HWSW Informatikai Kerekasztal: Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 14. 20:48

Azért ez nem ilyen egyszerű ahogy írod, sehol nem számolnak úgy hogy 80 user és 256kbps-es csomag akkor 20Mbps sávszélt kell biztosítani. Persze meg lehet oldani de az már bérelt vonal és nem havi 10 rongy lesz az ára. Azt szerintem te is tudod a a micro 11Mbps-e csak a jelátvitelje vonatkozik, a gyakorlat kb. 4Mbps valós sebességet mutat. Lehet mondani hogy ez kevés, nálunk anno szintén ennyi volt és 120 user 384kbps-es limittel jól tudta használni az idő nagyrészében. Természetesen csúcsidőben nem hozta a 100%-ot. Ha csak 256-os lett volna a limit(volt annyi is egy ideig) szerintem még jobban bírta volna. Persze ez függ a terheléstől, ha épp mindeki ráugrik egy valóságshow streaming videojára akkor semmi sávszél nem lenne elég. Nem tudom a Dunaweb valóban limitál-e vagy ereszd el a hajam van. A limit nélküli speeddet könnyebben elhalássza néhány túlzottan hardcore netező. Pl. ha 3-an töltenek 1xre és ebből 2-en 5-5 szálon, te meg elindítottad a letöltésed akkor 1:11 arányban részesülsz a közösből ami máris diszkriminatív. Ha van limit mindenki csak a saját keretein belül garázdálkodhat.

Szóval visszatérve a 80 user * 256kbps esetén 20mbps kell állításra, azért ez nem így van a valóságban. Nem mindenki tölt folyamatosan és ha tölt és nem mindig egyszerre, így eloszlik a terhelés. Persze minél kevesebb a user annál közelebb vagyunk az elméleti szükséges maximumhoz, de a felhasználószámmal nem egyenes arányban nő a szükséges kapacitás hanem jóval kisebb arányban. Az egész net és a netszolgáltatás a közös erőforrások megosztott felhasználására épít. Nálunk úgy 300 user lehet a hálón és 11Mbps-et fogyasztanak, és 512kbps-es a limit. Persze ha mindenki 1x-re töltene full speed, akkor egy 155Mbps-es SDH is kevés lenne. Vagy egy másik példa a Chellon szintén 512kbps-es limit mellett több mint 20ezer user van, az átlag sávszél felhasználásuk 260Mbps, épp ezért nem is építettek ki 20ezer*512kbps=10Gbps-es hálózatot.

#22 Felhasználó inaktív   cssandor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 21:13

A 80 user * 256kbps számítás tényleg nagyon túlzó, de a Dunawebnél 256kbs a limit és pillanatnyilag 2 azaz kettő darab felhasználója van Nagykőrösön. Ennek fényében elég elgondolkodtató, hogy jó esetben 150kbs-al megy és néha eggyáltalán nem működik! :(

#23 Felhasználó inaktív   DeWils 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 15. 18:30

idézet:
Ezt írta shabba:
Azért ez nem ilyen egyszerű ahogy írod, sehol nem számolnak úgy hogy 80 user és 256kbps-es csomag akkor 20Mbps sávszélt kell biztosítani. Persze meg lehet oldani de az már bérelt vonal és nem havi 10 rongy lesz az ára.

Persze ez mind igaz 1 pont ott! Kisebb sávszél is elég 80 felhasználó kiszolgálására. Reálisan gondolkodva, mennyire megelégedett az a felhasználó aki teszem fel csúcsidőben szeretné kukkolni a nagytestvér rabjait, erre a csiga sebességének a felével percenként kapna egy képregényt? Véleményem szerint semennyire nem lesz az, és keserű szájizzel fogja bezárni a képregényét.

Sajnos ez az életszemlélet él itt, hogy ugyan a szerződésben xxx sebességet tüntetnek fel de ténylegesen csak töredékét tudjuk felhasználni. Itt nem azt mondom hogy mindig xxx garantált sebesség legyen, mert az tényleg bérelt vonal lenne, de amit válalnak a szolgáltatók azt tudják is teljesíteni, es szamíthatnak ra hogy csucsidoben bizony mindenki hasznalja a netet. Ergo bizony kellene jonéhány Mbit.

