HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (413 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások Értékeld a témát: -----

#1701 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 05. 00:17

Idézet: donjoevanni - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 0:41

Elképzelhetőnek tartom, hogy kettőnk Surecom cucca talán nem ment tönkre, csak épp valahogy a kiosztott címet tette magáévá (azaz 192.168.100.11-től 42-ig lehet kisérletezni, hogy melyik címen érhető el a Surecom, arról nem is beszélve, hogy a saját ip címemet is ilyen tartományba kell ideiglenesen átraknom, különben körberöhög). Reggel kipróbálom a dolgot.

Ha kap a Surecom mondjuk egy érvénytelen DHCP csomagot, akkor attól is megakadhat a wan oldal. (Nem lenne példa nélkül álló.) Szerintem a saját IP címedet nem kell átraknod sehova, végülis csak a router wan oldala kap ilyen címet, a LAN oldali címe nem változik.

#1702 Felhasználó inaktív   donjoevanni 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 05. 00:57

Idézet: llamada - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 23:17

Ha kap a Surecom mondjuk egy érvénytelen DHCP csomagot, akkor attól is megakadhat a wan oldal. (Nem lenne példa nélkül álló.) Szerintem a saját IP címedet nem kell átraknod sehova, végülis csak a router wan oldala kap ilyen címet, a LAN oldali címe nem változik.

Ránéztem a Surecom oldalára, és sajnos már csak a halál beálltát tudom megállapítani, azaz a fórumukon írták, hogyha a gép dhcp-re van beállítva, és a 4904sx bekapcsolása, önteszt utáni resettelése után, ipconfig /release, majd  ipconfig /renew-ra nem reagál (és még csak a diag lámpa sem villan fel az önteszt végén az usb-vel) akkor lehet vinni a kereskedőhöz bevizsgálásra, illetve cserére. (A használat közben csak a gépem volt rajta, a wanra minek pakoltam volna, ha már a router sem elérhető.)

Nos, ez nem túl jó hír, nekem szerencsém, hogy a barikádom megvan, Pacalnak és magamnak meg sok szerencsét a cseréhez.

Amikor itt járt a srác a cserével, én óvatosságból visszaállítottam a hálókártyás "megjelenést", és lehet, hogyha tudott volna a routerről, akkor a dhcp-t kiveszi a Motorola beállításai alól. Utólag már tök mindegy, de elképzelhetőnek tartom, hogy az első központi leválást követő Motorolás dhcp kiosztáskor egy kicsit elhunyt a Surecom (bár ez nem hangzik túl logikusnak, ám mégis semmi egyéb említésre méltó körülményt nem találtam a halálozás okaként).

Szerkesztette: donjoevanni 2004. 06. 05. 01:02 -kor

#1703 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 09:21

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 22:04

Folyamatosan kapcsoljuk le az I-II-ben a régi headendeket, a héten kezdtük. Amennyiben nem kaptál róla értesítést levélben és bebizonyosodik, hogy telefonon nem is próbáltak elérni (a 3x nem tudtak elérni nem számít) - ennek egyébként mindnek nyoma van - akkor a kieső 4 napra jár a jóváírás. Modemcsere után telefon, üfszen számlareklamáció alatt jelzed, megcsinálják, kész. Előfodul a legjobb családban is.

Az ügyfélszolgálaton azt álítják küldtek levelet. Érdekes mert nem kaptam meg. Legalább emailt küldek volna, de azt sem! Azért a kispénzért meg nem ér annyit, hogy telefonálgassak. Egyébként meg úgy is azt mondanak amit akarnak, nem tudok bebizonyítani semmit.
Ami bosszant, hogy ha már a UPC hibája volt, akkor legalább miért nem raktak előbbre, és cserélik ki a modemet HÉTFŐN, és nem KEDDEN!
Az meg, hogy addig nem tudom a munkámat végezni, azt senkit sem érdekel
Na, mindegy, eddig jó szolgáltatónak tartottam a UPC-t, most már látom ott is nagy a kavarodás, meg a "le....om, nem érdekel" effektus.  :(
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#1704 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 10:42

