HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 21. 09:11

egy kérdésem lenne:

mennyi lehet a reális ára ennek a gitárnak, meg ennek az erősítőnek (HB 20g), mind a kettő négy éves, nincsenek szétütve
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#1382 Felhasználó inaktív   kiswap 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 18. 01:05

Sziasztok!

Mi a véleményetek a yamaha f310-ről?

Másrészről mit javasoltok, melyiket érdemesebb megvenni: egy márkás olcsóbb darabot, vagy egy hasonló árú noname-t? Ma az egyik boltban nagyon le akartak beszélni az olcsó yamaháról, mondván, h márkásból olcsót venni vétek, az nem lehet olyan jó, mint egy kevésbé márkás hasonló árú. vélemény?

Köszi!

#1383 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 23. 11:03

Érdekes egy darab: Little Guitar Works Torzal Natural Twist Bass

Youtube klip

Csatolt fájl:

#1384 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 12:04

Idézet: kiswap - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 2:05

Sziasztok!

Másrészről mit javasoltok, melyiket érdemesebb megvenni: egy márkás olcsóbb darabot, vagy egy hasonló árú noname-t? Ma az egyik boltban nagyon le akartak beszélni az olcsó yamaháról, mondván, h márkásból olcsót venni vétek, az nem lehet olyan jó, mint egy kevésbé márkás hasonló árú. vélemény?

Köszi!

hogyha árban ugyanannyi, akkor szerintem érdemesebb egy márkásabbat venni. az meg baromság, hogy márkás olcsóbb kategóriában sz@rabb, mint egy noname :omg:

-C0pp3rM!n3-

#1385 Felhasználó inaktív   f_you 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 12:23

Sziasztok!

Köszi!

Hali!

A közelmúltban vásároltam gitárt ebben az árkategóriában, egyik haverommal kipróbáltunk jó pár gitárt. Nem volt rossz azt f310, de sokkal jobbakat találtunk ugyan abban a árkategóriában. Én egy Marris D220 MC-t vettem végül, (pontosabban MCE-t, ebben van elektronika is) nagyon tetszett a hangja, és gyönyörű is  :)  Azt javaslom próbáld ki őket és azután dönts

#1386 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 20:07

Sziasztok!

Köszi!

Olcsó Fendereket stb. nem nagyon dícsérik itt se. Attól függ, mi az az olcsó "noname". Teljesen noname gitárt szerintem sem érdemes venni, de ha pl az a "noname" egy Cort, akkor könnyen lehet, hogy szénné alázza a Yamaha-t.

Szerk.: most látom, hogy ez egy akusztikus, bár gondolhattam volna. :) Ott elég jók a Yamaha-k tudtommal, de lehet, hogy kifogsz egy sokkal jobb vásárt. Mindenesetre nem csak márka alapján vedd meg.

Szerkesztette: spidey 2008. 11. 23. 20:11 -kor

#1387 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 24. 01:42

na igen, előtte azért érdemes eljátszogatni a kiszemelt példányokkal, ha lehet :up:

-C0pp3rM!n3-

#1388 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 14:19

Idézet: gbr - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 13:07

szóval, javaslat valami, klasszikus, dire straits / jazz hangzású combora? (gyakorlásra főleg, 30-40k között)

nekem most lenne egy javaslatom, bar, az inkabb 40-50 kozott van.

ha erdekel : ez lenne az

meg hozza egy jo kis multieffekt

ez 30 alatt van,  akit erdekel, szoljon

bocs az  :offtopic: ert

#1389 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 19:04

> Slide cam strikes again lesson <
Wherever you go, go with all your heart.

#1390 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 21. 23:01

Melyik a jobb, miért? Hang szempontjából kérdem, a kezelés nem téma, itthonra lesz.

ZOOM G1  vs.  KORG AX3G

Köszi!

Szerkesztette: Kernelpanic 2008. 12. 21. 23:09 -kor

#1391 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 00:03

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 0:01

Melyik a jobb, miért? Hang szempontjából kérdem, a kezelés nem téma, itthonra lesz.

