HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (413 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 15. 08:48

NSD!

Mi a javaslatod a szakadozási problémámra?

#1882 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 09:31

Na újra a forgalommérésről:

Tegnap csináltam egy FTP szervert a gépen. (Előtte este óta nem volt forgalmam).

Erről az FTP-ről haverom (aki szintén chellos) áthúzott egy pont 700 megás filet.

Ma a forgalommérés szerint nála 313MB forgalom jelentkezett (mást nem töltött), nálam is kábé ennyi (1989-ről ment fel 2332-re de én töltöttem is le 60megát kábé DUmeter szerint).

Akkor most hogy a rákba van ez? Mi alapján számol? Mert szerintem a számláló se tudja mit számoljon és hányas szorzóval  :D !

Dömpi légyszi mondj valami okosat erre! Köszi

Szerkesztette: KZKZKZ 2004. 06. 15. 09:32 -kor

k s

#1883 Felhasználó inaktív   Pooh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 14:16

Sziasztok!
Valamikor par honappal ezelott panaszkodtam a Chellora (Csepel). Akadozo, lassu volt a kapcsolat. Orommel jelentem, hogy - gondolom a fejallomas csere tortent meg - most minden OK! Raadasul novekedett az eddigi 64KB/s maximalis sebesseg 98-100 korulire... :respect:
(bocs, ha valaki mar irta...

#1884 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 14:22

Idézet: Pooh - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 15:16

Sziasztok!
Valamikor par honappal ezelott panaszkodtam a Chellora (Csepel). Akadozo, lassu volt a kapcsolat. Orommel jelentem, hogy - gondolom a fejallomas csere tortent meg - most minden OK! Raadasul novekedett az eddigi 64KB/s maximalis sebesseg 98-100 korulire...   :respect:
(bocs, ha valaki mar irta...

Nekem eddig 91-2 volt a max. Szintén csepel :-)
k s

#1885 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 16:00

Nekem már napok óta csak a Chello-s HUB megy, ha megy valami, meg fórumozok/levelezek/híreket olvasok.

Ehhez képest mindig összejön párszáz mega naponta... lehet hogy én nézek el valamit, de nagyon nem látom hogy mit...
Asus M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5000+ Black Edition + Zalman CNP9700 LED, 2x Kingmax DDR-2 800 2GB, 2x Gigabyte RX387512H-B Radeon HD 3870 512MB, LG L245WP, ViewSonic VX912, ViewSonic VX922, Toshiba 42C3001P, ADI AD1988 + Logitech Z-4, 2x Western Digital Raptor WD360ADFD 36GB RAID 0, Western Digital WD5000AAKS 500GB, NEC ND-4551A, Gigabyte 3DAurora, Cooler Master Real Power RS-700-ASAA-A1, Logitech diNovo Media Desktop Laser, Logitech G7

#1886 Felhasználó inaktív   Pooh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 16:32

Nem olvastam vissza, a 15 GB korlat meg mindig el? Mi a helyzet most ezzel a dologgal?

#1887 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 16:40

Éldegél, köszöni szépen... :(

#1888 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 18:03

Idézet: BuPe - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 17:00

Nekem már napok óta csak a Chello-s HUB megy, ha megy valami, meg fórumozok/levelezek/híreket olvasok.

Ehhez képest mindig összejön párszáz mega naponta... lehet hogy én nézek el valamit, de nagyon nem látom hogy mit...

NEm te nézed el. Sajna számol a UPC.
Olvass feljebb egy kicsit...
k s

#1889 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 18:29

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 19:03

NEm te nézed el. Sajna számol a UPC.
Olvass feljebb egy kicsit...

De mi értelme lenne?

Meg az eddigiek alapján én hiszek NSD-nek.

Na majd az lesz az igazi amikor végre áttérek linuxra.. lehet hogy van valami rejtett cucc ami forgalmaz a háttérben én meg nem veszem észre.

Csak lenne már vége a vizsgaidőszaknak! :D
Asus M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5000+ Black Edition + Zalman CNP9700 LED, 2x Kingmax DDR-2 800 2GB, 2x Gigabyte RX387512H-B Radeon HD 3870 512MB, LG L245WP, ViewSonic VX912, ViewSonic VX922, Toshiba 42C3001P, ADI AD1988 + Logitech Z-4, 2x Western Digital Raptor WD360ADFD 36GB RAID 0, Western Digital WD5000AAKS 500GB, NEC ND-4551A, Gigabyte 3DAurora, Cooler Master Real Power RS-700-ASAA-A1, Logitech diNovo Media Desktop Laser, Logitech G7

#1890 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 18:57

Idézet: BuPe - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 19:29

De mi értelme lenne?

Meg az eddigiek alapján én hiszek NSD-nek.

Na majd az lesz az igazi amikor végre áttérek linuxra.. lehet hogy van valami rejtett cucc ami forgalmaz a háttérben én meg nem veszem észre.

Csak lenne már vége a vizsgaidőszaknak! :D

Figyi!

FTP szervert csináltam a gépre és a haverom csak arról töltött, és mégis 313MB-ot számolt neki forgalmat.

Lehet, hogy hiszel NSD-nek, hogy nem számol, de a tények mást mutatnak. Mérd le saját magad és meglátod!
k s

#1891 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 19:38

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 19:57

Figyi!

FTP szervert csináltam a gépre és a haverom csak arról töltött, és mégis 313MB-ot számolt neki forgalmat.

Lehet, hogy hiszel NSD-nek, hogy nem számol, de a tények mást mutatnak. Mérd le saját magad és meglátod!

Haverod chellos? :)

#1892 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 20:43

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 20:38

Haverod chellos? :)

Nem, majd BRÁCSÁS!  :D Mégis mi lenne, jóhogycsellós

Szerkesztette: KZKZKZ 2004. 06. 15. 20:44 -kor

k s

#1893 Felhasználó inaktív   donjoevanni 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 15. 20:56

Kedves NSD!

Egy bizonyos Szabó Miklós azt ígérte, hogy valakivel tárgyal az ügyemben. Tegnap a második modemcserém is megvolt, ugyanakkor ma ismét leakadt a modemem. Beragadt ip jellegű a probléma. Kollégáddal ma (is) azt "játszottuk", hogy gép kikapcs, modem adapter kihúz, várok míg a túloldalon release-el, vagy újra regisztrál, vagy ilyesmi, majd modem be, utána gép beboot. És képzeld, ugyan azt a rohadt ip címet kapom. Június 4 óta szinte naponta (vagy naponta kétszer) fordul ez elő. Nem számít, hogy routerrel vagy nélküle. Kompatibilitási módom: nincs router, hálókártya dhcp-n, nincs tűzfal, nincs tűzfalprogi, rilíz-rinyú orrba-szájba, köztük rebootokkal megspékelve modem és pc oldalon egyaránt. Néha fél napra kikapcsolva hagyom az egészet, és mégis ugyanazt a címet kapom. Bootp (vagy boottp) protokolos programot is találtam egy Motorola fórumos oldalon, azt futtatva úgy "kapom" az ip címeket, hogy csak na, de nem dhcp-n keresztül. Vírusom nincs (friss mintával, frissen átvizsgált a gépem). Mayday-mayday!

P.S. Azt mondták, hogy a fórumo(ko)n több UPC-s rendszergazda is hozzászólogat a témákhoz. Nagyon köszönjük!

#1894 Felhasználó inaktív   ferenczg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 06:18

Idézet: Gui - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 8:21

Nekünk dolgozónet van és 7990 Ft. kell fizetnünk elvileg minden munkahelyen lehet igényelni csak a vezetők a seggükön ülnek :( vagy nem értik hogy mi miért ennyi és amiatt nem reklámozzák.Próbáld meg megkerdézeni a szakszervezetet vagy a nagy főnököt  :cool:.
Nálunk úgy volt hogy 100 dolgozónak kellett jelentkeznie és akkor bekötik ingyen és havi 7990 FT-ért ami azé nem rossz az 512/128 aztán majd 768/256 vonalért. Meg asszem a csello lapon is van erről némi infó :D

hol dolgozol? a dolgozonet lenyege az, hogy a ceg fizet elo helyetted!!

#1895 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 06. 16. 07:13

Van abban valakinek tapasztalata, hogy a csellós postafiókba érkező emailek növelik-e a mért forgalmat? NSD?
Kipróbálnám, de én nem találtam mindíg "percrekésznek" a kezeles.chello.hu adatait.
Tegnap volt egy rövid beszélgetésünk erről, ahol egy volt UPC-s azt mondta nem növeli, felhívtam a 1221-et, ott azt mondta a hölgy (Csilla), hogy véleménye szerint növeli. Megkértem, hogy kapcsoljon egy technikust, arra meg azt mondta, hogy ők ehhez túl leterheltek, csak probléma esetén kapcsolná őket. Ja, mondom, köszike.
Szerintem technikailag elég nehéz lenne megoldani, hogy beleszámítson az email a forgalomba, hisz amikor leszedem, az hálózaton belüli forgalom, amikor a mailserverre kerül, az nem az én IP-mre jön (és a modemem MAC addresse sincs benne a csomagokban -- nem tudom, melyik alapján mér és nem is érdekes). Tehát hogy beleszámítson, az mail szervernek mérni kellene az email nagyságát, az emailcím alapján azonosítani az ügyfelet, aztán belenyúlni a forgalom adatbázisba, ami ebben a pillanatban elvesztené azt a "zárt rendszer" jelzőt, amit nyilván meg kell követelnünk tőle.
Bocs ha kicsit túl hosszú és száraz voltam, kérdésem továbbra is az első bekezdésben olvasható :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1896 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 06. 16. 07:17

Idézet: ferenczg - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 7:18

hol dolgozol? a dolgozonet lenyege az, hogy a ceg fizet elo helyetted!!