Idézet: donjoevanni - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 23:57

Ránéztem a Surecom oldalára, és sajnos már csak a halál beálltát tudom megállapítani, azaz a fórumukon írták, hogyha a gép dhcp-re van beállítva, és a 4904sx bekapcsolása, önteszt utáni resettelése után, ipconfig /release, majd  ipconfig /renew-ra nem reagál (és még csak a diag lámpa sem villan fel az önteszt végén az usb-vel) akkor lehet vinni a kereskedőhöz bevizsgálásra, illetve cserére. (A használat közben csak a gépem volt rajta, a wanra minek pakoltam volna, ha már a router sem elérhető.)

Nos, ez nem túl jó hír, nekem szerencsém, hogy a barikádom megvan, Pacalnak és magamnak meg sok szerencsét a cseréhez.

Amikor itt járt a srác a cserével, én óvatosságból visszaállítottam a hálókártyás "megjelenést", és lehet, hogyha tudott volna a routerről, akkor a dhcp-t kiveszi a Motorola beállításai alól. Utólag már tök mindegy, de elképzelhetőnek tartom, hogy az első központi leválást követő Motorolás dhcp kiosztáskor egy kicsit elhunyt a Surecom (bár ez nem hangzik túl logikusnak, ám mégis semmi egyéb említésre méltó körülményt nem találtam a halálozás okaként).

Sziasztok!
Látom nem én szívok egyedül. Nekem az önteszt végén felvillan a diag és az usb lámpa,de a Surecom setup-jába csak a lányom gépéről tudok belépni. Nem mintha ezzel sokat érnék mert net nincs egyik gépen sem. Gyári beállítok visszaállítása után klónoztam az SMC hálókártya Mac címét,rendben meg is tette,release/renew-re is reagál, de net az nuku, még a chello modem regisztrációs oldalt sem érem el.

Ez megfelelő router?: SMC7004VBR Cable/DSL Broadband Router with integrated firewall

#1705 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 10:44

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 10:21

Az ügyfélszolgálaton azt álítják küldtek levelet. Érdekes mert nem kaptam meg. Legalább emailt küldek volna, de azt sem! Azért a kispénzért meg nem ér annyit, hogy telefonálgassak. Egyébként meg úgy is azt mondanak amit akarnak, nem tudok bebizonyítani semmit.
Ami bosszant, hogy ha már a UPC hibája volt, akkor legalább miért nem raktak előbbre, és cserélik ki a modemet HÉTFŐN, és nem KEDDEN!
Az meg, hogy addig nem tudom a munkámat végezni, azt senkit sem érdekel
Na, mindegy, eddig jó szolgáltatónak tartottam a UPC-t, most már látom ott is nagy a kavarodás, meg a "le....om, nem érdekel" effektus.  :(

Az a baj - legalábbis az én tapasztalatom szerint - hogy - mily meglepő módon - csak munkanapokban gondolkodnak.

Ha ebből a szemszögből megnézed, akkor igazán nem mondhatod lassúnak őket! Pénteken bejelentetted a hibát, a 2. munkanapon már el is hárítják.

Ez tudtommal azért van mert a UPC-s kiszálló emberkéknek aznap már nem tudják mondani, hogy holnap még ide meg oda is mennie kell. Legalábbis nálam bekötésnél az volt, hogy csütörtök du. aláírtam a szerződést - hétfőn kötötték, mivel a pénteki kiszállások már le voltak fixálva.

Szerintem ez még mindig elég korrekt hozzáállás, az pec, hogy közben van egy hétvége.. :(

Suxinál hallottam már haveroktól rosszabbat is..

