HWSW Informatikai Kerekasztal: HTML kérdés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HTML kérdés Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 23. 22:01

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 18:18

Nézegettem az órarendet.. FF alól kiemeli, IE7 alól nincs highlight a táblázaton.

Akkor úgy látszik rosszul emlékszem...
Hát akkor onMouseOver, onMouseOut meg egy kis JS :)

Vagy itt találhatsz esetleg hasznos infókat: Whatever:hover
Szavaz a hejesirók pártyára!

#1042 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 02:54

Döglött akták rovat

Idézet: ion - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 9:47

Van egy hulye kerdesem, ugyis tudom, hogy nem a valasz, de azert megkerdezem, hatha...

Egy oldalon belul le lehet tiltani egy szoveg (pl a google-kereso altali) indexeleset? Pl tegyuk fel, hogy letezik egy html tag, amit felismerve a google nem indexeli le azt a feliratot/szoveget/akarmit, ami a html tag-ek kozott van.
Tudom, hogy ha keppe alakitom, akkor biztosan mukodni fog, de tul sok szoveg van, igy tul nagy lenne a merete, viszont a cimet mindenkeppen indexelnie kene, ezert vetettem el a meta tag-be illesztheto noindex, nofollow trukkot.

Idézet: ion - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 8:08

Egyebkent kliensoldali scripttel kellene megcsinalnom. :(

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 0:48

Ez elég szerencsétlen fordulat. :(  A vége mindenképpen valami ocsmány gányolás lesz, bele kell keverni a kliens oldali scriptelést a tartalomba, ami nem illendő, sőt, Rossz.

if (navigator.userAgent.search(/googlebot/i) == -1) {
   document.write('hüje gugli bebebeee'); 
}

A kiírogatás helyett azt is megteheted, hogy a humanoid látogatókat átirányítod az oldal egy olyan változatára, amelyben benne vannak az innen hiányzó részek is.

Ha a legkisebb lehetőség is mutatkozik, hogy elkerüld ezt a megoldást, ragadd meg.

Eltartott egy ideig, mire beindexelték a tesztoldalt, de kijelenthetjük, hogy a megoldás működik, a jelek szerint a Google nem keres a scripttel kiírt tartalomban:
http://www.google.hu/search?q=h%C3%BCje+si....freehostia.com
http://www.google.hu/search?q=okos+site%3A....freehostia.com

#1043 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 15:21

<html>
<head>
<style type="text/css">
input{
	width: 800px;
	background-color: yellow;
	}
</style>
</head>
<body>
<input type="file" />
</body>
</html>

Amibe most belefutottam: ha az input mező típusát file-ra állítom, képtelen vagyok a szélességét FF alatt állítani. Törődjek bele, hogy ez ilyen, vagy van valami megoldás?

#1044 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 19:19

(Én meg nem tudok az input mezőnek hátteret (egykis belső árnyékot) beállítani.)
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1045 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 08:17

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 19:19

(Én meg nem tudok az input mezőnek hátteret (egykis belső árnyékot) beállítani.)

!photoshop :D  :Đ
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#1046 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 08:57

Igen. khm. Megvolt. khm.
De css-ben benyomom hogy background-image, és mégse teszi mögé.

#1047 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 09:20

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 8:57

Igen. khm. Megvolt. khm.
De css-ben benyomom hogy background-image, és mégse teszi mögé.

http://www.e-lias.hu...ro/felmero.html

Ebben van rá minta. Vagy ebben, talán segít:

http://www.penztarge...u/kapcsolat.php

Szerkesztette: e-lias 2007. 01. 25. 09:21 -kor

#1048 Felhasználó inaktív   Zool 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 09:35

HTMl/PHP vegyesvágott kb zéró tanult programozással. Mondanátok egy két okos dolgot, amin javítani kellene? http://www.digitall.video.hu

#1049 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 09:57

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 9:20

Köszi, megnéztem.

A második megoldást értem, div-nek van háttér adva.

Ugyanezt csináltam én is, mint te az elsőben, kivéve, hogy én nem id=-re, hanem class-ra állítottam be a hátteret(ugyanígy), és úgy nem műk. Amúgy hogyan lehet (szabályosan) több azonos id="input" egy oldalon?

#1050 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:24

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 9:57

Köszi, megnéztem.

