HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   deathlrd 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 11. 10:03

Privát ment keselyuunek!

#102 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 11. 20:24

idézet:
Ezt írta Targa:
Kicsit vissza a zenéhez:

Számomra az etalon basszusgitárban a jó öreg Jaco, és Marcus Miller, bőgőben Pege bácsi,
[/quote]

Hallgasd meg [url="http://"http://www.victorwooten.com/"]Őt[/url] ! Garantáltan tetszeni fog. ;)

idézet:
Ezt írta Targa:
akusztikus gitárban pedig a Rosenberg Trio... [/quote]

Én ismerem őket. Valóban jók. Legjobban az tetszett, amikor "eltolták" a Bohemian Rhapsody-t. Annyira jól kidolgozták a három akusztikusra a harmoniákat, hogy teljesen olyan volt, mintha a Queen játszotta volna. Egy ilyen összetett szám és ha meghallgatja valaki az előadásukban, akkor nem érzi, hogy "hiányzik valami". :cool:

[ 2004. március 12.: Piftuka szerkesztette a hozzászólást ]
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#103 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 00:14

idézet:
Ezt írta Piftuka:

Én ismerem őket. Valóban jók. Legjobban az tetszett, amikor "eltolták" a Bohemian Rhapsody-t. Annyira jól kidolgozták a három akusztikusra a harmoniákat, hogy teljesen olyan volt, mintha a Queen játszotta volna. Egy ilyen összetett szám és ha meghallgatja valaki az előadásukban, akkor nem érzi, hogy "hiányzik valami". :cool:
[/quote]

Ezt még nem hallottam tőlük... Utánajárok. Melyik albumon lelhető fel? Vagy csak élőben nyomták el valamelyik koncerten?

#104 Felhasználó inaktív   uridium 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 12:57

Üdvözlet Mindenkinek!

Mindenki legnagyobb örömére felvetek egy kérdést:

Szerintetek melyik album(ok)on van a legjobb gitárhangzás (esetleg kiemelkedő az egész album keverése), de persze műfajonként, különben lesz itt olyan vita, hogy soha nem keveredünk ki belőle :D )?

Szóval a kérdés adott.

Kezdem:

Pantera: Vulgar Display Of Power (metál) - az egész album hangzása irgalmatlanul jó.

[ 2004. március 12.: uridium szerkesztette a hozzászólást ]

#105 Felhasználó inaktív   deathlrd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 13:34

Szerintem a legjobb hangzású metal album a Darkseed nevű zenekar Asrtal Adventures albuma.

#106 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 14:57

[url="http://"http://www.origo.hu/szorakozas/zene/20040312adeep.html"]Buli a Wigwamban[/url]
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#107 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 15:40

idézet:
Ezt írta Targa:

Ezt még nem hallottam tőlük... Utánajárok. Melyik albumon lelhető fel? Vagy csak élőben nyomták el valamelyik koncerten?
[/quote]

Nem tudom, melyik albumon található a szerzemény. Lehet, hogy koncertalbum. Mindenesetre feldolgozásokat játszanak rajta.

#108 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 15:48

idézet:
Ezt írta uridium:
Üdvözlet Mindenkinek!

Szerintetek melyik album(ok)on van a legjobb gitárhangzás (esetleg kiemelkedő az egész album keverése), de persze műfajonként, különben lesz itt olyan vita, hogy soha nem keveredünk ki belőle :D )?

[/quote]

Hát szerintem ez már most olyan kérdés, hogy lehetetlen válaszolni rá.
Ezer és egy előadó, ezer és egy stílusban készített ezer és egy lemezéről, ezer és egy számot ki lehetne emelni, ami olyan, hogy ha hallgatod, akkor elégedetten csettintesz: nagyon jó a gitárhangzás.

Szerintem inkább egyes személyek kedvencei jöhetnek szóba, mint téma.
Én nagyon szeretem a Shadows, B.B. King és Santana által használt jellemző gitárhangzást.
Mindegyik egyedi és könnyen felismerhető. Persze ezekben az előadón felül vastagon benne vannak az általuk használt hangszerek is.

Aztán vannak ilyen kis "nüanszok", mint például Lenny Kravitz "Are you gonna go my way" című számának bevezetője; amely zeneileg egy "nulla kis téma", mégis nagyon ütős és király, ahogyan a gitár szól alatta.

Most elsőre így ezek jutottak eszembe. ;)

#109 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 10:05

Fentebb kérdezte uridium, hogy tudunk-e olyan zenét, amiben jó gitárhang van.

Andy Timmonst ismeri valaki? A Danger Danger nevezetű bandában zenélt (egy számukat sem ismerem), aztán szólóban és session-zenészként dolgozik. Az Ibanez egyik fő arca lett/volt pár éve, keringett is a neten egy olyan videó, amin ő, Paul Gilbert és Vai mesterek játszanak egy színpadon :cool:

Honnan is jutott eszembe? Hozzájutottam egy albumához, Ear X-Tacy talán a címe (nem keresgéltem utána, lehet, hogy nagyon mellényúltam :D). Énekel is rajta, a gitárjátéka pedig kellemes, kicsit satrianis. Még csak a második nótáig jutottam (reggel munkába jövet hallgattam bele a kocsiban), de olyan jó gitárhangja van, hogy az elképesztő! Laza, kis strato-feeling, enyhe overdrive, vastag húrok, nagyon komoly.

Ha már gitárhangoknál tartunk, számomra Vai mester az egyik etalon. Hihetetlen, mit dolgozik egy számon, és annak a hangzásán! Eric Johnson is hasonlóan igényes a saját soundjára, csak neki a zenéje valamivel "szürkébb" (azaz inkább Vai-é színesebb :)), így neki nincs annyi hangzása.

A Pantera Vulgar albuma is vastag, de a Down dzsunka, ősi, durva hangjai is nagyon bejönnek. Bruce Dickinson Balls to Picasso albumán a Roy Z hihetetlen jól választott hangzásokat, szintén etalon. A Tool szinte utánozhatatlan, a Rage Against The Machine szintén, és még sorolhatnám :)

Rossz gitárhang is van jó zenében :) Szekeres Tamás hiába nagyon jó gitáros, hiába játszik jó zenét, nem tudom meghallgatni az albumait az erőtlen, vékony, gyenge gitárhang miatt. Tudom, hogy min. 10-es húrkészlettel és brutális effekt-toronnyal, komoly erősítőkkel játszik, de az egész úgy szól, mintha 8-as húrral és 30W-os kombóval vették volna föl az egészet.

#110 Felhasználó inaktív   uridium 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 16:38

idézet:
Ezt írta Satriani:
Rossz gitárhang is van jó zenében :) Szekeres Tamás hiába nagyon jó gitáros, hiába játszik jó zenét, nem tudom meghallgatni az albumait az erőtlen, vékony, gyenge gitárhang miatt. Tudom, hogy min. 10-es húrkészlettel és brutális effekt-toronnyal, komoly erősítőkkel játszik, de az egész úgy szól, mintha 8-as húrral és 30W-os kombóval vették volna föl az egészet.[/quote]

Végre hallottam egy gitárostól, hogy pontosan miért is nem szereti Szekeres Tamást hallgatni :) !

#111 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 20:00

Sziasztok!

Nekem is lenne hozzátok pár kérdésem. Én is szeretnék elkezdeni gitározni, 2 irány felé vagyok nyitott. A stílust nemtudom megmondani, ezért inkább dalcímet szerzőt mondanék.
1: Michael Hedges: Ritual Dance, Jitterboogie
2: Metallica: Pulling teeth
------------------------------
Tudom, hogy mind a kettőt eléggé más gitáron játszák, de mindkettő tetszik. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek lehet kapásból basszusgitáron kezdeni? A tanárom elvben levan sikálva, kölcsön gitárom is lenne (április közepéig kéne kibírjam, onnantól lesz _valamilyen_ saját). Zeneileg mondhatom, hogy képzett vagyok, zongorán és fuvolán játszom több mint 10 éve, szóval elméleti rész talán menne, a többi meg (merem azt hinni) gyakorlás kérdése..
Nagy zenész nem akarok lenni (Hülyeség, hogyne akarnék, aki nem így áll hozzá azt én furcsállom) viszont 2 jóhaverom éppen bandacsináláson vannak, és rágják a fülem ezerrel, hogy tanuljak meg gitározni és basszusgitározzak.

Kérdések tehát, lehet-e kapásból basszeron kezdeni, mit ajánlotok belépő szinten?

ps: hifi erősítőre lehet kötni a basszus gitárt?
Előre is köszönöm a válaszokat!

szerk: Azt kifelejtettem milyen zenét szeretnénk játszani... Metal-rock-punk/rock.

[ 2004. március 17.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#112 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 23:34

idézet:
Ezt írta Boba:
Sziasztok!

Nekem is lenne hozzátok pár kérdésem. Én is szeretnék elkezdeni gitározni, 2 irány felé vagyok nyitott. A stílust nemtudom megmondani, ezért inkább dalcímet szerzőt mondanék.
1: Michael Hedges: Ritual Dance, Jitterboogie
2: Metallica: Pulling teeth
------------------------------
Tudom, hogy mind a kettőt eléggé más gitáron játszák, de mindkettő tetszik. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek lehet kapásból basszusgitáron kezdeni? A tanárom elvben levan sikálva, kölcsön gitárom is lenne (április közepéig kéne kibírjam, onnantól lesz _valamilyen_ saját). Zeneileg mondhatom, hogy képzett vagyok, zongorán és fuvolán játszom több mint 10 éve, szóval elméleti rész talán menne, a többi meg (merem azt hinni) gyakorlás kérdése..
Nagy zenész nem akarok lenni (Hülyeség, hogyne akarnék, aki nem így áll hozzá azt én furcsállom) viszont 2 jóhaverom éppen bandacsináláson vannak, és rágják a fülem ezerrel, hogy tanuljak meg gitározni és basszusgitározzak.

