HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#21 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 24. 18:03

jajj, mik ezek a csicsamicsák? keresgélek, keresgélek, egyelőre csak ilyesféléket találtam.
nekem nem ilyen lesz, az tuti.
mondjuk a felső sokkal jobban néz ki nagyban, mint piciben látszott, de elég scifista. mondjuk attól még lehetne jó. mindegy, nekem nem eléggé fekete, s itt megbukott a dolog.

Kép
Kép

[ 2003. április 24.: shr szerkesztette a hozzászólást ]

#22 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 24. 18:05

idézet:
Ezt írta shr:
jajj, mik ezek a csicsamicsák? keresgélek, keresgélek, egyelőre csak ilyesféléket találtam.
nekem nem ilyen lesz, az tuti.
[/quote]

Az új harley nem lett szép, de az alsó Road King (ha jól látom) egész jól néz ki. Másik nagy kedvencem a Heritage Softail Classic.

#23 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 24. 18:06

idézet:
Ezt írta Targa:

Ezen elég vadul mutat ez a spéci első felni is, nem a hagyományos küllős. De a küllős is fincsi. :)
[/quote]

igen :)
de a fotós tudhatná, hogy a sóvár szemek elé az egész motort illene lefotózni, nem levágva alul-felül... :fejcsóválás:

amúgy 2-vel az előbb berakottak után ezt is megtaláltam. áttértem az altavistára :cool: a google elég szegényes tud lenni. annak idején a sztratoszféra szót sem találta meg :eek: angolul sem.

#24 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 24. 18:12

idézet:
Ezt írta Targa:

Az új harley nem lett szép, de az alsó Road King (ha jól látom) egész jól néz ki. Másik nagy kedvencem a Heritage Softail Classic.
[/quote]

ma lelkes vagyok és illusztrálom.

Kép

Kép

közben hangulatos kis gitárzene szól, pont passzol a motorokhoz. szerintem rokonlelkek.

#25 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 24. 18:16

idézet:
Ezt írta shr:

ma lelkes vagyok és illusztrálom.

...

közben hangulatos kis gitárzene szól, pont passzol a motorokhoz. szerintem rokonlelkek.

[/quote]

A bőrös a nyerő. Az az igazi szép járgány. :)

Nálam is blues szól, passzol ez is. :)

#26 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 24. 18:49

Jól van ! Beindult. :)

Nos szépek ezek a Harley-k, de nekem ha sok pénzem lenne, azért nem venném, mert nagyon konvencionális. És az olyan dolgokat nem szeretem.
Harley Davidson-ról még a brazil szappanoperán élő, ópusztaszeri Takács néni is hallott.

Engem a ritkaságok vonzanak. Egy öreg, kicsinosított INDIAN a vágyam (lásd.: nyitó hozzászólás).

Nem értem, miért van, hogy nálunk szinte mindenki YAMAHA, SUZUKI, Kawasaki, Honda és Harley motorokat választ magának !
Az egyéb márkák elenyésző példányszámban találhatóak meg nálunk. Pedig rengeteg jó masinát készítenek nem kevésbé neves cégek !
-----------------------------------------------------
Emellett vágyam egy II. világháborús oldalkocsis BMW !

Nagyon várom egy (vagy sok) olyan illető jelentkezését, aki tudna érdemi információval szolgálni, hogy ez elérhető-e egy magamfajta ember számára, vagy örökre álom marad !

A "másik vágyamhoz" kapcsolódik egy történet:
Édesapám mesélte, hogy itt az utcánkban, az egyik parasztember anno "megmentett magának" egy lánctalpas német motort a II. világháborúból. Ilyet lehet látni az összes -a témával foglalkozó- filmben.

Nos, a pilótát itt lőtték le a kertek alatt a motorról. A tankot is átütötte egy lövés, de a motor ép volt.
Az öreg azt használta utána mindenféle otthoni munkákra, mert bivalyerős jószág volt és a lánctalpnak köszönhetően bárhol elboldogult.
Aztán jöttek a komcsik, elvették a motort tőle.
Kár. Mekkora ritkaság és milyen jó lenne, ha még meglenne !

Nos aki bármilyen infromációval, képpel, linkkel tud szolgálni a fenti két "álommal" kapcsolatban, annak nagyon hálás leszek !

