HWSW Informatikai Kerekasztal: Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 21:32

nem, a ping mint olyan nem csokkentheto programmal. (a letoltesi sebesseg sem..)

sajnos ebben az esetben ez van.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#282 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 17:34

Szasztok!
Van-e köztetek gyöngyösi vagy környéki?
Meg vagytok vele elégedve?
Egy ismerődöm Gy.solymoson akarja beköttetni az internetet, és a Chello-Dunaweb között őrlődik.
Köszi
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#283 Felhasználó inaktív   Norc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 23. 17:53

Idézet: Falánk - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 17:34

Szasztok!
Egy ismerődöm Gy.solymoson akarja beköttetni az internetet, és a Chello-Dunaweb között őrlődik.
Köszi

Hali. A Chello-t nem ismerem, de a Dunawebet annál inkább, és ezért csak azt tudom mondani hogy hacsak lehet kerüld a Dunawebet, mert ha egyszer leszerződöl velük neked annyi, mert xar az egész és bizonyítani meg nem lehet!!! Nekem Dunawebes van, és tapasztalatbol mondom!!! : Isten óvjon a Dunawebtől!!!! Én amúgy Horti vagyok. Üdv. :tooth:

#284 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 18:30

Idézet: Norc - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 18:53

Hali. A Chello-t nem ismerem, de a Dunawebet annál inkább, és ezért csak azt tudom mondani hogy hacsak lehet kerüld a Dunawebet, mert ha egyszer leszerződöl velük neked annyi, mert xar az egész és bizonyítani meg nem lehet!!! Nekem Dunawebes van, és tapasztalatbol mondom!!! : Isten óvjon a Dunawebtől!!!! Én amúgy Horti vagyok. Üdv.   :tooth:

Köszönöm!
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#285 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 22:04

Idézet: Falánk - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 17:34

Szasztok!
Köszi

P2p-ben szívás a chello a forgalmi korlát miatt. A Dunawebnél viszont a kriminális minőség szab gátat a túlzott forgalmazásnak...

#286 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 23. 22:16

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 23:04

P2p-ben szívás a chello a forgalmi korlát miatt. A Dunawebnél viszont a kriminális minőség szab gátat a túlzott forgalmazásnak...

De van jó kis Chello-s DC hub, aztán akkor hálózaton belül nincs mérve a forgalom.
Make love not Wor.

#287 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 08:13

persze p2p =/= DC (csak benfoglalas esete forog fenn), de ez mar mas kerdes..
a forum ma:

#288 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 09:00

Inkább egy stabil korlátos mint egy szakadozó instabil szolgáltatás. 5/30/60 GB meg elég, van business csomag is ami korlátlan.
Torrent, dc meg szerintem eléggé lefedi a p2p-t.

#289 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 10:19

persze. az a jo a piacban, hogy mindenki eltudja donteni, hogy neki milyen parameterek a fontosabbak! az edonkey, kaaza az mar nem is p2p? ;)
a forum ma:

#290 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 11:32

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 11:19

persze. az a jo a piacban, hogy mindenki eltudja donteni, hogy neki milyen parameterek a fontosabbak! az edonkey, kaaza az mar nem is p2p? ;)

Senki nem mondta, hogy nem az. Fenti két példám chellon belül működik jól. Edonkey-t, kazaa-t nem használok, de ha sokan használják, akkor gondolom előbb utóbb megoldódik ennek a problémája is...
IP filtert már elég régen beleintegrálták néhány programba.

#291 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 13:10

jobban atgondolva amit irsz (es reszben teljesen igazat adva Neked!) valoszinuleg itt felhasznalasbeli kulonbsegekrol is szo lehet. en olyan dolgokat toltok le, amik nagyon ritkak, igy esely sincs ra, hogy halozaton belul meglegyen valakinel. ugy meg mindegy, hogy hub vagy ip filter, a korlat, az korlat. (igaz lehet, hogy ettol meg meg benne lennek a korlatban, mert nem toltok ektelenul sokat.)

akinek az eppen aktualis mozifilm kell, az valoban tud halozaton belul maradni, ez teny. de hat ez meg nem "fedi le a p2p"-t, ahogy irtad! ;) csak egy reszet.
a forum ma:

#292 Felhasználó inaktív   Norc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 13:26

