HWSW Informatikai Kerekasztal: HTML kérdés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HTML kérdés Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 26. 15:03

Megoldva. A bal/jobb szélekre üres frame-eket tettem.

De néha csinálja az is, hogy 1-2 frame között egy vékony, fekete választóvonal van, ha valamelyik nem töltődik ki korrektül átméretezés alatt.

Tudom, hogy frame használata nem javasolt, de ez most egy olyan oldal lesz, ahol erre lesz szükség. Több részből fog felépülni a lap, az egyes részeknek önnállóan módosíthatóknak kell lenniük. Meg lehet ezt oldani frame-ek nélkül?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1122 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 21:16

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 15:03

Tudom, hogy frame használata nem javasolt, de ez most egy olyan oldal lesz, ahol erre lesz szükség. Több részből fog felépülni a lap, az egyes részeknek önnállóan módosíthatóknak kell lenniük. Meg lehet ezt oldani frame-ek nélkül?

http://hu.wikipedia.org/wiki/AJaX

#1123 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 08:42

Kiszerk. megoldva

Nem használok frame-eket, mert az oldalról lenyíló js-menü takarásba kerül a következő frame-mel  :omg:

Szerkesztette: N0zer0 2007. 03. 27. 09:29 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1124 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 15:36

Udv,

Kliensoldali .css-t akarok hasznalni, de nem globalisan, hanem website specifikusan. Ez FF-al nem volt gond:

@-moz-document domain(www.example.com) {
}

koze tettem a mondanivalomat es mukodik jol. Node ugyanezt szeretnem megcsinalni IE6 alatt is. IE6 nem kezel @-moz-document domain-t. Annak elhagyasaval muxik ugyan, de globalisan, tehat a kivant oldal jo lesz, de az osszes tobbi rossz. Annyit sikerult kitalalnom, hogy ha odateszem a fo elemek melle (pl. BODY), hogy #www.example.com, tehat pl.:
BODY#www.example.com {
}

akkor az csak az adott oldalrafog mukodni, viszont rosszul. pl. a 'background-color: ' erteket tokre figyelmen kivul hagyja.

Van valakinek otlete, hogy hogyan lehetne website specifikus kliens oldali .css-t csinalni IE6 ala?  :think:

#1125 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 09:15

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 15:36

Van valakinek otlete, hogy hogyan lehetne website specifikus kliens oldali .css-t csinalni IE6 ala?  :think:

Ezt a 'website specifikus css'-t úgy érted, hogy ugyanaz a site több címről is elérhető, de ha valami1.hu-ról nézik, akkor más css-t kapjon, mintha valami2.hu-ról néznék? Mert akkor szerintem egyszerűbb beszúrni egy php-t, ami kiértékeli a $_SERVER['REQUEST_URI'] értékét, és aszerint küld ki más és más css-t.

#1126 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 08:06

Kliens oldali .css-ről beszélek. Tehát azt szeretném, hogyha beütöm pl. az index.hu-t, akkor az nálam hupirózsaszín legyen. Ez FF alatt megy is, de IE alatt vagy minden oldal hupirózsaszín vagy semelyik sem. Nem tudom mit kell beírni, hogy csak pl. az index.hu-ra legyen érvényes a hupirózsaszínség.

#1127 Felhasználó inaktív   Zool 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 14:25

Azt a kódot le tudná nekem írni valamki, hogy aloldalt ne lehessen máshonnan nyitni, csak az enyémen belülről?

Tehát a google-val találtai listában pl a www.digitall.video.hu/index.php?id=iam lenne, akkor az dobja autómatikusan az index.php?id=home helyre.

#1128 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 07:40

Egyszerű dolog, mégis kifog rajtam. Egyetlen 1soros formázásról lenne szó.

Normál betűméretű szöveg elég apró betűméretű szöveg

Kérdéseim:
- ebben formázásban hogy lehetne az apróbetűs szöveget középvonalba hozni a normál szöveg középvonalával?
- hogy lehet elérni olyan apró betűtípust, hogy nagyítóval kelljen nézni? Addig rendben van, hogy lemegyek font size=0 vagy size=1px, size=1pt értékekre, de így csak simán picik lesznek a betűk. Ha leviszem az értékeket mínuszba, akkor sem csökken tovább a betűtípus mikroszkópikusra.

