HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (413 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások Értékeld a témát: -----

#1681 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 04. 11:01

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 11:50

Mégvalami:

Mik a chello-s IP tartományok?
Mert van egy HUB :-) ami nem enged be, pedig chello-s vagyok.

Az IP 195.184 -al kezdődik, de oda csak 80.98.0.0/16; 80.99.0.0/16; 213.222.0.0/16 -asok mehetnek be.

Mi egyáltalán ez a "/16" a végén???

azt hiszem kertem mar hogy ezt ne ide. egyebkent ha nem enged be akkor nalad lesz a problema, nem egy user van a 195.184-es tartomanybol.
/16? > http://www.netfilter.org/documentation/HOW...cepts-HOWTO.txt
elolvas, ertelmez. :)
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#1682 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 11:09

Idézet: b0rZ - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 12:01

elolvas, ertelmez. :)

...néz, örül :)

#1683 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 11:23

Ok, köszi.

Akkor nálam lesz a hiba, mert a https oldalakat se tudom megnézni. Valami windows bibi...
k s

#1684 Felhasználó inaktív   BIGbrothR 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 04. 14:36

Hi mindenki

Akinek TJ720X-e van az indítsa újra a modemét. Remélhetőleg mostantól nem lesz ujraindulási probléma.

Üdv.

#1685 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 14:54

720x-eket teszteljétek egy reset után. Köszi.

#1686 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 15:42

Idézet: BIGbrothR - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 15:36

Hi mindenki

Akinek TJ720X-e van az indítsa újra a modemét. Remélhetőleg mostantól nem lesz ujraindulási probléma.

Üdv.

Még egy UPC-s bennfentes? :D

Üdv

#1687 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 16:40

Nos, ismét elment a net kb tíz percre (XIII, TJ720x).
Behívom a Terayon html oldalát (192.168.100.1) és csodálkozva látom, hogy megjelent egy új menüpont: Troubleshoot: Dr. Modem.
Frissítek gyorsan, lassan, semmi kézzelfogható eredmény.  Reset 2-3-szor.
Belépek a routerbe, átjárónak ott a Terayon, külső ip-cím sehol, bérleti idő 1! másodperc.
Reset router, reset Terayon, most megint megy.

#1688 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 17:14

Sziasztok!

2 héttel ezelőtt kicserélték a modemet vadi új Motorolára. Semmi gondom nem volt a Surecom router-al,most azonban nem akarja az igazat. Reggel bekapcsoltam a gépet és nem volt netem. Nem tudtam belépni még a router setup-jába sem. A lányom gépén sem volt net,de onnan be tudtam lépni a beállításba, de ez nem sokat segített. Akármit csináltam nem tudtam visszaállítani a netet. Reseteltem a routert, gyári default visszaállítása, új windows, semmi. Ha új routert veszek melyiket vegyem ami garantáltan müködik a Motorolával?
Köszönöm.

#1689 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 18:17

Idézet: Pacal - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 18:14

Sziasztok!

2 héttel ezelőtt kicserélték a modemet vadi új Motorolára. Semmi gondom nem volt a Surecom router-al,most azonban nem akarja az igazat. Reggel bekapcsoltam a gépet és nem volt netem. Nem tudtam belépni még a router setup-jába sem. A lányom gépén sem volt net,de onnan be tudtam lépni a beállításba, de ez nem sokat segített. Akármit csináltam nem tudtam visszaállítani a netet. Reseteltem a routert, gyári default visszaállítása, új windows, semmi. Ha új routert veszek melyiket vegyem ami garantáltan müködik a Motorolával?
Köszönöm.

Szerintem ha eddig nem volt vele gond, akkor kár újat venni, szerintem valami más hiba lehet.
Ha ragaszkodsz az újhoz, akkor az eddigi hozzászólások alapján az SMC cuccokkal volt a legkevesebb galiba.
Asus M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5000+ Black Edition + Zalman CNP9700 LED, 2x Kingmax DDR-2 800 2GB, 2x Gigabyte RX387512H-B Radeon HD 3870 512MB, LG L245WP, ViewSonic VX912, ViewSonic VX922, Toshiba 42C3001P, ADI AD1988 + Logitech Z-4, 2x Western Digital Raptor WD360ADFD 36GB RAID 0, Western Digital WD5000AAKS 500GB, NEC ND-4551A, Gigabyte 3DAurora, Cooler Master Real Power RS-700-ASAA-A1, Logitech diNovo Media Desktop Laser, Logitech G7

#1690 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 18:30

Üdv!

