HWSW Informatikai Kerekasztal: Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 12. 22:08

Idézet: Ati_ - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 17:23

Hali!
Még nem jutottam oda hogy írjak nekik levelet...igazából nem tudom mit írjak. :confused:
A szerződést olvasgattam és volt benne egy két dolog amit szntem nem tartanak be.
Lenne egy kérdésem: csomagveszteséget hol tudom mérni? :think:

Indíts egy cmd-t, aztán futtass egy pinget, ott részletes eredményekben meg fogod látni, mi a csomagvesztés. A ping paramétereit meg a ping -? paranccsal tudod megnézni.

#222 Felhasználó inaktív   format_c 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 16. 04:24

Idézet: Ati_ - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 15:25

csomagveszteséget hol tudom mérni? 

:(  :think:

Hi !

Pl: parancssorban "c:\ping www.index.hu -t" igy folyamatosan addig pingeli amig meg nem szakítod CTRL+C -vel.  De ha ezt el is szeretnéd menteni mondjuk egy txt-be akkor :  "c:\ping www.index.hu -t > c:\ping.txt" ezt is CTRL+C -vel szakíthatod meg.
   Ha jól emlékszem Dunawebnél az ÁSZF-ben 10% csomagvesztés még elfogadott.  Van némi tapasztalatom velük kapcsolatban.... :(

Üdv

format_c 

Szerkesztette: format_c 2005. 11. 16. 04:28 -kor

#223 Felhasználó inaktív   format_c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 16:13

Pontosan az ÁSZF 5.1. /b pontja. De becopyzom ha már megnéztem...

Idézet

5.1. Minőségi célértékek és értelmezésük

b. IP hálózat csomagvesztése: A csomagvesztés a szolgáltató hálózatán a szolgáltató
dedikált IP hostja és az előfizetői végpont között nem lehet nagyobb, mint 10% az
esetek 98%-ban 24 órás ablakokban mérve. Adott előfizetői végpontra vonatkoztatva ,
forgalmi terhelés nélküli állapotban.

#224 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 23:00

Idézet: Ati_ - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 20:19

Hali!
Ezzel a netszolgáltatással elég rossz pingeket lehet tapasztalni  :mad:
Nekem 128kbps-os csomag van. Az lenne a kérdésem ha egy másik
csomagra váltanék át (pl.:512kbps) akkor javulnának-e a pingek? :think:
Vagy egyáltalán meg lehet-e oldani hogy átváltunk egy másik csomagra? :confused:
Lenne mésik netszolgáltató is de sajnos 2éves hűségnyilatkozat  :mad:
THX a válaszokat.

Nem! a pingek nem a sávszélességtől függnek, hanem a kapcsolatod minőségétől. Nálunk 100 csomag esetén minimum 37, max 60, átlag 47 ms-os az origo.hu pingelése, és 0%-os a rossz csomag arány. 1000 csomag esetén szzokott kb 4-5 elveszett csomag előfordulni, és ez független a napszaktól. A Saját DNS szerverünket viszont hibátlanul tudjuk pingelni jobb időkkel, mint az origo-t.
Mondjuk nem mindenhol van így, de jelenleg a települéeink többségénel rendben van a dolog. 1-2 nehéz eset van, de finomhangolással be lehet őket is állítani. Nem a Wlan a szar hanem a szolgáltatód.
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#225 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 23:03

Idézet: format_c - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 3:24

Hi !

Pl: parancssorban "c:\ping www.index.hu -t" igy folyamatosan addig pingeli amig meg nem szakítod CTRL+C -vel.  De ha ezt el is szeretnéd menteni mondjuk egy txt-be akkor :  "c:\ping www.index.hu -t > c:\ping.txt" ezt is CTRL+C -vel szakíthatod meg.
   Ha jól emlékszem Dunawebnél az ÁSZF-ben 10% csomagvesztés még elfogadott.  Van némi tapasztalatom velük kapcsolatban.... :(

Üdv

format_c 

Ezek kiscsomagos pingek, amik sokkal tisztább, jobb eredményt adnak. Próbálkozz nagycsomagokkal.
"ping www.index.hu -l 1400 -t" parancssorral. Ez ad reális képet. Nálunk alapból ez van beállítva rendszerfigyelésre.
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#226 Felhasználó inaktív   format_c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 10:34

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 0:03

Ezek kiscsomagos pingek, amik sokkal tisztább, jobb eredményt adnak. Próbálkozz nagycsomagokkal.
"ping www.index.hu -l 1400 -t" parancssorral. Ez ad reális képet. Nálunk alapból ez van beállítva rendszerfigyelésre.

Na igen, de reklamálásnál csak a "kiscsomagos" pingekkel tud kezdeni valamit...

ÁSZF 5.1. /c

Idézet

c.    A szolgáltatás várakozás- és zavarmentessége: A teljes üzemidő 24 óra 365 nap, a
vállalt összes hibamentes napok száma 320, mely 88 %-nak felel meg.. A szolgáltatás
zavarmentes, ha 32 byteos csomagokkal az átlagos csomagvesztés nem haladja meg a
10%-ot 24 órás ablakokban mérve. Adott előfizetői végpontra vonatkoztatva, forgalmi
terhelés nélküli állapotban.

Szerkesztette: format_c 2006. 01. 11. 10:35 -kor

#227 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 10:39

Idézet: format_c - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 10:34

Na igen, de reklamálásnál csak a "kiscsomagos" pingekkel tud kezdeni valamit...

ÁSZF 5.1. /c

Ezek szerint nem lett jobb a dunaweb az elmúlt másfél évben... Tényleg kókler egy banda. Ismerősnek neteasyje van, bix.hu-re 6-8 ms-es pingekkel, szóval nem a technológiával van a baj, hanem a szolgáltatóval. Nem tudom, mit fognak csinálni, ha lejárnak a hűségek, mert szerintem a dunaweb szolgáltatási területein többnyire már van alternatíva.

Ps.: Beltáv amúgy meg feleannyiért szolgáltat, és 3%-os csomagvesztést vállal. Nem mindig tudja ugyan tartani, de önként jóvá is írja a hálózati hibákat, nem nagyon kell nekik még szólni sem...

#228 Felhasználó inaktív   format_c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 10:47

Én kb 3 hónapja szabadultam tőlük, de addig majdnem megőrültem... :banghead:

#229 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 15:08

Hello!

Szerintem leginkább a technológia sebezhetősége + a kóklerség a hibák oka. Én NetEasys voltam 6 hónapig, ebből 4 hónap hibátlan (szerződésnek megfelelő, néha apróbb, de elviselhető hibákkal) volt, 2 hónapig meg ment az e-mail és telefonáradat, mert a pingek ezen időszakban 500 és 3500(!!!!!) ms között mozogtak... A lényeg, hogy nem tudják, mi történt, mindent rendben találtak maguknál is és nálam is, a Duna vizére sem épült semmi, ami takarna, a net mégse lett jó. Ők legalább rajta voltak a megoldáson, és közös-megegyezve szerződést bontottunk. Szóval még azoknál a szolgáltatóknál is történhetnek érdekes dolgok, ahol értenek hozzá és foglalkoznak az ügyféllel.

Aki stabil hozzáférésre vágyik, szerintem olyan megoldáson gondolkozzon, ami a "levegőtől" független.

Üdv:
addictive 

#230 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 23:29

Idézet: addictive - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 14:08

Hello!

Szerintem leginkább a technológia sebezhetősége + a kóklerség a hibák oka. Én NetEasys voltam 6 hónapig, ebből 4 hónap hibátlan (szerződésnek megfelelő, néha apróbb, de elviselhető hibákkal) volt, 2 hónapig meg ment az e-mail és telefonáradat, mert a pingek ezen időszakban 500 és 3500(!!!!!) ms között mozogtak... A lényeg, hogy nem tudják, mi történt, mindent rendben találtak maguknál is és nálam is, a Duna vizére sem épült semmi, ami takarna, a net mégse lett jó. Ők legalább rajta voltak a megoldáson, és közös-megegyezve szerződést bontottunk. Szóval még azoknál a szolgáltatóknál is történhetnek érdekes dolgok, ahol értenek hozzá és foglalkoznak az ügyféllel.

Aki stabil hozzáférésre vágyik, szerintem olyan megoldáson gondolkozzon, ami a "levegőtől" független.

Üdv:
addictive 

Nekem stabil rádiósom van! :)  Régebben voltak problémák, de mára megoldódott... Egyébként pár éven belül ezeké lesz a jövő, mert a környezetszennyezés szempontjából, és a kábelezés szempontjából sokkal kímélőbb, és egyszerűbb. Sokan megízlelték a Wifi szabványt, és az is felgyorsítja a folyamatot.

#231 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 00:02

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 23:29

Nekem stabil rádiósom van! :)  Régebben voltak problémák, de mára megoldódott... Egyébként pár éven belül ezeké lesz a jövő, mert a környezetszennyezés szempontjából, és a kábelezés szempontjából sokkal kímélőbb, és egyszerűbb. Sokan megízlelték a Wifi szabványt, és az is felgyorsítja a folyamatot.

Hol és melyik szolgáltató? Amúgy legyen igazad. Én ugyan jobban félek a gigahertzek egészségkárosító hatásától, mint a kábelezéssel járó környezeti problémáktól, de aligha lesz ez szempont. De akármennyire menjen le az ára, stb, a belógó fa, az útban lévő épület ugyanúgy gondot fog okozni, sebesség terén pedig szerintem még egy jó darabig le lesz maradva.

#232 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 01:34

csak annyit mondok: WiMax...
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#233 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 10:07

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 1:34

Én meg hogy optikai kábel...  :D

#234 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 12:01

Ps.: WiMax  :D

#235 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 12:42

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 0:29

Jó neked!  :) Én amikor WiFis netet rendeltem, alább adtam a sebesség-igényemet 2-ről 1 Mbitre. Nem ez lenne a baj, hanem a megbízhatatlansága. Most viszont az ADSL ára annyit esett az elmúlt fél évben is, hogy a telefonszámlával együtt ugyanannyira jön ki, mint a WiFi magában és akkor már az se baj, ha 2x olyan gyors. A WiMaxra kiváncsi lennék, de nagyon megingott a bizalmam a wirelessben és szerintem először nem lesz valami olcsó... És nem mindenhol alapoznak annyira a Wifire, mint Londonban. Hollandiában, Franciaországban, Németországban pl ADSLt fejlesztik és azzal akarják a lakosság nagyrészét kiszolgálni. A WiFi előnye az a jópofa dolog, hogy kiülsz nyáron a park közepébe a laptopoddal mondjuk és ott is van fél, akár 1 megabited is, de otthonra szerintem vezetékes cuccot csakis! :) Na de befejezem, nem akarok  nagyon :offtopic: lenni!

üdv:
addictive

#236 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 00:04

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 11:07

Idézet

Én meg hogy optikai kábel...  :D
igazad van, mindketto kikeruli a fakat, epuleteket, ahogy azt megkivantad az elozo hozzaszolasban. bar ebben a tekintetben a wimax megiscsak egyszerubb, nem gondolod?

es tokeletesen jogos a wimax problemairol szolo cikk beidezese. es magam is szomoruan figyelem lassan vagy 2 eve, hogy miert nem ott tart, ahol kene neki. de remenykedem.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#237 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 22:41

Sziasztok!
Még mindig nagyon rossz ez a szolgáltatás, a ping a csomagveszteség.... :mad:
Még mindig a levelezésnél tartok, írom nekik a leveleket özönnel, de nem képesek válaszolni. :mad:
Már nagyon elegem van belőlük.
Mivel lehetne fenyegetőzni velük szemben, hogy  válaszoljanak?
már nagyon unom ezt a szolgáltatót.
üdv

#238 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 23:11

Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 22:41

Sziasztok!
Még mindig nagyon rossz ez a szolgáltatás, a ping a csomagveszteség.... :mad:
Még mindig a levelezésnél tartok, írom nekik a leveleket özönnel, de nem képesek válaszolni. :mad:
Már nagyon elegem van belőlük.
Mivel lehetne fenyegetőzni velük szemben, hogy  válaszoljanak?
már nagyon unom ezt a szolgáltatót.
üdv

Emailen írsz? Ha igen, válts át hagyományos postára, és tértivevénnyel küldj egy levelet a panaszaiddal, szólítsd fel őket arra, hogy a panaszaidra írásban válaszoljanak (ha jól emlékszem, az ÁSzF szerint 30 napon belül kell nekik - nézz utána), és tegyenek hathatós lépéseket a szolgáltatás hibáinak kijavítására (ide is adj határidőt az ÁSzF szerint), különben egyoldalúan felmondod a szerződést. Lényeg, hogy tudd bizonyítani, hogy vacak volt a szolgáltatás, és te felszólítottad őket. Ha lejárt az általad adott határidő, írsz ismét egy tértis levelet, amiben felmondod (a felmondási határidő megjelölésével) a szerződést, és felszólítod őket, hogy jöjjenek és szereljék le a cuccaikat (persze a felmondási időt még fizesd ki). Ezek után vagy elengednek, vagy bírósághoz fordulnak. Annyi kellemetlenséged lehet, hogy némi bíróságosdi lesz belőle, de ha fel tudsz valami bizonyítékot mutatni - (a szolgáltatás minőségét én is igen szívesen tanusítom tanúként...  :D ), aligha marasztalnak el.

#239 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 02. 23:23

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 23:11

vagy bírósághoz fordulnak. Annyi kellemetlenséged lehet, hogy némi bíróságosdi lesz belőle, de ha fel tudsz valami bizonyítékot mutatni - (a szolgáltatás minőségét én is igen szívesen tanusítom tanúként...  :D ), aligha marasztalnak el.

Bizonyíték? Fog valami Juniper cuccost, oszt jegyzőkönyveztet, vagy hogy?

De érdekes ez a cucc, jön 100k-val a letöltés, néha pillanatokra megtorpan. Nomost nekem az ssh és az egyéb melóra használt remote cuccaim kvázi használhatatlanok a kiesett pingek miatt... User meg bizonygatta, hogy jó ez, ennek semmi baja, meg jön ezerrel, mint állat. Faszkivan, nekem kvázi használhatatlan lenne, inkább legyen lassabb, csak működjön.

Tavasszal hegesztem fel a saját antennát, már itt figyelnek a polcon, addig meg bírom 9.6 kilobiten ha kell, az legalább stabilan lassú, meg drága.
Make love not Wor.

#240 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 23:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 23:23

Bizonyíték? Fog valami Juniper cuccost, oszt jegyzőkönyveztet, vagy hogy?

Hát egyrészt ők is csinálnak pingstatot, ergo tőlük kell valahogy beszerezni - pl. kérek egy emailes vagy írásos tájékoztatást. Tény, ebben benne van az, hogy nem adnak nekem olyan infot, amit használni tudok. Aztán rögzíthetek én is adatokat, meg hozhatok tanúkat - egy polgári perben kevésbé szigorú, hogy mivel lehet bizonyítani - ez alatt értendő az is, hogy hogyan szerzel bizonyítékot. (De azért ne pereskedjünk egyből...  ;) )

Egyébként meg nem csak nekem sikerült felmondanom a szerződést, hanem egy utcával odébb lakó havernak is - semmi egyéb nem kellett hozzá, mint a következetes fellépés. Freeping ment állandóan, amikor vacak volt, már hívtam is az ügyfélszolit. Ha nem reagáltak, hívtam azért, hogy miért nem reagálnak. 2-3 hét után már az ügyvezetővel beszéltem, úgyhogy akár elismerték, hogy igazam van, akár rámunkat, de  búcsút vettünk egymástól.

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.