Sztem aki netet akar az nézzen szét itt:  http://www.vivanet.hu/ Havernak ez van,és tökéletesen műxik neki. Két hónapja megy nála, és egy szakadás se volt, sőt nincs forgalomkorlát sem!!!  ;)

#293 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 24. 13:33

Idézet: Norc - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 14:26

Sztem aki netet akar az nézzen szét itt:  http://www.vivanet.hu/   Havernak ez van,és tökéletesen műxik neki. Két hónapja megy nála, és egy szakadás se volt, sőt nincs forgalomkorlát sem!!!  ;)

Kár, hogy Erdőkertesen ahol a Dwebet vagy a másik vacakot lehet választani, ott nekem nem szolgáltatnak...
Make love not Wor.

#294 Felhasználó inaktív   fabko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 08:54

Sziasztok!

Arra nem tud valaki valamit, h hogyan lehetne ezt a fránya Dunawebes mikró netet egy routerrel megosztani? Addig eljutok, h a router csatlakozik a nethez, de a munkaállomásokig már nem jut el. Egy dunawebes szerelő fickó megsúgta, h a parancssorból kell állítáni a TTL-t, s az nagyobb legyen mint egy. Na most parancssorból csak szervereken lehet állítani a TTL-t, (Netsh>) , de az XP ezt nem tudja.
Help please.

THX
ASUS M2N SLI Deluxe::A64 X2 6000+::2x2GB Geil Ultra::GBT 8600GT 256MB::500+400+160+160GB Samsung HDD::2xASUS DVD-RW::2XToshiba DVD-ROM::Chieftec 400W

"...és használod másra is a géped tuningon kívül?"

#295 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 18:22

Idézet: fabko - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 7:54

Sziasztok!

Arra nem tud valaki valamit, h hogyan lehetne ezt a fránya Dunawebes mikró netet egy routerrel megosztani? Addig eljutok, h a router csatlakozik a nethez, de a munkaállomásokig már nem jut el. Egy dunawebes szerelő fickó megsúgta, h a parancssorból kell állítáni a TTL-t, s az nagyobb legyen mint egy. Na most parancssorból csak szervereken lehet állítani a TTL-t, (Netsh>) , de az XP ezt nem tudja.
Help please.

THX

Olvass vissza, keress, itt is volt téma. A megoldás 1ébként linux, és ttl állítás alapból. Egyebet nem tudok.
www.kevenet.hu

#296 Felhasználó inaktív   oregzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 09:38

Idézet: toktelen - Dátum: 2004. okt. 25., hétfő - 9:17

Én személyszerint azt tettem, hogy www.mrtg.com ezzel a cuccal pingettem az átjárót és grafi kusssss an megjelenítettem és elküldtem nekik és megkérdeztem , hogy elküldjem -e máshova is (HIF), ha nem ismerik el az gáz , mert ők is ezt használják.  :)  Most ADSL oszt jó

Ezt az MRTG-t hogyan kell használni?Légyszi segíts.Köszi

#297 Felhasználó inaktív   garfimacs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 02. 20:36

DUNAWEB.... sokunk számára ez a szitokszó összeszoruló gyomrot, gyilkos indulatokat jelent. A számtalan hibabejelentés, a sorozatos hazudozások, vagy egyszerűen azt meghallgatván, az ügyeletes technikustól, hogy " Szar és túlterhelt a rendszer, de aláírta, úgyhogy nem tehetünk semmit, talán lesz majd fejlesztés. " elfogyott a türelmem... immáron hónapok használhatatlan az internet. Szemét módon hazudoznak össze-vissza, hogy majd megjavítják, már kinn van a szerelő stb. ám a megjavítás eredménye  ugyanaz a  híg fos, ami eddig volt. Ezer ms feletti pingek, csomagvesztések, soha meg nem nyíló weboldalak, gyakorlatilag használhatatlan. Most is lenne jobb dolgom, mint ezt a szöveget fogalmaznom, de mivel semmilyen honlapot nem tudok megnyitni ezt teszem jobb híján ( eredetileg nem ide, de terjesztem, nehogy gondoljon rájuk akárki is )

De nézzük csak, hogy mire hivatkozik ez a szarkupac, szélhámos társaság:

Általános szerződési feltételek 6. sz. mellékletének kivonata:

A 2048 kbps előfizetésnél a 32 kbps a minimálisan elvárható szolgáltatás. Ez azt jelenti, hogy a bekaszált pénztől függetlenül akár a kínált szolgáltatás egy hatvannegyed része is elfogadható a számukra.

