UPC chello: bővítések és korlátozások
Elküldve: 2004. 06. 09. 16:01
Nem tudja valaki, hogy a XVII. kerületben mennyi elméletileg a chello classic sebessége? (768?)
Elküldve: 2004. 06. 09. 16:11
Idézet: BigDil - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 10:43
Mint egyszer leírtam, nem jön be a konfigurációs oldalon kívül semmi !!
Akkor szerinted hogyan lehet meghívni a prov.chello.hu -t ???
Elküldve: 2004. 06. 09. 16:15
Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 17:04
Köszönöm a gyors választ! Én a http://performance.c....at:81/test.php oldalon teszteltem, de a maximum eddig 486576,84 bps volt.
Elküldve: 2004. 06. 09. 16:20
Idézet: Kicsiati - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 16:10
Rakd be a modemhez kapott CD-t, és indítsd el az Installation Assistant menüpontot, és kövesd az utasításokat. Lesz majd olyan, hogy ki kell húzni az USB csatit, majd utána visszadugni, újraindítani a gépet...stb.
Ha meg van az új kapcsolatod, akkor meg a böngészőbe írd be a http://prov.chello.hu címet, és ott meg kell adnod az új MAC címet.
Ja, megpróbáltam, de a kapcsolat tesztelése alatt egyetlen értelmes karakter sem jelent meg a monitoron, ezért nem tudtam értelmezni, hogy mi is lehet a baja ! A Modem USB Drivere már fenn van.
Elküldve: 2004. 06. 09. 16:48
Idézet: GearG - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 17:20
A tesztelésnél nekem is csak kockákat írt ki, de továbbmentem és végig csináltam az egészet.
Az is segíthet, hogy eltávolítod a hálókártyákat a rendszerkezelőből, és úgy próbálod meg az egészet.
Mindenképpen kell egy hálózati kapcsolatot létrehoznod, mint az ethernetnél.
Elküldve: 2004. 06. 09. 16:52
Idézet
Nem tudja valaki, hogy a XVII. kerületben mennyi elméletileg a chello classic sebessége? (768?)
Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 17:04
Szerintem senkinél nincs annyi!
Nekem a régi nem docsis rendszernél a maximum 740 volt, most már csak 680 körül mozog.
Elküldve: 2004. 06. 09. 17:49
Idézet: Kicsiati - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 17:52
Így van. Szupergyors 680k-s net. Nincs vele baj, csak annyinak kéne hirdetni
(Kompenzációs megoldásnak elfogadható természetesen, hogy a fennmaradó 70kbps-t pluszban annyi ideig hozzácsapják a sávszélességhez, ameddig ennyivel volt a 768 alatt
Ja, és nem docsis-függő, volt docsis-sel is rendesen 768 körül egy darabig.
Elküldve: 2004. 06. 09. 17:55
Idézet: Kicsiati - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 17:48
Az is segíthet, hogy eltávolítod a hálókártyákat a rendszerkezelőből, és úgy próbálod meg az egészet.
Mindenképpen kell egy hálózati kapcsolatot létrehoznod, mint az ethernetnél.
Egyébként nekem végig sem akart menni ! Felkiáltójeles ablakot dobott be !
De most már mind1 !
Kihúztam a koaxot, a modem adott belső IP-ket, koax vissza, Végre van chellos IP-m ...
http://prov.chello.hu
Modemreg, Restart, azt most megy már USB-ről is ....
Tudtam én, hogy ez a motorola nagyon gáz egy márka ....
Elküldve: 2004. 06. 09. 18:52
Hogyan lehet visszaállítani a kapcsolatot az Ethernet hálókártyára ?????
Mióta sikerült belőnöm USB-re, azóta nem tudom visszaállítani !!!!
Kap a gép új IP-t, meg mindent. Elvégzem a modemreget, újraindítom a gépet, aztán totál halott az egész !!!
Utána már a Modemreg oldal sem jön be !
Na, ilyenkor mi a rákot csináljak ??????
Elküldve: 2004. 06. 09. 20:35
Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 16:52
Akkor nem kerdezem meg mi volt
De hogy meglpodtem amikor nem tudtam megmozdulni SWG alatt
NSD, miert nincs szunetmentesre vagy backupd disel generatorra kotve a cucc? Vagy legalabb valami automata mailt lehetne kapni, hogy sry besart az aram, mar minden rendben...
Elküldve: 2004. 06. 09. 20:55
Idézet: tnelis - Dátum: 2004. Jun. 9., Wednesday - 21:35
De hogy meglpodtem amikor nem tudtam megmozdulni SWG alatt
NSD, miert nincs szunetmentesre vagy backupd disel generatorra kotve a cucc? Vagy legalabb valami automata mailt lehetne kapni, hogy sry besart az aram, mar minden rendben...
nalunk [upc] kabel tv sem volt, a csatornakat ~25 perc alatt visszaadtak, de a netre azert tobbet kellett varni
Elküldve: 2004. 06. 09. 21:39
Idézet: Jareth - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 14:51
Jelenleg csak az zavar, hogy nem tudom lekérdezni az adatforgalmamat, mert a júliusi adatforgalmat mutatja az oldal és mivel jelenleg még június van, így az érték 0MB! Erről már volt szó korábban, de mintha nem lett volna megválaszolva, hogy miért nem a jelenlegi hónapot mutatja...
