idézet:
Ezt írta keselyuu:
jó volt a Fanta is.....mit jelent ez?
...a CocaCola összes terméke ideális erre a célra is...tehát mit is iszunk??![]()
[/quote]
Hat nagyon gyanus...De gond egy szal se, haszomjas vagy te iszod, ha a mocid, akkor beletoltod.
Mondjuk ezt vizzel is el lehet jatszani...
Lett vmi baja?
MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...)
Elküldve: 2003. 05. 15. 20:58
http://www.termeszetbuvar.hu/
Elküldve: 2003. 05. 16. 10:02
Elküldve: 2003. 05. 17. 21:59

Tudom, hogy kár pazarolni ilyenre, de a sör is jó?
Elküldve: 2003. 05. 18. 08:41

Elküldve: 2003. 05. 25. 09:52
Molnár Csaba motoros barátunk szombaton egy közúti balesetben életét vesztette.
Én személyesen nem ismertem, de ahogy ott álltunk a színpad előtt, és abbahagyták a műsort, hogy elmondják a hírt mindenki megdöbbent.
A legrosszabb az volt hogy nekem is volt ott egy ilyen nevű haverom aki éppen kiment, és a barátnője is azt hitte hogy róla van szó...azt a sikolyt amit a csaj kiadott magából nem kívánom senkinek hogy átérezze...szörnyű volt. Szerencsére nem a mi Csabánk volt, de egy motoros...
Este a koncerten (Blues Company) egy számot csak neki játszottak el, és a tömeg egy emberként emelte fel a kezét az égre és énekelték a dalt. Megindító volt...Régóta járok találkozókra, de ez volt eddig a legkomolyabb ilyen szempontból.
Elküldve: 2003. 05. 25. 10:56
Szerintem egy elég igénytelen dolog, én nem akarok megsérteni senkit, de nekem nem jött be. Mondjuk én rendes magazinra számítottam, ez meg lapokból áll, ősszefűzhető. Valami tíz részes sorozat, mindegyikben van szó egy alkatrészről, egy gyártóról, meg mittudomén. Ráadásul hetente jelenik meg, és a többi szám 400 forint.
Maradok a MotorRevünél.
A balesetet szenvedett motorost pedig nagyon sajnálom.
Elküldve: 2003. 05. 26. 12:53
Okulásképpen...
Ha már úgyis a motorozás veszélyeinél tartunk én is mesélek pár dolgot.
Édesapámmal történt meg egyszer, hogy nagyban robogott a JAWA-n Agárd felé, amikor egy darázs bevágódott a bukósisakja alá és megcsípte a füle tövét.
Nos elmondása szerint robogott vagy 100 Km/h-al, de másodpercek alatt megállt és letépte a fejéről a sisakot.
Pár perc múlva már nem tudta visszatenni, úgy bedagadt az arca.
Hasonló történet, amikor elöl nyitott bukósisakban motorozott, szintén hasonló sebességgel és egy hatalmas szarvasbogár vágódott a szemöldökének.
Nos ugye nem kell ecsetelnem, hogy sokáig egy hatalmas lilás-zöldes-kék duzzanat éktelenkedett az arcán, mintha boxolt volna !
Ennél az esetnél pedig együtt motoroztunk (én még elfértem a kis JAWA-n hátul). Éppen robogtunk hazafelé Agárdról, mert jött a vihar, így a strandolásnak vége volt.
Nos már közel volt Fehérvár, amikor egy bődületes jégeső kapott el bennünket. Fedezék sehol. Édesapám lelassított, de nem sokat segített. Combunkon vékony "mackóalsó", mintha ezer lövedék szúrkálta volna a lábunkat.
Kegyetlenül fájt.
Szerencsére nem volt messze a mai Bölénytanya étterem.
Aki ismeri Fehérvárt, az képben van. Azóta az elég lakott terület, de akkor az volt abban az irányban a város utolsó épülete. Akkor egy fogadó/panzió volt.
Hát oda menekültünk be. De a combunkon már ez nem segített.
Felül nem volt vészes, mert dzseki és bukósisak, de a lábunk az csúnyán nézett ki.
Hát ugye nem mindig leányálom a motorozás.
De azért megfelelő körülmények között nincs párja.
Talán csak a repülés egy Fokker Dr III-al érhet fel az élményhez, amit a motor nyújt ! De mivel ezt még nem próbáltam, ezügyben nem nyilatkozom teljes bizonyossággal !
[ 2003. május 26.: Piftuka szerkesztette a hozzászólást ]
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 05. 26. 14:27
Elküldve: 2003. 06. 04. 19:46
Ma láttam egy ilyet:

Ez egy MZ....Black Bagira...
Hát mit ne mondjak gyönyörű egy gép...asszem elkezdek spórolni..

