HWSW Informatikai Kerekasztal: Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   csabesz24 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 09. 11:19

Tapasztalatokat várok az említett szolgáltató rádiós netével kapcsolatban. :eek:

#2 Felhasználó inaktív   csabesz24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 12:25

Na, senki nem használ Dunawebes vezeték nélküli netet????

#3 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 17. 12:50

Ha ilyen gyorsan akarsz választ javaslom inkább a keresés/szolgáltatók/"dunaweb" használatát.

#4 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 12:57

Üdv!

Osztálytársnak Dunawaebes mikrós nete van (256 Kbit/s). Kerepesi a srác. Azt mondja a sebesség egész jó, de rászoltak a központból, hogy ne használjon Peer 2 Peer progikat, mert le lesz kötve a hálóról. Tehát a KaZaA kilőve. Valami olyasmit mondott, hogy azért nem használhat ilyen progikat, mert a házukon lévő antenna tovább is oszt. Nem igazán értem miért, de hát így van! Szerintem inkább jelentős forgalmat generálhatott. :D Vagy lehet, hogy proxy összeférhetetlneségi problémák vannak. Tehát, ha böngészésre, FTP-re kell, akkor okés a stuff.

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#5 Felhasználó inaktív   qpon123 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 31. 23:56

Üdv.!

Nem találtam eddig "külső" információt a dunaweb nevű szolgáltatóval kapcsolatban ( [url="http://"http://www.dunaweb.hu"]www.dunaweb.hu[/url] ). Én sajnos vivendi körzetben lakom, ahol bizony égető szükség lenne egy másik internet szolgáltatóra és most úgy látom, hogy ez a dunaweb bizony egy jó alternatíva (számomra). Van ugyanis egy mikrohullámon megvalósított netszolgáltatása ( [url="http://"http://wireless.dunaweb.hu"]wireless.dunaweb.hu[/url] ), ami elvileg hozzáférhető számomra is. Eddig az tartott vissza, hogy korábban ez a szolgáltatás nem tartalmazott korlátlan internetezést, most viszont ezt hirdetik magukról. Bruttó 15E havidíj (aki most felszisszent azzal közlöm, hogy az obsolete-telefon-dialup-omra ennél többet költök) és valami 256kbit sávszélességet kapsz cserébe.

Szóval van valakinek tapasztalata ezzel a szolgáltatóval kapcsolatban? Mennyire megbíthatóak? És esetleg arról hogy ez 256kbit valami garantált sávszél.-e, vagy ez a maximum?

Nagyon úgy tűnik, hogy a környéken szaglászik az Axelero is, aki pedig 3 hónapon belül igér kábelnetet. Érdemes várni rájuk?

[ 2002. április 01.: qpon123 szerkesztette a hozzászólást ]

#6 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 01. 03:45

Van itt pár topicban szó a mikrohullámú netről, ott olvashatsz róla bővebben.
Nekem a wireless weboldalon az 50x -es sebesség ütötte meg a szemem. Kérdés mihez viszonyítanak :)

#7 Felhasználó inaktív   qpon123 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 01. 06:45

idézet:
Ezt írta Yoisten:
Van itt pár topicban szó a mikrohullámú netről, ott olvashatsz róla bővebben.
Nekem a wireless weboldalon az 50x -es sebesség ütötte meg a szemem. Kérdés mihez viszonyítanak :)
[/quote]

Végignéztem a topic-okat, de továbbra is marad a kérdésem: maga a szolgáltató milyen? Mennyire megbizható? Magával a technológiával valamennyire tisztában vagyok.

#8 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 02. 12:09

Ugye nem tévesztitek össze a sávszélességet és az adatátviteli sebességet? A kettő eléggé külön fogalom. Én ilyen esetekben mindig megkérdezem, hogy mi a letöltésnél a várható adatátviteli sebesség belföldi és külhoni ftp szerverekről.

#9 Felhasználó inaktív   DeWils 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 12. 09. 14:56

Tapasztalatok, vélemények, információk? ;)
DeWils

#10 Felhasználó inaktív   P_Balazs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 11. 21:13

Hali!

Én Fóton lakok és hozzám tegnap jött ki a "szakember". Hát elég gáz módszerrel csinálta a bemérést! Először is hozott magával egy pici yagi antennát meg egy laptopot. Úgy mérte be a rendszert, hogy a bal kezében fogta a srác az antennát és kb. olyan irányba mutatott vele amilyen irányban van a fejállomás! Rádugta a gépet és kijelentette, hogy sajna nem jön át térerő Dunakesziről, Fótról meg nem látni rá az Öreghegyi átjátszóra! Ezek után elment az arc és maradok a telefonos netnél! :(
Légyszíves, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm!