Ez csak az én véleményem, ettől függetlenül együttérzek veled, tényleg kellett volna nekik hívni, meg tényleg küldhettek volna emailt.. ez a része elég gáz, dehát előfordul, hisz az üfsz-es is csak ember..
Asus M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5000+ Black Edition + Zalman CNP9700 LED, 2x Kingmax DDR-2 800 2GB, 2x Gigabyte RX387512H-B Radeon HD 3870 512MB, LG L245WP, ViewSonic VX912, ViewSonic VX922, Toshiba 42C3001P, ADI AD1988 + Logitech Z-4, 2x Western Digital Raptor WD360ADFD 36GB RAID 0, Western Digital WD5000AAKS 500GB, NEC ND-4551A, Gigabyte 3DAurora, Cooler Master Real Power RS-700-ASAA-A1, Logitech diNovo Media Desktop Laser, Logitech G7

#1706 Felhasználó inaktív   zombieman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 10:51

Idézet: llamada - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 1:13

5-Warning  0x040DC13C DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response
3-Critical 0x040D9A2C DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response
3-Critical 0x04E33A74 Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out

itt is ugyanezek mennek (Bp. XIII)

#1707 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 11:00

A modem logjában nincsenek invalid DHCP-s sorok, meg T3 timeout-ok?

3-Critical 0x04E33A74 Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out

A DHCP invalid mezője nekem nagyon gyanús. Meg, hogy mitől Critical egy "Non-critical field" érvénytelensége.

Nekem is vannak de jol mukodik a netem... Kb a fentiek, ha kell pontos akkor megnezem.

#1708 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 11:20

Idézet: donjoevanni - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 0:15

Üdv Mindenkinek!

...

Erről jut eszembe: NSD milyen értéket kéne a Motorola kiírjon a jel oldalon a jel/zaj viszony és teljesítményszint értékként, ha minden okés? (Nálam 35dB-t és -5dB-t ír.)

Köszike.

Nekem a Downstream Signal to Noise Ratio az 37-38 dB, a Downstream Power Level meg 12 dB (Motorola Surfboard SB5100E-CN). Az Upstream Power Level meg 42dBmV.

És nekem a log meg ilyen üzenetekkel van tele:

Idézet

4-Error 0x040D9A93 ToD request sent- No Response received
5-Warning 0x040DC13C DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response

Be volt kapcsolva a DHCP de máshogy oldottam meg.. most kikapcsoltam, valszeg a második hibaüzenet el fog tűnni.. vagy nem... annyira nem értek hozzá.. :D

Az első az mi lehet?
Asus M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5000+ Black Edition + Zalman CNP9700 LED, 2x Kingmax DDR-2 800 2GB, 2x Gigabyte RX387512H-B Radeon HD 3870 512MB, LG L245WP, ViewSonic VX912, ViewSonic VX922, Toshiba 42C3001P, ADI AD1988 + Logitech Z-4, 2x Western Digital Raptor WD360ADFD 36GB RAID 0, Western Digital WD5000AAKS 500GB, NEC ND-4551A, Gigabyte 3DAurora, Cooler Master Real Power RS-700-ASAA-A1, Logitech diNovo Media Desktop Laser, Logitech G7

#1709 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 11:23

Még 1 kérdés, bár lehet hogy picit  :offtopic:

Szóval ahol a DHCP szervert lehet pipálgatni, ott ezt írja:

Idézet

The SURFboard cable modem can be used as a gateway to the Internet by a maximum of 32 users on a Local Area Network (LAN). When the Cable Modem is disconnected from the Internet, users on the LAN can be dynamically assigned IP Addresses by the Cable Modem DHCP Server. These addresses are assigned from an address pool which begins with 192.168.100.11 and ends with 192.168.100.42. Statically assigned IP addresses for other devices on the LAN should be chosen from outside of this range

Szóval csak akkor megy DHCP szerverként ha nincs internet? Vagy nem jól értem? Ha igen, akkor ez miért jó?