Megnézve eme hozzászólásom forrását:
<span style='font-size:11pt;line-height:100%'>Normál betűméretű szöveg</span> <span style='font-size:6pt;line-height:100%'>elég apró betűméretű szöveg</span>
Érdekes, itt azért elég apró betűméretet lehet elérni  :think:

Szerkesztette: N0zer0 2007. 04. 06. 07:49 -kor

#1129 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 00:30

hali

nekem egy olyan bajom van ami vagy tök egyszerüen megoldható, vagy sehogy.
hiaba kerestem kutattam nem leltem a megoldást  :reklamacio:

adott ez a dolog:
<a href="content/demo.html" class="loadinto-contentwrapper">demo</a>

ezt szeretném bebugyolálni egy js funkcioba
nem értek hozzá de location.open vagy window.open vagy window.location... valami ilyesmi ami js-en belül csinál egy hivatkozást és a lényeg hogy a class="loadinto-contentwrapper" is elmenjen vele.

a célja a dolognak hogy flashben getURL=("javascript.akármi()")-val meg tudjam hivni a linket ugy hogy a class cucc is megmarad (flashbe geturllal nemigen lehet elküldeni a class parametert)

elképzelésem amin valszeg elszörnyülködtök v megértitek h miröl is hadovalok
<script type="text/javascript">
function aakarmi(){
window.location(href="content/demo1.html" class="loadinto-contentwrapper")
}
</script>

esetleg funkcios bonyolitas nelkül flashben getURL=("javascript.window.location(href="content/demo1.html" class="loadinto-contentwrapper")")

amugy http://www.tutorial.hu/node/1041 ez lenne a cél, csak a linkek flashel. mivel js-ben sztem elintézhetö a dolog ezért batorkodtam ide irni, gondoltam többember ért js-hez mint flashez és ide a js tudas is épp elég. remélem létezik megoldás
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1130 Felhasználó inaktív   hNczy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 12. 05:49

Szerintem a legegyszerűbb megoldás az lenne ha az url-t paramétereznéd fel (get paraméter átadás).
<a href="content/demo.html?class=loadinto-contentwrapper">demo</a>

Így elérheted a flashban a class paramétert.

Vagy ha ez így nem tetszik akkor az onclick eseményt felhasználva meghívhatsz egy js függvényt, amiben magad adod hozzá a hivatkozott html-hez a paramétert.
Valahogy így:
<script type="text/javascript">
function aakarmi()
{
  window.location(href=this.href + "?" + this.className)
}
</script>
<a href="content/demo.html" class="loadinto-contentwrapper" onclick="aakarmi()">

Ha nem működik, akkor elnézést, nem próbáltam.

Szerkesztette: hNczy 2007. 04. 12. 05:53 -kor

"Élni életveszélyes dolog, és eddig még mindenki belehalt." :D (Anthony Grey)

#1131 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 19:34

A segítségeteket kérném: keresnék egy jó HTML szerkesztő program, amivel el lehetne kezdeni a weblapokkal való ismerkedét. (Így Notepad nem jó  :) ) Lehetősg szerint minél több HTML taget ismerjen, jó lenne még JavaScriptet (PHP és társai még bőven ráérek). Nem akarok n+1 verziót föl majd uninstallálni.
----------
rohamkocka

#1132 Felhasználó inaktív   hNczy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:08

Nem akarok senkit sem a saját szubjektív véleményemmel untatni ezért inkább itt egy cikk ami segíteni próbál az egyáltalán nem könnyű választásban:
Melyik a legjobb webszerkesztő program?
"Élni életveszélyes dolog, és eddig még mindenki belehalt." :D (Anthony Grey)

#1133 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:20

Idézet: hNczy - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 21:08

Nem akarok senkit sem a saját szubjektív véleményemmel untatni ezért inkább itt egy cikk ami segíteni próbál az egyáltalán nem könnyű választásban:
Melyik a legjobb webszerkesztő program?

