HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 11. 05:10

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 2:36

Ez tuti pokeas, reinkarnálódott nő testben  :Đ

:offtopic: Ú, vazeg, egyre jobban sajnálom, hogy nem ismertem...  :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1362 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 11. 11:12

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 6:08

Oké, akkor hol tudunk tőled hallgatni akármit is? Nem baj, ha rosszabb minőségben

Szerintem ugorjunk.
Make love not Wor.

#1363 Felhasználó inaktív   geri077 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 12. 01:29

Idézet: Coppermine - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 9:17

van rá esély, de ezt inkább egy hangszerkészítőtől kéne megkérdezni, aki esetleg ilyennel foglalkozik. gondolom sok dolognak kellene egyeznie, hogy át tudd csavarozni a nyakat.
nálam ilyen "probléma" nincs, ragasztott nyaka van az ibanezemnek :D

-C0pp3rM!n3-

Igazad lehet.. bár, annyit nem ér az egész . Lehet, összeszögelem XD ( -joke-)

#1364 Felhasználó inaktív   drd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 09:32

Eladó vagy cserélhető egy moddolt SX telecaster. A nyaknál egy GFS Crunchy Mini minihumbival, a húrlábnál pedig egy GFS Vintage Alnico '50 hangszedővel. Ára 45kHUF vagy cserébe a következő gitárok érdekelnének: vintage blonde Squier Custom II tele, jóféle SG copy (mondjuk pl. Vintage V6), Epiphone Les Paul Junior '57 reissue (a ragasztott nyakas, P100 hangszedős) vagy Vintage V100GT.

Kép

Eladó vagy cserélhető még egy pár apróság is:

- Squier '51-ből származó nyaki PU, 2kHUF [félretéve]
- Harley Benton wah-pedál. Önmagában nem túl zsír effekt, de ha saját wah-t akarsz épiteni, akkor kitűnő alap (a doboz a Dunlop-okkal identikus). Ára 6kHUF

Cserébe érdekel:
- Krómszínű straplock (elsősorban Warwick típusú lenne jó, akkor nem kellene második hevedert vennem ;-))
- Evans E2L hídhoz való humbi
- Esetleg híd -> humbi + nyak -> single v. single-sized szett, ebben az esetben egy Evans E1HR (hot rythm) is eladó/cserélhető lehet
- Equalizer pedál
- Bármi más, ami nem jutott eszembe :) Írj, hátha érdekel...

És kis OFF:
Eladó egy Pentax *ist DS digitális tükörreflexes váz, objektív nélkül, dobozában, papírjaival, 2db 1GB-os SanDisk Ultra II kártyával, egy szett Ansmann 2700mAh-s akksival és egy 20GB-os DigiMate III-al. Itt találsz részletes leírást és tesztet. Ára 60e HUF vagy az SX-nél említett gityókra cserélnék.

PÜ-t vagy mail-t küldjetek légyszi, a fórumot ritkán olvasom...
Üdv,

drd

#1365 Felhasználó inaktív   xpeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 16. 11:18

Gitároktatás a belvárosban

Elmélet - Gyakorlat - Technika

Kezdők jelentkezését is várom, már gitározni tudó jelentkezőknek külön intenzív elméletoktatás.  :cool:

e-mail: borbelypeter@yahoo.com
tel.: 20/886-3147

#1366 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 16. 19:36

Remélem nem csak ezért regisztráltál a fórumra..
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1367 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 18:58

kicsit felhozom a témát,

ismerőstől kölcsön kapnék kb 2 hónapra elketromos gitárt (kipróbálni, szokni, eddig akusztikus nyűttem de kezdenek panaszkodni rá hogy hangos) A probléma combot nem tud adni. Arra gondoltam átmenetileg pc megfelene erősíteni. Utánaolvastam de nem javasolják line in / mic-re kötni rossz minőség miatt, kérdés: milyen rossz ez a minőség? kipróbálni sem érdemes? kb 80km kéne autózni érte szóval ha nincs értelme megspórolnám az utat. Másrészt van valami olcsó módja elektromos gitár -> fejhallgató összekötésének?

#1368 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 19:34

Idézet: gbr - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 19:58

kicsit felhozom a témát,

ismerőstől kölcsön kapnék kb 2 hónapra elketromos gitárt (kipróbálni, szokni, eddig akusztikus nyűttem de kezdenek panaszkodni rá hogy hangos) A probléma combot nem tud adni. Arra gondoltam átmenetileg pc megfelene erősíteni. Utánaolvastam de nem javasolják line in / mic-re kötni rossz minőség miatt, kérdés: milyen rossz ez a minőség? kipróbálni sem érdemes? kb 80km kéne autózni érte szóval ha nincs értelme megspórolnám az utat. Másrészt van valami olcsó módja elektromos gitár -> fejhallgató összekötésének?

Nekem egy ilyenem van:
M-Audio Jamlab

Gépbe be, driver fel, bele a gitár és vagy hifire, vagy fejhallgatóra ki.

Ha már itt tartasz, akkor vannak nagyon jó erősítő/effekt szimulátor programok, amiket érdemes megnézni.

Például:

Guitar Rig

#1369 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 20:24

18k-ért elég drága sima próbálgatáshoz, bár később biztos hasznos lenne. nincs valami 1-2 ezer forintos fejhallgató erősítő pl amit gitár meg füles közzé lehet rakni?

#1370 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 21:29

Idézet: gbr - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 19:58

kicsit felhozom a témát

Marshall MS2
szerintem füles megoldásokra a legjobb. bár én spec nem próbáltam, nekem a rolandomon van füles kimenet.

-C0pp3rM!n3-

#1371 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 13:33

akárhogy nézem, érdemesebb kisebb combot venni, ezek a fejhallgató erősítők nemnagyon érik meg.
Meg akkor már saját gitárt, fejhallgató kimenet, csendesség meg nyugodt gyakorlás nagyon csábító.

különben az olcsóbb combok (~30k) között van eltérés hangzásban? ha már belevágok legalább saját izlésem szerint alakíthatom. Formában strato, amúgy kicsit jazzes tiszta torzítás mentes hangzás vonz.

#1372 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 15:01

Idézet: gbr - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 14:33

akárhogy nézem, érdemesebb kisebb combot venni, ezek a fejhallgató erősítők nemnagyon érik meg.
Meg akkor már saját gitárt, fejhallgató kimenet, csendesség meg nyugodt gyakorlás nagyon csábító.

különben az olcsóbb combok (~30k) között van eltérés hangzásban? ha már belevágok legalább saját izlésem szerint alakíthatom. Formában strato, amúgy kicsit jazzes tiszta torzítás mentes hangzás vonz.

hogy a bűbánatban nem lenne... pl Marshall kisebb comboit nem ajánlják nagyon, állítólag (én nem próbáltam, de engem is lebeszéltek róla) nagyon sz@r hangzása van.
Ha ár/érték arányban akarsz jó minőségű combo-t venni akkor Vox/Line6/Roland .. szerintem. persze aztán mindenki olyat vesz, ami neki jobban bejön - érdemes amúgy az erőlködőket előtte kipróbálni ha lehet.

-C0pp3rM!n3-

#1373 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 15:50

nah, ilyen jellegű tapasztalatok érdekelnek. még sosem volt elektromos gitárom csak annyi elméleti info van ami összeolvastam róla. Gitárok között vintage vp6-al szemezek, de holnap úgyis ellátogatok pár hangszerboltba nézelődni. erősítőre nincs ötletem se. Mindkettővel kapcsolatban jöhet érv / ellenérv / javaslat :)

#1374 Felhasználó inaktív   f_you 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 18:48

Sziasztok!

2 éve vettem egy nejlonhúros gitárt, még mindig jól szolgál de úgy döntöttem, ideje venni valami komolyabbat is. Eddig úgy gondoltam, hogy elektromosat fogok venni, de most kicsit megváltozott a véleményem, és úgy döntöttem inkább veszek egy akusztikusat/elektroakusztikusat, ugyanis szeretem hordozni magammal a gitárt mindenhova  :)

A lényeg, hogy kb 40e-em lesz rá, nézegettem, hogy milyen gitárokat vehetnék. Innen kinéztem magamnak a Marris J220CE/D220CE gitárokat. A sima akusztikus verziójuk is megtalálható itt, az 6e-el olcsóbb. A kérdésem az lenne, hogy megéri-e egyáltalán ilyen árkategóriában elektroakusztikusat venni, vagy jobb lenne, ha egy ilyen árban lévő sima akusztikusat vennék? Mint pl a Marris SJ-1-SC (itt).

Azért kérdezem ezt tőletek, mert nem igazán tudom, hogy milyen elektronika van ezekben az "olcsóbb" elektroakusztikusokban, és ha valami gagyi, amit sok mindenre nem is igazán lehet használni, akkor inkább veszek egy jobb sima akusztikusat. Pl mit jelent a gyakorlatban a "4 sávos EQ"? A segítséget előre is köszönöm.

#1375 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 19:23

Idézet

Pl mit jelent a gyakorlatban a "4 sávos EQ"?

Kép
sarkosítva olyan mint a hifitornyon az ekvaléjzör :)

-C0pp3rM!n3-

#1376 Felhasználó inaktív   f_you 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 19:42

Ah, köszönöm. Addig még eljutottam, hogy equalizer, de el nem tudtam képzelni, hogy a gitáron ez hogy van megoldva  :)

Még az előző kérdéshez hozzátéve, hogyha tudtok az említett árkategóriában olyan gitárt amiről biztos tudjátok, hogy jó, jobb mint amit kinéztem akkor megköszönöm ha nem tartjátok magatokban  ;)

Szerkesztette: f_you 2008. 09. 01. 20:06 -kor

#1377 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 13:07

Olvasgatom gitár erősítőkről, mostmár alap fogalmakkal tisztában vagyok, csak azzal nem mit szeretnék :D Az a baj olcsóbb ampok főleg erősen torzított csatornákra mennek, vagy tiszta csatornát is modellezik. Viszont tiszta csatornák minőségét többnyire csak pár szóval jellemzik review-ban. mintha senki sem akarna elektromos gitáron torzitás nélkül játszani ><

szóval, javaslat valami, klasszikus, dire straits / jazz hangzású combora? (gyakorlásra főleg, 30-40k között)

Szerkesztette: gbr 2008. 09. 02. 13:08 -kor

#1378 Felhasználó inaktív   imaginary-friend 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 06. 09:37

Idézet: gbr - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 13:07

Olvasgatom gitár erősítőkről, mostmár alap fogalmakkal tisztában vagyok, csak azzal nem mit szeretnék :D Az a baj olcsóbb ampok főleg erősen torzított csatornákra mennek, vagy tiszta csatornát is modellezik. Viszont tiszta csatornák minőségét többnyire csak pár szóval jellemzik review-ban. mintha senki sem akarna elektromos gitáron torzitás nélkül játszani ><

szóval, javaslat valami, klasszikus, dire straits / jazz hangzású combora? (gyakorlásra főleg, 30-40k között)

én csendes, fejhallgatós gyakorlásra ezt ajánlanám VOX amPlug AC-30 (VOX amplug ac-30)

gyakorlásra, otthoni zörgésre pedig kiválóan megfelel a Roland cube 15x (Roland cube 15x) vagy a Fender Frontman 15R (Fender Frontman 15R) esetleg egy hasonló árkategóriájú Laney

a Rolandot és a Fendert már használtam, szerintem ennyi pénzért korrekt hangzás, ráadásul elég strapabíróak, jól bírják az utazást és hasonló megpróbáltatásokat...

Szerkesztette: imaginary-friend 2008. 09. 06. 09:40 -kor

#1379 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 06. 14:49

Idézet: gbr - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 14:07

Idézet

Fender Frontman LINK
kicsike kombóknál még talán ő az amivel lehet ilyen hangzást előhívni, bár a modellező erősítőknél szerintem nem jobb (Vox AD sorozat), sőt, külföldi fórumokon nem írtak valami túl jót róla.

Az a baj, ekkora méretű erősítőkből nehéz mindkét hangzást kihozni, hogy szép legyen, vagy az akkusztikus ramaty rajta, vagy a tortzítás baromi sz.r.
Játszottam csöves Marshall JVM-en, hát sajnos az szép hangzás az valahol ott kezdődik ;)

-C0pp3rM!n3-

#1380 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 15:35

elég régen írtunk már ide.. :(

GHS basszus húrokról mi a véleményetek, milyen húrok?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.