ZOOM G1  vs.  KORG AX3G

Köszi!

Korg :up:

-C0pp3rM!n3-

#1392 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 01:41

Idézet: Coppermine - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 1:03

Korg :up:

-C0pp3rM!n3-

Köszi a gyors választ! Nem hittem, hogy ébren van még valaki a topicban.  :)
Kicsit csalódott vagyok, reméltem, hogy a ZOOM lesz a tipp, én magamtól azt választottam volna. Te mindkettőt jól ismered?
Azt nem írtam, hogy erősítőm nincs, a kütyü egymaga lesz, fülessel, vagy a hifire kötve lenne használva. Ezért kiemelten fontos az amp-szimulátorok milyensége. A másik gyengém a torzítók hangja, a kásás, "nejlon" hangtól rosszul vagyok.  :)  A többi effekt igazából nem is izgat, biztos jók lesznek.
Csak ezeket  - tehát amp-modelling + torzítók -  vizsgálva is a Korgot javaslod?

#1393 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 26. 15:49

Én most szemezek egy px4d-vel...

Van egy régi ax1g-m, de a torzítók hangja elég "műanyagos". Nem sokat játszottam torzítva rajt', sok éve már szoftveresen játszom: Cubase VST+Amplitube, vagy Guitar rig, nopersze mindez ASIO-n keresztül, egy sima SB Live! Value-val. A hanggal nincs baj, kiváló, de jobb lenne olyan szerkezet, ami kompakt, nem kell 100 apróságot beállítani hozzá, csak otthonra kell, nem kell szénné telepíteni 1 rakás programot, meg belőni, meg komplikáltabb rögzíteni, stb.

Hallottam a hangját a px4d-nek (eleinte ax1500g-t akartam venni, de szerintem otthonra drága, már ami az új cuccokat illeti), s igazán jó.

Nem tudom, van-e valakinek tapasztalata vele? Jobb árfekvésű, 40 ezres kategória, azért vállalnám be, akár úgy is, hogy nem próbáltam ki. Hangját viszont videókból ismerem, meg az Amplitube-bal elég sokat játszottam már, nincs gitárerősítőm, sima otthoni sztereó, de jó minőségű szerkezet van.

ps.: jó lenne ilyen torzítón játszani: Malmsteen licks :)

Ezt a fajta igazi "testes" strat hangzást elég nehéz összerakni. Ritkán hallok ilyen minőséget. Bár Malm-tól nem ritka, ő is kényes erre... :)

Szóval érdemes otthonra px4d-t venni, elsősorban a jó "minőségű" torzítók miatt?

Szerkesztette: Warrior 2008. 12. 26. 16:06 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1394 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 28. 11:55

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 1:41

Köszi a gyors választ! Nem hittem, hogy ébren van még valaki a topicban.  :)
Kicsit csalódott vagyok, reméltem, hogy a ZOOM lesz a tipp, én magamtól azt választottam volna. Te mindkettőt jól ismered?
Azt nem írtam, hogy erősítőm nincs, a kütyü egymaga lesz, fülessel, vagy a hifire kötve lenne használva. Ezért kiemelten fontos az amp-szimulátorok milyensége. A másik gyengém a torzítók hangja, a kásás, "nejlon" hangtól rosszul vagyok.  :)  A többi effekt igazából nem is izgat, biztos jók lesznek.
Csak ezeket  - tehát amp-modelling + torzítók -  vizsgálva is a Korgot javaslod?

