HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 08:59

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 9:51

meg azért a havi kb. 3k különbség (ha annyi egyáltalán) az sokat jelent. nekem mindenképpen.
Húzós egyedül fizetni. Szerintem.

Hát ha a Dunaweb ÁSzF-jében körülírt minimális "minőségi célértékekkel" fogsz szembesülni, garantáltan ki fogod fizetni azt a 3k-t az ügyfélszoli hívogátásának telefondíjára... Ps.: Nem is olyan rég még egy 20-as számuk volt erre a célra!!!  :reklamacio:  Ja, és az általuk még használhatónak tartott net 10%-os csomagvesztéssel műxik, ami szerintem az 1k-nál nagyobb levelek letöltésére se nagyon elég...

Ps.: Lehet, hogy nem jársz így, de mivel a Dunawebes topicban mostanság is panaszkodnak, én nem kockáztatnék.

#2262 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 09:14

"Ja, és az általuk még használhatónak tartott net 10%-os csomagvesztéssel műxik, ami szerintem az 1k-nál nagyobb levelek letöltésére se nagyon elég..."
he? ez egy kicsit kínai :Đ
10%-os csomagvesztéssel működik = a lekért adatok 10%-a nem jön át, v. átlagban minden 10. csomag rossz, tehát újra kell a netnek szenvednie vele?
1k-nál nagyobb levelek letöltésére se nagyon elég = értsem ezt úgy, hogy az e-maileket nem tudja hibamentesen letölteni?

"Ps.: Lehet, hogy nem jársz így, de mivel a Dunawebes topicban mostanság is panaszkodnak, én nem kockáztatnék."

tudom, hogy panaszkodnak... de más alternatívám csak a Monorteles ADSL- az meg csak 2éves szerződésnél éri meg (havi 10K még így is)

ui.: sorry a fura kérdéseim miatt; az avataromba hamarosan kerítek egy lámás képet:)

szerk.:
ui2.: már találtam is egyet:)

Szerkesztette: eM82 2006. 05. 25. 09:19 -kor

#2263 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 09:56

Kedves eM82!
Azzal még nem próbálkoztál, hogy keresel valakit a környékeden, akinek van ADSL és megosztanátok a kapcsolatot egy routerrel?
Nekem már 2 éve megy így egy ismerőssel és felesben fizetjök a havidíjat.

#2264 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:20

Idézet: Kenderice - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 9:56

Kedves eM82!
Azzal még nem próbálkoztál, hogy keresel valakit a környékeden, akinek van ADSL és megosztanátok a kapcsolatot egy routerrel?
Nekem már 2 éve megy így egy ismerőssel és felesben fizetjök a havidíjat.

nem lenne rossz... de sajna (?) nem ismerek senkit a környéken. De tényleg senkit. Pedig már 3 éve lakok ott.

Sok az idős ember... a fiatalok meg, nagyon fiatalok.

Szomszédjaink közül pedig senki sem vágyik netre (azt se tudom kinek van gépe), ill. aki vágyott volna az meg a nyáron költözik tovább.

Ez van.

Nem szivesen közösködnék, mivel lehet, hogy a jövő nyarat már én is máshol "élem" meg. Nagy kiba**ás lenne a másik féllel. Aztán meg lehetne hallgatni az anyázó telefohívásait...

ötletnek tényleg nem rossz. Haver is így fizeti a 3Mbites netet ... negyedelve, Persze a többiek nem nagyon használják ki a netet, de ők is ugyanannyit fizetnek. Élelmes a srác:).

#2265 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:27

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 10:14

"Ja, és az általuk még használhatónak tartott net 10%-os csomagvesztéssel műxik, ami szerintem az 1k-nál nagyobb levelek letöltésére se nagyon elég..."
he? ez egy kicsit kínai :Đ
10%-os csomagvesztéssel működik = a lekért adatok 10%-a nem jön át, v. átlagban minden 10. csomag rossz, tehát újra kell a netnek szenvednie vele?
1k-nál nagyobb levelek letöltésére se nagyon elég = értsem ezt úgy, hogy az e-maileket nem tudja hibamentesen letölteni?