Ahogy én értettem a DolgozóNet lényege az, hogy az előfizetés egy részét átvállalja a munkáltató, aki ezáltal mentesül az arra az összegre eső pótlékok fizetése alól.

#1897 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 07:19

Idézet: gazdi - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 8:13

Van abban valakinek tapasztalata, hogy a csellós postafiókba érkező emailek növelik-e a mért forgalmat? NSD?
Kipróbálnám, de én nem találtam mindíg "percrekésznek" a kezeles.chello.hu adatait.
Tegnap volt egy rövid beszélgetésünk erről, ahol egy volt UPC-s azt mondta nem növeli, felhívtam a 1221-et, ott azt mondta a hölgy (Csilla), hogy véleménye szerint növeli. Megkértem, hogy kapcsoljon egy technikust, arra meg azt mondta, hogy ők ehhez túl leterheltek, csak probléma esetén kapcsolná őket. Ja, mondom, köszike.
Szerintem technikailag elég nehéz lenne megoldani, hogy beleszámítson az email a forgalomba, hisz amikor leszedem, az hálózaton belüli forgalom, amikor a mailserverre kerül, az nem az én IP-mre jön (és a modemem MAC addresse sincs benne a csomagokban -- nem tudom, melyik alapján mér és nem is érdekes). Tehát hogy beleszámítson, az mail szervernek mérni kellene az email nagyságát, az emailcím alapján azonosítani az ügyfelet, aztán belenyúlni a forgalom adatbázisba, ami ebben a pillanatban elvesztené azt a "zárt rendszer" jelzőt, amit nyilván meg kell követelnünk tőle.
Bocs ha kicsit túl hosszú és száraz voltam, kérdésem továbbra is az első bekezdésben olvasható :)

Szerintem az is beleszámít. Gondolom akkor számolják amikor a postafiókodba érkezik "kintről".
Egyékbént nem hiszem, hogy a mail annyit hozzádob a forgalomhoz...

Ennél szomorúbb, hogy a belső forgalmat is számolja, és a külsőt is jól felszorozza...  :mad:
k s

#1898 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 07:20

Idézet: gazdi - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 8:17

Ahogy én értettem a DolgozóNet lényege az, hogy az előfizetés egy részét átvállalja a munkáltató, aki ezáltal mentesül az arra az összegre eső pótlékok fizetése alól.

Nem vállal át semmit a munkaáltató, csak nem fizeti meg utána az adót, mint a bérnél.
És a munkavállaló sem adózik ezen juttatás után.

Szóval mindenki jól jár...

Szerkesztette: KZKZKZ 2004. 06. 16. 07:24 -kor

k s

#1899 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 06. 16. 07:26

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 8:20

Nem vállal át semmit a munkavállaló, csak nem fizeti meg utána az adót, mint a bérnél, szóval mindenki jól jár...

...mármint a munkáltató, ugye? Persze.
Itt a kényes pont a munkavállaló és a munkáltató közötti bizalom lesz. Mert ha én munkáltató vagyok akkor erősen elgondolkozok, hogy melyik dolgozóm fogom 100% biztonsággal nálam dolgozni 1-2 év múlva is (a szervődés teljes ideje alatt), és a többieknek nem adok ilyen lehetőséget. Ez pedig egyrészt megkülönböztetés, másrészt aki kimarad, az tudja, hogy repülhet... Szerintem ezért nem zengenek a munkahelyek folyosói a DolgozóNet és hasonló kezdeményezések híreitől.

#1900 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 07:30

Idézet: gazdi - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 8:26

...mármint a munkáltató, ugye? Persze.
Itt a kényes pont a munkavállaló és a munkáltató közötti bizalom lesz. Mert ha én munkáltató vagyok akkor erősen elgondolkozok, hogy melyik dolgozóm fogom 100% biztonsággal nálam dolgozni 1-2 év múlva is (a szervődés teljes ideje alatt), és a többieknek nem adok ilyen lehetőséget. Ez pedig egyrészt megkülönböztetés, másrészt aki kimarad, az tudja, hogy repülhet... Szerintem ezért nem zengenek a munkahelyek folyosói a DolgozóNet és hasonló kezdeményezések híreitől.

ebben is van valami!
ui: túl gyorsan válaszoltál, mert közben én is éeszrevettem az elírást... ;)
k s

Téma megosztása:

• (413 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.