Ha fülesre kell, ezeket felejtsd el. Vegyél egy Toneportot. Én kb egy éve egy POD XT-t használok, egy 10 ezres genius fadobozos hangfalszettel, de nincs az az isten amiért visszatérnék a 30W-os Marshall kombómra. Pedig az nem szar cucc :)

Amúgy nagyon nem mindegy ám, mire veszed. A Zoom G7.1UT-m erősítővel baromi jól szólt, de fülesből siralmasak volt. Tompa, kásás, mind ilyen oldschool hangzás - mondjuk ha arra kell, akkor jó lehet. A G1-ben már volt egy olyan minta, ami igen kellemes volt fülesben is, bár az csak egy minta, hanyattesni nem kell tőle. Jó sok cuccot kipróbáltam (Behringer vampok, Boss GT6,8 - a Bossok pl megint csak és kizárólag erősítővel jók - VOX multi, őt csak futólag láttam). Egyedül Line6 cuccokat nem próbáltam, mert elvből utáltam őket az Applehez igen hasonló politikájukért. Aztán mikor már nem volt más, elmentem kipróbálni egy POD xt-t, és hát hazajöttem vele :D Azóta nem is kéne más. Haver egy 17 ezres Toneportot vett, ugyanaz az agya mint a POD-nak, csak géphez vagy kötve vele.

Szerkesztette: HavocS 2008. 12. 28. 12:22 -kor

|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1395 Felhasználó inaktív   Benyo123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:32

Sziasztok!

Kérlek benneteket, aki tud, segítsen!
A problémám a következő: Van egy fémhúrus acoustic gitárom, amin D'Addario  EJ10 extra light 80/20 (010-047) Bronze húrkészlet volt. Nagyon meg voltam vele elégedve, csak hát egy idő után kinyírtam, elhasználódott, vettem újat. Gondoltam valami mást is ki kéne próbálni, ezért a hangszerboltos ajánlására vettem egy Ernie Ball 80/20 (Rock&Blues) Bronze készletet. Ezen a méret kicsit másképp alakul a H és a G vékonyabb, az E1 és az A viszont vastagabb az előzőhöz képest. Na gondoltam, ez nagyon állatul fog szólni (a boltos nagyon dicsérte). Viszont amikor fölraktam nagyot csalódtam, hiszen ez eddig megszokott klasszikus hangolással kissé hamiskásak az akkordok. Még nem vagyok túl tapasztalt, gondoltam talán ha "bejáratom" jobb lesz. De még mindig nem jó! Alsóbb fekvésekben fogott akkordok viszonylag tisztábbak, viszont a följebb fogott akkordok már elég csúnyán diszharmónikusan szólnak! Talán ezeket a húrokat másféle hangolásra tervezték? Vagy mi lehet itt a gond?
Aki segít, annak előre is hálás köszönet!

#1396 Felhasználó inaktív   Maller 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 11:58

HY all olyan kérdésem lenne hogy az amplitubot hogy kell használni és milyen VST kell vagy mit tölteni ??? :(  :confused:

#1397 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 13:55

Idézet: Maller - Dátum: 2009. júl. 29., szerda - 12:58

HY all olyan kérdésem lenne hogy az amplitubot hogy kell használni és milyen VST kell vagy mit tölteni ??? :(  :confused:

Idézet

Stand-alone and VST/AU/RTAS plug-in for all popular DAWs

gondolom Cubase VST-be mint plugin bele lehet tenni

-C0pp3rM!n3-

#1398 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 11:42

Igen, az Amplitube egy VST plugin. Volt szerencsém hozzá vagy 4 évig. Jó kis szerkó, bár nekem valami régi verzió volt, ma már vannak mások is (pl. Guitar Rig), ill. Amplitube-ból is újabbak.

Azt megkérdezem, hogy milyen hangkártya van, ill. milyen driver? Mert ehhez ASIO kell, ha alacsony válaszidőt akarsz. Ja, és mire lesz egyáltalán használva?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1399 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 13:52

Ja, nekem asszem valami 5-ös cubase alatt ment. felrakod, s a kimeneti pluginoknál kiválasztod, s bekapcsolod. na ennyi a cubase oldal. a többi asio kérdése.

#1400 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 08:14

Sziasztok! Szerintetek Behringer v-Amp2, zoom G2 és Korg AX3G közül melyiket érdemes otthonra venni?
Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok.

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.