Idézet: eM82 - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 12:12
röviden ,s tömören ki tudnád nekem fejteni ezt a csomagvesztéses dolgot?
mit jelent az, ha pl.: 8-10%-os a csomagvesztésem...
a ping gondolom vmi hozzáférési idő, v. reakció idő... v. nem:)
Ping: az az általad küldött csomagra érkező válasz ideje. Ez normális ADSL-en 10-20 ms a www.bix.hu-ig. Ilyennel normálisan lehet netezni. Ha ez 100 felett van, az már szívás. A csomagvesztés meg az, hány kérésedre nem jön semmilyen válasz, magyarul nem ér el hozzád az adat. Dunawebes tapasztalataimból tudom, hogy 3% felett már meg lehet érezni, 9-10%-nál a net gyakorlatilag használhatatlan. Ilyenkor 10kB-os anyagot nem tudtam pl. feltölteni ftp-n.
Amúgy parancssorba írd be, hogy ping bix.hu, ott megtalálod az említett adatokat.
Ismétlem: lehet, hogy ott, ahol vagy, jobb a Dunaweb, de az ÁSzF-jük kriminális, sok velük a rossz tapasztalat. Egyik kedves ismerősöm szerint "kókler banda"... Ha neked ezek után havi 3k-ért megéri a kockázat, áldásom rá...

Én a világ minden kincséért nem mennék vissza hozzájuk, pedig nálunk is olcsóbb lenne a dunaweb jóval, mint a madzagos, de hát inkább a drágább, mint a nem működő olcsóbb.
Ps.: Mellesleg a vonal minőségén kívül egyéb problémáim is voltak, pl. publikus IP ellenére szintén dunawebes haver gépét nem lehetett elérni. stb, stb, stb.
Ps2: Nálam a ping anno jó esetben is 50-60 ms volt, csomagvesztés minimum 2%, pedig a jelerősség tökéletes volt, és szintén tökéletes rálátásom volt az AP-jukra.
Szerkesztette: desiderius 2006. 05. 25. 12:41 -kor