HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#321 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 05. 17:40

Gandalf: 270-el max autopályán megyek...de ott is jellemzőbb a 200. Főúton meg 150 fölött nem megyek...város 80..Nem vagyok én ám olyan állat. :D Amúgyis a szerpentineket szeretem
Be kell vállalni, meg kell csinálni!

#322 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 17:43

sztivi: Nem tudom mit láthattál, de ezt a mutatványt már az én gépem is simán adja.
Lehet hogy te a power bike-okra gondolsz, mint a Yamaha Vmax vagy a Honda X11...

A 0-100 gyorsulást pl az FZR-em (ld. adatok) 3mp alatt végrahajtja, az újabb gépek jobban...igazából a 0-200 számít. Ha valami 8 körül/alatt csinálja az már jó moci.. ;)

Szerkesztette: keselyuu 2004. 10. 05. 17:44 -kor

#323 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 17:45

ja amúgy továbbra is eladó az FZR

#324 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 20:00

Idézet: keselyuu - Dátum: 2004. okt. 5., kedd - 16:40

Gandalf: 270-el max autopályán megyek...de ott is jellemzőbb a 200. Főúton meg 150 fölött nem megyek...város 80..Nem vagyok én ám olyan állat. :D Amúgyis a szerpentineket szeretem

az jó, de autopály ide vagy oda, ha valki elédvág, elszállsz mint a szél..

az a gáz, hogy a tapasztalatlanabb, illetve figyelmetlenebb autósok, sávot váltanak hiába nyomulsz 270-el, véged van mint a botnak..

én a kerekezö barmokat nem birom, akik uitt a város föutcaján szarakodnak, oszt ha a gyereked netán kilép elé, akkor meg annak van vége..a másik kedvencem meg a nagymotoros barom, aki kettesben 15ezret pörgetve rohangál, feltehetöen nagyfoku feltünési viszketegségtöl hajtva :)

A minap meg is sértödött egy, amikor bömbölve közeledett, én meg az asszony nissanjával nem menekültem le, az utról, hamem kicsit balra kormányozva elálltam az utját :D

:nevet2:
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#325 Felhasználó inaktív   sztivi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 20:12

halihó
eccer voltam már itt a kérdéssel, de félig megoldottam:
A korlátos (250 ccm vagy 25 kw, 34 Le) jogsihoz keresek motort.
Minap egy CBR 250RR-t néztem ki, mondjuk 40 lovas, de mi csak 34-ről tudunk :)
nagyjából 12-13 éveseket találtam, 16 szelep, négyütem. A hangzás alapján közelít a nagymotorokhoz? Mihez van közelebb, egy mitohoz, vagy egy 500-ashoz (hangra)
a másik, hol lehetne utánanézni, hogy mennyi a fenntartása neki?
Ilyen korú motornál mire kell figyleni?
Jó lehet hogy fura a kérdésem, de most erre szálltam rá, de neten kivül nem sokat tudok, várok valami tapasztalatot.
Coolink AP400-X, ASUS A7N8X-X, XP 2500+, 512/400 MHz Samsung, Asus Gef 4 Ti 4200, 40Gb Quantum, 120 Gb Samsung, 4*DVD-író

#326 Felhasználó inaktív   sztivi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 20:14

van valahol a neten valami komolyabb motoros fórum?
Coolink AP400-X, ASUS A7N8X-X, XP 2500+, 512/400 MHz Samsung, Asus Gef 4 Ti 4200, 40Gb Quantum, 120 Gb Samsung, 4*DVD-író

#327 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 07:01

Gandalf: nem szoktam városban egykerekezni (amúgy sem), gyári kipufogóm van, Városban nem tudom pörgetni mert elszállok a jó utakon. Tudom hogy ha valaki elémvág pályán 270-nél akkor fekszek, de ha 150-nél vág elém akkor is...figyelni kell. HA az ember már régóta gyűri a vasat akkor kialakul egy hatodik érzéke, amelyik jó arányban mutatja ki a balfaszokat..

Sztivi:

Nekem CBR250 R-em volt, annak hátul nem egy lengővillája van de nagyjából ennyi a különbség. Ezek elég tarós motorok ahhoz képest hogy 250-esek. Fenntartási költsége elég alacsony, nem fogyaszt sokat, de ha valami tönkremegy benne akkor drága, mert japán belpiaci. Ha teheted inkább vegyél európai-japán motort. Abból is inkább 400-600 ccm-est...