Nálam is júliust ír, de forgalmat is számol..
Szerkesztette: BuPe 2004. 06. 09. 21:40 -kor
Elküldve: 2004. 06. 09. 22:38
Idézet: BuPe - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 22:39
Nálam nem számol forgalmat azóta, amióta modemet cseréltek! Ez május elején volt, akkor májusra is megállt a számláló, valamint most is megbolondult, mert a hónap sem stimmel, valamint a forgalmat sem jelzi! Ennek ellenére persze mérhetik...
Elküldve: 2004. 06. 10. 07:11
Elküldve: 2004. 06. 10. 07:54
Idézet: GearG - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 19:52
Hogyan lehet visszaállítani a kapcsolatot az Ethernet hálókártyára ?????
Mióta sikerült belőnöm USB-re, azóta nem tudom visszaállítani !!!!
Kap a gép új IP-t, meg mindent. Elvégzem a modemreget, újraindítom a gépet, aztán totál halott az egész !!!
Utána már a Modemreg oldal sem jön be !
Na, ilyenkor mi a rákot csináljak ??????
A docsis modemek mögött ha megváltozik a macaddress, akkor érdemes egy modemresetet csinálni, mert a modem cache-ben benne marad az előző, és nem fogsz feltétlenül IP-t kapni az új macaddressel. Tehát kábelcsere, modemreset, és utána kérsz IP-t illetve regisztrálsz. Reg után meg release-renew, mert 1 órás a reg IP lease time-ja.
Elküldve: 2004. 06. 10. 07:54
Idézet: tnelis - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 21:35
Van. Helyi műszakiak még vizsgaálják, hogy mi történt egész pontosan. Az automata mail meg... ugyan már. Jó, hogy nem lesz nyilvános az összes event-ticket. Akit érdekel, az fórumokon megnézi. Akit nem érdekel, azt feleslegesen spammeljük. Arról nem beszélve, hogy egy 1 órás kimaradást nem szoktak a szolgáltatók világgá kürtölni, pláne, hogy csak a munkát csinálná magának. Képzeld el, monduk kiegy egy mail. Ebből az is tudomást szerez róla, aki észre sem vette. Továbbá egy csomóan elkezdik verni a tamtamot, hogy kiesés volt, üzeletfelekkel megszakadt, írjukneki jóvá a kiesést is meg a cégének a kárát is. Ezeket egyenként el kell hajtani, hogy az ÁSzF szerint 72 órán túl jár a jóváírás. Továbbá egy csomó ember reflexből nyomná a reply-t, és ha már úgyis írtunk neki, ő is leírná, hogy kurvaanyánk, meg egy csomó mindent, ami egyébként eszébe sem jutott volna. Ez egy vagon olyan munka, amit magunknak generálunk. Továbbá egy kimaradás alkalmával azt sem lehet tudni még a kimaradás idejében, hogy miért van, és mire kimennének a levelek, már áll az egész. Ja, és ez egy nagy cég, ahol minden kimenő mass e-mailt egy csomó fejesnek jóvá kell hagyni, nem csak úgy küldözgetünk párezer embernek... azokról nem is beszélve, hogy ki kell azokat szűrni, akik nem kérnek az ilyen levelekből (ha jól tudom, most készül a nyilvántartás, és a levél végén lévő linkre kattintva ember lekerül a listáról és neki utána nem mennek levelek). Szóval bonyolultabb ez, mint egy 20 useres iskolai hálózatban...
Elküldve: 2004. 06. 10. 07:55
Idézet: BuPe - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 8:11
Na akkor a forgalommérésről: a forgalom olyan interfészeken van mérve, amik a BIX illetve az AORTA felé néznek. Ami ezen nem megy át, azt nem méri, ami átmegy, azt értelemszerűen igen. Válogatás nélkül, azaz az elkószált packetek is benne vannak. A chello.hu-chello.hu közötti forgalom nem megy ki BIX és nemzetközi irányokba. Tehát hogy hogy generálódik ez a forgalom, azt igazából nálatok kellene nézni... esetleg azt kipróbálhatjátok, hogy traceroute-tal megnézitek azokat az IP-ket, amikről töltötök és amikről töletek töltenek, hogy merre mennek a csomagok, hátha valami kiderül.
Elküldve: 2004. 06. 10. 07:57
Figy, miért kell a headend-nek állandóan küldenie felém egy halom olyan adatforgalmat, amelynek én semennyire sem vagyok részese? Egy nagy halom ARP-Request, meg néha néhány IP/UDP és 802.4 csomagok jönnek be.
Terayon rendszerbe ezek nem jöttek, nem lehetne ezeket most is letiltani, hogy ezeket ne küldje el nekem?
Idegesítő, mert nemtudok normálisan forgalmamat elemezni, mert minden szar mással van tele(tudom, filter, de akkoris) és ráadásul gondolom még a 15 GByte-ba is beleszámolódik ez.
2-3, néha 5KByte/s -et is meghaladja ez a forgalom.

Súgó
A téma zárva.