Pl. ha 3-an töltenek 1xre és ebből 2-en 5-5 szálon, te meg elindítottad a letöltésed akkor 1:11 arányban részesülsz a közösből ami máris diszkriminatív.

sajnos igen, de ezeken a ratakon jo belaítasokkal lehet valtoztatni :) söt több ISP el is a lehetőséggel :) (Pl.: Microsystem).

de a felhasználószámmal nem egyenes arányban nő a szükséges kapacitás hanem jóval kisebb arányban.
[/quote]

Vagyis a valóságban van így, így müködnek az ISP-k.
Lásd Chello, TVNetwork ...stb meg is lett az eredménye, ok hogy rentábilisnek kellene lenni az egésznek, csak sajna ezt megint az egyszerű userek szívják meg, vagy az lenne a cél hogy "hogy vegyük le legjobban az ügyfelet?".
DeWils

#24 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 21:40

csandor:

Ez már gázabb valahol kapacitás problémák vannak. Amennyiben DeWils infoi helytállóak is nem a Nagykőrős-Szolnok szakaszon van a gond ahol 2-en vagytok, akkor valahol bentebb lehet kevés a kraft, ott pedig nagy valószínűséggel jóval több user kérése futhat össze.

DeWils:

Persze érdekes lehet mennyire elégedett az ügyfél az után hogy csúcsidőben lassú a valóságshow. Mindent meg lehet oldani úgy hogy 100%-ban okés legyen. Kérdés: a maradék időben kihasználatlanul parlagon lévő sávszél árát beleépítve a havidíjba mennyire lesz elégedett az előfizető a jóval magasabb havidíj miatt. Ha minden szolgáltató arra építene és bérelne hálózatot hogy olyankor is 100%-ba jó legyen amikor épp Maya Gold tusol és mindenki őt kukkolja akkor azt csak elég magas költségek és havidíj mellett lehetne megtenni. Kérdés megért e az a high speed kukkolás annyi többlet havidíjat. A válasz az jeleneg a hazai userek inkább árérzékenyek mint sávszél érzékenyek.

Azért a kis és nagy szolgáltatók alapjaiban különböznek a rendelkezésre álló tőke és kockázatvállalás miatt.

A nagy: hatalmas befektetéssel bőséges hálózati kapacitást épít, ez nagy beruházás amit tudni kell megfinanszírozni. Sőt a kezdeti időszakban amikor elég kis kapacitással van kihasználva a hálózat még továbbra is veszteséget termel amit tovább kell finanszíroznia. Amikor elér egy bizonyos userszámot és az vele járó bevételt kezd átfordulni pozitívba de a megtérülés még mindig messze van. Egy idő után azt is eléri és kezd profitot termelni, elvégre azért csinálta. Előbb utóbb elfogy a kapacitás mert már annyi előfizetője van akkor megint nagyarányú bővítést eszközöl, amihez a szükséges tőkével rendelkeznie kell. UPC-nál itt van a bibi, fatáv sem túlzottan jeleskedik ott is az anyacég visszafogta a feljesztési keretet.

A kis cég: már helyből a nagy infrastruktúrájára építkezik, akkora tőkével soha nem fog bírni hogy a nélkül létezni tudjon. A hálózat kapacitása együtt nő a felhasználói táborral és a bevételekkel. Épp ezért ilyen hálózatban nem jellemző hogy fölös sávszéllel bír a szolgáltató, mindig annyit vesz amennyit a router stat alapján szükséges vagy amenyit a bevételekből képes. Ide is kell tőke mert meg kell finanszírozni a beruházást, de hosszútávú veszteséget az ilyen forma nehezen visel el. Lehet egy kis cég gerincnek kiépít egy nem szabad frekvenciás micros gerincet, és először bérel rajta 1Mbps sávszélt, aztán 2,4,8,16-ot, aztán ha kinövid és elégséges számú az előfizetői tábor már érdemes megfinanszírozni egy optika beállást valamelyik nagy hálózatára, és kiépít egy SDH-t. Azon először vesz monduk E3-nyi sávszélt aztán 2x,3x annyit, végül bérli az egész kapacitást, de akkor már rég nem lesz kis szolgáltató. :)

#25 Felhasználó inaktív   P_Balazs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 17. 16:14

idézet:
Ezt írta shabba:

DeWils:
Azért ha mobiltesztelés helyett, készreszerelnék előbb helyeben a cuccost és otthagynák 24h-ra próbaüzemre az alaposan megdobná a bekötési költségeket. Ennek ellenére szerintem nem adna drasztikusan más eredményt.
[/quote]

Na még ide hozzáfűznék egy párbeszédrészletet ami lefolyt azalatt míg a "szakember" megpróbálta beállítani nálunk az internetet!

