HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 403
  • 404
  • 405
  • 406
  • 407
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#8081 Felhasználó inaktív   Teppik 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 23. 09:28

Ehhez a motoron unatkozós témához: Az új sisakomban van blútótos kihangosító, így a telefonomról hallgatok zenét +ha hívás van fel tudom venni (nem mintha fontos személy lennék). Nem is unatkoztam lefelé Rómáig ^^ Csak egy 8 órás 90es évek mix kell hozzá +rengeteg más JÓ zene :D Szóval ezt a problémát meg lehet oldani.
Hozzá kell tennem hogy szerpentines úton ZAVARÓ! Le kellett halkítanom/kapcsolnom hogy tudjak az útra, motor hangjára koncentrálni :o (nem gondoltam volna én se)
Ma szép idő van/lesz, megyek én is motorozni. Irány a Káli-medence meg a Balaton.
Hajrá ősz!

#8082 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 09:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Teppik - Dátum: 2011. 09. 23. 10:28

Ehhez a motoron unatkozós témához: Az új sisakomban van blútótos kihangosító, így a telefonomról hallgatok zenét +ha hívás van fel tudom venni (nem mintha fontos személy lennék). Nem is unatkoztam lefelé Rómáig ^^ Csak egy 8 órás 90es évek mix kell hozzá +rengeteg más JÓ zene :D Szóval ezt a problémát meg lehet oldani.
Hozzá kell tennem hogy szerpentines úton ZAVARÓ! Le kellett halkítanom/kapcsolnom hogy tudjak az útra, motor hangjára koncentrálni :o (nem gondoltam volna én se)
Ma szép idő van/lesz, megyek én is motorozni. Irány a Káli-medence meg a Balaton.
Hajrá ősz!

Nálam mindig erősebb a szélzaj, mint pl. a motor zúgása. Pedig azért elég hangos az is.
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#8083 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 09:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 09. 23. 09:26

Kitartást ehhez a nagy projekthez! Gondolom vastagon 7 számjegyű lesz, mire befejezed.

Köszi!

Hát ja, nem kicsit... örülök, ha 4 millából megúszom, 85nm-es kecóról van szó. :(

Amit lehet ismerős, baráti szakember csinál minimál munkadíjjal, de csak az anyagköltség is borzalmas összeg, és van, amire nincs haveri szakember, na ott a munkadíj se kevés. Szóval fel kell kötnöm a gatyát, ha a Karácsonyt már az új, szép lakásomban akarom tölteni. :)

#8084 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 11:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 09. 23. 10:59

Köszi!

Hát ja, nem kicsit... örülök, ha 4 millából megúszom, 85nm-es kecóról van szó. :(

Amit lehet ismerős, baráti szakember csinál minimál munkadíjjal, de csak az anyagköltség is borzalmas összeg, és van, amire nincs haveri szakember, na ott a munkadíj se kevés. Szóval fel kell kötnöm a gatyát, ha a Karácsonyt már az új, szép lakásomban akarom tölteni. :)

Én kívánom neked, hogy sikerüljön. Aztán beállítod a motort a fa alá. :Đ

#8085 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 11:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 09. 23. 12:30

Én kívánom neked, hogy sikerüljön. Aztán beállítod a motort a fa alá. :Đ

:) És átkötöm egy piros masnival. :D

#8086 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 14:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 09. 23. 12:47

:) És átkötöm egy piros masnival. :D

De be is kell ám előtte csomagolni! :)

#8087 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 09. 23. 07:04

Nekem mondod? Én most kezdek el egy totális lakásfelújítást, falbontással-mozgatással és vakolatig való leveréssel, nyílászárócserével meg mindennek amit el tudsz képzelni. Megőszülök mire befejezem, az tuti.

Az szép :) Nyílászárócsere nálunk is, szigetelés (kicsit érdekes, hogy tetőtér van, a tetőn 2 kutyaól, amiket újra kell építeni, de a legizgalmasabb, hogy nem lehet hozzáférni a tetőtér támfalaihoz, csak ha szétszedjük a faburkolatot. viszont még 20 centi szigeteléssel sem lógunk túl mindenütt az ereszen), aztán belül is kéne csinálni valamit, némi villanyszerelés, ja a vizet is be kéne kötni...
De az is szép, amikor egy pici, tetőtéri szobába akarunk bepakolni 4 hangfalat :) Még jó, hogy ágyat nem akarunk, na az nem férne semmiképp.
Ja, betonozás is lesz, előbb fel kell verni a régit, a pincének mellig ér az ajtaja...
Elleszünk.

Teppik: Én zenehallgatás közben állandóan váltok és tekerek, ha a zenehallgatás a fő (kell nekem túlhallgatni a kedvenceimet, amiken belül egyes szakaszok a legkedvesebbek), ez motoron annyira nem jó, azonkívül túl sokat elvon, csak autópályára való nekem (másutt is hallgattam már zenét, de nem feltétlenül tartom helyesnek), de oda nem megyek. Ha már motorozok, legyen kanyargós az út :)

Ma sikerült ezt túlzásba vinni, pedig sosem voltam jó szerpentinen, főleg nem a 3 hónap kihagyás után és ma. Nem voltam valami friss. De az az érzésem, a Szápár-Várpalota útvonalon máskor sem mennék gyorsan... Főleg az erdőben, az éles majdnem U kanyarban, ahol az út csak jóindulattal nevezhető annak... Brutális útminőségekkel találkoztam, de kedvelem az erdőt s az egyéb tájakat arrafelé. Várpalotára, illetve inkább a mellette levő hegyre is jó lenézni.
Igazából innen bármerre indulunk, kanyarog az út :) Ezt meg tudom szokni :)
Este pedig bőgnek a szarvasok. Most is kiültünk a teraszra hallgatni őket egy kis sörrel.

Szerkesztette: shr 2011. 09. 23. 20:43 -kor

#8088 Felhasználó inaktív   Teppik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 25. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: shr - Dátum: 2011. 09. 23. 20:41

Teppik: Én zenehallgatás közben állandóan váltok és tekerek, ha a zenehallgatás a fő (kell nekem túlhallgatni a kedvenceimet, amiken belül egyes szakaszok a legkedvesebbek), ez motoron annyira nem jó, azonkívül túl sokat elvon, csak autópályára való nekem (másutt is hallgattam már zenét, de nem feltétlenül tartom helyesnek), de oda nem megyek. Ha már motorozok, legyen kanyargós az út :)

Hogy lehet így zenét hallgatni? :wtf: Vagy csak még nem találkoztál JÓ zenével? :D

A kanyargós útig el kell ám jutni valahogy. Az Alpok nem 2 köpésre van :p

BTW, a hangerő kérdése: Bizony nagyobb tempónál fel kell tekerni a hangerőt hogy a szélzaj mellett is ÉLVEZHETŐ legyen. Aztán ha lassítani kell, akkor tűnik fel hogy milyen iszonyú hangos a szél ami mellé még a hangerőt is tekerjük. Így már nem csodálkozok miért süketek a motorosok.

Szerkesztette: Teppik 2011. 09. 25. 20:29 -kor

#8089 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 25. 20:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Teppik - Dátum: 2011. 09. 25. 20:28

BTW, a hangerő kérdése: Bizony nagyobb tempónál fel kell tekerni a hangerőt hogy a szélzaj mellett is ÉLVEZHETŐ legyen. Aztán ha lassítani kell, akkor tűnik fel hogy milyen iszonyú hangos a szél ami mellé még a hangerőt is tekerjük. Így már nem csodálkozok miért süketek a motorosok.

Én már rég az lennék, ha megpróbálnám túlkiabáltatni a szélzajt a zenével.
Arra emlékeztet, amikor vonaton próbáltam meg hallgatni, de nem ezeken az új piros rakétákon, hanem a régi megszokott koszos kék csattogós-zörgős szerelvényeken. Annál már csak a metró a rosszabb :-D
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#8090 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 11:47

Nekem is megfordult már a fejemben, hogy nem lenne rossz zenélni vezetés közben, de nekem szükségem van arra, hogy halljam a környezet zajait. Sziréna, dudálás, fékcsikorgás, a motornak és blokkjának zajai. Sosem lehet tudni épp mikor jön jól, hogy ezeket hamar észleled. Olyan sokat egyhuzamban úgysem tudok a nyeregben ülni, ha unatkozom, akkor meg kicsit odatesszük rá a tüzet, aztán máris jobb a helyzet. :Đ

#8091 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 08:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 09. 27. 12:47

Nekem is megfordult már a fejemben, hogy nem lenne rossz zenélni vezetés közben, de nekem szükségem van arra, hogy halljam a környezet zajait. Sziréna, dudálás, fékcsikorgás, a motornak és blokkjának zajai. Sosem lehet tudni épp mikor jön jól, hogy ezeket hamar észleled. Olyan sokat egyhuzamban úgysem tudok a nyeregben ülni, ha unatkozom, akkor meg kicsit odatesszük rá a tüzet, aztán máris jobb a helyzet. :Đ

Mintha a gondolataimat olvasnám vissza. :p

#8092 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 12:26

Újabb EU agymenés, tilos a tuning és kötelező lenne a kukásmellény.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#8093 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Pitbull - Dátum: 2011. 09. 28. 13:26

Te nem a Blikknek dolgozol? A teljes mondat így szól:
"A brit motorosok azon is felháborodtak, hogy a javaslat a feltűnő színű motoros ruházat, vagy legalább a láthatósági mellény viselését a vezető és utasa számára is kötelezővé tenné az Unióban."
Mi a gond? Ragasztasz két csíkot a ruhádra a zöld-sárga szigetelőszalagból és meg van oldva.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#8094 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2011. 09. 28. 09:17

Mintha a gondolataimat olvasnám vissza. :p

Én vagyok a skizofréniád! :Đ

#8095 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 18:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Harlequin - Dátum: 2011. 09. 28. 12:49

Mi a gond? Ragasztasz két csíkot a ruhádra a zöld-sárga szigetelőszalagból és meg van oldva.

Én sprayre gondoltam, de a lényeg ugyanaz :D

#8096 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 29. 05:00

Srácok! Mentek valahová gurulni a hétvégén?

#8097 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 29. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Pitbull - Dátum: 2011. 09. 28. 13:26

boszorkányüldözés... a balesetek kb kétharmadában a motoros vétlen, egyharmadában felelős. mikor motoros okoz balesetet azon két hónapig rugózik a média, a kétharmadról mélyen hallgat vagy max annyit közöl hogy a körülmények kivizsgálása folyamatban van.

#8098 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 29. 17:11

Gondoltam, burkoltan rákérdezek, hogy legyen-e fórumos túra az idei szezon vélhetően utolsó hétvégéjén? ;)

#8099 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 07:25

én meg nyíltan válaszolok, volt három lehetőség: június, július, augusztus :laugh: részemről szombaton meló, vasárnap bicikli túra.

#8100 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 07:44

Részemről antiszociális hypermiler vagyok :Đ
De megyek is éjszakára dolgozni, vasárnap meg... nos, vasárnap valószínűleg gurulunk valahova, de az én tempómat nem fogja senki bírni. Az úticélt pedig még nem is tudom :D

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 403
  • 404
  • 405
  • 406
  • 407
  • Utolsó »