Kérdések tehát, lehet-e kapásból basszeron kezdeni, mit ajánlotok belépő szinten?

ps: hifi erősítőre lehet kötni a basszus gitárt?
Előre is köszönöm a válaszokat!

szerk: Azt kifelejtettem milyen zenét szeretnénk játszani... Metal-rock-punk/rock.

[ 2004. március 17.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Szerintem lehet egyből basszussal kezdeni.

Van is egy eladó tanulni kiváló basszgitárom, ha érdekel. Szép Sunburnt színű test, világos nyakkal, sötét rózsafa fogólappal, jó bundokkal, 4 húros, alap fender precision bass építésű. Kicsit poros, de szép állapotú.

Ööö... hifi erősítőre basszusgitárt... hát, nem nagyon jó megoldás, tekintve, hogy egy elektricska gitár baromi pici jelszinteket produkál. Ha azt bedugod egy line-in-be, abból qrvára semmit sem fogsz hallani, baromi halk lesz. Erre vannak kitalálva a gitárerősítők, ugyanúgy, mint pl az MM/MC előfokozatok a hifi erősítőknél az LP-hez.

[ 2004. március 17.: Targa szerkesztette a hozzászólást ]

#113 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 16:12

1: Mennyi az annyi, képed van róla?

2: erősítőn elég lenne ha épphogy hallanám... 92db-es hangfalakra lenne rakva, 110 watt terhelhetőséggel. Azért kis jelszint mellett talán egy beszédhangerőt kilehet csiholni, több nem is kell nekem jelenleg. Ha meg igen, akkor majd irány a közeli parasztbót és veszek valami gitár kombót, csak egyszerre a kettőre nincs pénz.

#114 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 22:50

Idézet

Ezt írta Boba:
1: Mennyi az annyi, képed van róla?

Egészen konkrétan ez egy Hohner Rockwood Pro RP 150B típusú 4 húros alap építésű darab. 20 bundos hosszú nyak, imbusszal feszíthető acélhúrral benne, két pickup, két poti (hangszín+hangerő, a hangszín kikötve).

Képet a hétvégén talán tudok csinálni róla, ha elkérem a barátom digitgépét, addíg összerakhatod képzeletben: Fogj egy Fender Precision Bass-t, és vedd Sunburst színben, fekete színű műanyag burkolólappal.

Nagyjából valahogy így néz ki:
   Kép  

Kezdésnek mondjuk azt mondanám rá, hogy 50 pénz, és adok hozzá 3 méter tyúkbelet, egy fender vállpántot, meg egy kellemes kis otthoni állványt.

Idézet

2: erősítőn elég lenne ha épphogy hallanám... 92db-es hangfalakra lenne rakva, 110 watt terhelhetőséggel. Azért kis jelszint mellett talán egy beszédhangerőt kilehet csiholni, több nem is kell nekem jelenleg. Ha meg igen, akkor majd irány a közeli parasztbót és veszek valami gitár kombót, csak egyszerre a kettőre nincs pénz.

Próbáltam régen én is HiFi erősítőn, szól, csak iszonyúan kajakra fel kell tekerni az erősítőt, úgy viszont iszonyú zajos lesz ugyebár.

Szerkesztette: Targa 2004. 04. 11. 16:45 -kor

#115 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 14:25

Bár ne mutattad volna, és bár ne lenne most március 19ike :( :( :(

Az ár az naggyon remek, a gitár iszonyat tetszik (vállpánt meg ilyen apróságok gondolom jó móka lehet) viszont ami iszonyat nagyon esz, az az, hogy április közepénél előbb nemtudok megvenni semmit sem. Bár, esetleg nagyszülőket megkörnyékezhetem meg szülőket, meglátom mi lesz belőle.

1 hétig még meglesz a gitár? És hol laksz?
Másik kérdésem... ha valami előleget leteszek, akkor eltudnád nekem rakni áprilisíg?

Előre is köszönöm a választ! (Ui: privit most direkt nem kérek, hátha nemtudok gép elő jutni hétvégén, és utána meg törlik az üzeneteket.)