Ma bekapcsoltam a gépet, és mi fogad? Villog a küldés fogadás gomb. Felhívom az ügyfélszolgálatot, mire közlik, hogy valószínűleg ki kell cserélni a modemet.
Adtak időpontot: Jövő hét kedd.
Nem lehet előbb? - NEM!
És ha elmegyek érte? -NEM!
Álítólag küldtek levelet. A gond az, hogy sem email-ben, se levélben nem értesítettek! :grrr:

Miért is van az, hogy a UPC hibája miatt 4 napig nem lesz internetem?
  :fuck:
Most tegyek panaszt? Felesleges, biztos bennt van az Szerződésben, hogy nem hibáztathatom Őket.

Sebaj, van egy jó öreg 33,6k analóg modemem.  :)

NSD!
Tudsz valamit arról, hogy a második kerületben átálltak a docsis rendszerre? Ezért nem tudom használni a régi modemet? (Terayon Pro)
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#1691 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 19:56

Van valami gond most csepelen? 128kbit a sebesség (performance.chello.at:81 szerint). MÉG csak " gigát forgalmaztam...
k s

#1692 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 20:06

..és a XIII. kerületben? max 128 lefele, de az is nyög. Modemreg nem segített rajt' .

#1693 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 21:04

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 19:30

Üdv!

Ma bekapcsoltam a gépet, és mi fogad? Villog a küldés fogadás gomb. Felhívom az ügyfélszolgálatot, mire közlik, hogy valószínűleg ki kell cserélni a modemet.
Adtak időpontot: Jövő hét kedd.
Nem lehet előbb? - NEM!
És ha elmegyek érte? -NEM!
Álítólag küldtek levelet. A gond az, hogy sem email-ben, se levélben nem értesítettek! :grrr:

Miért is van az, hogy a UPC hibája miatt 4 napig nem lesz internetem?
  :fuck:
Most tegyek panaszt? Felesleges, biztos bennt van az Szerződésben, hogy nem hibáztathatom Őket.

Sebaj, van egy jó öreg 33,6k analóg modemem.  :)

NSD!
Tudsz valamit arról, hogy a második kerületben átálltak a docsis rendszerre? Ezért nem tudom használni a régi modemet? (Terayon Pro)

Folyamatosan kapcsoljuk le az I-II-ben a régi headendeket, a héten kezdtük. Amennyiben nem kaptál róla értesítést levélben és bebizonyosodik, hogy telefonon nem is próbáltak elérni (a 3x nem tudtak elérni nem számít) - ennek egyébként mindnek nyoma van - akkor a kieső 4 napra jár a jóváírás. Modemcsere után telefon, üfszen számlareklamáció alatt jelzed, megcsinálják, kész. Előfodul a legjobb családban is.

#1694 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 22:44

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 22:04

Folyamatosan kapcsoljuk le az I-II-ben a régi headendeket, a héten kezdtük. Amennyiben nem kaptál róla értesítést levélben és bebizonyosodik, hogy telefonon nem is próbáltak elérni (a 3x nem tudtak elérni nem számít) - ennek egyébként mindnek nyoma van - akkor a kieső 4 napra jár a jóváírás. Modemcsere után telefon, üfszen számlareklamáció alatt jelzed, megcsinálják, kész. Előfodul a legjobb családban is.

Ez korrekt volt.
Asus M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5000+ Black Edition + Zalman CNP9700 LED, 2x Kingmax DDR-2 800 2GB, 2x Gigabyte RX387512H-B Radeon HD 3870 512MB, LG L245WP, ViewSonic VX912, ViewSonic VX922, Toshiba 42C3001P, ADI AD1988 + Logitech Z-4, 2x Western Digital Raptor WD360ADFD 36GB RAID 0, Western Digital WD5000AAKS 500GB, NEC ND-4551A, Gigabyte 3DAurora, Cooler Master Real Power RS-700-ASAA-A1, Logitech diNovo Media Desktop Laser, Logitech G7

#1695 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 22:45

Engem is csak állítólag harmadszorra értek el.. ami érdekes mert van hangpostám is..

#1696 Felhasználó inaktív   donjoevanni 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 04. 23:15

Idézet: Pacal - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 16:14

Sziasztok!

Köszönöm.

Üdv Mindenkinek!

Pacal sorstársamhoz hasonlóan nálam is el-el megy a net, noha Motorola már a modem, és ugyanaz a Surecom eszközöm volt, ugyanúgy nem értem el a routert, mint ahogy Pacal sem. Visszaraktam hát az öreg SMC barikádot, de az is időnként elveszti a kapcsolatot kifelé, olyannyira, hogy még a modemet sem látja. Ilyenkor nem tudom, hogy miként segít, de ha a barikádot dhcp-re kapcsolom, a gépem átrakom az ip-cím fogadására, és barikád-reboot, akkor újra van net.

Az, hogy mitől halt el ugyanúgy mindkettőnk Surecom eszköze egy időben - számomra még mindig rejtély, de biztos nem véletlen. Létezhet, hogy a két kerület fejállomásainak bütykölésekor a jelszint egy kicsit esett? Esetleg célszerű a lakásban az első lehetséges leosztáshoz telepíteni inkább a modem/router párost?

Erről jut eszembe: NSD milyen értéket kéne a Motorola kiírjon a jel oldalon a jel/zaj viszony és teljesítményszint értékként, ha minden okés? (Nálam 35dB-t és -5dB-t ír.)

Köszike.

#1697 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 23:21

Idézet: donjoevanni - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 0:15

Pacal sorstársamhoz hasonlóan nálam is el-el megy a net, noha Motorola már a modem, és ugyanaz a Surecom eszközöm volt, ugyanúgy nem értem el a routert, mint ahogy Pacal sem. Visszaraktam hát az öreg SMC barikádot, de az is időnként elveszti a kapcsolatot kifelé, olyannyira, hogy még a modemet sem látja.
Ilyenkor nem tudom, hogy miként segít, de ha a barikádot dhcp-re kapcsolom, a gépem átrakom az ip-cím fogadására, és barikád-reboot, akkor újra van net.

Csak egy tesztelési kérdés: amikor van net, illetve amikor nincs, akkor el tudjátok érni akár Surecommal, akár a barikáddal a a "modem" lapját ? ( http://192.168.100.1 ) )Vagy a "modemet sem tudod elérni" az éppen ezt jelenti?

#1698 Felhasználó inaktív   donjoevanni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 23:29

Idézet: llamada - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 22:21

Csak egy tesztelési kérdés: amikor van net, illetve amikor nincs, akkor el tudjátok érni akár Surecommal, akár a barikáddal a a "modem" lapját ? ( http://192.168.100.1 ) )Vagy a "modemet sem tudod elérni" az éppen ezt jelenti?

A Surecom már a szekrényben van, mert magát a routert (még a resetje után) sem értem el. A barika szépen pingelhető és konfigurálható, viszont ha elmegy a net, akkor a modemet sem érem el. Most pl. minden ok, ha meg nem, akkor meg remélem, hogy mihamarább újra elérem a fórumot. :) Igazából a barika ilyenkor közli, hogy a dhcp unreachable, és a fejem meg vörösödik.

Szerkesztette: donjoevanni 2004. 06. 04. 23:30 -kor

#1699 Felhasználó inaktív   donjoevanni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 23:41

Idézet: donjoevanni - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 22:29

A Surecom már a szekrényben van, mert magát a routert (még a resetje után) sem értem el. A barika szépen pingelhető és konfigurálható, viszont ha elmegy a net, akkor a modemet sem érem el. Most pl. minden ok, ha meg nem, akkor meg remélem, hogy mihamarább újra elérem a fórumot. :) Igazából a barika ilyenkor közli, hogy a dhcp unreachable, és a fejem meg vörösödik.

Há-há! Cseles! Most látom a Motorola config oldalán, hogy amikor nem látja a netet, akkor ip címet oszt a lanon levő gépeknek (ha ez be van pipálva). Nomármost, amikor elmegy a net, és belépek a barikába, akkor ő pont egy ilyen tartományú ip címet ad meg aktuálisan. Elképzelhetőnek tartom, hogy kettőnk Surecom cucca talán nem ment tönkre, csak épp valahogy a kiosztott címet tette magáévá (azaz 192.168.100.11-től 42-ig lehet kisérletezni, hogy melyik címen érhető el a Surecom, arról nem is beszélve, hogy a saját ip címemet is ilyen tartományba kell ideiglenesen átraknom, különben körberöhög). Reggel kipróbálom a dolgot.

#1700 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 00:13

Idézet: donjoevanni - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 0:29

A Surecom már a szekrényben van, mert magát a routert (még a resetje után) sem értem el. A barika szépen pingelhető és konfigurálható, viszont ha elmegy a net, akkor a modemet sem érem el.

A modem logjában nincsenek invalid DHCP-s sorok, meg T3 timeout-ok?

5-Warning  0x040DC13C DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response
3-Critical 0x040D9A2C DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response
3-Critical 0x04E33A74 Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out

A DHCP invalid mezője nekem nagyon gyanús. Meg, hogy mitől Critical egy "Non-critical field" érvénytelensége.

Téma megosztása:

• (413 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.