A második megoldást értem, div-nek van háttér adva.

Ugyanezt csináltam én is, mint te az elsőben, kivéve, hogy én nem id=-re, hanem class-ra állítottam be a hátteret(ugyanígy), és úgy nem műk. Amúgy hogyan lehet (szabályosan) több azonos id="input" egy oldalon?

Szabályosan sehogy. id az egyedi. Nálam nem tudom, hogy miért tettem be több helyre, valszleg a copy paste miatt :)

A másodikban van adva az inputoknak egy backgrond transparent azt hiszem, az eltünteti a keretét, meg a fehért default hátterét.

#1051 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:27

Idézet: Zool - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 9:35

HTMl/PHP vegyesvágott kb zéró tanult programozással. Mondanátok egy két okos dolgot, amin javítani kellene? http://www.digitall.video.hu

Mondjuk a kódon gyúrhatnál picit. Van sok lezáratlan tag. p -k pl. 83 warning van a lapon, az tú sok szerintem. Validatorral érdemes átnézni, hogy leglább a kódban ne legyenek ilyen lezáratlansági hibák.

#1052 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:51

Idézet: wlaszi - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 15:21

Amibe most belefutottam: ha az input mező típusát file-ra állítom, képtelen vagyok a szélességét FF alatt állítani. Törődjek bele, hogy ez ilyen, vagy van valami megoldás?

FF alól ugyan nekem is mindenáron visszaugrik default-ra, de esetleg megpróbálhatod a size attribumot megadni neki <input type="file" size="100" />. Ez ugyan elég izé, de ezt legalább a FireFox is kezeli.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1053 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:59

Sziasztok,

Újfent a CSS-emmel szenvedek  :D

Van egy ilyenem:

div.featuretable {
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    border: 1px #000000 solid;
    background-color: #c5e0f9;
    width: 750px;
}

div.featuretable:hover {
    border-color: #aaaaaa;
}

div.featuretable div.hlrow {
    background-color: #94b3d1;
    display: table-row;
    font-weight: bold;
}

div.featuretable div.row {
    background-color: inherit;
    display: table-row;
}

div.featuretable div.row:hover {
    background-color: #deedfb;
}

div.featuretable div.fullcell {
    width: 100%;
    display: table-cell;
    text-align: center;
    font-weight: inherit;
}

div.featuretable div.name {
    width: 130px;
    font-weight: bold;
    /* float: left; */
    background-color: #94b3d1;
}

div.featuretable div.name:hover {
    background-color: #ebf4fc;
}

div.featuretable div.description {
    width: 616px;
    font-weight: inherit;
    float: left;
    padding: 2px;
}

és ehhez egy ilyen html-kódom:
<div class="featuretable">
    <div class="hlrow">
    <div class="name">Parancs</div>
    <div class="description">Jelentése</div>
    </div>
    <div class="row">
    <div class="name">/help</div>
    <div class="description">Megjeleníti a DC++-ban és a BCDC++-ban elérhető parancsok listáját (külön-külön).</div>
    </div>
stb

Azt szeretném elérni, hogy legyen egy táblázat-szerű div-em, két oszloppal, lehetőleg úgy, hogy a :hover működjön benne. De a jelen formában a jobb oldali "cellát" a baloldali "alá" teszi, azaz egy sorral elcsúsztatja lejjebb. Szerk: legalábbis FireFox alatt. IE alól szétesik teljesen :)

Próbáltam azt is, hogy name div-et is float: left;-tel adom meg, akkor egymás mellé rakta és a szélesség is stimmelt, de akkor meg sehogy nem bírtam rávenni, hogy egyforma magasságúnak tekintse az egymás melletti cellákat. azaz, ha például a jobboldali cellában több a szöveg (így magasabb), mint a baloldali, akkor a baloldalinak csak a felső részét színezte be.

Hogy lehetne ezt megoldani normálisan?

A jelenlegi állás a http://bcdc.dccafe.o...es/commands.asp oldalon található.

Szerkesztette: FleetCommand 2007. 01. 25. 11:27 -kor

Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1054 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 14:44

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 11:59

Sziasztok,

Újfent a CSS-emmel szenvedek  :D

Van egy ilyenem:

...

Azt szeretném elérni, hogy legyen egy táblázat-szerű div-em, két oszloppal, lehetőleg úgy, hogy a :hover működjön benne. De a jelen formában a jobb oldali "cellát" a baloldali "alá" teszi, azaz egy sorral elcsúsztatja lejjebb. Szerk: legalábbis FireFox alatt. IE alól szétesik teljesen :)

Próbáltam azt is, hogy name div-et is float: left;-tel adom meg, akkor egymás mellé rakta és a szélesség is stimmelt, de akkor meg sehogy nem bírtam rávenni, hogy egyforma magasságúnak tekintse az egymás melletti cellákat. azaz, ha például a jobboldali cellában több a szöveg (így magasabb), mint a baloldali, akkor a baloldalinak csak a felső részét színezte be.

Hogy lehetne ezt megoldani normálisan?

A jelenlegi állás a http://bcdc.dccafe.o...es/commands.asp oldalon található.

Oké, hogy table-less a divat meg minden, de azért ami táblázatba való, az legyen táblázatba szerintem :)
És ez kifejezetten táblázatos tartalom, legalábbis nálam.

Vagy van vmi külön ok, amiért nem lehet táblázatban?
Szavaz a hejesirók pártyára!

#1055 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 14:57

Pontosan nem tudom, mi volt a bajom a táblázattal, de az igen, hogy valamelyik részével megjártam, és akkor döntöttem el, hogy meg akarok tőle szabadulni. Tényleg nem tudom, mi volt már a baj.. Talán valami szélesség-problémám volt? Mondjuk így, hogy ez sem megy, nem vagyok sokkel előrébb :D

#1056 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 15:03

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 14:57

Pontosan nem tudom, mi volt a bajom a táblázattal, de az igen, hogy valamelyik részével megjártam, és akkor döntöttem el, hogy meg akarok tőle szabadulni. Tényleg nem tudom, mi volt már a baj.. Talán valami szélesség-problémám volt? Mondjuk így, hogy ez sem megy, nem vagyok sokkel előrébb :D

Egyet kell értsek MyCroft -al. Én sem vagyok oda a táblázatokért, de ami kimondottan abba való, azt tegyük bele. Pér helyen én is használok táblázatokat, ahol muszály. Va olyan kolléga itt, aki meg a div -et nem szereti, táblás oldalakat csinál, mégis él még :) Szóval ne féljünk tőle. Kell az néha, hidd el. Senki nem fogja a szemedre vetni, hogy komolyabb listákat, meg adatszerkezeteket táblázatban tárolsz.

A tableless meg aműgy is a design kialakítására vonatkozik. Nem arra, hogy végleg száműzzük őket.

#1057 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 17:36

Na mindegy, holnap délelőtt/délután játszok majd egy kicsit vele, aztán megmondom, mire jutottam (ma éjjel szolgálatba kell mennem). Lehet, hogy csak valami triviális gond volt a táblázatommal, majd megnézem.

Csak irritál, hogy nem tudom megcsinálni css-ben, holott biztos, hogy meg lehet :D Valahogy :rolleyes:

#1058 Felhasználó inaktív   Zool 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 22:19

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 11:27

Mondjuk a kódon gyúrhatnál picit. Van sok lezáratlan tag. p -k pl. 83 warning van a lapon, az tú sok szerintem. Validatorral érdemes átnézni, hogy leglább a kódban ne legyenek ilyen lezáratlansági hibák.

Mivel nézed? W3C-s validator ad egy rakat hibát, de van valami progim, amiben meg csak egy hiba van.

Mondjuk W3C lenne az igazi, de az meg olyan hibákat lök, hogy nem jó helyen vannak a meták. :think:

#1059 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 08:10

Idézet: Zool - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 22:19

Mivel nézed? W3C-s validator ad egy rakat hibát, de van valami progim, amiben meg csak egy hiba van.

Mondjuk W3C lenne az igazi, de az meg olyan hibákat lök, hogy nem jó helyen vannak a meták. :think:

Én ajánlanám a w3c szerinti validátort. Amit én használok rendszresen ,az ez a plugin FF alá.

Csatolt fájl:

#1060 Felhasználó inaktív   Zool 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 08:41

Köszi!

Megnéztem, ezek tényleg jó dolgok. :) Ma javítok is, ha lesz időm.

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.