#116 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 22:44

idézet:
Ezt írta Boba:
Bár ne mutattad volna, és bár ne lenne most március 19ike :( :( :(

Az ár az naggyon remek, a gitár iszonyat tetszik (vállpánt meg ilyen apróságok gondolom jó móka lehet) viszont ami iszonyat nagyon esz, az az, hogy április közepénél előbb nemtudok megvenni semmit sem. Bár, esetleg nagyszülőket megkörnyékezhetem meg szülőket, meglátom mi lesz belőle.

1 hétig még meglesz a gitár? És hol laksz?
Másik kérdésem... ha valami előleget leteszek, akkor eltudnád nekem rakni áprilisíg?

Előre is köszönöm a választ! (Ui: privit most direkt nem kérek, hátha nemtudok gép elő jutni hétvégén, és utána meg törlik az üzeneteket.)
[/quote]

Elteszem, azon már nem múlik. Lassan már egy éve, hogy hozzá sem nyúltam, annak idején feldobtam aprónetre, de aztn lejárt, és nem nagyon foglalkoztam vele, szóval nem hiszem, hogy bárki is elkapkodná előled. :)

Egyébként Újpesten lakom, és a vállpánt nem hogy jó móka, de anélkül nem lehet basszusozni, mert egyrészt a jobbkezeddel nem fogod a gitárt, csak betámasztasz hüvelykkel a pickup-höz, és két ujjal pengetsz, másrészt meg mert a basszusgitár nem egy pehelykönnyű dolog. :)

#117 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 10:13

Idézet: satriani - Dátum: 2004. március 17, szerda - 11:09

Andy Timmonst ismeri valaki?

Egy kis Andy Timmons-ízelítő: Groove or Die kotta + mp3 A kotta kicsit hiányos, ugyanis a 3 szóló nincs lekottázva, de nem is az a lényeg. :respect:

A dallamot tessék meghallgatni, el lehet kezdeni gyakorolni  :cool: Nekem van egy kis fórom, már pár napja erőlködök vele :D Az a baj, hogy a pacák marha gyorsan játszik: kb. 240-250-es bpm van a dalban. 180-200 körül még valahogy elprüntyögöm, de 240-nél egyszerűen képtelenség tisztán eljátszani. Legalábbis nekem egyáltalán nem megy :D

#118 Felhasználó inaktív   cyberkid 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 10. 17:26

Szevasztok!

I.
Elsőként mutatnék egy linket, mert a ti véleményetekre is kiváncsi vagyok, de nyugodtan válaszolhattok ide is. LINK.

II.
Mit gondoltok, mit érdemes venni kezdésnek? Egy Samick lk45-a -t 52-ért vagy egy Ibanezt hasoló árkatekóriában, vagy a Fender márkájaként ismert Squier-ből egy showmastert 58-ért. Ismeritek a Vorsonokat? Érdemes olyat venni?

Linkek:
Squier Showmaster
Vorson    PR szöveg bla bla...

III.
Már egy jó ideje tanulom a Muszty-Dobay féle gitáriskolát, de most már szeretnék rendes rockot is játszani. Tudom, tudom tabok a neten..., de biztos van valami kiindulópontnak alkalmas könyv technikákkal stb., mert ebben a műfajban még nagyon az elején vagyok.

IV.
A kezdőkészleteket nem szeretem. Olyan érzést keltenek, mintha lenne egy műanyag OEM gyártó és mindegyikbe ugyanazt raknák csak más cimkével...

V.
Mi különbség a Floyd Rose és a sima(vagy Vintage) tremoló közt?

Bocsi ha hosszúra sikeredtem. Válaszaitokat köszönöm.

Szerkesztette: cyberkid 2004. 04. 10. 17:33 -kor

#119 Felhasználó inaktív   WoodyAllen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 18:37

Idézet: uridium - Dátum: 2004. március 12, péntek - 14:02

Üdvözlet Mindenkinek!

Mindenki legnagyobb örömére felvetek egy kérdést:

Szerintetek melyik album(ok)on van a legjobb gitárhangzás (esetleg kiemelkedő az egész album keverése), de persze műfajonként, különben lesz itt olyan vita, hogy soha nem keveredünk ki belőle    :D )?

Szóval a kérdés adott.

Kezdem:

Pantera: Vulgar Display Of Power (metál) - az egész album hangzása irgalmatlanul jó.

[ 2004. március 12.: uridium szerkesztette a hozzászólást ]

The Rosenberg Trio - Gipsy Swing című album
pfuuuuuuu
:respect:
Mindenki hazudik, de nem baj, mert senki se figyel!

#120 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 22:03

A Rosenberg Trio tényleg eszméletlen. Django Reinhardt szintjén játszanak, sőt...
(csak megjegyzem, az egyik közülük bőgőzik ;) )

És még egy halk megjegyzés: a mi "latin duónk" (Tátrai Tibor-Szűcs Antal Gábor) hát...öhöm... szóval tudjátok mit akarok mondani...
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.