HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 21. 16:00

Idézet: uridium - Dátum: 2004. április 21, szerda - 8:22

Üdvözlet!

Volt valaki tegnap Dave Weckl Band koncerten a Millenárison?

Én nem voltam a koncerten, de a JAZZ topikba beraktam egy képet a koncertről, meg egy linket, ahol több is van.

Idézet

Egyébként nem tudom, hogy ki mennyire van képben, de nagyon jó koncertek vannak ott, csak semmi reklámot nem csinálnak neki. Ajánlom mindenki figyelmébe, mert világhírű jazz-muzsikusok lépnek fel.

Üdv,

Uridium

Teljesen egyetértek, eszméletlen jó koncertek vannak a Millenárison.  :cool:
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#182 Felhasználó inaktív   cyberkid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 17:14

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. április 20, kedd - 20:51

Ez nem így van, én legalábbis semmiképp nem így látom. Pl. a Rage Against The Machine gitárosa marha jól penget a hihetetlen dzsunka cuccán (20 dolláros kombója, kiselejtezett gitárjai is vannak), másrészről a Nirvanán nem segített a Stratocaster sem. Pontos gitáron lehet jó zenét játszani. Természetes, hogy egy igényesebb, finomabb, precízebb hangszeren könnyebb a gyors, tekerős futamokat lejátszani, de a gitárt nem mindenki használja erre.

Azt hiszem elbeszélünk egymás mellet, de lényegében azt mondtad amit én aki tud játszani az sz@ron is tud. Természetesen egy precízebb hangszeren könnyebb, de a lényeg a tudás.

#183 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 22:11

Na, valami ilyesmit szeretnék én mostanság:
Kép
;)
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#184 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 00:09

Egy újabb jó kis koncert a Millenárison:

Mike Stern Band 

Millenáris Teátrum 
2004-05-17 20:00-22:00   

Bővebb infó a JAZZ topikban!  :smoker:

#185 Felhasználó inaktív   Tillu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 10:01

Gyerekek!

Istemen (hüpp, hüpp)!
Valamikor 6 évvel ezelőtt volt egy fehér bassgitárom, talán hohner, bár ez sosem derült ki róla. Elég kaki szedőkkel, de kellemes nyakkal, jó húrfekvéssel, szóval szerettem rajta játszani (főleg ilyen Primus, Másfél, Funky-s dolgokat, talán nem is rosszul) Beleestem egy seymour-duncan aktv szedőbe, és szinte minden pénzemet ráköltöttem. Beszereltem, boldog voltam... egészen addig, amíg egy pesti (asszem a szabadidőközpontban volt..) koncerten a színpadon kellett rájönnöm, hogy a méregdréga cucc szar fában  semmit sem ér. Annyira gusztustalan hangja volt, hogy amikor lejöttünk azt mondtam, hogy abbahagyom. Na jó más okai is voltak, de tényleg bejött. Fájó szívvel féláron adtam el a cuccot, vettem belőle egy fél számítógépet.
Szülinapomra kaptam egy régi ACTION BASS nevű piros! rendes fából készült szerintem még NDK-s gitárt... Azt hittem, hogy iszonyat hangja lesz, de mégse. (bár a kezem egy sűrű futam után félórára elzsibbadt) de nem nagyon felejtettem el gitározni( pedig soha sem tanultam senkitől)

...és mi lenne ha ebbe tennék seymour-t...

#186 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 10:42

Idézet: Tillu - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 11:01

:cool:

Ez ilyen :) Mint egy drog, csak nem döglesz bele.

Amikor bő 10-12 éve (akkor hallottam először a gitárról) egy ismerős csaj férje, miután meghallotta, hogy esetleg tanulni fogok gitározni, odaadott két kazettát, és azt mondta, hogy "Eddig nem hallottál ilyet, de ezután nem fogsz tudni nélküle élni", csendben, a 15 évem minden okosságával megmosolyogtam. A két kazin Steve Vai "Passion & Warfare" és Yngwie "Fire & Ice" c. albumai voltak  :respect: Múlt héten bejött egy hallgatóm, és azt kérdezte, hogy mivel hallotta, hogy gitározom (hogy honnan hallotta, gőzöm sincs), szeretne segítséget, anyagot kérni. Majdnem ugyanezt mondtam neki, mint amit én hallottam attól a kedves ismerőstől :)

#187 Felhasználó inaktív   Tillu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 11:16

Hát igen! ;)

Valamikor a 90-es évek elején voltam egy kinopuskin koncerten, akkoriban velük játszott egy giitáros úriember, megérdemli, hogy nevét leírjam: Katona Pál. Szinte beájulva néztem hogyan játszik laza könnyeddséggel olyan futamokat, amikre még ma is feláll a szőr a hátamon. Döbbenet volt. Talán az Ő hatására vettem egy Jolana Iris-t (Kézi Chopin) és célul tűztem ki a 2 húron való pengetést. Aztán idővel, és sok csalódással eléggé kinőtte magát  a dolog, de mivel zenei alapképzettségem nem volt, így volt egy szint aminél nem tudtam előbbe jutni.