"Ps.: Lehet, hogy nem jársz így, de mivel a Dunawebes topicban mostanság is panaszkodnak, én nem kockáztatnék."

tudom, hogy panaszkodnak... de más alternatívám csak a Monorteles ADSL- az meg csak 2éves szerződésnél éri meg (havi 10K még így is)

ui.: sorry a fura kérdéseim miatt; az avataromba hamarosan kerítek egy lámás képet:)

szerk.:
ui2.: már találtam is egyet:)

Az a baj velük, hogy alapjaiban nem vállalnak garanciát az alacsony pingre. Illetve nem hogy az alacsony pingre, hanem egyáltalán erre vonatkozóan nem vállalnak semmit sem. Tehát ha a neted "kifogástalanul" üzemel 3500ms- es pinggel (ez ugye elég horror) és "csak" 8% a csomagvesztésed, akkor még nem reklamálhatsz egyltalán, hogy rossz lenne, de ilyen esetben már konkrétan egy fostömlő a hozzáférés. Ilyenkor a letöltési sebesség is már a béka segge alatt van. És ha arra se vállalnak minimumot, akkor semmit sem tudsz ilyen esetben támadni, hogy nekem ez a szar nemkő...

Érdemes tehát ha ennyi panasz van rájuk, alaposan ÁSZF-et olvasgatni, mielőtt úgy gondolod, hogy "köszi, mégse" :D

#2266 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:54

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 9:45

DC, ill. Azureusra gondoltam...:)

OFF
Azert az azureus helyett szelsebesen javasolnek egy utorrentet ;)
ON
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2267 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 11:01

ja, ezt akartam is mondani :)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#2268 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 11:12

Idézet: addictive - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 10:27

Az a baj velük, hogy alapjaiban nem vállalnak garanciát az alacsony pingre. Illetve nem hogy az alacsony pingre, hanem egyáltalán erre vonatkozóan nem vállalnak semmit sem. Tehát ha a neted "kifogástalanul" üzemel 3500ms- es pinggel (ez ugye elég horror) és "csak" 8% a csomagvesztésed, akkor még nem reklamálhatsz egyltalán, hogy rossz lenne, de ilyen esetben már konkrétan egy fostömlő a hozzáférés. Ilyenkor a letöltési sebesség is már a béka segge alatt van. És ha arra se vállalnak minimumot, akkor semmit sem tudsz ilyen esetben támadni, hogy nekem ez a szar nemkő...

Érdemes tehát ha ennyi panasz van rájuk, alaposan ÁSZF-et olvasgatni, mielőtt úgy gondolod, hogy "köszi, mégse" :D

röviden ,s tömören ki tudnád nekem fejteni ezt a csomagvesztéses dolgot?
mit jelent az, ha pl.: 8-10%-os a csomagvesztésem...

a ping gondolom vmi hozzáférési idő, v. reakció idő... v. nem:)

#2269 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 12:39

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 12:12

röviden ,s tömören ki tudnád nekem fejteni ezt a csomagvesztéses dolgot?
mit jelent az, ha pl.: 8-10%-os a csomagvesztésem...

a ping gondolom vmi hozzáférési idő, v. reakció idő... v. nem:)

Ping: az az általad küldött csomagra érkező válasz ideje. Ez normális ADSL-en 10-20 ms a www.bix.hu-ig. Ilyennel normálisan lehet netezni. Ha ez 100 felett van, az már szívás. A csomagvesztés meg az, hány kérésedre nem jön semmilyen válasz, magyarul nem ér el hozzád az adat. Dunawebes tapasztalataimból tudom, hogy 3% felett már meg lehet érezni, 9-10%-nál a net gyakorlatilag használhatatlan. Ilyenkor 10kB-os anyagot nem tudtam pl. feltölteni ftp-n.

Amúgy parancssorba írd be, hogy ping bix.hu, ott megtalálod az említett adatokat.

