Idézet: Pacal - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 16:14
Sziasztok!
2 héttel ezelőtt kicserélték a modemet vadi új Motorolára. Semmi gondom nem volt a Surecom router-al,most azonban nem akarja az igazat. Reggel bekapcsoltam a gépet és nem volt netem. Nem tudtam belépni még a router setup-jába sem. A lányom gépén sem volt net,de onnan be tudtam lépni a beállításba, de ez nem sokat segített. Akármit csináltam nem tudtam visszaállítani a netet. Reseteltem a routert, gyári default visszaállítása, új windows, semmi. Ha új routert veszek melyiket vegyem ami garantáltan müködik a Motorolával?
Köszönöm.
Üdv Mindenkinek!
Pacal sorstársamhoz hasonlóan nálam is el-el megy a net, noha Motorola már a modem, és ugyanaz a Surecom eszközöm volt, ugyanúgy nem értem el a routert, mint ahogy Pacal sem. Visszaraktam hát az öreg SMC barikádot, de az is időnként elveszti a kapcsolatot kifelé, olyannyira, hogy még a modemet sem látja. Ilyenkor nem tudom, hogy miként segít, de ha a barikádot dhcp-re kapcsolom, a gépem átrakom az ip-cím fogadására, és barikád-reboot, akkor újra van net.
Az, hogy mitől halt el ugyanúgy mindkettőnk Surecom eszköze egy időben - számomra még mindig rejtély, de biztos nem véletlen. Létezhet, hogy a két kerület fejállomásainak bütykölésekor a jelszint egy kicsit esett? Esetleg célszerű a lakásban az első lehetséges leosztáshoz telepíteni inkább a modem/router párost?
Erről jut eszembe: NSD milyen értéket kéne a Motorola kiírjon a jel oldalon a jel/zaj viszony és teljesítményszint értékként, ha minden okés? (Nálam 35dB-t és -5dB-t ír.)
Köszike.