Elküldve: 2003. 06. 06. 22:45
idézet:
Ezt írta keselyuu:
rémes hírek[/quote]
A tegnapi baleset okozóját miért kell "mennybe meneszteni"? (Alsóörs)
A másik, elvileg vétlen áldozatot még értem... (részvétem)
Persze az összes mocis hibázott, hiszen a KRESZ szabályokat nem tartották be, és elég súlyos árat fizettek érte.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2003. 06. 07. 10:39
Az a baj hogy ha motorral csak kicsit is hibázol akkor könnyen véged lehet...és ez igaz fordítva is...ha autóval csak kicsit nem veszed észre a motort akkor könnyen megölheted.
Elküldve: 2003. 06. 07. 10:49
Sokat elárul a mai autós közlekedési mentalitásról...
(tisztelet a sok kivételnek)
[url="http://"http://korridor.hu/cikk.php?cikk=100000061630&hozzaszol=1#Hozzaszol"]http://korridor.hu/c...zol=1#Hozzaszol[/url]
[ 2003. június 07.: keselyuu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 07. 11:53
Azért a motorosokról elterjedt negatív sztereotípiák jelentős valóságtartalommal bírnak.
És ez azért rossz, mert ha nekem is lesz saját gépem, akkor rám is már eleve ferde szemmel néznek majd.
Pedig én egyáltalán nem vagyok felelőtlen.
Ez, amiket ezek a "Harley-s freeboy-ok" művelnek...
Azt hiszik, rájuk nem vonatkozik a KRESZ !
Meg kell érteni, hogy ez nem Amerika, vagy Ausztrália. Itt nincsenek 4-500 mérföldes kihalt útszakaszok, ahol nyugodtan száguldozhatnak anélkül, hogy egy emberrel is találkoznának.
Vagy ott vannak az "enduro racerek" ! Említettem, hogy itt nálunk is gyakori a pár elmebajos, aki fényes nappal, Fehérvár legzsúfoltabb és forgalmasabb útjain szlalomozik 120-al az autók között és/vagy ugyanott egykerekezik.
Egy ilyen srác nyilatkozatát olvastam az egyik motoros fórumon is: "Rámdudált az autó, mert szlalomoztam. Lerúgtam a p*csába a tükrét. Velem ne szórakozzon !"
Szóval ezek a negatívumok mind jelen vannak és sajnos nagyon gyakoriak. Kár !
Elküldve: 2003. 06. 07. 12:30
Az meg megint egy olyan dolog, hogy én is lerúgom egy autó tükrét, de azért nem ha rámdudál.
Naponta 3-4 esetben csak és kizárólag rajtam múlik hogy nem fexek meg, mivel nem vesznek észre, kifordulnak, sávotváltanak.
Ha üvöltök vele és még neki áll följebb akkor ugrik a tükre. Ha én nem vagyok résen akkor most fexek s betonon a rommátört motorom mellett.
Mikor motort vezetek sokkal inkább kifáradok agyilag, mintha autót vezetnék. Nem elég a magam vezetésén gondolkoznom hanem gondolkoznom kell az előttem,mögöttem haladók fejével és azokéval akik kifordulnak. Tényleg megerőltető, de látom a hasznát, mert az esetek 90%-ában már azelőtt tudom egy vakegérről hogy ki fog fordulni elém, mikor ő még talán át sem gondolta...az nem vicc, Pesten csak így lehet életben maradni.
Ez úgy hangozhat mint valami filmrészlet, de igaz. A fennmaradó 10%-ban vannak az anyázások és a bukások.
Furcsamód és nem szoktam emberkedni a városban, de persze gyorsabban megyek mint az autók...megtehetem mert bőven képes rá a motorom és én is. Itt nem csak a sebességről, hanem a manőverezhetőségről és a fékútról is szó van.
2 lehetőséged van:
Mész a Kresz szerint és letolnak az útról, belédszállnak hátulról mert NEM LÁTNAK!
Gyorsabban mész, és jobban figyelsz, így több az esélyed.
Robogóztam én Pesten, és komolyan mondom hogy jobban féltem mint mikor 120-al cikázok a tömött Üllői úton.
Elküldve: 2003. 06. 07. 12:43
idézet:
Ezt írta keselyuu:
Nem elég a magam vezetésén gondolkoznom hanem gondolkoznom kell az előttem,mögöttem haladók fejével[/quote]
És valójában ettől olyan fárasztó. Mivel egyre több az idióta, egyre többet kell azon igyekezni, hogy egy idióta fejével próbáljunk gondolkozni... És ez igen megterhelő tud lenni.
Egyébként megjegyzem, nem csak motoros szemmel lehet azt mondani, hogy egyre iszonyúbb Budapesten a közlekedés. Autós szemmel is. Igaz, nem töröm össze magamat olyan könnyen, mint a motoros, de az autómat legalább annyira féltem, mint ő a motorját, vagy saját magát. Szóval az autósnak is épp eleget kell figyelnie a sok barom helyett. És egyre többen veszik természetesnek, hogy mások majd megoldják a veszélyhelyzeteket. Félelmetes.
Elküldve: 2003. 06. 10. 15:24

Ja, két szórakoztató tény:
1. 3 napi jegy: 9.000,-.
Pénteki jegy: 3.500,-.
Szombati jegy: 4.500,-.
Vasárnap ingyenes.

2. Osztogatták a röplapokat, hogy Ausztriában 5 napos motorosbuli lesz, hasonló nevekkel (pl. Creedence), műsorokkal, bemutatókkal...ingyen.

Elküldve: 2003. 06. 10. 15:32

A CCRB-t én is szeretem, de nem az a tipikusan "motoros zene". Ámde ha például MANOWAR lett volna !!!

Elküldve: 2003. 06. 10. 15:42
idézet:
Ezt írta Piftuka:
Nem is tudtam, hogy te ennyire megszállott egy motoros vagy !![]()
A CCRB-t én is szeretem, de nem az a tipikusan "motoros zene". Ámde ha például MANOWAR lett volna !!!![]()
[/quote]
Nos, motortisztelő vagyok (a falamon egy Electra Glide Classic poszterrel), viszont megszállott Manowar-fan is (a falamon egy Manowar poszterrel)!
Hát, hogy a CCR nem tipikusan motoros zene, arról nem tudok nyilatkozni, mert 80 köbcenti volt a legtöbb, amit eddig meglovagoltam, és még magnó sem volt rajta. Azt tudom, hogy frenetikusan jók, és abból a country-rock&rollból, amit nyomnak, nem hiányzik a szabadság érzete, aminek viszont van némi köze a motorozáshoz
...