HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#81 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 28. 09:13

idézet:
Ezt írta keselyuu:
A füst még napok után sem kopott le rólam, pedig fürödtem rendesen.. ;)

A gumi meg halálra volt ítélve. Cserélni kellett, de azt akartam hogy látványosan haljon meg :D

A legjobb az volt, amikor elkapcsoltam asszem 4-esig és nem látszottam ki a füstből...Haverjaim azóta is emlegetik. ;)
[/quote]

Bírom az ilyen pasikat, akik melegítöben, meg rövidujjú pólóban kísértik a sorsot, hogy a kobakról - vagyis annak hiányáról - már ne is beszéljek... :D
Komolyra: Itt Fehérváron soxor látni olyat, hogy bermudában meg trikóban terelgetnek goromba betonrakétákat...

#82 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 09:47

idézet:
Ezt írta Drummaster:

Bírom az ilyen pasikat, akik melegítöben, meg rövidujjú pólóban kísértik a sorsot, hogy a kobakról - vagyis annak hiányáról - már ne is beszéljek... :D
Komolyra: Itt Fehérváron soxor látni olyat, hogy bermudában meg trikóban terelgetnek goromba betonrakétákat...
[/quote]

szerintem nem volt elég designos ahhoz a motorhoz. persze közöm nincs hozzá :D

népek, a jogsiszerzés az hogy van motornál? mert autónál beülnek az ember mellé és kész. de motornál...? és miért írtad, keselyuu, hogy ha nincs jogsim, akkor... előbb úgyis kell, nem? vagy hogy van ez :confused: tényleg nem tudom, na. az egyik linken meg írogattak, hogy vajh az eu-ban szabvány ruha kell-e... mivan? az se mindegy bizonyos határok közt, hogy miben? nem értem én ezt.
fogasztásról már jelentek meg infók... egyelőre azt se tudom, motorba milyen üzemanyag kell, de egyelőre úgysem tartok ott (autónál sem tudom, nyugi. melyikbe milyen, többség benzinnel megy, de nemtom mi "keverhető" mivel, max sejtés szintjén)... de pl adó az mennyi? najó, majd utánanézek. nyilván függ a köbcentitől...

#83 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 09:50

idézet:
Ezt írta shr:

szerintem nem volt elég designos ahhoz a motorhoz. persze közöm nincs hozzá :D

népek, a jogsiszerzés az hogy van motornál? mert autónál beülnek az ember mellé és kész. de motornál...? és miért írtad, keselyuu, hogy ha nincs jogsim, akkor... előbb úgyis kell, nem? vagy hogy van ez :confused: tényleg nem tudom, na. az egyik linken meg írogattak, hogy vajh az eu-ban szabvány ruha kell-e... mivan? az se mindegy bizonyos határok közt, hogy miben? nem értem én ezt.
fogasztásról már jelentek meg infók... egyelőre azt se tudom, motorba milyen üzemanyag kell, de egyelőre úgysem tartok ott (autónál sem tudom, nyugi. melyikbe milyen, többség benzinnel megy, de nemtom mi "keverhető" mivel, max sejtés szintjén)... de pl adó az mennyi? najó, majd utánanézek. nyilván függ a köbcentitől...
[/quote]

Motor tanfolyamon megy utánad az oktató egy másik motorral vagy autóval, és rádión mondja Neked, hogy "jobbra, balra, hívja valaki a mentöket"... :D A kapcsolat egyirányú, tehát Te nem mondhatod az oktatónak, hogy "anyáddal szórakozz2, vagy "nem, nem érek rá ma este"... ;)

#84 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 10:13

idézet:
Ezt írta Drummaster:

Motor tanfolyamon megy utánad az oktató egy másik motorral vagy autóval, és rádión mondja Neked, hogy "jobbra, balra, hívja valaki a mentöket"... :D A kapcsolat egyirányú, tehát Te nem mondhatod az oktatónak, hogy "anyáddal szórakozz2, vagy "nem, nem érek rá ma este"... ;)
[/quote]

=)
dehogynem, mondhatom, a nagy előny az, hogy nem hallja, így szabad a pálya :p

ahh. miért nincs nekem valami motoros haverom. leegyszerűsödne picit az élet.
node majd csak túlélem. amikor benne vagyok valamiben, egyszerűbbnek szokott tűnni, mint előzőleg kívülről szemlélve.

#85 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 10:39

idézet:
Ezt írta Drummaster:

[/quote]

Én nem így szoktam motorozni...csak a felvétel tőlem pár utcányira készült, és a motor meg úgyis egy helyben áll...

:D

Komolyra fordítva...bárhová megyek, rendesen fölöltözök, mert ez legalább ad valami esélyt ha hibázok.. :eek:

Egyszer egy kanyart nem sikerült bevenem (nem is értem miért.. :D ), és elcsúsztam úgy 80nál...a moci beszorult a szalagkorlát alá, én meg át fölötte, és bele az árokba...nem lett komoly bajom mert föl voltam öltözve.
Ugyanezzel a motorral a haverom is elvágódott (miután elkészül az én törésem után 1 nappal ő ismét lezúzta)
Ő az Üllői úton csúszott 130 métert pólóban és suhogós joggingban (bukója azért volt). Nem tört el semmije, de lekopott a bőre...nem tudott a heggektől mozogni vagy 1 hónapig.
Be kell vállalni, meg kell csinálni!

#86 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 10:46

idézet:
Ezt írta keselyuu:

Én nem így szoktam motorozni...csak a felvétel tőlem pár utcányira készült, és a motor meg úgyis egy helyben áll...

Komolyra fordítva...bárhová megyek, rendesen fölöltözök, mert ez legalább ad valami esélyt ha hibázok.. :eek:

Egyszer egy kanyart nem sikerült bevenem (nem is értem miért.. :D ), és elcsúsztam úgy 80nál...a moci beszorult a szalagkorlát alá, én meg át fölötte, és bele az árokba...nem lett komoly bajom mert föl voltam öltözve.
Ugyanezzel a motorral a haverom is elvágódott (miután elkészül az én törésem után 1 nappal ő ismét lezúzta)
Ő az Üllői úton csúszott 130 métert pólóban és suhogós joggingban (bukója azért volt). Nem tört el semmije, de lekopott a bőre...nem tudott a heggektől mozogni vagy 1 hónapig.
[/quote]

Na, ezért kell 3 vagy 4 kerekü motorral járni, bár én tavaly elött a balcsinál feldöntöttem egy 3 kereküt... :D

#87 Felhasználó inaktív   John Fowler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 18:37

Triumph Tiger, azaz egy angol turaenduro
Kép
"Ne légy hiú és beképzelt, hogy okosabb, és különb légy, mint embertársaid."

#88 Felhasználó inaktív   John Fowler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 19:15

De a kedvencem:

Kép
"Ne légy hiú és beképzelt, hogy okosabb, és különb légy, mint embertársaid."

#89 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 29. 11:59

shr: a motorokba különböző benzin kell, vagy 91es, vagy 95ös.

A ruházat tényleg fontos. Én mikor elestem, pedig kismotor meg 50 km/h, bizony csak poló, meg rövidgatya volt rajtam, meg a sisak (de az nem ért le, még egy karcolás sem esett rajta :eek: ). Több métert csúsztam a hátamon, még szerencsém volt, hogy rajtam volt a hátizsák, és az kopott le egy kicsit, nem a hátam.

Mellesleg ha elmész motoroktatásra, akkor kötelező zárt ruházatban megjelenni, tehát mindegy, hogy nyár van, és 50 fok, neked akkor is magyas szárú cipő, dzseki, és hosszúnadrág kell.
KomposztWC

#90 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 29. 12:16

...az oktatások semmit nem érnek!!!!Ott nem lehet megtanulni motorozni, ahhoz otthon kell gyakorolni.

Én 10 éves korom óta motorozok, és mostanra (23) már úgy érzem hogy van valami tapasztalatom. Úgy nem lehet csinálni (főleg pesten) hogy félsz a forgalomban, és ha nem megy rutinból akkor félni fogsz.

Az okatatók és a vizsgabiztosok meg idióták. Nekem tavaly óta van meg a jogsim minden motorra...eddig mindenhova korlátozottal jártam...előtte meg még azzal sem. Bejártam keresztül-kasul az országot, erre a két fasz (oktató és vizsgabiztos) ki akart oktatni arról hogyan motorozzak, mert ahogy szerintük én csinálom az életveszélyes.
A korlátozottnál még meg is basztak (rutinvizsgán), mert nem tudom uralni a 250es MZ-t (akkor 1100as Yamahám volt 120 LE-vel, és elmentem egykeréken vagy 100 métert vele....) Erről ennyit.

#91 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 29. 18:12

idézet:
Ezt írta Targa:

Valaki itt az elébb kérdezett olyat, mi is az a túramotor. Na [url="http://"http://totalbike.hu/esztergany/stilusok1/"]ITT[/url] lehet olvasni a főbb stílusokról egy-két szót.
[/quote]

Lányok, fiúk ! Ajánlom mindenkinek ezt elolvasásra, mert valóban jó !

Köszönjük Targa ! ;)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#92 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 29. 18:15

idézet:
Ezt írta Drummaster:

Na, ezért kell 3 vagy 4 kerekü motorral járni, bár én tavaly elött a balcsinál feldöntöttem egy 3 kereküt... :D
[/quote]

Azt meg hogy hoztad össze, te ??? :p

#93 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 29. 18:18

Ha már szóba kerültek...

Kép

Kép

Kép

Kép

Nekem ezek is veszettül tetszenek !!! :cool: :cool: :cool:

#94 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 11:11

Nem tudom mi van ma de eddig 3* majdnem odavesztem...

A legdurvább az Orczy térnél volt...mentem a macskakövön és fordultam volna amerre megy az út..pont ott ahol keresztezi a sín az utat megcsúszot az elsőkerekem, és keresztbeállt a a motor..belerúgtama földbe hogy visszaálljak de átdobott a másik oldalra én meg előreszálltam a kormány fölé és ismét majdnem átesett...nem tudom milyen isteni csoda folytán, de nem vágódtam el. Ja csúcsfogalom volt és a kocsisor két oldalon haladt, én meg közöttük akcióztam.

Mögöttem jött a haverom és ő is megcsúszott ugyanott, de ő nem csinálta ennyire durván.

Azt mondta hogy hátulról elég keményen nézett ki (az én szemszögemből is), és azt hitte hogy kiskanállal kell összevakarni engem.
Most kissé feszült vagyok.... :D DE ÉLEK!!! :D :D

Továbbiakban még elémfordult egy zöld Suzuki úgy hogy körül sem nézett....kb 2 cm-el kerültem el, valamint egy Hondás is elémvágott miközben előztem a sort...itt is majdnem ottvesztem, de ennek lerúgtam a tükrét a kurva anyját az ilyennek!!! :mad:

Most értem haza, és a moci már a garázsban áll, és ott is marad ma mert nem akarok meghalni.

#95 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 11:13

Ja ha valaki meg tudja szerezni az Orczy téri térfigyelőrendszer filmjét a kb délelőtt 9-10 között történt esetekről adja ide nekem, mert látni akarom mit éltem túl...

#96 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 14:35

idézet:
Ezt írta Piftuka:

Lányok, fiúk ! Ajánlom mindenkinek ezt elolvasásra, mert valóban jó !

Köszönjük Targa ! ;)
[/quote]

lehet, hogy nem volt feltűnő, de a topik elején én is beinclude-oltam eme oldalt :rolleyes:

no, népek, egy ideig nem voltam, meg nem is leszek, sok nekem ennyi fórumozás, most már elvenné az egész napomat, ha hagynám, pedig dolgozni is kell.
nos. megtanulni... no, én nem várom, hogy oktató fogja képletesen a kezem, de hogy motorozzak jogsi nélkül? max kellően vad vidéken, de oda hogy viszem ki a motort...? vagy valami ilyesmi... :rolleyes:

ruha: én csak arra akartam kilyukadni, hogy mi az hogy olyan kérdés jelenik meg az eu csatlakozással kapcsolatban, hogy csak szabványruha :eek:. rendes motorhoz való ruha és szabványruha között van különbség.
én sem pólóban és kisgatyában mennék motorozni. nekem amúgyis alapöltözékem a bakancsom és egy hosszú fekete nadrág. cipőm nincs is más :cool:, de ha lenne, az is bakancs lenne. de ha motoroznék, akkor különösen átgondolnám, mit vegyek fel, főleg azok után, amiket itt olvastam, bár különösebben nem leptek meg...

#97 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 14:37

idézet:
Ezt írta keselyuu:
Most kissé feszült vagyok.... :D DE ÉLEK!!! :D :D
[/quote]

uh... gratu a védangyalodhoz! :) nekem is elég jó van :cool:. úgyhogy engem semmi nem rettenthet el a motorozástól, már ami a veszélyeket illeti.

örülök, hogy élsz :)

#98 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 14:41

idézet:
Ezt írta Piftuka:
Ha már szóba kerültek...

Kép

Kép

Kép

Kép

Nekem ezek is veszettül tetszenek !!! :cool: :cool: :cool:
[/quote]

figyelemreméltók ;)
az utolsó az passzol a Fekete Lovasokat kedvelő lényemhez, habár kissé extravagánsnak tűnik =) az ilyen nem motor, hanem műalkotás =) bár élőben kéne látnom, hogy ezt megállapítsam valamelyest.
az első is látványos, s praktikusnak is tűnik. a 3. nem tetszik, meg a 2. sem. ízlések és pofonok...

#99 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 15:27

idézet:
Ezt írta shr:

örülök, hogy élsz :)
[/quote]

Hát én is...

#100 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 21:03

Először is megnyugvással írom le: ... a keselyű él ... :D
Ebből is látszik, hogy van tapasztalatod, hisz valószínűleg az mentett meg az eséstől (na meg a jó reflekszek, és az egyensúlyérzék).

A másik dolog: nagyon jól néznek ki a 3kerekűek, csak egy gond van velük: itthon nem kapsz rá rendes forgalmi engedélyt, csak valami korlátozottat (vagy vmi ilyesmi). Olvastam, hogy a fazon behozott a németektől egyet, amit kint már használtak, van rajt bukócső, meg minden szar (talán még gallytörő is :D ), és alig kapott rá engedélyt, persze az is csak ilyen korlátozott.

Talán majd az EUban.
KomposztWC

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »