni egy üzletet, ahol ki lehet őket próbálni. A márkáról - ismétlem - jókat hallottam, így nem hiszem, hogy nagyon mellényúlnál ezzel a vonallal.
Elküldve: 2007. 10. 03. 11:11
Talán találsz némi infót itt:
...Bassmanok...
vagy itt:
***Music MAN***
üdv.: begbie
Elküldve: 2007. 10. 03. 11:21
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 12:47
Tényleg sokkal jobb árkategóriába vannak, mint az eredeti Music Man-ek. Nem tudsz ajánlani esetleg 5 húros kiszerelésben valamit ami frankón kiadja a mélyeket is tisztán erőteljesen és a magasakat is?
"A puding próbája az evés."
Keress fel egy üzletet, ahol van 1-2 neked tetsző basszgittyó, s tépd meg kicsit a húrokat.
Első körben javaslom a Medgyesi Hangszer üzletét. Náluk van most két MusicMan is használtan. Hallgasd meg te, hogy "mitől olyan drágák a Musicman-ek"!
Egyébként azért, mert ez a név legendának számít nagyon rég óta. Elméletileg csak az Egyesült Államok-ban készülhez MM hangszer, méghozzá nagyon magas minőségi sztendereknek megfelelő gyártás során.
Abban biztos lehetsz, hogy ha leperkálsz 400.000-500.000 forint-ot egy sorozatban gyártott MusicMan-ért, akkor HANGSZER-en fogsz játszani. (Hasonló a helyzet a Warwick modellek esetében is.)
Én egyébként hallottam egyszer egy HARTKE fej + láda összeállítást egy MusicMan Stringray-el megszólaltatva... finoman szólva is igen meggyőző volt a hangja.
Idézet
Én erről a márkáról most hallok először, szóval nem tudok nyilatkozni.
Mondjuk abból kiindulva, hogy a MusicMan hangszereknek milyen magas minőségi elvárásoknak kell megfelelniük, feltételezem, hogy rendszeresen és szigorúan ellenőrzik a gyár képviselői az OLP hangszerek gyártását.
De bizonyára emlékszel arra a korábbi beszélgetésre, amelyben kifejtettem a véleményemet a mai gitárokról, különös tekintettel a "feddhetetlen" Fender által gyártott modellekre.
Ma már semmi sem biztos az "olcsó" hangszerek piacán. (No, és persze Earnie Ball és Leo Fender sem él már, úgyhogy...)
Ahogyan elnézem, ennél a hangszernél a fával spóroltak.
Az már csak személyes megjegyzés, hogy az én konzervatív lelkem nem veszi be a két hangszedővel ellátott MusicMan basszugitárt. A képen látható modell nekem biztosan nem kellene.
Számomra a MusicMan egyet jelent a "Stingray" névvel, s a húrláb közelében elhelyezett, szappantartó méretű hangszedővel, tojás alapú koptatólappal.

Egyébként mennyit szeretnél/tudsz költeni a basszusgitárra?
Szerkesztette: Piftuka 2007. 10. 03. 12:08 -kor
Elküldve: 2007. 10. 03. 11:38
Idézet: vati182 - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 12:33
A Finkey Hangszer-nél most az utolsó darabok végkiárusítása van; több cuccot igen jó áron adnak most.

Ez az "EPIPHONE LP CUSTOM LIMITED EDITION" gitár 99.900 forint!!!
Tekintettel arra, hogy ezek használtan is olyan 140.000 forint környékén vásárolhatóak meg, ez egy igen jó ár érte szerintem.
Vess rá egy pillantást te is, hátha...
Szerk.: Most nézem, hogy az összes Epiphone gittyót erősen akciózzák!
Szerkesztette: Piftuka 2007. 10. 03. 11:40 -kor
Elküldve: 2007. 10. 03. 12:11
100 Watt-os Gallien Krueger basszuskombó 75.000 forintért...
Miért nincsen nekem ilyenkor pénzem?
Szerkesztette: Piftuka 2007. 10. 03. 12:12 -kor

Súgó
A téma zárva.