És itt megemlíteném, hogy nem vagyok " heavy user " nem töltök le filmeket, nem játszom online, csak annyit szeretnék, hogy megnyíljon egy-egy hírportál, fórum, hogy a képek helyett ne mis piros x jelenjen meg,  hogy online levelezni tudjak, de ez a hulladék szolgáltató még ezt sem tudja biztosítani. Pedig a rendszerük jó lenne, ha kilátnának a mohóságukból és nem raknák rá a többszörösét annak amit elbír, hiszen néha 5-10 percekre működik. ( lásd most... a szöveget előzőleg írtam )

Noha az esetek legnagyobb részében még a 32 kbps sem elérhető ( a dumeter szerint a letöltés 0.0 és 0.5 kB/ sec között működik ) létrehoztak egy - senki által nem hitelesített - mérőprogramot ( http://sebesseg.dunaweb.hu ) ami szerint pl. most, amikor abszolúte nem működik semmi ezeket az értékeket kapom, már amikor egyáltalán bejön a honlap : Az Ön aktuális olvasási sávszélessége: 93.20 kbps (kilobitpersecundum)
ami azt jelenti, hogy Ön 11.65 KB/sec. sebességgel tud letölteni a Dunaweb Kft. teszt szerveréről. Az Ön kapcsolatának sebessége az Általános szerződési feltételeknek megfelel!

Ezzel nem engednek el -  pedig szabadulnék tőlük, mint a pestistől - a hűségnyilatkozatra hivatkozva.

A reklamáló levelek is általában itt akadnak el:

A kiszolgáló váratlanul megszakította a kapcsolatot. Ez adódhatott a
kiszolgáló, a hálózat, vagy a hosszú ideig tartó tevékenységhiány miatt.
Tárgy 'Re: Dunaweb Kft. HIBAJEGY MUNKALAP VISSZAIGAZOLAS', Fiók: 'dunaweb.hu
(1)', Kiszolgáló: 'dunaweb.hu', Protokoll: SMTP, Port: 25, Biztonságos
(SSL): Nem, Hiba a szoftvercsatornában: 10053, Hibaszám: 0x800CCC0F

#298 Felhasználó inaktív   Norc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 16:40

Idézet: garfimacs - Dátum: 2006. júl. 2., vasárnap - 20:36

DUNAWEB.... sokunk számára ez a szitokszó összeszoruló gyomrot, gyilkos indulatokat jelent. A számtalan hibabejelentés, a sorozatos hazudozások, vagy egyszerűen azt meghallgatván, az ügyeletes technikustól, hogy " Szar és túlterhelt a rendszer, de aláírta, úgyhogy nem tehetünk semmit, talán lesz majd fejlesztés. " elfogyott a türelmem... immáron hónapok használhatatlan az internet. Szemét módon hazudoznak össze-vissza, hogy majd megjavítják, már kinn van a szerelő stb. ám a megjavítás eredménye  ugyanaz a  híg fos, ami eddig volt. Ezer ms feletti pingek, csomagvesztések, soha meg nem nyíló weboldalak, gyakorlatilag használhatatlan. Most is lenne jobb dolgom, mint ezt a szöveget fogalmaznom, de mivel semmilyen honlapot nem tudok megnyitni ezt teszem jobb híján ( eredetileg nem ide, de terjesztem, nehogy gondoljon rájuk akárki is )

De nézzük csak, hogy mire hivatkozik ez a szarkupac, szélhámos társaság:

Általános szerződési feltételek 6. sz. mellékletének kivonata:

A 2048 kbps előfizetésnél a 32 kbps a minimálisan elvárható szolgáltatás. Ez azt jelenti, hogy a bekaszált pénztől függetlenül akár a kínált szolgáltatás egy hatvannegyed része is elfogadható a számukra.

