Meg tel volt, amikor mentem boltba mocival, nem volt ho, csak nehany bazi nagy jegdarab az uton es szitalt a kod.
Az ut szepen csillogott... Uhum, gyanakodni kellett volna.
"Szaguldok" (kb 50) a boltba, elottem a hid, gondoltam elgansan kikerulom a jeget szelen, bedont moci, at egy kis bukkanon. (a hid kicsit magasabb az utnal) Nana, hogy elszalltam, szepen lehuztam a feloldalam, a gatyam oda, a dzsekim is kirojtosodott. A kipufogo megkarcolodott, az indexek is, sot a labtarto gumija is.
Nos igen, szamitani kellett volna arra, hogy lefagy a kod, de hat csak akkor kezdtem a motorozast. A kedvenc gatyom banta.
Hazamentem, Anyu kiakadt, hogy ezt azert nem kellene...
Atoltoztem, visszapattanok, hogy engemegykisborulasugyanmegnemallit.
Tuljutottam a hidon, ovatosan, nem dontogetve. Jon egy kanyar jobbra, mindket fekkel fekezes, ahogy a nagykonyvben megirtak. Akkorat estem mind'allat!

Pedig nem is huztam tokig az elso feket, csak epp egy picit, de mivel az ut csupajeg volt az elso kerek egybol kifordult. Nem lett semmi bajom, mert motorfekkel mar eleg jol lelassultam. Persze a benzin kezdett folyni a karburatorbol pont a motor ala, odaahova allnal, hogy felallitsd a motort a kerekeire, persze ezt nem vettem eszre.

Hatalmas orraeses lett a jutalmam.

Kozben persze gyult a nep es rohogott rajtam.
Volt egy masik eset is, amikor egy lejtos uton mentem lefele es mindket fekkel lassitottam, persze murvas talajon az elso kerek kicsuszott.

Ugyesen lebukfenceztem a motorrol, az persze lefulladt... (Ez a hazunk elott tortent) Anyu rohan kifele, hallotta, hogy jovok, aztan meghogy lefulladt a motor. Megnyugtattam, nincsittsemmigondcsaklefulladtaagep (a borulast nem emlitettem), elmegyek mellette, fulig ero szajjal vigyorog, aztan lesoporte hatamrol a fuvet, port egyeb bizbaszt.
ilyesmire gondoltal?
[ 2003. május 15.: lancsihh szerkesztette a hozzászólást ]