Jó motoros fórum

Itt van valami kezdő motoros topic azt olvasgasd...

#328 Felhasználó inaktív   sztivi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 09:52

Idézet: keselyuu - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 8:01

Sztivi:

Nekem CBR250 R-em volt, annak hátul nem egy lengővillája van de nagyjából ennyi a különbség. Ezek elég tarós motorok ahhoz képest hogy 250-esek. Fenntartási költsége elég alacsony, nem fogyaszt sokat, de ha valami tönkremegy benne akkor drága, mert japán belpiaci. Ha teheted inkább vegyél európai-japán motort. Abból is inkább 400-600 ccm-est...

Jó motoros fórum

Itt van valami kezdő motoros topic azt olvasgasd...

Kössz :) Lehet, hogy most adtál nekem egy második életet
:lol:
csak azon imádkozok, hogy okt31 elött meglegyen a korlátos forgalmim  :drive:

#329 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 11:24

kérdezz bátran ha kell valami.

#330 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 06. 12:31

Idézet: Gandalf - Dátum: 2004. okt. 5., kedd - 21:00

az jó, de autopály ide vagy oda, ha valki elédvág, elszállsz mint a szél..

az a gáz, hogy a tapasztalatlanabb, illetve figyelmetlenebb autósok, sávot váltanak hiába nyomulsz 270-el, véged van mint a botnak..

Az még semmi, hogy ő elszáll. Bocsánat, de senkit nem tudok sajnálni ilyen esetben.

Ellenben a baleseti statisztikák azt mutatják, hogy DRASZTIKUS MÉRTÉKŰ halálozási arány van azon vétlen -a forgalomban- közlekedők között, akikben egy ilyen "beleszáll".

Logikus, hiszen nem számíthatsz arra, hogy egy motoros, aki 270-el repeszt áttér a te sávodba, mert kivágtak eléd. Jellemzően balesetben mindig a vétlen fél hal meg (vagy mindkettő súlyos esetben).

Idézet

én a kerekezö barmokat nem birom, akik uitt a város föutcaján szarakodnak, oszt ha a gyereked netán kilép elé, akkor meg annak van vége..a másik kedvencem meg a nagymotoros barom, aki kettesben 15ezret pörgetve rohangál, feltehetöen nagyfoku feltünési viszketegségtöl hajtva :)

Bizony ezektől is herótom van. :reklamacio:

Idézet

A minap meg is sértödött egy, amikor bömbölve közeledett, én meg az asszony nissanjával nem menekültem le, az utról, hamem kicsit balra kormányozva elálltam az utját :D

:nevet2:

Csak aztán nehogy úgy járj, mint szegény Turkish!  :rolleyes:  :(
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#331 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 13:43

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 13:31

Csak aztán nehogy úgy járj, mint szegény Turkish!  :rolleyes:  :(

Csak nem lerugták a tükrét?
A Motorland fórumát olvasgatva, ez elég sűrűn előfordul. :( Miért kell ezt!? :reklamacio:
1-2 ilyen idegbetegektől van rossz híre az összes motorosnak.

Vizsgázott már valaki kreszből az új, pécés módszerrel? Elég csúnyának hangzik: 1 perc 1 kérdés. Nem tűnik túl igazságosnak...
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#332 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 18:36

Ha motoroznál akkor tudnád hogy az autósok bizonyos rétege direkt szívatja a motorosokat, csak mert előremennek a sorok között...ránkhúzzák a kormányt, szándékosan betartanak. Ez persze nem minden autósra igaz csak egy kis rétegre. Arra viszont nem gondol a baromállat, hogyha kiüti a motort alólam akkor és összetöröm maga, és nem csak anyagi kár keletkezik. Az ilyen állatok nevelésének eszköze a tükörlerúgás. Én igzából ezt nem részesítem előnyben, mert az autó végülis nem tehet semmiről, viszont a sofőrt elő szoktam venni. Az esetek 90%-ába elég ha elküldöm az anyjába és bocsánatot kér, a maradék 10%-ban neki áll feljebb és ilyenkor akár testi erőszakig is fajulhat a dolog (velem eddig egyszer volt ilyen)...nos. Sok sikert egy állig protektoros ruhába öltözött, sisakos motoros ellen...

