Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 17:21
Csak nem Ausztráliában élsz? Melyik részen?
Ízléses a színvilága a burkolat és a fém alkatrészek részek esetében is. Nekem ugyan kinézetre nem tetszik; jobban szeretem a hagyományos, szép krómozott "klasszikus" motorokat, ésa benga cruiser-eket, de kétségtelen, hogy akinek bejön ez a stílus, az jól jár vele.
Jól hangzik mindez.

Jó időben olcsó, de gyors közlekedési eszköz. Nem is kell ennél erősebb, gyorsabb.
Remélem, sok örömödet leled majd a motorozásban az új kétkerekűd által!

Igen, Bondi Beach, Sydney.
Nekem kifejezetten a naked bikeok tetszenek, úgyhogy azért is burkolat nélkülit vettem. A GT250R az szinte ugyan ez csak speed motorosra van megcsinálva. Hogy konzervatív lenne, lehet, ez a nagy kerek lámpa tényleg kicsit olyan old school hatású.

Igazából újat szerettem volna venni és így nem volt sok választásom. Ennyi pénzért nem kaptam volna új japán motort, csak 4-5 éveset. Szerintem ezt most minimum addig használom, amíg van rajta garancia (két év), megtanulok motorozni, aztán a következő majd valami nagyobb darab lesz. Nekem igazából a nyomatékos motorok tetszenek, nem a speed gépek. Choppert nem vennék, azért ahhoz túl fiatal vagyok, de valami izmos naked bike, Buell, Triumph, Yahama, stb... ezeket ugyan még nem ismerem, csak láttam őket.
A biztosítás egyébként másképpen működik itt. A kötelező az csak a személyi sérülést fedezi, anyagi kárt nem. Külön kellett kötnöm egy másik biztosítást anyagi kárra, AU$167 volt egy évre.
Mivel tanuló jogsim van nem is mehetek 80nál többel, úgyhogy autópályán is max 100-al megyek.

Egyszer-egyszer elhúztam neki 120ig, de azért már azonnali tarkón lövés jár, ha elkapnak.
Elég defenzíven vezetek, nagyon figyelek az autósokra és azért is másképp is közlekednek mint Magyarországon. Autópályán egyébként 100 vagy 110 a maximum, városban 60, egyes helyeken 50 és 70. Országúton is 80-90, néhol 100 a max. Nekem ez teljesen jó, már megszoktam, nem is hiányzik az amikor 150nél villognak hátulról és tolnak le.

Amikor autóval megyek mondjuk kicsit lassú a 100, de motoron elégnek tűnik.
Tegnap mértem megint a fogyasztását, 3,2 volt vegyes (vidék,város) használatban. Ez azt jelenti, hogy több, mint 500km-t tudok menni egy tankkal.