#1710 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 11:52

Idézet: BuPe - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 12:23

Még 1 kérdés, bár lehet hogy picit  :offtopic:

Szóval ahol a DHCP szervert lehet pipálgatni, ott ezt írja:

Szóval csak akkor megy DHCP szerverként ha nincs internet? Vagy nem jól értem? Ha igen, akkor ez miért jó?

Mert a helyi halozaton 32 db gepet tud dhcpvel ellatni, ergo ha switch-elt a halozat, akkor is jo vagy.

#1711 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 12:21

A modem logjában nincsenek invalid DHCP-s sorok, meg T3 timeout-ok?

A DHCP invalid mezője nekem nagyon gyanús. Meg, hogy mitől Critical egy "Non-critical field" érvénytelensége.

Ezeket honnan nézitek? Ez Terayon modem?

#1712 Felhasználó inaktív   donjoevanni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 12:33

Idézet: Pacal - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 9:42

Sziasztok!
Látom nem én szívok egyedül. Nekem az önteszt végén felvillan a diag és az usb lámpa,de a Surecom setup-jába csak a lányom gépéről tudok belépni. Nem mintha ezzel sokat érnék mert net nincs egyik gépen sem. Gyári beállítok visszaállítása után klónoztam az SMC hálókártya Mac címét,rendben meg is tette,release/renew-re is reagál, de net az nuku, még a chello modem regisztrációs oldalt sem érem el.

Ez megfelelő router?: SMC7004VBR Cable/DSL Broadband Router with integrated firewall

Kedves Pacal!

Részemről én visszavittem a Surecom-ot a szervízbe, és ott is megállapították a halálozást. Szerintem Nálad csak az van, amitől most sokan szenvednek, nevezetesen a fejállomások beállításával vannak elfoglalva és a router szimulálja halált. Lányodnak milyen ip címe van és Neked? A reset után a Surecom visszaáll az eredeti 192.168.1.1 címre, és csak fix ipcím nélküli dhcp-s gépeket enged a konfigurálására.

A szervízben az X-micro wireless routerjét javasolták (azt is vettem), állítólag ők is ezt használják csellózáshoz. Egyelőre azonban a barikádom (SMC704BR, de a VBR is jó) életre kapott.

Sok sikert!

#1713 Felhasználó inaktív   donjoevanni 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 05. 12:41

Kedves NSD és Szakértők!

A tesóm rámért a koaxra és 132V AC P/P csücsült rajta, 50Hz-en. A melegponton és árnyékon mérve is ez ment, a kettőn együtt nem volt mérhető. Amikor bármely tv-re vagy a tuneremre rádugom a csatit, a fém részét fogva, és valamilyen fémhez hozzáérek, akkor átkúszik rajtam, és a csati meg szikrázik. (Jelen pillanatban: Signal to Noise Ratio: 35 dB, Power Level: -5 dB, Power Level: 45 dBmV. Mi számít jónak?)

Ha ez rendellenesnek tűnne (gondolom, hogy az), akkor legyetek szívesek javasolni valamit. Köszi!

#1714 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 13:54

Idézet: donjoevanni - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 11:33

Kedves Pacal!

Részemről én visszavittem a Surecom-ot a szervízbe, és ott is megállapították a halálozást. Szerintem Nálad csak az van, amitől most sokan szenvednek, nevezetesen a fejállomások beállításával vannak elfoglalva és a router szimulálja halált. Lányodnak milyen ip címe van és Neked? A reset után a Surecom visszaáll az eredeti 192.168.1.1 címre, és csak fix ipcím nélküli dhcp-s gépeket enged a konfigurálására.

A szervízben az X-micro wireless routerjét javasolták (azt is vettem), állítólag ők is ezt használják csellózáshoz. Egyelőre azonban a barikádom (SMC704BR, de a VBR is jó) életre kapott.

Sok sikert!

Lányomnak 192.168.1.3 nekem a mostani leállásig 192.168.1.2 volt. Most viszont bármit csinálok ezt az IP-t adja nekem:169.254.238.114 Alhálózati maszk: 255.255.0.0 és még azt írja oda, hogy Autómatikus magáncím. Régen úgy emlékszem azt írta,hogy DHCP-vel kiosztott.
Az én gépemről csak akkor tudok belépni a Surecom beállításaiba,ha egy fix ip-t adok a gépemnek.

Köszönöm a segítségedet.

#1715 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 16:21

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 12:00

Nekem is vannak de jol mukodik a netem... Kb a fentiek, ha kell pontos akkor megnezem.

A T3 timeout most nekem elfogyott, ezzel egy időben vissza is gyorsult a netem.  A DHCP-s sorok érdekelnek egyelőre, meg hogy mi van ráaggatva a modemre (routerféleség vagy pc).
Nálam Edimax 6104-em van.

#1716 Felhasználó inaktív   palpatine 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 16:24

Idézet: BuPe - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 11:44

...
ez a része elég gáz, dehát előfordul, hisz az üfsz-es is csak ember..

Aki fizetest kap, amit a mi penzunkbol fizetnek...  :ninja:
En ugy erzem, hogy ennyi penzert - finoman szolva - nagyon-nagyon morcos lennek, ha ilyen dumaval probalnanak leszerelni. (Meg jo, hogy te nem vagy upc-s!) Egyszoval az, hogy ember, szerintem itt nem szamit.

#1717 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 16:26

Idézet: BuPe - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 12:20

Be volt kapcsolva a DHCP de máshogy oldottam meg.. most kikapcsoltam, valszeg a második hibaüzenet el fog tűnni.. vagy nem... annyira nem értek hozzá.. :D

Az első az mi lehet?

A DHCP-s sor a WAN felől felöl jövő DHCP, nem a LAN-os. (Legalábbis, gondolom; kérdés, hogy a chello dróton csak a chello dhcp megy-e, vagy kikerülhet rá másik dhcp például?)
A ToD: Time of Day, nem kap pontos időt a modem, ezért kezdi a log bejegyzéseket "0" időről írni.

#1718 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 16:27

Idézet: BuPe - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 11:44

Ha ebből a szemszögből megnézed, akkor igazán nem mondhatod lassúnak őket! Pénteken bejelentetted a hibát, a 2. munkanapon már el is hárítják.

Valóban, de ha már az Ő hibájuk, akkor megmondhatnák a technikus emberkének, hogy SOS-ben dobjon el hétfőn egy modemet ide.
Biztos van neki telefonja, csak egy hívásba kerülne.
A gond az, hogy ez miatt nem tudok dolgozni. Ha ez miatt kirugnak, vagy valami gondom lesz, akkor be fogom perelni Őket. Lehet, hogy ezt kellett volna mondanom a telefonba is, és akkor csipkednék magukat.  :mad:
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#1719 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 16:30

Idézet: BuPe - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 12:23

Ha esetleg direktben egy LAN-ba lenne bekötve a Moto, akkor azok a gépek kaphatnak a kábelszolgáltató felől címet. . Ha viszont nincs net, vagy éppen lenyomod standby-ba a modemet, akkor ő oszt címeket, hogy ne maradjanak a gépek cím nélkül.

#1720 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 16:36

Idézet: donjoevanni - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 13:33

Az X-micro gyári firmware-e jó, csak kicsit biztonságtalan. Hozz létre a bejövő 80-as portra egy virtual servert egy nem létező belső IP címre, (vagy keresd a Risko féle firmware-t, az "javított kiadás" :) )

(Lehet, hogy ha áprilisinál újabb fw. van benne, akkor már javították a gyáriban is, akkor bocs.)

A hiba:
http://packetstormsecurity.nl/0404-exploit...ro.backdoor.txt

A javítások:
http://x-micro.risko.hu/

A barikád életre kapásával kapcsolatban érdekelne, hogy "meddig bírja" a netre lógatva?

Téma megosztása:

• (413 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.