#11 Felhasználó inaktív   zsirmo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 12. 17. 13:41

idézet:
Ezt írta P_Balazs:
Hali!
Én Fóton lakok és hozzám tegnap jött ki a "szakember". Úgy mérte be a rendszert, hogy a bal kezében fogta a srác az antennát és kb. olyan irányba mutatott vele amilyen irányban van a fejállomás!
[/quote]
Szia!
Szerinted milyen módszer van amivel lehet még mérni?
Szerintem sok céget érdekelne a megoldásod! :)

#12 Felhasználó inaktív   hatkicsiindián 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 09. 19:41

[url="http://"http://forum.wnet.hu/viewtopic.php?t=8&sid=b3f0562533a03f4ed431646d60969ea1"]http://forum.wnet.hu...431646d60969ea1[/url]

????
Ki mit szól ehhez?

6kicsiIndián

#13 Felhasználó inaktív   cssandor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 13. 13:43

Hát ez elég gyalázatos!
Aki nem ért hozzá az ne vágjon bele és ne hülyítse az előfizetőket :mad:

#14 Felhasználó inaktív   DeWils 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 13. 18:31

Szerintem én is abban a városban lakom ahol "anonymus" lakik, bár védeni nem szeretném a szolgáltatót, mert tényleg nem csipkedi magát, sőt mivel monopoliumban van itt így a "ráérünk arra még" életszemléletet képviseli. Remélem hamarosan aktiválják magukat. Egyébbként még előszerződést sem kötöttek itt az ügyfelekkel (velem legalább is nem), szoval szó nem érheti a házuk elejét a késésért, csak mi bosszankodhatunk, hogy még mindig modem meg percdíj.
Majd csinálják, ha csinálják, bár én ebben már nem bízom. Viszont hamarosan lesz ADSL, vagyis fejlesztési tervekben már benne van, de hogy a MATÁV mennyire lesz gyorsabb az már egy másik kérdés.
DeWils

#15 Felhasználó inaktív   DeWils 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 13. 18:39

idézet:
Ezt írta zsirmo:
Szia!
Szerinted milyen módszer van amivel lehet még mérni?
Szerintem sok céget érdekelne a megoldásod! :)
[/quote]

Én nem értek annyira ahhoz hogy hogyan lehet probamérést végezni, de az 100% hogy egy kézben tartott antenna által szolgáltatott adatok nem egyeznek meg egy rögzített, esetleg 1-2 méterrel magasabban lévő pontosan beállított antenna adataival.
Gondolj csak bele szegény szerelő keze remeg, föleg ha fázik is :)), vagy probáld ki te mennyire tudsz pontosan célozni ha a tárgyat a fejed fölé kell tartanod.
Szerintem sokkal megbízhatobb lenne a mérési adat ha nem csak egy 10 perces időintervallumot vennének figyelembe, és nemcsak kézzel tartanák az antennát.
Pl: helyére rögzített, pontosan irányba állított antennával 24h keresztül mérnének.
DeWils

#16 Felhasználó inaktív   cssandor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 13. 19:22

Mondjuk ki na nyugodtan Nagykőrösről van szó, csak hogy mindenki képben legyen. Amúgy a monopol helyzet már nem áll, mert megjelent a Microsystem is. Továbbá hamarosan lesz Enternet RDSL és ADSL is. Erősen bízom benne ;)
A Dunaweb meg úgy néz ki belátja hogy nem ért ahhoz amibe belevágott úgyhogy elkotródik! Ez már röhejes, hogy mióta igérgetnek! :rolleyes:
Úgyhogy aki az adott városban érdekelt, telefonáljon és e-mail-ezzen ezerrel az Axeleronek, hogy minnél előbb nyomassák végre az ADSL-t!

#17 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 13. 23:22

idézet:
Ezt írta cssandor:
Hát ez elég gyalázatos!
Aki nem ért hozzá az ne vágjon bele és ne hülyítse az előfizetőket :mad:
[/quote]

Ez alapján max azt lehet leszűrni neked épp nem sikerült, ennek ellenére nem lehet kijelenteni hogy nem értenek hozzá. másoknak működik. Ez kijelentés alapján lehet azt is mondani a fatáv hagyja abba az ADSL beruházást és vonuljon vissza mert nem ért hozzá hisz az sem jut el mindenhova. Mindkét technológia jellemzője hogy csak egy "bázisállámástól" adott jelerősségre működik, így aki azon kívülre szorul az max szívhatja a fogát mint épp most te. Persze ez senkit nem vígasztal és várhat megint tovább egy újabb szolgáltatóra aki közelebb próbálkozik. Sajnos jelenleg ez van.

DeWils:
Azért ha mobiltesztelés helyett, készreszerelnék előbb helyeben a cuccost és otthagynák 24h-ra próbaüzemre az alaposan megdobná a bekötési költségeket. Ennek ellenére szerintem nem adna drasztikusan más eredményt.

#18 Felhasználó inaktív   cssandor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 13. 23:42

Félreértetted shabba, nem konkrétan én szívtam hanem mindenki a városban. Nem azzal van a gond hogy távol lakom az adótól, hanem hogy a Dunaweb nem képes rendesen átlőni a jelet Szolnokról Nagykőrösre! Működik a net csak éppen nem az igért 256kb/sec-el, hanem 0-150-el és nem az igért 60 ping-el hanem 150-el! :(

U.i.:Bocs ha félreérthető volt amit az előbb írtam.

