HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1571 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 18. 20:56

Még egy kérdés: ragasztott és csavarozott nyak között mi a különbség (persze a rögzítés módján kívül :) )? Valaki ezt ajánlja, valaki meg azt.

#1572 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 22:01

Húúú, a hangzást gyakorlatilag minden befolyásolja: a test anyaga, a nyak anyaga, a nyak rögzítésének módja, a testben lévő (vagy nem lévő) lyukak nagysága, formája, a húrláb, a húrok típusa, vastagsága, feszessége, a bundozás, a hangszedők, és a többi: erősítő, kábelek, effektek, stb, stb... Most cseréltem hangszedőket a héthúrosban, mintha egy más gitár lenne, nagyon pöpec. (Igaz, ezt senki nem értékeli, a kutyát sem érdekli egy eladó héthúros. :( )

A kétfajta nyakrögzítésről azt mondják az okosok (amivel a tapasztalatom egybe vág), hogy a ragasztott nyak jobban átviszi a rezgéseket, jobb a sustain. Persze ez csak akkor igaz, ha jó minőségű az építés. Olcsóbb gitároknál talán jobb a csavarozás, azt nehezebb elb.szni. :D Egy csomó mestergitárnál átmenő nyakat használnak, az lenne _talán_ az ideális, de ez önmagában nem dönti el, jó-e egy hangszer.

Amúgy jogos, de kissé értelmetlen a kérdés... Melyik a jobb, a Strat (csavarozott) vagy az LP (ragasztott)? Na ugye.

Szerkesztette: Satriani 2010. 03. 18. 22:04 -kor

#1573 Felhasználó inaktív   angelside 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 22. 12:50

Hali!

Lehetőleg mindenképp próbáld ki!

Én sokáig gondolkodtam egy Epiphone Sg special-ban, de szinte csak rosszat olvastam az olcsó Epikről, így le is tettem róla. Hogy az általad említett Les Paul-nál is ez a helyzet azt nem tudom, de azért nézz utána. Végül egy Cort Z42-nél kötöttem ki.
Hogy kinek mi a cincogás erősítő nélkül, az is erősen egyénfüggő, de én szoktam a Cort-ot anélkül is használni, és elég "hangos" tud lenni így is, a párom szerint. :) Számítógépen meg az Amplitube-t használom, szinte bármilyen hangot ki lehet belőle hozni. Persze van egy kis kombóm is, de ott szűkebbek a lehetőségek.
" Nem lenni nem jó, de nem jobb lenni sem."

#1574 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 17:39

Na, így kell Wingert nyomni:

:up:

#1575 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 19:41

És így kell a Wing-et nyomni... :p (először tévesen olvastam a címet, de gondoltam, maradhat ez is.)

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1576 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 00:45

Üzenet megtekintéseIdézet: angelside - Dátum: 2010. 03. 22. 12:50

Én sokáig gondolkodtam egy Epiphone Sg special-ban, de szinte csak rosszat olvastam az olcsó Epikről, így le is tettem róla. Hogy az általad említett Les Paul-nál is ez a helyzet azt nem tudom, de azért nézz utána. Végül egy Cort Z42-nél kötöttem ki.

Ezt a gitárt nekem is ajánlotta a bótos, sajnos kissé kívül esett a büdzsén. :) Végül egy Ibanez GAX30 lett a befutó, a napokban érkezik meg a nagykerből a piros színű. :)

"Univerzális" (mondjuk bluestól hard rockig használható) olcsóbbfajta overdrive pedálból mit ajánlotok? Ami nekem nagyon tetszik hangzásügyileg, az a Marshall Jackhammer, viszont még versenyben van egy Ibanez Tubescreamer klón, amit nekem kéne összepakolni.

#1577 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 11:58

Debaj, itt vetted Gyöngyösön?

Pedálokkal kapcsolatban évek óta nem vagyok képben. Milyen erősítőhöz lenne? Van 30W-os Roland Cube a vintage 52-ben használtan, az nagyon jó darab, állat jók a gyári hangzásai, van benne blues-tól metálig mindenféle clean és torzított hang is. :up: Otthonra tökéletes, én mindenekelőtt abban gondolkodnék, akkor is, ha most nem lenne rá keret.

#1578 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 12:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 23. 11:58

Debaj, itt vetted Gyöngyösön?

Nem, Pesten vettem a Tajti Musicban, spóroltam kb. egy ötezrest, meg amúgy is itt használnám. :-) Erősítő egyelőre nincs, sajátot egyelőre nem is tervezek, a Macbook line-injén és fülhallgatón keresztül lészen működtetve Guitar Rig 3 szoftverrel, vagy nyúlok az irodából egy Xonar U1-et. :-)

#1579 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 12:46

Aham, értem. Akkor viszont pedál sem kell neked, a Guitar Riggel meg fogsz tudni oldani nagyjából mindent. Macet nem ismerem ilyen téren, kíváncsi vagyok a tapasztalataidra. Win alatt ASIO driver nélkül egy kalap szart sem értek ezek a szoftverek.

--------------

Más. Nem akarom elkiabálni, de nagyon úgy néz ki, ma elmegy végre a héthúros. :) Nem akartam helyette gitárt venni, így sem férek otthon tőlük, de tegnap addig nyomorgattam a youtube-ot (lásd tegnapi Winger videó), míg teljesen ráizgultam a Washburn Nuno-modelljeire. :wub:

#1580 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 23. 12:46

Aham, értem. Akkor viszont pedál sem kell neked, a Guitar Riggel meg fogsz tudni oldani nagyjából mindent.

Egy dolgot nem tudok vele megoldani: az effekt kapcsolgatását kéz nélkül. :) A Jolánkával már kipróbáltam, a beépítettel nincs érezhető latency. A GarageBand viszont borzalmas, ha a monitor be van kapcsolva, akkor pengetek egyet, és két-három tizedmásodperc múlva érkezik a hang. Kevésnek tűnik, de marha zavaró.

Szerkesztette: debaj 2010. 03. 23. 13:09 -kor

#1581 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 13:17

:eek: 2-3 tizedmásodperc rengeteg! 5-6 századot is meg fogsz érezni.

Kontrol helyett:

#1582 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 23. 13:17

:eek: 2-3 tizedmásodperc rengeteg! 5-6 századot is meg fogsz érezni.

Ez mondjuk valami bug lehet a szoftverben, felvételkor nincs semmi csúszás, viszont "erősítőnek" így alkalmatlan. Viszont a Guitar Rig is tud rögzíteni, szóval semmi gond. :)

#1583 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 03. 23. 13:05

Egy dolgot nem tudok vele megoldani: az effekt kapcsolgatását kéz nélkül. :) A Jolánkával már kipróbáltam, a beépítettel nincs érezhető latency. A GarageBand viszont borzalmas, ha a monitor be van kapcsolva, akkor pengetek egyet, és két-három tizedmásodperc múlva érkezik a hang. Kevésnek tűnik, de marha zavaró.

Guitar Righez létezik kontroller, ami elég jó dolog, csak elég drága is... ebay-en nézegettem régebben, de letettem a vásárlásról.

Kép

#1584 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 23:47

2-3 tizedmásodperc késésnél már nem lehet szólózni, az ember ujjai megzavarodnak. Nekem is az ASIO-kompatibilis eszközök jöttek be mindig, jó kis SBLive kártyával... Anno P4-esen valami 25ms-os válaszidőt adott a CuBase VST. Aztán vettem 1 kis multieffektet, oszt hali.

ps.: az ASIO pont az alacsony válaszidők miatt van, oszt belepakolhatsz pár effektet is. Nem is kell erős vas, de pl. egy emu10k1 csipes hangkari jól jön, vagy ami ASIO-s.

Szerkesztette: Warrior 2010. 03. 23. 23:48 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1585 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 10:20

Azt nem tudom, hogy mac alatt az ASIO hogyan működik, egyáltalán működik-e.

-------

Na, tegnap elment a héthúros. Én meg hülye vagyok, máris Washburn N2-eseket nézegetek. Ha valaki tud eladót, természetesen pofátlanul olcsón, ne tartsa magában.

#1586 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 12:05

Jó gitárok a Nuno modellek, nekem N4 volt a kezemben, barátságos gityó, de nekem nem tetszenek. Teljesen más beállítottságú vagyok.

Musicman vonal tetszik, főleg a Luke modellek, ha már te is Nuno modellel apellálsz.

#1587 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 15:30

Jáj, nagyon nem akar jönni ez a gitár, az egész nagyker kinn van a Musikmessén :-( :Đ Na, majd akkor jövő héten.

#1588 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2010. 03. 24. 12:05

Musicman vonal tetszik, főleg a Luke modellek

Húúúú, akinek az nem tetszik, az nem is szereti a gitárokat. :cool: Egy csoda az a hangszer.

-----------------------

Ez meg egy hülye:

#1589 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 08:36

[quote name='Satriani' date='2010. 03. 25. 17:41' timestamp='1269535286' post='6202361']
Húúúú, akinek az nem tetszik, az nem is szereti a gitárokat. :cool: Egy csoda az a hangszer.

Nekem van 1 :-) Kedvenc gitáros, példakép.

#1590 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 30. 07:05

Akkor most picit irigy vagyok, Luke-ot és a gitárt is nagyon csípem.

...de csak egy nagyon picit, mert tegnap csak vettem egy N2-est. :D

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.