Köszi: Piftu
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#27 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 24. 18:51

idézet:
Ezt írta Piftuka:
Jól van ! Beindult. :)

Nos szépek ezek a Harley-k, de nekem ha sok pénzem lenne, azért nem venném, mert nagyon konvencionális. És az olyan dolgokat nem szeretem.
Harley Davidson-ról még a brazil szappanoperán élő, ópusztaszeri Takács néni is hallott.
[/quote]

Nem azért vennék 5 gurigáért Harleyt, mert Marinéni is tudja mi az. A hangja piftuka, a HANGJA!!!! :)

És amikor a gázkaron csavarintasz egyet, és feldübörög a gép alattad, akkor le van szarva, hogy konvencionális-e, vagy sem. :)

#28 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 24. 18:59

Azt értem. Akkor úgy fogalmazok. Én elvből nem veszek "divatcikket". Tudod, ilyen típus vagyok. Mindenben a ritkaságot keresem és szeretek a tömegből kilógni.
Elég domináns személyiség vagyok. :)

Szóval félre ne értsd ! Nem az ízlésdet kritizálom, mert a Harley vitán felül -és méltán- egy élő legenda. Rengeteg elégedett rajongó/tulajdonossal világszerte.
De pont emiatt nem vennék ilyet, ha lenne pénzem. Érted ?

Hát a hang az valóban olyan valami, amely az ilyen erős motoroknál megbabonázza az embert.

Én élénken emlékszem még arra, amikor siheder koromban édesapámmal ketten száguldottunk a 350-es JAWA motorkerékpárunkkal.

Ha jól emlékszem úgy 110-115 Km/h jött így ki belőle, de az élmény az valami csodálatos ! Dübörgött, rezgett alattunk a jármű és szinte repültünk !

A motorozásban ez a jó. Nem kell nagyon gyorsan menni, mert az autóhoz képest sokkal többnek érzékeled a sebességet.
Nem beszélve a szabadság érzetéről, amelyet csak egy motor nyergében tapasztalhat meg az ember !

#29 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 24. 19:14

idézet:
Ezt írta Piftuka:
Azt értem. Akkor úgy fogalmazok. Én elvből nem veszek "divatcikket".[/quote]

Hm... Ez már filozófia... Szvsz a divatcikk mivolta egy dolognak mellékes, ha Te nem azért veszed meg, mert divatcikk. Ha azért veszi meg a jóskapista, mert divatköcsög, akkor az, és az kösse is fel magát. Aki a harley saját maga miatt veszi meg, annak a motorja nem divatcikk. De ne félj, nem foglak rádumálni, hogy Harley-t vegyél. ;)

idézet:

Nem beszélve a szabadság érzetéről, amelyet csak egy motor nyergében tapasztalhat meg az ember !
[/quote]

Avagy siklóernyővel. :)

#30 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 24. 20:27

Na én is ide kell szóljak.....van feelingje egy choppernek de én 2 típust vennék és nem többet, az egyik a Hond F6C, a másik a Harley Vrod.

Kép

Kép

Van bőven tapasztalatom motorokkal, de ez az a két motor ami használható annak ellenére hogy chopperek. Nem megszólni akarom én ezt a stílust, de ezeket a 66-os útra tervezték és nem ide hozzánk.
Nem lehet velük rendesen manőverezni, városban meg együtt állsz az autókkal a sorban.. :(
Be kell vállalni, meg kell csinálni!

#31 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 25. 10:47

idézet:
Ezt írta Piftuka:
Azt értem. Akkor úgy fogalmazok. Én elvből nem veszek "divatcikket". Tudod, ilyen típus vagyok. Mindenben a ritkaságot keresem és szeretek a tömegből kilógni.
Elég domináns személyiség vagyok. :)
[/quote]

én megértem... =) de a divatcikkséggel kapcsolatban Targával értek egyet. ha valami divat, de JÓ, s nem sznobizmusból veszed, akkor az nem gond. de ha Te mindenáron ki akarsz lógni... no, ez ismerős.
de azért semmi bajom a bordó-fekete Shellysemmel, még ha sokaknak van is ilyen bakancsuk. bár a balban nem mindenkinek van lánc. nagyon formás jószág.

idézet:
A motorozásban ez a jó. Nem kell nagyon gyorsan menni, mert az autóhoz képest sokkal többnek érzékeled a sebességet.
[/quote]

igen :) szeretem a szabadságot és a nyitottságot, nem akarok bezárva lenni. különben is, amiből vehetnék egy ócska gyengébb fajta autót, abból eléggé elereszthetem magam motor tekintetében s az nekem szimpatikusabb :cool: nem beszélve az üzemanyagról s egyebekről, de ez az egész csak mellékhatás. nekem eleve a motor tetszik jobban. meg jobban is passzol hozzám. persze tökmás a kettő, nem helyettesíthetik egymást, de nem is kell.

#32 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 25. 10:51

idézet:
Ezt írta Targa:

Avagy siklóernyővel. :)
[/quote]

olyat is akarok egyszer, hogyne :)
talán az ejtőernyőzést is kipróbálnám egyszer (csak ki kéne engem dobni, mert tériszonyom és extra önvédelmem van), de jobban szeretem valamelyest én uralni a dolgokat. OK, a siklózásnál a termikek szabják meg, mit tehetek, de az ügyességemen s az akaratomon is múlik, hogy merre is megyek. és az nem olyan behatárolt, mint az esés. repülésebb, no.