.......Nekem kellett fogni az antennát végig. Ő elővette a laptopot és megpróbált csak úgy bejelentkezni a hálózatra! Rákérdeztem, hogy úgy kb. tudja, hogy merre kell mutatnia az antennának? Hogy hol van az adó? Erre kb. megmutatta az irányt nekem amerre lehet az adó! Eltelik kb. 10 perc, emberkén nagyon látszik, hogy nem boldogul a dologgal! Na akkor kérdeztem tőle egy okosat:

Kérdés:Az adó amire ránézünk az szektorsugárzó vagy körsugárzó?
Válasz: Szektorsugárzó
Kérdés: És merre mutat az a szektorsugárzó?
Válasz: hmm.. Vác felé!
Kérdés: Akkor megkérdezném, hogy miért kell tartanom ezt az antennát már 20 perce a kezemben amikor Vác pont kiesik abból a sugárzási körből? - Mert igaz egyenesen rámutattam vele az adóra de basszus az nem erre felénk sugároz akkor. -
Erre az ürge: Akkor biztos azért nem megy! Akkor viszont végeztünk.

Aztán elment! :D

Ehhez nincs hozzáfűznivalóm! Valakinek esetleg van?
Légyszíves, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm!

#26 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 05:18

cssandor: keress meg, tudok neked segíteni!

viragos@ms.hu
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#27 Felhasználó inaktív   racpeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 29. 11:21

Sziasztok!
Nem teljesen ide vág, de ha már Nagykőrösről esett szó, tud valaki valamit a ottani Microsystems szolgáltatásról, illetve arről mikor lesz ADSL? A Dunawebet ugyanis úgy látom hanyagolnom kell, de széles(?)sáv meg muszáj...

racpeti

#28 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 04. 19:27

Szóval Nagykőrös:

Jelenleg Microsystem elérhető,
-64k/9000 Ft + Áfa
-192k/12200 Ft +Áfa
-512k/15000 Ft +Áfa áron.
Két variáció van:
-30000 Ft +Áfa telepítési díj,(határozatlan idejű szerződés)
- 3 havi előfizetési díj, és két éves szerződés.

Fix IP, 5 mail, 10 Mega Web stb....

Ha érdekel, keress meg:

viragos@ms.hu

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#29 Felhasználó inaktív   DeWils 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 28. 18:37

Helló!
Huhhhhhhhh.....
Szóval, én részemről leírtam a céget örökre. Utoljára napra pontosan 1 hónappal ezelött levélben kerestem meg őket, erre korrekt válaszként egy hónap türelmet kért az "ügyvezető"-jük. Egy hete, és tegnap is újból érdeklődni próbáltam. de még válaszra sem méltatnak.
Köszönöm, de ezután én ilyen céggel többet nem állok szóba.
Ígérgetnek, sok szépet és jót mondanak, de semmit sem tesznek.
Minden jót!
DeWils

:mad: :mad: :mad:
DeWils

#30 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 21. 20:16

idézet:
Ezt írta P_Balazs:
[QB]Hali!

Én Fóton lakok és hozzám tegnap jött ki a "szakember". Hát elég gáz módszerrel csinálta a bemérést! Először is hozott magával egy pici yagi antennát meg egy laptopot. Úgy mérte be a rendszert, hogy a bal kezében fogta a srác az antennát és kb. olyan irányba mutatott vele amilyen irányban van a fejállomás! QB][/quote]

Ezt így kell csinálni.

#31 Felhasználó inaktív   P_Balazs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 21. 20:18

idézet:
Ezt írta Taranov:

Ezt így kell csinálni.
[/quote]

Hat ha szerinted ez precíz bemérést jelent akkor elég jó szakember lehetsz te is! Már ha érted amire gondolok! :)
Légyszíves, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm!

#32 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 22. 00:33

idézet:
Ezt írta P_Balazs:

Hat ha szerinted ez precíz bemérést jelent akkor elég jó szakember lehetsz te is! Már ha érted amire gondolok! :)
[/quote]

Pedig ezt minden szolgáltató így csinálja....legalábbis alapjaiban...nálunk például van egy kitolható 9 méteres árboc, arra szoktuk felrakni az antennát, ha muszály, de ha nem akkor kézben tartva mérünk...sőt, még laptop sem kell, nekem pl. egy Ipaq-om van és tökéletesen elég...

#33 Felhasználó inaktív   morphi77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 23. 14:47

Ha van lehetőségetek válasszatok inkább ADSL-t, vagy kábeltévés internetszolgáltatót. Nagy ívben kerüljétek a Dunawebet, a haverom állandóan panaszkodik 500-2000 ms-os pingeket produkál a Dunaweb wireless internetje. Ez gáz egy picit! Főleg havi 15.000 Ft-ért. Ja és a letöltési sebesség 256 kbit/sec helyett néha még a 64 kbit/sec-et sem éri el. Ja és naponta többször is elérhetetlen a szolgáltatásuk, néha akár fél órára is leáll a net.

#34 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 03. 13:57

Sziasztok.

Hamarosan Fótra költözök.Mit tudtok ajánlani ha állandó elérést szeretnék? ADSL asszem nincs ott.
[url="http://"http://olexdigital.hu/eshop/eol.php"]EZT [/url]találtam, de nbem tudom hogy milyen.
Jelenleg Chellom van.
Köszi a hozzászólásokat.

[ 2003. november 03.: Hoember szerkesztette a hozzászólást ]
Adatmentést vállalok sérült elektronkáju, letörölt, formázott vinyókról Telefon SIM kártyákról 06/20/393-94-46

#35 Felhasználó inaktív   cssandor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 04. 16:30

Hello Hoember! Arról a cuccról nem tudok, de a Dunawebet nem ajánlom! Nem nem nem, nagyon nem! :(

#36 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 05. 10:34

Mondd miért? Mi baj van vele??

Emiatt? :
Nagy ívben kerüljétek a Dunawebet, a haverom állandóan panaszkodik 500-2000 ms-os pingeket produkál a Dunaweb wireless internetje. Ez gáz egy picit! Főleg havi 15.000 Ft-ért. Ja és a letöltési sebesség 256 kbit/sec helyett néha még a 64 kbit/sec-et sem éri el. Ja és naponta többször is elérhetetlen a szolgáltatásuk, néha akár fél órára is leáll a net.

[ 2003. november 05.: Hoember szerkesztette a hozzászólást ]
Adatmentést vállalok sérült elektronkáju, letörölt, formázott vinyókról Telefon SIM kártyákról 06/20/393-94-46

#37 Felhasználó inaktív   cssandor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 05. 11:15

Drága, sokkal drágább mint az ADSL. Nagyon megbízhatatlan, van úgy hogy naponta többször elszáll, több napig is áll. Nálunk a ping már jó, viszonylag stabil 40 körüli, de ez 1 évig tartó győzködés eredménye. Nem tudom, hogy Fóton milyen a helyzet, ott már régebben van, kérdezz meg valakit akinek ilyen elérése van ott!

#38 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 05. 12:51

Én se ajánlom a Dunawebet :)
Ismerem a csokákat nem mesze laknak tölem.
Hülyitik az embert, meg egy picit beképzeltek :)
Azért 15 ruppiért nem éri meg a szélessávu net, ami minden csak nem szélessáv, amely persze akadozik néha
Persze az időjárásra lehet fogni mindent, de a DSL-nél hál istennek semmire se kell fogni mégha vnetes is. Az folyamatosan jo adja fixen a 42 K :( , de az stabilan megy.

#39 Felhasználó inaktív   csabesz@ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 09. 17:12

Sziasztok!

Ez a Dunaweb egy mocskos szolgáltató!!! Senkinek sem ajánlom!!! Én Szolnok környékén lakom és nekem is ez a szar van de már bánom hogy beköttettük! Azt én is tapasztaltam hogy nagyképűek és rengeteget hazudnak! Nálam van olyan hogy 3 napig nem is működik,ha esetleg működik akkor pedig állandóan szakad. A pingek is rohadt nagyok.
Egyszóval senkinek sem ajánlom!

#40 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 20:26

Köszönöm a válaszokat, de ha igy van ahogy mondjátok, akkor mit válasszak? Kötve leszek Fót-hoz.

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó