HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 402
  • 403
  • 404
  • 405
  • 406
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#8061 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 09. 16:39

Szép szám ez a 80 ezer. De a zárójeles 96-ot mire kell érteni? Ezt még nem fejtettem meg. :)
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#8062 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 16:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 09. 09. 17:39

Szép szám ez a 80 ezer. De a zárójeles 96-ot mire kell érteni? Ezt még nem fejtettem meg. :)

Gondolom megvette a motort 20700km állással, majd talált egy gyűrött javítási számlát 36700as óraállással. :-)

#8063 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 20:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Harlequin - Dátum: 2011. 09. 09. 16:26

Az 56 euró azért az kb 1000km. Igazából én is szívtam a fogamat, de ha azt veszem, hogy a fos szerb pályákra is kifizettem eddig minden évben 600km-re 7-8ezer forintnyi dínárt, akkor tök rendben van.

labancoknál a 10 napos 8 euro, szlovéneknél a havi 30, szóval taljánok bekaphattyák. szerbek meg főleg.

#8064 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 10. 06:25

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 09. 09. 16:46

Gondolom megvette a motort 20700km állással, majd talált egy gyűrött javítási számlát 36700as óraállással. :-)

Hasonló, sőt még a számokat is majdnem pontosan eltaláltad (mondjuk nem véletlen, nem túl öreg használt motornak nálunk valamiért kötelező 20 ezer kilométeresnek lenni :glare:) - 21430-cal vettem az importőrtől, és valami 37047 vagy ilyesmi volt a papíron, amivel a francia kereskedő vette át, akitől ők vették odakint.

Szerkesztette: alvaro 2011. 09. 10. 06:26 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#8065 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 10. 08:20

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 09. 10. 07:25

Hasonló, sőt még a számokat is majdnem pontosan eltaláltad (mondjuk nem véletlen, nem túl öreg használt motornak nálunk valamiért kötelező 20 ezer kilométeresnek lenni :glare:) - 21430-cal vettem az importőrtől, és valami 37047 vagy ilyesmi volt a papíron, amivel a francia kereskedő vette át, akitől ők vették odakint.

Megfiatalodott út közben. :) Tegnap voltam egy tizenpár motorból álló brigáddal esti városi guruláson. Volt egy hangulata, nem mondom. Főleg, mikor az egyik srác egy kihalt utcában nyomott egy kis stuntot. :) Szerintem megyek még ilyenre, ha lesz időm rá. :up: (Nagy része speed motor volt, így nem lógtam ki a sorból.)

#8066 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 10. 15:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 09. 09. 21:48

labancoknál a 10 napos 8 euro, szlovéneknél a havi 30, szóval taljánok bekaphattyák. szerbek meg főleg.

Nem vagyok róla meggyőződve, hogy az a labancoké a normális...
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#8067 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 11. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 09. 10. 08:20

Tegnap voltam egy tizenpár motorból álló brigáddal esti városi guruláson. Volt egy hangulata, nem mondom.

Mmmmm... Egyszer voltam csak többekkel gurulni, ráadásul akkor még nagyon pici voltam, de jó volt :) Valami pesti kanyart kicsit gyorsan kezdtem bevenni, de azért nem szálltam bele valamelyik épületbe, csak fék :D Az éjszakai szerpentinezést már nem vállaltam, túl messze volt az otthon és sötétben nem látok. Ezt újfent tapasztaltam tegnap, amikor elhoztuk Teresát. Az eséstől Cili lámpája érdekes módon már megvilágítja az utat, de sok köszönet nincs benne, annyira gyönge a fénye, ereje meg ugye nincs jobbra. De szinte soha nem megyek sötétben. Néha muszáj :) Nem akartam hétfőig várni, bár ma lehet, hogy nem motorozok, csak pakolok meg ilyenek. Szerdán végre költözünk!

Szóval, hangulatos lehet társaságban, már ha nem tépnek, amit én a motorom miatt nem tudok meg annyira nem is akarok (de azt senki nem tudja, mit kezdenék némi tapasztalattal, egy jó úttal s erősebb motorral... a dögunalmas szlovén autópályán tűnődtem el az élet igazságtalanságán... Alvarónál volt egy motor, ami tud menni 160-170-nel, de ő 110-zel ment, s már az is sok volt neki... én szívesen mentem volna 130 fölött. a 200 azért már gondolom, más, s egy kicsit erős gyorshajtás is).
Mindig irigylem, ha elhúznak mellettünk páran s nézek Alvaróra, nem akarja-e felvenni kicsit a szolid 110-es tempójukat, ha olyanokkal találkozunk. De nem, megy tovább 80-nal. Nem baj, nem muszáj mindenhova együtt mennünk, bár a fogyasztásomat elrontaná a tempó. De néha belefér, max. sose előzöm le Teresát, aki pedig télen, őszi s tavaszi hűvös hajnalokon, esőben, ködben, olykor két emberrel is megy s ezzel együtt evett 3 litert 100 km-enként.
Inkább azért nem tépek kicsit sem, mert az én motorom már szétpörgi az agyát 120-30-nál s az nem jó neki. Ha Teresa-féle lenne, ott még OK lenne, de az enyémnek a szolid 90-100 felel meg. De nem gond, sok kanyarhoz ez is szuper, sokhoz pedig sokkal alacsonyabb sebesség kell nekem.

Tegnap tankoltunk is, Cili is képes 2.8 literrel 60%-ban két fővel menni, legalábbis Alvaro kezében, én kicsit mentem vele, akkor is óvatosan, illetve ha tudtam volna menni, mert fény is volt és az út se volt szar, akkor 100-nál a szél nyomott hátra. Kell egy új plexi a motorra, sejtettem, hogy nem lesz jó nélküle. Ősszel le is fagynék róla, zajos is meg minden. Bele se gondolok, mi lenne egy hűvös, szeles késő őszi napon.

Ja, gyakorlom a két fővel vezetést (vagy 10 km-t mentem úgy eddig, kis elhagyatott hupás utakon), egyelőre olyankor nem merek dönteni, nagyon persze nem is lehet, iszonyúan lent van az alja olyankor, de azért valamennyire mégiscsak. Jövőre már legálisan is vihetek embert :D Jó lenne a pótlányunkkal gyakorolni, neki szinte nincs is súlya. Nem tudom, még mindig akar-e motort vezetni, bizonyára igen. De neki még cruiserről se érne le a lába szerintem, nagyon pici.

Azt még mindig nem fejtettem meg, miért írok egy csomót motoros fórumokba, ez ilyen kényszer.

#8068 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 12. 16:20

2.8-as fogyasztásról még álmodni sem merek. Ha 7 alá megy, már jó! :Đ De ez a kategória nem erről szól, ebben talán egyetértetek velem.

#8069 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 11:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 09. 12. 17:20

2.8-as fogyasztásról még álmodni sem merek. Ha 7 alá megy, már jó! :Đ De ez a kategória nem erről szól, ebben talán egyetértetek velem.

Na ezzel én is hasonlóan vagyok. Igaz, amikor csak gurulgatok akkor ki-ki jön öt valami. De ha motorozok, akkor a 8-at üti.

#8070 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 14:52

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2011. 09. 13. 12:04

Na ezzel én is hasonlóan vagyok. Igaz, amikor csak gurulgatok akkor ki-ki jön öt valami. De ha motorozok, akkor a 8-at üti.

Akkor te sem azzal foglalkozol, hogy a fordulatszámmérő éppen milyen számot mutat, hanem inkább mekkora a vígyor a sisak alatt. ;)

#8071 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 14. 07:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 09. 13. 15:52

Akkor te sem azzal foglalkozol, hogy a fordulatszámmérő éppen milyen számot mutat, hanem inkább mekkora a vígyor a sisak alatt. ;)

Sajna messze nincs annyi időm motorozni, mint amennyit szeretnék, így sokszor tömbösítve pótolok :p
Igazából nem tudom mennyire lehet letornászni a Hornet fogyasztását. Többször próbáltam, de sosem sikerült, valahogy mindig idő előtt elgurult a gyógyszer. Az öt körüli is asszonnyal jött ki az elején... de már vele is megy a nagyobb tempó. (Rájöttem ha gyorsabban megyünk nincs ideje ütni a lábamat, hogy lassssaaaaann:))

Amióta van motor, azóta az autó gyorsulása/sebessége nem nyújt akkora élményt... így aztán azt vettem észre magamon, hogy az autóban kezdtem visszafogottabb/higgadtabb lenni. Az örült tempót meg hagyni a motorra, amikor egyedül vagyok.

#8072 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 08:42

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2011. 09. 14. 08:41

Sajna messze nincs annyi időm motorozni, mint amennyit szeretnék, így sokszor tömbösítve pótolok :p
Igazából nem tudom mennyire lehet letornászni a Hornet fogyasztását. Többször próbáltam, de sosem sikerült, valahogy mindig idő előtt elgurult a gyógyszer. Az öt körüli is asszonnyal jött ki az elején... de már vele is megy a nagyobb tempó. (Rájöttem ha gyorsabban megyünk nincs ideje ütni a lábamat, hogy lassssaaaaann:))

Amióta van motor, azóta az autó gyorsulása/sebessége nem nyújt akkora élményt... így aztán azt vettem észre magamon, hogy az autóban kezdtem visszafogottabb/higgadtabb lenni. Az örült tempót meg hagyni a motorra, amikor egyedül vagyok.

Egy seggel 1000km? :)

#8073 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 09:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 09. 15. 09:42

Egy seggel 1000km? :)

A tömbösítettet úgy értettem, hogy időben/km-ben kevesebb de élményben több motorozás sűrítve :laugh:

Egyébként kacérkodtam az egy nap alatt nagyobb táv gondolatával, ki is néztem egy ütős útvonalat (érinteni a Transzfogarast és a frissen aszfaltozott Transzalpinát, háztól házig kb. 700 km), csak kicsit elaludtam ezzel. Túl hideg van reggel és korán nyugszik a nap. Meg a következő két hétvégém is ki van lőve, sajnos. Majd jövőre.

Szerkesztette: KBoti 2011. 09. 15. 09:44 -kor

#8074 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2011. 09. 15. 10:44

A tömbösítettet úgy értettem, hogy időben/km-ben kevesebb de élményben több motorozás sűrítve :laugh:

Egyébként kacérkodtam az egy nap alatt nagyobb táv gondolatával, ki is néztem egy ütős útvonalat (érinteni a Transzfogarast és a frissen aszfaltozott Transzalpinát, háztól házig kb. 700 km), csak kicsit elaludtam ezzel. Túl hideg van reggel és korán nyugszik a nap. Meg a következő két hétvégém is ki van lőve, sajnos. Majd jövőre.

Így már értem! Gázd ad, fékez, visszavált, ledönt, tart, kigyorsít? ;) Ezt én is szeretem!

#8075 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 09. 15. 10:55

Gázd ad, fékez, visszavált, ledönt, tart, kigyorsít? ;)

Köhhmm... érted te miről beszélek :D

#8076 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 08:17

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2011. 09. 15. 13:18

Köhhmm... érted te miről beszélek :D

A Hornet ráadásul szereti is ezt. A CBF-em anno nem volt akkor rajongója. De a Blade másként létezni sem tud. :Đ

#8077 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 22. 13:50

Alvaróval együtt csak lassan lehet menni. Egyedül picit más, de ugye, apró motor, szétpörgi az agyát már alig országúti sebesség fölött, hogy 120 után bemutassa, hogyan kell percek alatt felgyorsulni 130-ra... Most ráadásul a plexi nélkül nem is megyek 100 fölé, mert lefúj a szél. Nem gond, csak megfelelő helyen kell motorozni. Itt legurulok a hegyről és ilyen kis szolid szerpentin, a szolidság leginkább az útminőségben és talán az út szélességében nyilvánul meg, ez nem a Csákvár-Környe, de ott lazásabbak is a kanyarok. Na ez az a terep, ahol Alvaro lehagy, de majd felfejlődöm, a 3 hónap kihagyás után még alig mentem pár kört (a ház, amit most vettünk, kissé lefoglalt s kifárasztott), de előtte se tudtam kanyarodni. Akkor jött volna, hogy na akkor most a jó gumikkal elkezdek fejlődni e téren, amikor estem.
De most jön a jó idő, amikor nincs túl meleg :) Remélem, decemberig ;) A tavalyi novembert tudnám élvezni a 20 fokjaival s azzal az érzéssel, hogy picit kezdek belejönni. Pedig akkor még nagyon szar volt a gumi.

Azért lehetne egy fogyasztási rekordot is nyomni, a 2.68-at itt csináltam Bodajk és Zirc közt, mindennemű motorkikapcsolás nélkül, addigi legbátrabb motorozásomat összehozva, mert az alacsony fogyasztáshoz arra szükség van, nekem legalábbis, elvégre fékezni nem tanácsos. A hidegvérű módszereket Alvarónak találták ki, nem nekem. Nekem szép táj és kanyargós út kell.

Nyélgázzal gyorsítani nagyon szeretek, azt nem dobom oda, de nem is kell. De normál haladásnál is többnyire gyorsítok, nagyon kell koncentrálnom, hogy ne tegyem. Alvaro is rengeteget gyorsít, mert a fogyasztásnak jót tesz, de ő mindig finoman, semmi "faluból kifelé a legnagyobb gyorsulással, amire a motor képes, főleg, ha egy autó van mögöttünk" vagy "kihajtás a 81-esre kicsivel valaki elé majd hadd szóljon", pedig azok szerintem roppant szórakoztatóak.
Persze utána le kell gurulni a fölös sebességet, ez ilyen, de nem is gyorsíthatok örökké, s gurulni is jó, amíg nem túl lassú.

#8078 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 22. 17:33

A fogyasztáshoz még annyit, hogy a sebességet kivéve azért az adott motortípuson múlik a legtöbb. Teresa és Cili egyszerűen olyan fajta, ami keveset eszik. A hypermiling sokat számít, de csodát azért nem lehet tenni vele, főleg, hogy nem megy az ember gyökkettővel, mert az roppant célszerűtlen és nem is szórakoztató a legtöbb ember számára. Főleg országúton nem lehet sokat játszani, ott megy az ember és kész. Városban nagy a különbség, mert ott rengeteget pazarol a normál motoros. A hypermiler kerüli a féket, mint mindig és alkalmazza a technikáit. Emberfüggő, hogy ezzel megőrjíti-e a többit vagy sem. Én pl. rühellek Alvaro mögött menni városban, pedig tudom, mit miért csinál és sok dologgal egyet is értek. De ha nem tetszik és ismerem az utat, meg lehet előzni ;)

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2011. 09. 15. 09:44

Más útszakasznál, de én is eljutottam eddig. Én többnapos túra első szakaszának szeretnék nyomni egy hosszabbat, de a hideg és a rövidebb nappal mellett bejön az is, hogy Alvaro autós jogsit csinál, s többnapos külföldi túrát nem akarok egyedül. Majd jövőre megdöntöm a mennyit mentem egy nap rekordomat, amiről azt se tudom, mennyi, párszáz volt, azt tudom, s kényelmes, csak a térdem éreztem picit.
Az Iron Butt szintet meg se közelíthetem soha a jelenlegi motorommal, mert nem tudok olyan gyorsan menni, plusz sötétben sem motorozok, ha nincs előttem valaki, aki világít :dry: Miközben ott fickándozok a fekete sisakpleximben :p
Ráadásul én még a főutak egyenesebbjét is kerülöm, nemcsak az autópályákat, mert az odautakat is élvezni akarom. Nagyon el tudom magam unni, ha nincs kanyar s a táj sem izgalmas.
Jövőre cool lenne pl. leugrani a tengerpartra egy nap alatt. A táv nem túl sok, de sok helyütt kanyargós az út, de azért lehet, hogy belefér. Max. ránk esteledik a mondjuk 50 alatti átlagsebesség miatt, de ha van foglalt szállás, akkor OK.

Az egyéni egy napos túrák más lapra tartoznak, mert ott fel tudom javítani az átlagot a lazább szakaszokon. A Balaton északi partja pedig kötelezően egyszemélyes, nem bírom 70-nel venni a lakott területen kívüli kanyarokat, bármilyen lazák is (Alvaro lassan megy a lazákban, akárcsak az egyenesekben. A közepesen élesekben megy 100 fölé, mert azok poénosak úgy és megérik).

Jó, holnap megyek motorozni írogatás helyett... Visszakaptam Cilit, erre hanyagolom, de eléggé kimerítő egy ház, ami még nem úgy néz ki, ahogy akarom.

#8079 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 07:04

Üzenet megtekintéseIdézet: shr - Dátum: 2011. 09. 22. 18:33

...

Jó, holnap megyek motorozni írogatás helyett... Visszakaptam Cilit, erre hanyagolom, de eléggé kimerítő egy ház, ami még nem úgy néz ki, ahogy akarom.

Nekem mondod? Én most kezdek el egy totális lakásfelújítást, falbontással-mozgatással és vakolatig való leveréssel, nyílászárócserével meg mindennek amit el tudsz képzelni. Megőszülök mire befejezem, az tuti.

#8080 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 08:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 09. 23. 08:04

Nekem mondod? Én most kezdek el egy totális lakásfelújítást, falbontással-mozgatással és vakolatig való leveréssel, nyílászárócserével meg mindennek amit el tudsz képzelni. Megőszülök mire befejezem, az tuti.

Kitartást ehhez a nagy projekthez! Gondolom vastagon 7 számjegyű lesz, mire befejezed.

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 402
  • 403
  • 404
  • 405
  • 406
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.