Nagyjából ennyi. Ha nem lenne ennyi állat az utakon (motoros és autós) akkor könnyebb lenne az élet. Viszont amíg a barmok nem fogják fel hogy egy kis kormánymozdulattal kiolthatnak egy életet, addig marad minden a mostaniban.

#333 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 06. 18:49

Idézet: Scytam - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 14:43

Csak nem lerugták a tükrét?

Rosszabb! A pasi ráugrott a kocsija tetejére és a tetőablakon keresztül elkezdte ütni a fejét.  :(

A "poén" az, hogy az Turkisj komám esetében mégcsak leszorítás sem történt! Szóval a motoros...  :bolond:

#334 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 18:52

Idézet: keselyuu - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 19:36

Viszont amíg a barmok nem fogják fel hogy egy kis kormánymozdulattal kiolthatnak egy életet, addig marad minden a mostaniban.

Ne sértődj meg, de amikor ilyeneket írsz, hogyan értékeled az "autópályán 270-el, főúton 200-al, városban 80-al" szemléletedet?

Ugyanis te akkor éppen ugyanezt teszed: veszélyezteted a magad, és egyben mások testi épségét.

De mondjuk ez már inkább a "Kuplung, egyes, padlógáz" topic témája.

#335 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 18:55

Ha motoroznál akkor tudnád hogy az autósok bizonyos rétege direkt szívatja a motorosokat, csak mert előremennek a sorok között...ránkhúzzák a kormányt, szándékosan betartanak. Ez persze nem minden autósra igaz csak egy kis rétegre. Arra viszont nem gondol a baromállat, hogyha kiüti a motort alólam akkor és összetöröm maga, és nem csak anyagi kár keletkezik. Az ilyen állatok nevelésének eszköze a tükörlerúgás. Én igzából ezt nem részesítem előnyben, mert az autó végülis nem tehet semmiről, viszont a sofőrt elő szoktam venni. Az esetek 90%-ába elég ha elküldöm az anyjába és bocsánatot kér, a maradék 10%-ban neki áll feljebb és ilyenkor akár testi erőszakig is fajulhat a dolog (velem eddig egyszer volt ilyen)...nos. Sok sikert egy állig protektoros ruhába öltözött, sisakos motoros ellen...

Nagyjából ennyi. Ha nem lenne ennyi állat az utakon (motoros és autós) akkor könnyebb lenne az élet. Viszont amíg a barmok nem fogják fel hogy egy kis kormánymozdulattal kiolthatnak egy életet, addig marad minden a mostaniban.

Azért azt tegyük hozzá, hogy motorosok sem egy angyalok!  :rolleyes: A sorok között a motorosoknak sem lenne szabad közlekedni, hiába férnek el! ;) Egy kerekezni megint csak nem kellene, és lakott terülten belül 80-150-al sem kellene rohangálni, és akkor az autósok felől is eltűnne az a pici %-ék amit említettél.  :smoker:

#336 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 19:46

autópályán 270-el...ne általánosíts...ne mondd hogy nem próbáltd még ki egyszer-többször a kocsod/kocsitok végsebessségét. Én nem vagyok angyal, és tudom hogy magamra és másokra is veszélyes vagyok, de igazából nem érdekel...mások ugyanúgy veszélyesek rám...Komolyan mondom nem izgat ha elvágódok, ha valaki más miatt és túlélem akkor az fix hogy nem ússza meg szárazon, ha magam miatt akkor csak magamat fogom okolni...Annak minimális az esélye hogy ártatlan közlekedők miattam szenvednek halálos balesetet, mert motorral autóban nagy kárt tenni igencsak komplikált...és én tudom mi az amit még megengedhetek magamnak, mi az amit  a motor még elbír. Ha pedig körülnézés nélkül kijön elém valaki ilyenkor "nem vettem észre" szöveggel, akkor már úgyis mindegy. Ha túlélem akkor is én leszek a hibás, ha nem akkor is.

Sajna a motoros alapból hibás egy balesetben, mindegy hogy szabályos vagy szabálytalan volt-e..majd ha motorozni fogsz akkor rájössz.

Ja és még valami..ha városban nem mész gyorsabban mint az autók, akkor nem veszik észre hogy ottvagy, lelőknek az útról, kanyarban bejönnek melléd...nem fesznek figyelembe. Hidd el én nem vagyok az a fajta motoros aki a tetőablakon át veri az autóst, de sajnos a sok pesti közlekedés ilyenné tett évek alatt. Mivel nyúzom a gépet 14 éve így nyugodtan elhiheted hogy nem csak a levegőbe beszélek...

#337 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 20:05

Idézet: keselyuu - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 20:46

autópályán 270-el...ne általánosíts...ne mondd hogy nem próbáltd még ki egyszer-többször a kocsod/kocsitok végsebessségét. Én nem vagyok angyal, és tudom hogy magamra és másokra is veszélyes vagyok, de igazából nem érdekel...mások ugyanúgy veszélyesek rám...Komolyan mondom nem izgat ha elvágódok, ha valaki más miatt és túlélem akkor az fix hogy nem ússza meg szárazon, ha magam miatt akkor csak magamat fogom okolni...Annak minimális az esélye hogy ártatlan közlekedők miattam szenvednek halálos balesetet, mert motorral autóban nagy kárt tenni igencsak komplikált...és én tudom mi az amit még megengedhetek magamnak, mi az amit  a motor még elbír. Ha pedig körülnézés nélkül kijön elém valaki ilyenkor "nem vettem észre" szöveggel, akkor már úgyis mindegy. Ha túlélem akkor is én leszek a hibás, ha nem akkor is.

Sajna a motoros alapból hibás egy balesetben, mindegy hogy szabályos vagy szabálytalan volt-e..majd ha motorozni fogsz akkor rájössz.

Ja és még valami..ha városban nem mész gyorsabban mint az autók, akkor nem veszik észre hogy ottvagy, lelőknek az útról, kanyarban bejönnek melléd...nem fesznek figyelembe. Hidd el én nem vagyok az a fajta motoros aki a tetőablakon át veri az autóst, de sajnos a sok pesti közlekedés ilyenné tett évek alatt. Mivel nyúzom a gépet 14 éve így nyugodtan elhiheted hogy nem csak a levegőbe beszélek...

Agresszió, csak agressziót szül! Sajnos ez a felfogás a gond a mai közlekedésben, és ezért tartunk most itt! Ha picit mindenki figyelne a másikra, akkor fel ennyi gond nem lenne! Az olyan motorosokat pedig akik rohangálna, 50 helyett 100-al, autópályán pedig 130 helyett 200-al azokat el kell kapni, de ez igaz az autósokra is!
Motorral elég nagy kárt lehet tenni egy autóban, mert ha a 200-300 kg + Te azaz 300-400 kg beleszáll 90-100-al azt még egy erősebb autónak sem fog az egészségére válni! ;)

#338 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 05:55

Majd ha motorozol akkor légyszíves te is tartsd be az 50-90-130-at. Jó? :mad:

Ja és ajánlom a motorlandon a "buktál-e már..." topicot. Nézd meg hogy a balesetek hány százalékát okozzák figyelmetlen vagy agresszív autósok...meg fogsz lepődni.

Szerkesztette: keselyuu 2004. 10. 07. 06:04 -kor

#339 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 07:42

Ha motoroznál ...

Valóban, még forgalomba nem motorozok ( jogsi nélkül nem ), de mióta elhatároztam, hogy motorozni is szeretnék sokkal jobban figyelek a motorosokra. Ha tehetem elengedem őket.
De a tükörlerugással akkor sem értek egyet! :reklamacio: Ilyen alapon ugyanezt megtehetném a kocsiból is, akárhányszor barommal találkozom!
Ha direkt bejön elém egészségére! Ha az jó neki, hogy majd melette dübörög a gép...! :evil2:
Annyira meg sehova nem sietek, hogy összetörjem/megveressem magam! Még kocsival sem, nehogy motorral.
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#340 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 09:38

A tükörlerúgással én sem...Ja és jövőre mikor már egyedül motorozol nagyon vigyázz.Ki kell alakuljon egy természetes reflex amivel el tudod kerülni a bajt. Jövőre elmehetünk gurulni együtt is ha akarod. Fölmegyünk Visegrádra vagy mittudomén..

Szerkesztette: keselyuu 2004. 10. 07. 09:40 -kor

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »