Szerkesztette: lameXpert 2004. 04. 12. 17:09 -kor
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2002. 12. 08. 20:08
Elküldve: 2002. 12. 08. 23:43
Elküldve: 2002. 12. 09. 00:25
idézet:
Ezt írta lameXpert:
"torgyánpapa avec un bika"-s kép[/quote]
LOLOL...![]()
Elküldve: 2002. 12. 09. 17:59
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Átvertek, mint szart a palánkon
A "nigériai csalás" magyar áldozata
[/quote]
nekem ez jön havonta háromszor a freemailomra:
Date: Mon, 9 Dec 2002 05:56:27 -0800 (PST)
From: haruna abba <dr.abba@dygo.com>
To: 130643811@pager.icq.com
Subject: TREAT WITH UTMOST COFIDENTIAL
[Return-Path: <dr.abba@dygo.com>
Delivered-To: joe39@freemail.hu
Received: (qmail 43312 invoked from network); 9 Dec 2002 14:56:51 +0100 ]
idézet:
DEAR SIR,
I GOT YOUR CONTACT AFTER A CAREFUL STUDY OF YOUR
COUNTRY'S BUSINESS/TRADE DIRECTORY.
I AM DR ABBA THE AUDITOR GENERAL OF THE FEDERAL
REPUBLIC OF NIGERIA. FOUR (4) MONTHS AGO, I LED A 3
MAN AUDIT PANEL TO BALANCE THE BOOKS OF THE APEX BANK
(CENTRAL BANK OF NIGERIA). IN THE COURSE OF OUR
DUTIES, WE DISCOVERED THAT THE SUM OF (US
$25,600,000.00)MILLION HAS BEEN LYING IN A SUSPENCE
ACCOUNT WITH THE APEX BANK SINCE 1998 WITHOUT
BENEFICIARY (IES). FUTHER INVESTIGATION REVEALS THAT
THIS SUM ACCOMMULATED AS A RESULT OF OVER-INVOICED
EXECUTED CONTRACTS INFLUENCED BY PAST RETIRED MILITARY
GOVERNMENT PERSONNELS AND WAS UNCLAIMED DUE TO
TRANSFORMATION OF NEW DEMOCRATIC GOVERNMENT.
AFTER CAREFUL DELIBERATIONS, WE (MY COLLEAGUES AND I)
UNANIMOUSLY AGREED TO TRANSFER THIS SUM OF (US
$25,600,000.00)MILLION INTO A FOREIGN ACCOUNT FOR
INVESTMENT PURPOSES; HENCE WE ARE SEEKING YOUR
ASSISTANCE AND CO-OPERATION TO ACHIEVE THIS OBJECTIVE.
WE HAVE PUT ALL MODALITIES IN PLACE TO APPLY FOR THE
TRANSFER OF THIS FUND TO YOU OR YOUR COMPANY AS
CONTRACT PAYMENT HAVING COMPLETED A CONTRACT WE
PURPORTEDLY AWARDED TO YOU.
HOWEVER, WE HAVE SUCCESSFULLY TRANSFERED THIS FUND
THROUGH DIPLOMATIC SEAL TO OUR OFFSHORE PAYMENT BUREAU
IN OVERSEAS ON THE GROUNDS THAT IT WAS MEANT FOR THE
PAYMENT OF A FOREIGN CONTRACTOR. WE THEREFORE, SOLICIT
THAT YOU RECEIVE THIS SUM INTO YOUR ACCOUNT ON OUR
BEHALF FROM THE OFFSHORE PAYMENT OFFICE.
NOTE THAT WE WILL ARRANGE ALL THE PAPERS NEEDED AND
THE APROVAL FOR THE RELEASE OF THIS FUND WITH A
DOCUMENTED EVIDENCE OF THE CONTRACT EXECUTED TO ENABLE
SWIFT REMITTANCE INTO YOUR CCOUNT WITHOUT ANY
HITCH.THEREFORE, THERE IS NO RISK WHATSOEVER EITHER
NOW OR IN FUTURE.
IF NEED BE FOR YOU TO VISIT THE OFF-SHORE OFFICE, YOU
WOULD BE ASSISTED BY A PROTOCOL OFFICER TO OPEN AN
ACCOUNT WERE THE MONEY WOULD BE LODGED AFTER PAYMENT
THEN TRANSFER TO ANY ACCOUNT YOU WISH THEREAFTER. YOU
WILL GET 20% OF THE ENTIRE SUM, 70% FOR US, WHILE 10%
IS SET ASIDE FOR RE-EMBURSEMENT OF EXPENSES WE MAY
INCURE IN ACTUALISING THIS TRANSACTION. IT IS
IMPORTANT TO STATE THAT ALL PARTIES WOULD BE PROTECTED
BY A SILENT BUT STRONG AGREEMENT WHICH GREATEST TENET
WOULD BE STRICTLY CONFIDENTIAL AS WE ARE CIVIL
SERVANTS STILL IN ACTIVE SERVICE.
IF YOU ARE INTERESTED, CONTACT ME THROUGH MY MY E-MAIL
ADDRESSE AND PLEASE INCLUDE YOUR PRIVATE PHONE , FAX
AND MOBILE NUMBERS TO ENABLE ME CALL FOR VERBAL
DISCUSION.
I LOOK FORWARD TO YOUR PROMPT REPLY.
BEST REGARD
[/quote]
Elküldve: 2002. 12. 10. 10:52
idézet:
Gyorsírásos feljegyzés a Nicolae Ceausescu, Leonte Rautu, Vass Gizella, Iosif Ardeleanu,
valamint Kállai Gyula között 1959. július 16–17-én sorra került megbeszélésrôl* [Részletek]
1959. július 16-i, [?] órai ülés
[...]
Kállai elvtárs:
Be szerettem volna mutatni önöknek azt, hogy mely kérdéseket szeretnék most megbeszélni. […] A kérdések harmadik csoportja olyan problémákkal kapcsolatos, amelyekben elvtársaink nem látnak világosan, és amelyekkel kapcsolatban magyarázatot kérnénk az RMP vezetôségétôl, vagy olyan kérdések, amelyekben – úgy hisszük – véleményeink nem egyeznek teljesen; azaz: 1) kérdések, amelyekben nem látunk elég világosan; 2) kérdések, amelyekben tájékoztatást kérünk, és 3) egyes kérdések, ahol az a benyomásom, hogy a vélemények nem illeszkednek tökéletesen.
A harmadik kérdéscsoport ideológiai és kulturális kérdésekre vonatkozna, olyan problémákra, amelyek egyaránt illetik mind a román, mind pedig a magyarországi elvtársakat. Közös kérdésekrôl van szó, és éppen mivelhogy közösek, szeretnénk, hogy tisztázódjanak, hogy mások ne értelmezzék ôket egyéb módokon, tehát egy álláspont létezzen. Néhány gondolatot szeretnék e harmadik kérdéskörrel kapcsolatosan megfogalmazni, hogy jelezzem, mire gondolunk. Például a nacionalizmus kérdése. Mint tudják, számunkra is egy nagy probléma a nacionalizmus kérdése. A nacionalizmusnak, amely mind önöknél, mind nálunk megnyilvánul, vannak közös vonásai, és a gyökerei is közösek.
Információkat szeretnék kapni a két kolozsvári egyetem, a Babes és a Bolyai egyesítésérôl, mivelhogy Magyarországon a reakció saját propagandacéljaira használta fel ezt az egyesítést. Ez az egyesítés nagy visszhangot keltett Magyarországon, különösen az értelmiség köreiben, és a reakció táplálja nézeteivel ezt a visszhangot. Egyetemeink személyzetének ezen elemei arra használják fel a kolozsvári egyetemegyesítést, hogy nacionalista légkört teremtsenek.
Volt néhány gondunk. Milyen mértékben voltak nehézségeink e helyzetben, a két egyetem egyesítése következtében? Azon mértékben, hogy nem ismertük az RMP nézeteit az egyesítéssel kapcsolatban, hogy ez irányban határozottabb álláspontot vehessünk fel. Nagyon jó lenne, ha beszámolót kapnánk az egyetemek egyesítésével kapcsolatban, az egész koncepcióval, azon lépések együttesével kapcsolatban, amelyek sorába ez a lépés illeszkedik. Ez megkönnyebbítené, hogy határozottabb álláspontot foglaljunk el a nacionalistákkal szemben. Mindent elolvastam, amit elolvashattam a két egyetem egyesítésérôl, kezdve Gheorghiu-Dej elvtárs februári beszédével,1 az Elôre napilap erre vonatkozó minden cikkét. Természetesen ez a kérdés az önök belsô problémája, másfelôl az a véleményem, hogy ez a lépés, lényegét tekintve, helyes.
E problémacsoport egy másik kérdése a két ország közötti kulturális problémákra vonatkozik, valamint néhány nézeteltérésre, amelyek ezen a területen megnyilvánulnak. Például a könyvek közös kiadására utalnék. A közös könyvkiadás egy igen hasznos és nagyon elônyös dolog, és általában egészségesen fejlôdik. Mind a közös kiadások, mind pedig a magyar nyelvu kiadások tekintetében van néhány dolog, amelyben a nézetek nem azonosak.
Ez év tavaszán Romániában járt a magyarországi Kiadói Fôigazgatóság két képviselôje,2 akik azért jöttek, hogy ezeket a kérdéseket megbeszéljék. Amikor e két képviselô találkozott Bihari elvtárssal, és javasolták RNK-beli terjesztésre Petôfi verseinek egy válogatását, Bihari elvtárs kijelentette, hogy nem terjeszthetô, mivel egyes versek nacionalista vonásokat is tartalmaznak. Nem tudjuk, hogy Bihari elvtárs véleménye a párt véleménye volt-e, vagy pedig az illetékes állami szerveké; éppen ezért úgy vélem, hogy jó lenne, ha ilyen kérdésekben véleménycserére kerülne sor, hogy megismerjük az önök álláspontját, minthogy ezek az emberek, miután hazatérnek, értelmezik az itt tárgyaltakat; mi pedig e kérdéseket kerülô úton tudjuk meg. […]
Nagyon szeretnénk, hogyha felmerülnek ilyen kérdések, árnyalatbeli különbségek, még ilyen csekélynek tűnő kérdésekben is, hogy ezeket megbeszéljük. Mi nagyon óhajtjuk a közös könyvkiadás fejlesztését, és szeretnénk, ha ezek az árnyalatbeli különbségek kiküszöbölôdnének.
Azután hallottam bizonyos véleményeket egyes Magyarországon készített filmekre vonatkozóan, amelyekkel kapcsolatban az itteni elvtársak véleménye eltért a miénktôl. Például az utolsó filmet, A 39-es dandárt nem vették át. Ebben a kérdéscsoportban más problémák is vannak, de én csak ezeket akartam vázolni. [...] [/quote]
Elküldve: 2002. 12. 10. 13:51
Szerkesztette: lameXpert 2004. 04. 12. 17:11 -kor
Elküldve: 2002. 12. 10. 14:56
Szerkesztette: lameXpert 2004. 04. 12. 17:12 -kor
Elküldve: 2002. 12. 12. 22:24
Szerkesztette: lameXpert 2004. 04. 12. 17:12 -kor
Elküldve: 2002. 12. 30. 09:48
idézet:
Sokan voltak olyanok, akik arra gondoltak, Vikidál Gyula katasztrófális Himnuszát nem lehet alulmúlni...
Tévedtek!
A vasárnapi Kelet-Nyugat Kosárlabda Gála szervezői ****** ****** kérték fel arra, hogy a gálamérkőzés nyitányaként elénekelje a magyar Himnuszt.
A lebőgés első pillanata... "Súgjon valaki!"
***** bele is kezdett, ám a második sor után csúfosan belesült, ugyanis nem tudta a szöveget. A több mint háromezres tömeg csak döbbenten állt, ám az "év felfedezettje" tetézte a bajt, hiszen "beszólt" a közönségnek. "Így nem lehet énekelni, aki magyar az énekel" mondatával csak olajat öntött a tűzre, s a gálára érkezett publikum egy emberként kezdett hatalmas füttykoncertbe.[/quote]
Elküldve: 2002. 12. 30. 15:44
idézet:
Helló!
Gondoltam inditok egy ilyen topicot, mivel rengeteg honfitársunk él ebből. Véleményeket, tippeket esetleg pontos cimeket kérnék. Köszönöm.
------------------------------------------------------------
Kapos utca 43.
Valóban. Látszatra többen, mint ahány cim van. Feltáratlan területeket keresel?
Nem igazán, én kocsiért szoktam kimenni, de ha meghal a kocsibehozatal lehet,hogy átképzem magam. Érdekelnének a lehetöségek és mások véleménye esetleg ötlete, tippje.
mi az a kukaturizmus?
Pl. az, hogy sok ember kimegy Ausztriába, és az ott kidobott fűnyírókat behozza, kipofozza, és eladja.
E miatt mi nem adunk el gépeket, amihez van alkatrészünk.
Viszont ezekkel a szemetekkel már megtalálnak minket, de verik az asztalt, hogy amikor mi forgalmazzuk ezeket (???) a gépeket, akkor miért nem tartunk hozzá alkatrészt ???
És megy a fogyasztóvédelemhez, ahol persze körberöhögik, ő pedig szentül meg van győződve, hogy neki van igaza.
PL. Ikra KS1200 (???, asszem) láncfűrészhez van, de KS1600 -hoz nincs.
Jó, jó, gondoljátok OFF, de nem, mert ue. a helyzet pl. a Gabe (!!!) monitorral (nemtom, van-e ilyen), mert ő már hallotta ezt a nevet, hogy lehet itthon kapni. Nem baj, hogy az Gaba... [/quote]
[ 2002. december 30.: lameXpert szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 01. 22:12
Idézet
Szerkesztette: lameXpert 2004. 04. 12. 17:19 -kor
Elküldve: 2003. 01. 01. 23:53
Elküldve: 2003. 01. 01. 23:56
Szerkesztette: lameXpert 2004. 04. 12. 17:23 -kor
Elküldve: 2003. 01. 02. 09:58
idézet:
(Templomi zenészek.)
Muszáj szóba hoznom őket. Hogy aztán most esztétikumról beszélünk-e, avagy hitéletről, üzletről, politikáról, vagy mindegyikről egyszerre - tudj a jóisten.
Hírül adták a lapok, hogy egyházi személyek, vagy még inkább bizonyos egyházi zenészek, ki akarnak tiltani a templomokból egy orgonaművészt. Merthogy egy időben párttitkár volt. Továbbá: mert ateista. Továbbá még, mert minden magyar orgonalemezről éppen az ő játékát halljuk. (Feltehetőleg ez az igazi oka a nagy feljajdulásnak.)
A megvádolt orgonistát egyébként nem ismerem személyesen, pedig jó tíz évvel ezelőtt ő, valamint a neves orgonaszakértő Szigeti Kilián atya közösen mutatták be a váci iskola új orgonáját a HFM olvasóinak. Érdemes volt megfigyelni, milyen jól megérti egymást a két hangszerszerető ember: a paptanár és az ateista művész. Az orgonista nemrég még misét is komponált egy reverendás ismerősének, miáltal végképp magára haragította a konkurenciát.
"Hogyan is írhat misét egy ateista?" - hördültek fel a bevezetőben említett templomi zenészek. Ezen aztán el kellett gondolkodnom. Misét ugyan nem szoktam komponálni, de a vallásos zenében nagy gyönyörűségemet lelem. Lehet, hogy nincs hozzá jogom?
A Hifi Magazin szerkesztői és munkatársai körében a vallásosság valahogy sosem volt téma. De mégis: egyszer Haris László fotoművész barátommal vidékre utazván (történetesen a Glóriához... vicces!), megbeszéltük, hogy ő vallásos érzelmű, én meg tökéletesen vallástalan
vagyok, és hogy ettől mi még továbbra is ugyanúgy becsülhetjük egymást, mint eddig. Olyannyira, hogy jelen jegyzetem témájáról is legelébb vele konzultáltam, és örömömre szolgál, hogy mindenben tökéletesen egyetértett velem.
A Szerkesztő tehát, ha már belemászott ebbe a csapdába, tisztázni szeretné, hogy ateista lelkében mélységes vonzalmat ápol az európai kultúrkör hagyományai iránt. Mint ahogyan a nagy, közép- és újkori, bibliai tárgyú festészetet is magáénak vallja, csodálattal adózik a
barokk és a klasszikus kor nagy egyházi zenéinek és egyáltalán, az oratórikus műfajoknak is. Mozart Requiemjét hallgatva hithű katolikusnak érzi magát, Bach Magnificatját hallgatva hithű protestánsnak, Händel Júdás Makkabeusát hallgatva pedig hithű zsidónak.
Arra az egy órára.[/quote]
Elküldve: 2003. 01. 04. 14:09
Szerkesztette: lameXpert 2004. 04. 12. 17:24 -kor
Elküldve: 2003. 01. 07. 14:25
Szerkesztette: lameXpert 2004. 04. 12. 17:25 -kor
Elküldve: 2003. 01. 10. 10:22
Szerkesztette: lameXpert 2004. 04. 12. 17:26 -kor
Elküldve: 2003. 01. 12. 14:00
Szerkesztette: lameXpert 2004. 04. 12. 17:26 -kor
Elküldve: 2003. 01. 12. 14:14
idézet:
Ezt írta lameXpert:
A vasárnapi Kelet-Nyugat Kosárlabda Gála szervezői ****** ****** kérték fel arra, hogy a gálamérkőzés nyitányaként elénekelje a magyar Himnuszt. [/quote]
Lehet, hogy kimaradt a cikkből, de a csillagok helyén Király Linda áll.![]()
[url="http://"http://free.x3.hu/naffeju/kiraly_linda-himnusz_eges_no_comment.wma"]http://free.x3.hu/na..._no_comment.wma[/url]