Köszönöm. Olyasmit keresek, ahol látom a forráskódot, de pl. kép beszúrásánál nem nekem kell minden paramétert kézzel begépelnem, hanem feldob egy ablakot, kikérdez, majd bedobja a megfelelő sort. Így mégiscsak az orrom előtt látom a forráskódot, de talán kevesebbet kell gépelni.
----------
rohamkocka

#1134 Felhasználó inaktív   Elrohir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 01:06

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 19:20

Köszönöm. Olyasmit keresek, ahol látom a forráskódot, de pl. kép beszúrásánál nem nekem kell minden paramétert kézzel begépelnem, hanem feldob egy ablakot, kikérdez, majd bedobja a megfelelő sort. Így mégiscsak az orrom előtt látom a forráskódot, de talán kevesebbet kell gépelni.

Most így nekem a Macromedia Dreamviewer Mx jut eszembe, van olyan nézet,hogy split amiben látod a forráskódot és magát az oldalt. Kép és egyéb elemeket is könnyedén hozzá lehet adni.
-->Link innen le tudod tölteni a 30 napos próba verziót,de előtte reggelned kell magad. Hozzáteszem én nem használom a dreamviewert, túlságosan is hozzászoktam a jegyzettömbhöz  :Đ

#1135 Felhasználó inaktív   Dead6nail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 10:21

Ezt is megpróbálhatod: Aptana.
"Ó, Uram, ó, Uram! Mit csináltál már megint?" - Woody Allen

#1136 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 10:54

Idézet: Elrohir - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 2:06

Most így nekem a Macromedia Dreamviewer Mx jut eszembe, van olyan nézet,hogy split amiben látod a forráskódot és magát az oldalt. Kép és egyéb elemeket is könnyedén hozzá lehet adni.
-->Link innen le tudod tölteni a 30 napos próba verziót,de előtte reggelned kell magad. Hozzáteszem én nem használom a dreamviewert, túlságosan is hozzászoktam a jegyzettömbhöz  :Đ

Előbb-utóbb én is szeretnék oda eljutni, de eddig kevest foglalkoztam HTML-lel, csak az alapvető ismeretek vannak meg (link, kép, ikonok...)
----------
rohamkocka

#1137 Felhasználó inaktív   Elrohir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 11:10

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 9:54

Előbb-utóbb én is szeretnék oda eljutni, de eddig kevest foglalkoztam HTML-lel, csak az alapvető ismeretek vannak meg (link, kép, ikonok...)

Nézegesd -ezt--- az oldalt.Hasznos információkat találhatsz rajta.

Szerkesztette: Elrohir 2007. 04. 13. 11:11 -kor

#1138 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 07:13

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 7:40

Egyszerű dolog, mégis kifog rajtam. Egyetlen 1soros formázásról lenne szó.

Ez a múlkori ilyen nehéz kérdés lenne  :think:

Na, mindegy. Van egy új:
van egy oldal, ahol van egy olyan hivatkozás, amely egy új ablakot nyit meg js-el.
<a href='' onClick="window.open('uj.html','mywindow','width=200,height=200')">

Működik, de ha a linkre kattintok, akkor a szülő ablak magától frissül, ezt pedig nem akarom. Hogy lehet ezt a frissülést elkerülni? Gyanítom, hogy a href='' miatt lehet...

Szerkesztette: N0zer0 2007. 04. 17. 07:17 -kor

#1139 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 07:22

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 8:13

Ez a múlkori ilyen nehéz kérdés lenne  :think:

Na, mindegy. Van egy új:
van egy oldal, ahol van egy olyan hivatkozás, amely egy új ablakot nyit meg js-el.
<a href='' onClick="window.open('uj.html','mywindow','width=200,height=200')">

Működik, de ha a linkre kattintok, akkor a szülő ablak magától frissül, ezt pedig nem akarom. Hogy lehet ezt a frissülést elkerülni? Gyanítom, hogy a href='' miatt lehet...

href="#"
??
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#1140 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 07:31

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 7:22

href="#"
??

Kösz, de nem ez nem műxik, próbáltam már korábban. Mondjuk a már a második vagy, aki ezt a megoldást tanácsolja... ki tudja miért nem működik.

Időközben meg is lett a megoldás:

Idézet

<a href='javascript:void' onClick="window.open('uj.html','mywindow','width=200,height=200')">

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.