Ismétlem: lehet, hogy ott, ahol vagy, jobb a Dunaweb, de az ÁSzF-jük kriminális, sok velük a rossz tapasztalat. Egyik kedves ismerősöm szerint "kókler banda"... Ha neked ezek után havi 3k-ért megéri a kockázat, áldásom rá... :D  Én a világ minden kincséért nem mennék vissza hozzájuk, pedig nálunk is olcsóbb lenne a dunaweb jóval, mint a madzagos, de hát inkább a drágább, mint a nem működő olcsóbb.

Ps.: Mellesleg a vonal minőségén kívül egyéb problémáim is voltak, pl. publikus IP ellenére szintén dunawebes haver gépét nem lehetett elérni. stb, stb, stb.

Ps2: Nálam a ping anno jó esetben is 50-60 ms volt, csomagvesztés minimum 2%, pedig a jelerősség tökéletes volt, és szintén tökéletes rálátásom volt az AP-jukra.

Szerkesztette: desiderius 2006. 05. 25. 12:41 -kor

#2270 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 12:43

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 13:39

Ping: az az általad küldött csomagra érkező válasz ideje. Ez normális ADSL-en 10-20 ms a www.bix.hu-ig. Ilyennel normálisan lehet netezni. Ha ez 100 felett van, az már szívás.

Azert ez igy nem igaz... a magas ping a jatekosoknak hatrany... en letolteni, bongeszni - ugy altalaban internetezni kenyelmesen tudok ennel 3x-4x nagyobb pingel is. (sot lehet hogy meg nagyobbal is, de olyanhoz meg nem volt szerencsem). Talan meg a voip-t zavarhatja a magas ping...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2271 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 12:49

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 13:43

Azert ez igy nem igaz... a magas ping a jatekosoknak hatrany... en letolteni, bongeszni - ugy altalaban internetezni kenyelmesen tudok ennel 3x-4x nagyobb pingel is. (sot lehet hogy meg nagyobbal is, de olyanhoz meg nem volt szerencsem). Talan meg a voip-t zavarhatja a magas ping...

Samott

10-20 *3-4= max. 100.  :D  Én próbáltam 100 felett. És pont az a gáz, hogy szerintem ott már érezhető volt a böngészésen is.

Amúgy nekem a netezés legfeljebb 20%-ban jelent böngészést... Egyebekben egyetértek.

És hát a magas ping rendszerint növekvő csomagvesztéssel társult.

#2272 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 12:59

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 13:49

10-20 *3-4= max. 100.  :D

Arra probaltam utalni, hogy a 10-20 ms irrealisan alacsony, ilyen teren szerencsesek vagyunk a monortellel mert ahogy olvasom a topicot, akinek ez fontos az el tudta intezni az ugyfelszolgalat segitsegevel.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2273 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 13:10

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 13:59

Arra probaltam utalni, hogy a 10-20 ms irrealisan alacsony, ilyen teren szerencsesek vagyunk a monortellel mert ahogy olvasom a topicot, akinek ez fontos az el tudta intezni az ugyfelszolgalat segitsegevel.

Samott

Igaz, helyesbítek: most externetes net előtt ülök, átlag 22. Invitel előtt otthon szintén megvan a 20, irodában t-offline net van, emlékeim szerint ott is 20 körül van, szóval a 10 valóban kissé túlzás, de a 20-30 szerintem reális. A dunaweb ettől viszont nagyságrendekel volt rosszabb, amit pedig még a böngészésen is érezni lehetett.

#2274 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 13:47

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 13:59

Samott

Akár a 10-20 is reális lehet. Enternet van itthon is melóban is. Itthon 2Mbit/15-16 ms, bent 3Mbit/10-11 ms.  :smoker:

#2275 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 13:53

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 12:39

Ping: az az általad küldött csomagra érkező válasz ideje. Ez normális ADSL-en 10-20 ms a www.bix.hu-ig. Ilyennel normálisan lehet netezni. Ha ez 100 felett van, az már szívás. A csomagvesztés meg az, hány kérésedre nem jön semmilyen válasz, magyarul nem ér el hozzád az adat. Dunawebes tapasztalataimból tudom, hogy 3% felett már meg lehet érezni, 9-10%-nál a net gyakorlatilag használhatatlan. Ilyenkor 10kB-os anyagot nem tudtam pl. feltölteni ftp-n.

