Idézet: llamada - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 23:17
Ha kap a Surecom mondjuk egy érvénytelen DHCP csomagot, akkor attól is megakadhat a wan oldal. (Nem lenne példa nélkül álló.) Szerintem a saját IP címedet nem kell átraknod sehova, végülis csak a router wan oldala kap ilyen címet, a LAN oldali címe nem változik.
Ránéztem a Surecom oldalára, és sajnos már csak a halál beálltát tudom megállapítani, azaz a fórumukon írták, hogyha a gép dhcp-re van beállítva, és a 4904sx bekapcsolása, önteszt utáni resettelése után, ipconfig /release, majd ipconfig /renew-ra nem reagál (és még csak a diag lámpa sem villan fel az önteszt végén az usb-vel) akkor lehet vinni a kereskedőhöz bevizsgálásra, illetve cserére. (A használat közben csak a gépem volt rajta, a wanra minek pakoltam volna, ha már a router sem elérhető.)
Nos, ez nem túl jó hír, nekem szerencsém, hogy a barikádom megvan, Pacalnak és magamnak meg sok szerencsét a cseréhez.
Amikor itt járt a srác a cserével, én óvatosságból visszaállítottam a hálókártyás "megjelenést", és lehet, hogyha tudott volna a routerről, akkor a dhcp-t kiveszi a Motorola beállításai alól. Utólag már tök mindegy, de elképzelhetőnek tartom, hogy az első központi leválást követő Motorolás dhcp kiosztáskor egy kicsit elhunyt a Surecom (bár ez nem hangzik túl logikusnak, ám mégis semmi egyéb említésre méltó körülményt nem találtam a halálozás okaként).
Szerkesztette: donjoevanni 2004. 06. 05. 01:02 -kor