Mindenesetre rajta kívül 4 ember volt rám nagy hatással:
-  Stanley Clark, aki talán elősször hozta be a "köztudatba"  a touch technikát,
-  A Primus zenekar basszere, aki olyan dolgokat játszik, amit " normális" ember nem ért, de valóságos orgazmus minden megmozdulása
-  Drága jó Pege Aladár...
-  Barabás, hú nem tudom a másik nevét..., A tea, és más zenekarból (istenbiz' ezért nézem a lottósorsolás előtti izét)
- Pastorius bácsi, weather report és más formációkból.

hát, a régi szép idők...

#188 Felhasználó inaktív   Tillu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 11:17

ööö, izé... 5!

#189 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 11:37

Idézet: Tillu - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 12:17

ööö, izé... 5!

:D

Idézet

Három szerelmem van: a gitárom és a motorom.

(by Johnny Hallyday, francia rock legenda)

Akiket felsoroltál, tényleg nagyon komoly zenészek. Cleypool papa dögöljek meg, nem ép!  :smoker: Tényleg eszement dolgokat művel.

#190 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 14:36

Kép

#191 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 22. 21:41

Idézet: Tillu - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 11:01

[...]

Hát bizony jó hangja, csak a minőségi fából készült, kiváló, profi hangszedővel szerelt hangszernek van.
Kivételt nem ismerek.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#192 Felhasználó inaktív   Tillu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 07:49

Hár ebben igazad van, de azért kiváncsi vagyok, mit mutatna...

Egyébként ezt a jó kis ACTION Bass-t uszkve 2 órás megfeszített munkávan lepucoltam (húrokat kifőztem..) és egész emberi hangja lett. Ez tömör fából van, nem farost izé, amit préselnek.
Érdekes módon egyébként a Hohner+Seymour is Qrva jól szólt az otthoni erősítőmön, de a koncerten a H+K-en iszonyat szar volt...
Hát ez van!

#193 Felhasználó inaktív   cyberkid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 21:03

Na tessék két napig nemvagyok és így elpunnyad a topic, hogy már a második oldal végéről kell előkaparni :D

#194 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 25. 21:31

Na, én is mellékelek egy képet a hangszeremről. Ez talán a világ legolcsóbb stratocastere (fender, most ne nézz ide légyszíves! ;)), de teljesen jól kiszolgálja igenigen harmatos muzsikus tudásomat... :cool:

/A Magnat mélyláda nem a szett része./

üdv

R.

Csatolt fájl:

Can you hear me, major Tom?

#195 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 16:46

Kép

Én ezt vettem nemrég :)
Eszméletlenül jól szól, ahhoz képest hogy cirka 25 ezer forint volt. Egyébként egy 30e forintos Samick LSM-70 gitárom van (1 humb). Meglepő, hogy ez a kettő mennyire jól szól együtt  :eek:  :up: Sajna torzítóm nincs, de a beépített torzítója nagyon jól szuperál  :) (persze lehet hogy nem hallottam még élőben minőségi gitárjátékot. Ami nagyon valószínű, mert élőben még csak magamat hallottam, ezen a gitáron játszani  :D
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#196 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 19:56

Mégiscsak végem lesz júliusban, mint a botnak  :reszeg:  :birthday2:

http://www.petoficsa...u/koncertek.htm

Idézet

JÚLIUS

11. vasárnap    G3 Petőfi Csarnok 

Ááááááá de jó lesz! (Miért nincs olyan szmájli, hogy :nagyonorul: ?  :think:  :smoker:  :cool: )

SZERK: Egyébként a dátum újra szerepel a Satriani és a Vai honlapján is, és nagyon bízom benne, hogy már nem veszik ki a lisából.

Szerkesztette: Satriani 2004. 04. 27. 19:57 -kor

#197 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 19:16

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. április 27, kedd - 20:56

Mégiscsak végem lesz júliusban, mint a botnak  :reszeg:  :birthday2:

http://www.petoficsa...u/koncertek.htm

Ááááááá de jó lesz! (Miért nincs olyan szmájli, hogy :nagyonorul: ?  :think:  :smoker:  :cool: )

SZERK: Egyébként a dátum újra szerepel a Satriani és a Vai honlapján is, és nagyon bízom benne, hogy már nem veszik ki a lisából.

Most hallottam, hogy a kísérőzenekar nagyjából a King Krimson. Például Tony Levin. Jön ő máskor is, Peter Gabriellel. Milyen jó zenék lesznek, tényleg nincs rá megfelelő szmájli  ;) .

#198 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:46

Egy kedves barátomtól kaptam a linket: Minden idők legjobb gitár riffjei @ vilaggazdasag.hu Kíváncsi vagyok, mit gondoltok a szavazásról és a végeredményről! Természetesen jöhetnek a saját toplisták is. Majd írok én is egy... na jó, 20-as listát mégsem, legyen egy 5-ös :)

#199 Felhasználó inaktív   Calyd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 00:08

Hi!

Kaptam egy tippet, hogy itt is probaljam meg a hirdetest...

Egy LEEM 40Wos basszusgitár-comborol lenne szo, amit el szeretnek adni. Egy éve vettem, de alig hasznaltam, szóval tökéletes állapotban van gyakorlatilag új. Nekem tul nagy, hangos. Nem is szoktam jatszani rajta, mert az osok altalaban itthon vannak, es oket zavarja...

A cucc bolti ara 44K, en szeretnek 35K-t kapni erte. 

Egyébként szolo gitar is jol szol rajta, nekem az van.

#200 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 12:43

Van jegyem a G3-ra  :sing:

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9