Amúgy parancssorba írd be, hogy ping bix.hu, ott megtalálod az említett adatokat.

Ismétlem: lehet, hogy ott, ahol vagy, jobb a Dunaweb, de az ÁSzF-jük kriminális, sok velük a rossz tapasztalat. Egyik kedves ismerősöm szerint "kókler banda"... Ha neked ezek után havi 3k-ért megéri a kockázat, áldásom rá... :D  Én a világ minden kincséért nem mennék vissza hozzájuk, pedig nálunk is olcsóbb lenne a dunaweb jóval, mint a madzagos, de hát inkább a drágább, mint a nem működő olcsóbb.

Ps.: Mellesleg a vonal minőségén kívül egyéb problémáim is voltak, pl. publikus IP ellenére szintén dunawebes haver gépét nem lehetett elérni. stb, stb, stb.

Ps2: Nálam a ping anno jó esetben is 50-60 ms volt, csomagvesztés minimum 2%, pedig a jelerősség tökéletes volt, és szintén tökéletes rálátásom volt az AP-jukra.

kösz a választ.

most akkor átváltok gondolkodóba....
:confused:

ezek után dunsztom sincs mi legyen. Kezdetben dunawebet akartam, aztán átolvastam a topicját. Gondoltam megnézem mi a helyzet monorteléknél, de hát ez a havi 2500Ft-os telefondíj a semmiért...
+szerintem 2 évre éri meg igazán.

nemtom mi legyen.
Lehet megvárom a nyár végét. Hátha jön az Invitel v. a T-Online egy olcsóbb ADSL szolgáltatással a 29-es körzetbe is...

#2276 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 13:56

Idézet: addictive - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 14:47

Akár a 10-20 is reális lehet. Enternet van itthon is melóban is. Itthon 2Mbit/15-16 ms, bent 3Mbit/10-11 ms.  :smoker:

Persze, realis lehet, de nem ez a jellemzo... eleg beleolvasni az ADSL topikokba... nekem meg nem volt 20 ms alaltti pingem a 3X ms a jellemzo...

Samott

#2277 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 14:03

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 14:56

Persze, realis lehet, de nem ez a jellemzo... eleg beleolvasni az ADSL topikokba... nekem meg nem volt 20 ms alaltti pingem a 3X ms a jellemzo...

Samott

Jááj! Akkor nem szóltam, csendben örvendezek kapcsolatom minőségének. :)

#2278 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 14:40

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 14:53

nemtom mi legyen.
Lehet megvárom a nyár végét. Hátha jön az Invitel v. a T-Online egy olcsóbb ADSL szolgáltatással a 29-es körzetbe is...

Tudom, hogy nem egyszerű... Én azért figyelem a topicot, mert egy ismerős hasonló helyzetben van - szeretne, de a nyomortelnél ennyiért sok... De ha nagyon kell net, akkor kénytelen leszel bevállalni. Ha meg mondjuk melóhelyen a netezést nagyjából le tudod rendezni, mint ismrősöm, akkor várhatsz. De a Dunaweb sajnos kockázatos. Nézelődj másik drótnélküli szolgáltató után, hátha van...

#2279 Felhasználó inaktív   Monortel te DRÁGA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 11:24

Áprilisban megszűnt a monopólium, új akciók a Monorteltől:
monorteltedraga.freeweb.hu
Gazdasági VersenyHivatal vs. én vs. Monortel
http://monorteltedraga.freeweb.hu

#2280 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 11:33

Idézet: Monortel te DRÁGA - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 12:24

Áprilisban megszűnt a monopólium, új akciók a Monorteltől:
monorteltedraga.freeweb.hu

Hmmm... Én valahogy nem igazodom ki rajta... Tréoffline oldalán kicsit más árakat találtam...  :think:

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.