#19 Felhasználó inaktív   DeWils 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 18:40

idézet:
Ezt írta shabba:

DeWils:
Azért ha mobiltesztelés helyett, készreszerelnék előbb helyeben a cuccost és otthagynák 24h-ra próbaüzemre az alaposan megdobná a bekötési költségeket. Ennek ellenére szerintem nem adna drasztikusan más eredményt.
[/quote]

Elvonatkoztatva a topic cimtol es szolgáltatótol, mert rolluk megvan a saját véleményem, a felmérési modokra koncentrálva:

Azért ezzel nem értek tökéletesen egyet. Semmivel több költséget nem jelentene nekik ha mondjuk nem 10 perces kézzelhadonászást hanem 1h normálisan rögzített antennás üzemet vesznek alapul. Mint tudjuk a használt antennák általában kis nyillásszögűek, ezért fontos lenne a pontos beállítás, így adnának megfelelő értékeket! Ezt kézben tartva az életben nemtudod produkálni. Ezt te is beláthatod.

Egy normális szolgáltató lehetne már annyira igényes, magára és a munkájára hogy rendesen elvégzi a felmérést.
(csakhát ez bizony magyarország, itt a felhasználó van az ISP-ért, és nem fordítva!!! sajnos) Mint ahogy te is sokszor leirtad, ez a fajta technológia igen érzékeny, függ sok külső tényezőtől. Elég ha abban a 10 percben fellép egy kis zavarás, tegyük fel pont akkor repül rá egy madár a körsugárzóra vagy szektorsugárzóra :) , vagy a szomszéd néni füstjét épp abban a 10 percben fujja arra a szél :) , máris olyan hamis adatokat produkál a 10 perces mérés hogy kijelenti a felmérő/szerelő: "dialup-ra kárhoztatlak".
Tudom szolgáltató nézőpontjábol nem indokolt mert 100 esetbol 80-szor nem változna az eredmény, de lehet hogy 20-szor viszont elegendő lenne az átvitt jel, és lenne még X "boldog"(?) felhasználója.

Végre beláthatná sok szolgáltató hogy nem nekünk kellene könyörögni, hogy hagy adjuk már oda azt a pár ezer forintot, hanem neki kellene könyörögni nekünk hogy neki adjuk már, és ezért a lehető legtöbbet kellene megtenniük. Sajnos még nincs verseny ebben a szektorban sem ezért nem érzik még igazán ennek a súlyát.

Ha már annyira a szolgáltatónak szeretnénk hasznot hajtani akkor bizony némi pénzért bizony ezt a szolgáltatást is bevezethetné több agyas cég. (különben szerintem az erre a célra fenttartott gépek igen kevés költséget jelentenének egy párszás felhasználós ISP-nél is, mivel csak egyszer kell megvenni, es tobb evig mukodhetne.)
1-2 EFt-ot szerintem sokan áldoznának lelki nyugalmukért.

Egyebbkent már láttam erre példát hogy hétfőn még nemvolt megfelelő a jel, de pénteken már több mint megfelelőt mértek!!! (RDSL)
DeWils

#20 Felhasználó inaktív   DeWils 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 19:13

idézet:
Ezt írta cssandor:
Dunaweb nem képes rendesen átlőni a jelet Szolnokról Nagykőrösre! [/quote]

Hát igen pontosan ez a problémájuk! Meg a másik nagy problémájuk hogy MATAV területen vagyunk ezért az béreltvonal szolgáltatójuk (Vivendi) ide nem telepít kanocot :) Matávtol meg gondolom az árak miatt nem vesznek :)
Pedig állítolag a jel több mint elégséges, idézek egy levélből az iró utólagos engedélyével (helyi kapcsolattartó), mert szerintem ez nem titok:
"(A min jelerősség: 15 decibel - az átlagos: 25/30 - Nagykőrös: 40/50, tehát kiváló)".
ez persze a Szolnok-Nagykőrös kapcsolat egyik paramétere.
Tehát akkor hol is a hiba???

idézet:

Működik a net csak éppen nem az igért 256kb/sec-el, hanem 0-150-el és nem az igért 60 ping-el hanem 150-el! :(
[/quote]

vagyis megint sokat akart a szarka de nembírta a farka? :)

No comment! Komolytalan az egész! Kis fejszámolással is könnyen kiszámolható hogy nem tudnak elegendő sávszélt mikron átvinni (80 user*256 kbit ~20 Mbit minimum), hacsak nem valami specko cuccot használnak [url="http://"http://www.dlink.com/products/wireless/index.asp"](54 Mbit-es cuccok talán???)[/url], ezek elvileg tudnák, de ezt meg nemhiszem :).

És még nyugottan hozzá rakhatnánk hogy lehet hogy működik(!), de hány felhasználóval????? (kevesebb mint 10-el, eddig max privátLANnak nevezhetnénk nem szolgáltatásnak.)

na mind1!
DeWils

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.