És itt megemlíteném, hogy nem vagyok " heavy user " nem töltök le filmeket, nem játszom online, csak annyit szeretnék, hogy megnyíljon egy-egy hírportál, fórum, hogy a képek helyett ne mis piros x jelenjen meg,  hogy online levelezni tudjak, de ez a hulladék szolgáltató még ezt sem tudja biztosítani. Pedig a rendszerük jó lenne, ha kilátnának a mohóságukból és nem raknák rá a többszörösét annak amit elbír, hiszen néha 5-10 percekre működik. ( lásd most... a szöveget előzőleg írtam )

Noha az esetek legnagyobb részében még a 32 kbps sem elérhető ( a dumeter szerint a letöltés 0.0 és 0.5 kB/ sec között működik ) létrehoztak egy - senki által nem hitelesített - mérőprogramot ( http://sebesseg.dunaweb.hu ) ami szerint pl. most, amikor abszolúte nem működik semmi ezeket az értékeket kapom, már amikor egyáltalán bejön a honlap : Az Ön aktuális olvasási sávszélessége: 93.20 kbps (kilobitpersecundum)
ami azt jelenti, hogy Ön 11.65 KB/sec. sebességgel tud letölteni a Dunaweb Kft. teszt szerveréről. Az Ön kapcsolatának sebessége az Általános szerződési feltételeknek megfelel!

Ezzel nem engednek el -  pedig szabadulnék tőlük, mint a pestistől - a hűségnyilatkozatra hivatkozva.

A reklamáló levelek is általában itt akadnak el:

A kiszolgáló váratlanul megszakította a kapcsolatot. Ez adódhatott a
kiszolgáló, a hálózat, vagy a hosszú ideig tartó tevékenységhiány miatt.
Tárgy 'Re: Dunaweb Kft. HIBAJEGY MUNKALAP VISSZAIGAZOLAS', Fiók: 'dunaweb.hu
(1)', Kiszolgáló: 'dunaweb.hu', Protokoll: SMTP, Port: 25, Biztonságos
(SSL): Nem, Hiba a szoftvercsatornában: 10053, Hibaszám: 0x800CCC0F

Teljes mértékben osztom a véleményed.Az én 512/128 kb/s  elérésem eredménye, a következő:

Letöltési sebesség tesztelése, www.dunaweb.hu szerver

Az Ön aktuális olvasási sávszélessége:

231.20 kbps (kilobitpersecundum)

ami azt jelenti, hogy Ön 28.9 KB/sec. sebességgel tud letölteni a Dunaweb Kft. teszt szerveréről.

Általános szerződési feltételek 6. sz. mellékletének kivonata
Maximális letöltési érték Mértékegység Minimálérték
128 kbps 32
256 kbps 32
384 kbps 32
512 kbps 32
768 kbps 32
1024 kbps 32
2048 kbps 32

Az Ön kapcsolatának sebessége az Általános szerződési feltételeknek megfelel!

Mi a teendő, ha a sebesség túlnyomóan (az esetek 90%-ban) csak a minimum érték közelében (az felett 10%-kal) mérhető?

Kérjük, végezze el a következő lépéseket legalább három alkalommal különböző napokon, lehetőség szerint különböző napszakokban:

1. ellenőrizze számítógépét, nem fertőzött-e számítógépes vírussal (ezt minden internetre kapcsolódó gépen tegye meg)

2. zárja be az összes nyitott alkalmazást (különösen FTP kliens, levelező program, letöltés vezérlő, fájlcserélő programok) a mérést végző böngésző kivételével (ezt minden internetre kapcsolódó gépen tegye meg)

3. kapcsolja le az összes internetre kötött hálózati számítógépet (ha több gépről használja az internetet)

4. ismételje meg a mérést legalább háromszor a hibalehetőségek kizárása érdekében

5. Ha a fenti lépések után elvégzett három mérés hasonlóan nem megfelelő eredményt ad, kérjük jelezze ezt ügyfélszolgálatunkon a probléma kivizsgálása érdekében az alábbi elérhetőségeken, küldje el a mérések eredményét ügyfélszolgálatunk email címére:

Telefon: (27)-300-072
Fax: (27)-304-403
E-mail: ugyfelszolgalat@dunaweb.hu
Neophonex telefonszám: 8003000
Internet ügyfélszolgálat országosan hívható helyi telefonszám:
Előhívószám vidék: 888-181 Hívószám:8003000
Előhívószám Budapest: 8888-181 Hívószám:8003000

Kilépés

DunaWeb Kft.

Nevetséges hogy egy szolgáltatónak egy ilyen automata válaszoldalt kell üzemeltetnie nem?
Nálam csak egy év szerződésük van, utánna lehúzhatják magukat!!!  De addig is:  :box2:

#299 Felhasználó inaktív   Zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 08:07

Idézet: Norc - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 15:40

Teljes mértékben osztom a véleményed.Az én 512/128 kb/s  elérésem eredménye, a következő:

Letöltési sebesség tesztelése, www.dunaweb.hu szerver

Az Ön aktuális olvasási sávszélessége:

231.20 kbps (kilobitpersecundum)

ami azt jelenti, hogy Ön 28.9 KB/sec. sebességgel tud letölteni a Dunaweb Kft. teszt szerveréről.

Általános szerződési feltételek 6. sz. mellékletének kivonata
Maximális letöltési érték     Mértékegység     Minimálérték
128     kbps     32
256     kbps     32
384     kbps     32
512     kbps     32
768     kbps     32
1024     kbps     32
2048     kbps     32

Az Ön kapcsolatának sebessége az Általános szerződési feltételeknek megfelel!

Mi a teendő, ha a sebesség túlnyomóan (az esetek 90%-ban) csak a minimum érték közelében (az felett 10%-kal) mérhető?

Kérjük, végezze el a következő lépéseket legalább három alkalommal különböző napokon, lehetőség szerint különböző napszakokban:

1. ellenőrizze számítógépét, nem fertőzött-e számítógépes vírussal (ezt minden internetre kapcsolódó gépen tegye meg)

2. zárja be az összes nyitott alkalmazást (különösen FTP kliens, levelező program, letöltés vezérlő, fájlcserélő programok) a mérést végző böngésző kivételével (ezt minden internetre kapcsolódó gépen tegye meg)

3. kapcsolja le az összes internetre kötött hálózati számítógépet (ha több gépről használja az internetet)

4. ismételje meg a mérést legalább háromszor a hibalehetőségek kizárása érdekében

5. Ha a fenti lépések után elvégzett három mérés hasonlóan nem megfelelő eredményt ad, kérjük jelezze ezt ügyfélszolgálatunkon a probléma kivizsgálása érdekében az alábbi elérhetőségeken, küldje el a mérések eredményét ügyfélszolgálatunk email címére:

Telefon: (27)-300-072
Fax: (27)-304-403
E-mail: ugyfelszolgalat@dunaweb.hu
Neophonex telefonszám: 8003000
Internet ügyfélszolgálat országosan hívható helyi telefonszám:
Előhívószám vidék: 888-181 Hívószám:8003000
Előhívószám Budapest: 8888-181 Hívószám:8003000

Kilépés

DunaWeb Kft.

Nevetséges hogy egy szolgáltatónak egy ilyen automata válaszoldalt kell üzemeltetnie nem?
Nálam csak egy év szerződésük van, utánna lehúzhatják magukat!!!  De addig is:  :box2:

és ezzel mi a baj
mikor le van irva, hogy nem vállalják a garantált 512-t
és neked kb 40% ment abban a pillanatban
és ez még mindig több
mint az invitelnél az átlagosan elvárható érték

http://www.invitel.hu/export/sites/ernesto...mell_060724.pdf

#300 Felhasználó inaktív   Norc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 08:20

Idézet: Zoli - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 8:07

és ezzel mi a baj
mikor le van irva, hogy nem vállalják a garantált 512-t
és neked kb 40% ment abban a pillanatban
és ez még mindig több
mint az invitelnél az átlagosan elvárható érték

http://www.invitel.hu/export/sites/ernesto...mell_060724.pdf

Ezzel semmi, csak az hogy ez a normális eset, ami nem tölti ki a nap jelentős részét (sajnos).
Ebből kiindulva el lehet képzelni hogy milyen az amikor elindul a híres Dunaweb internet összeomlás.
Na meg az hogy ha levesznek havi 6000 ft-al akkor legaláb néha lenne 512 kb/s a sebességem.
Most magyarul 6000-ért adják a 256 kbs-elérést.
Akkor gonodljál annak szerencsétlen felhasználónak a helyébe akinek van 256 kbs  vagy 128 kb/s elérése, az mit kaphat, a Dunaweb szélessávú internetből.  :joy:

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.