#33 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 25. 10:55

Egyszer, ha nagy leszek és erös, akkor szerválok
egy KTM terepmotort, de még inkább egy BMW Interceptort. Betonrakétákat nem szeretem, múltkor vittek valami goromba Ducatival, olyan volt, mintha egy sugárhajtású sámlin ülnék.
Brutal chopperek meg olyan kihaénnem exhibicionista motorok.
Nálam az enduro és a túramotor kategória a nyerö. :)
Persze egy Honda Goldwing-el is elszégyenkeznék... :)

#34 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 25. 11:12

Kép

Woáá...

Kép

Ès megint woáá

#35 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 25. 11:12

idézet:
Ezt írta keselyuu:

Van bőven tapasztalatom motorokkal, de ez az a két motor ami használható annak ellenére hogy chopperek. Nem megszólni akarom én ezt a stílust, de ezeket a 66-os útra tervezték és nem ide hozzánk.
Nem lehet velük rendesen manőverezni, városban meg együtt állsz az autókkal a sorban.. :(
[/quote]

Ezt kifejtenéd bővebben ? Nekem ezek a chopperek tetszenek (ismételten, lásd 1. hozzászólás). Egyszer, ha megengedhetem magamnak, biztosan ilyet veszek (de leginkább felhajtok egy öreg INDIAN-t).

Nem "fér el" a városban ? Én sok motoros srácot látok 800-1000 köbcentis versenymotor nyergében. Nekik sem könnyebb, ha csúcsforgalom van. Azok a motorok is meglehetősen "nagyra" nőttek. Bár kétségtelen, hogy könnyebb velük forgoldóni. De ha nem férnek el, akkor nem férnek el.

#36 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 25. 11:17

idézet:
Ezt írta Drummaster:

Brutal chopperek meg olyan kihaénnem exhibicionista motorok.
[/quote]

Hát lehet. Bár azt megjegyzem, hogy én túlzott exhibicionizmust a speedmotorosok részéről tapasztaltam eddig. Te is jártál már a Palotai, vagy Berényi úton !

Nos én ott 120-al vagy afölött száguldozni a nappali csúcsban, és egykerekezni, "vagizni" az autók között még csak ilyet láttam/látok, de azt rendszeresen (sok baleset, gázolás is volt, ezt is tudod gondolom). Mert ezekkel megtehetik.

Egy chopper-el nagyon nem lehet vagánykodni, mert nem arra való. A megjelenése valóban tekintélyt parancsoló és ebben rengeteget "segít" a hangja (főleg, ha 1000-es vagy afölötti).

idézet:
Ezt írta Drummaster:

Nálam az enduro és a túramotor kategória a nyerö. :)
Persze egy Honda Goldwing-el is elszégyenkeznék... :)
[/quote]

Bocs a láma kérdésért, de a túramotor az nem a chopper ?

#37 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 25. 12:29

idézet:
Ezt írta Piftuka:

[/quote]

én nem is hallottam eddig a topikig chopperről :(
tenni kell valamit, hogy nehogy kisebbrendűségi érzésem legyen! :)
én azt sem tudom, melyiket szeressem, max képen látom, hogy hogyan néz ki, de amúgy... :(

#38 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 25. 13:51

idézet:
Ezt írta shr:

én nem is hallottam eddig a topikig chopperről :(

én azt sem tudom, melyiket szeressem, max képen látom, hogy hogyan néz ki, de amúgy... :(
[/quote]

Az nem baj, hogy nem hallottál róla. Én sem vagyok motorszakértő, csak amatőr rajongó. Direkt írtam is a kezdő hozzászólásomban, hogy ide bárki jöjjön nyugodtan.
Legyen ez egy jó kis beszélgetős/gyönyörködős topic a mocikkal kapcsolatban.

idézet:
Ezt írta shr:

tenni kell valamit, hogy nehogy kisebbrendűségi érzésem legyen! :)
[/quote]

Azt mondod, tenni kell valamit ? Azt hiszem, én tudom a jó megoldást ! Vegyél magadnak egy choppert "izibe" !

Úgy lemúlik minden kisebbrendűségű érzésed, ha a nyeregben ülsz majd, hogy csak na ! ;)

#39 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 25. 14:04

idézet:
Ezt írta shr:

... jobban szeretem élő környezetben s nem oldalról, hanem feelingesen sréhen. csak mondom =) ...

[/quote]

Akkor ezt most csak Neked:

Indiánok a természetben
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

#40 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 25. 14:54

idézet:
Ezt írta Piftuka:

[/quote]

Nem bizony! A chopper az chopper, a túramotor meg túramotor, a kettö között komoly különbség van.
Ha egy szakértöt megkérdezel, el fogja mondani értelmesen, hogy mi a különbség, mert én csak szeretem a motorokat, de nem értek hozzájuk.

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó