1ébként mi volt a Koppány féle hozzászólás? Nálam nem látszik.
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2003. 03. 25. 09:50
Elküldve: 2003. 03. 25. 13:48
Elküldve: 2003. 03. 25. 14:06
idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
1ébként mi volt a Koppány féle hozzászólás? Nálam nem látszik.[/quote]
Egy kép lenne, de nem elérhetõ.
Elküldve: 2003. 03. 25. 15:57
Elküldve: 2003. 03. 25. 16:36
Elküldve: 2003. 03. 26. 10:32
idézet:
Ezt írta shr:
ha már itt olyan ősrégi feladatok szerepeltek, amiket még ezer évvel ezelőtt (najó, 12) matektáborban hallottam, mondom én is a kedvencemet:
van 2 beteg és 2 orvos. a betegek súlyos fertőző betegségben szenvednek, az orvosok úgyszintén, mind a 4 betegség különböző.
mindkét orvosnak meg kell műteni mindkét beteget úgy, hogy senki ne fertőződjön meg más betegségével. ehhez elég, ha gumikesztyűt használnak. ez egy matematikai világ, esetleges gumikesztyű lyukadás meg vércsöppenés meg semmi ilyen nincs és kész
nos, 4 pár (egy orvos nem tud 1 kézzel műteni) gumikesztyű pont elég is lenne ugyebár. de a szegény kórháznak csak 2 pár van. meg kell oldani a 2x2 műtétet fertőzés nélkül.[/quote]
A picsaba... tegnap majdnem belehulyultem, mert en ugy probaltam megoldani, hogy a vegen mindenki meggyogyuljon, es senki ne ferozzon meg senkit...picit felreolvastam... de majdnem sikerult mar
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 03. 26. 12:23
idézet:
Ezt írta Lőrike:
Találtam némi szakirodalmat a témában. Íme egy újabb jópofa darab a műkedvelőknek:
Öt különböző színű ház áll egymás mellett, öt különböző nemzetiségű ember lakik bennük. Mindegyik tart egy állatot, van kedvenc itala és dohányzási szokása.
- Az angol a piros házban lakik.
- A spanyolnak kutyája van.
- A fehér ház jobb oldalán álló zöld házban kávét isznak.
- A francia teát iszik.
- A papagáj gazdája szivart szív.
- A sárga ház lakója erős cigarettát szív.
- A középső ház lakója tejet iszik.
- A svéd balról a szélső házban lakik.
- A gyenge cigarettát szívó szomszédja majmot tart.
- Az erős cigarettát szívó szomszédja macskát tart.
- A pipás narancslevet iszik.
- Az olasz nem dohányzik.
- A svéd a kék ház mellett lakik.
Kié a zebra?[/quote]
Ballrol jobbra:
Sved: sarga haz, eros cigi, majom
Francia: kek haz, gyenge cigi, tea, macska
Angol: piros haz, tej, papagaj, szivar
Spanyol: feher haz, narancsle, kutya, pipa
Olasz: zold haz, kave, nem dohanyzik, es ZEBRAT TART!![]()
Elküldve: 2003. 03. 26. 13:14
Elküldve: 2003. 03. 26. 13:23
idézet:
Ezt írta Drummaster:
Lenne itt még egy fejtörö.
Egy medve elindul délnek, és kereken 1 hétig bandukol. Ekkor elfordul nyugatnak, és megint 1 hétig talpal. Ott északnak fordul, és szintén 1 hétig megy, ekkor visszaér ugyanoda, ahonnan az elején elindult. Milyen színü a medve? (A helyes megoldást csak indoklással fogad(hat)om el...
[ 2003. március 26.: Drummaster szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ez könnyű, csak polarbear lehet![]()
A német jegesmedve: dermedve![]()
Elküldve: 2003. 03. 26. 13:27
idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
Ez könnyű, csak polarbear lehet![]()
A német jegesmedve: dermedve[/quote]
Vazz, itten csupa programozó matematikus filozófia másoddiplomás csákó van?![]()
Elküldve: 2003. 03. 26. 13:35
idézet:
Ezt írta Drummaster:
Vazz, itten csupa programozó matematikus filozófia másoddiplomás csákó van?[/quote]
Miféle programozó? Én kőműves vagyok
És ez csak félig vicc...
[ 2003. március 26.: Ombuccmann szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 03. 27. 11:37
idézet:
Ezt írta Sniper:
Adott egy szoba, ami teljesen zart... van a szobaban 3 lampa. A lampak kapcsoloi a szoban kivul talalhatoak! Feladat: Hogyan tudom eldonteni, hogy melyik kapcsolo melyik lampat kapcsolja, ha csak egyszer mehetek be a szobaba! (termeszetesen kintrol indulok)[/quote]
Ugy fest nem volt tul nepszeru a pelda... megoldasa:
Felkapcsolok 2-t, varok egy kicsit, lekapcsolom az egyiket... bemegyek >> az egyik vilagit, 2 nem, a ketto kozul viszont az egyik melegebb kell hogy legyen...
Elküldve: 2003. 03. 27. 13:04
Elküldve: 2003. 03. 27. 13:39
idézet:
Ezt írta beta:
Akkor legyen fizika.
Ket ureges gomb van elotted, tokeletesen egyforma a tomeguk es a kulso atmerojuk. Az egyik aluminiumbol van, a masik rezbol. Egyformara vannak festve, a kulsejuk alapjan tehat nem lehet megkulonboztetni oket. Talalj ki valamilyen egyszeru eljarast, hogy a festek levakarasa es barmilyen laboratoriumi segedeszkoz nelkul megallapithasd, melyik keszult aluminiumbol s melyik rezbol![/quote]
Ha az üreges részükkel lefele vannak fordítva, akkor kocogtasd meg. Ha nem, akkor vess rá egy pillantást![]()
Elküldve: 2003. 03. 27. 15:29
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Ha az üreges részükkel lefele vannak fordítva, akkor kocogtasd meg. Ha nem, akkor vess rá egy pillantást[/quote]
Nem gömbökre gondolt?![]()
Elküldve: 2003. 03. 27. 15:31
Elküldve: 2003. 03. 28. 10:10
idézet:
Ezt írta Sniper:
Ugy fest nem volt tul nepszeru a pelda... megoldasa:
Felkapcsolok 2-t, varok egy kicsit, lekapcsolom az egyiket... bemegyek >> az egyik vilagit, 2 nem, a ketto kozul viszont az egyik melegebb kell hogy legyen...[/quote]
Józan paraszti 4ever!!
A tapogatásra senki nem gondolt...
Elküldve: 2003. 03. 28. 10:34
Elküldve: 2003. 03. 28. 11:18
idézet:
Ezt írta dcr:
nemt tudom, hogy mennyire vag ide, de ezt most lattam, eleg jo, errol valakinek valami?
64=65[/quote]
Mivel 8/3!=5/2, ezért a jobboldali képen csak úgy tűnik, mintha szépen illeszkednének egymáshoz a háromszögek, valójában nem, hanem kicsit átfedik egymást. (a 13x5-ös téglalapban a bal alsótól a jobb felső sarokig húzódó "átló" nem egyenes, hanem megtörik.)
Elküldve: 2003. 03. 28. 11:29
idézet:
Ezt írta closed:
Mivel 8/3!=5/2, ezért a jobboldali képen csak úgy tűnik, mintha szépen illeszkednének egymáshoz a háromszögek, valójában nem, hanem kicsit átfedik egymást. (a 13x5-ös téglalapban a bal alsótól a jobb felső sarokig húzódó "átló" nem egyenes, hanem megtörik.)[/quote]
ok, kcs a gyors megoldasert!![]()