HWSW Informatikai Kerekasztal: HTML kérdés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HTML kérdés Értékeld a témát: -----

#1221 Felhasználó inaktív   Ysoltee85 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 08. 02:49

Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 20:07

http://djkakukk.hu/HWSW/KOD.txt

A megfelelő helyeken ott a < vagy >.

A href-el nem valószinű hogy fog müködni! két megoldás van erre, mindkettőt a flash fájlban kell beállítani:

1. ha kattintásra akarod hogy tovább menjen akkor a flash mozi utolsó képkockájára egy "button"-ra ezt az actionscript sort kell beilleszteni:

on (release) {getURL ("index2.php");}

2 ha automatikusan akarod, a flash lejátszása után, akkor a flashban az utolsó képkockára kell beilleszteni ezt:

getURL("index2.php");
stop();

#1222 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 11. 20:34

Sziasztok!

CSS problémám lenne.. Az lenne a célom, hogy előre formázott szöveget illesszek be az oldalra, ami megőrzi a szóközöket és a sortöréseket, és ki is lehet onnan másolni.

A CSS-ben a divem így néz ki:

#main div.mass
{
    font-family:Microsoft Sans Serif;
    font-size: 8pt;
    white-space: pre;
}

Ez élesben pedig így fest: http://www.4242.hu/?q=hu/node/196

Első ránézésre tökéletes, mivel a formázás pont olyan, mint amilyennek szeretném. De ha a mass div-ben lévő szöveget kimásolom a vágólapra (pont az lenne vele a célom), az összes sortörés és szóköz eltűnik.

Mit lehetne vele csinálni, hogy formailag is jó legyen és kimásolni is ki lehessen?

Szerk: Azt elfelejtettem, hogy IE7 alól tökéletes másolásügyben is, Firefox alól azonban egy sor lesz az egészből.. Irritáló.. Vagy ez FF-bug?

Szerkesztette: FleetCommand 2007. 12. 11. 20:38 -kor

Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1223 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 08:03

Fu, elég érdekes. Operában is másképp néz ki, de ott nem kerül egy sorba. Safariban is jó. Szerintem a fox kezeli le másképp a dolgokat. De ez csak egy vélemény.

#1224 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 18:13

Idézet: ion - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 10:49

Van valakinek bevalt modszere sok egyszeru html-file utf8 kodolasuva alakitasara?
Probalkoztam mar ilyen-olyan modszerekkel, de valahogy, mindig elqrtam, es krixkraxok lettek belole.

Csak egy ötlet:
Próbáld meg Notepad++-szal átalakítani. Formátum menüpont.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1225 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 21:25

Az lenne a kérdésem, hogy CSS-ben láttam már, hogy meglehet oldani és azóta megpróbáltam egyszerű html-kóddal is, hogy adott egy "szövegdoboz" és az mindig középre legyen igazítva, mind jobb-bal és mind alul-fölül. HTML-ben frame-ekkel csináltam, de sajnos mind operában, mind IE-ben nem tökéletes. Még ha a border="0" parancsot is adom ki, akkoris megjelenít egy kis keretet, míg amit régen láttam CSS-ben, ott nem volt keret.

Ha valaki jártas ebben, kérem segítsen. Nem létfontosággú, de nekem nagyon tetszik, ha középre van igazítva.
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#1226 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 07:12

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. dec. 12., szerda - 8:03

Szerintem a fox kezeli le másképp a dolgokat. De ez csak egy vélemény.

https://bugzilla.moz...g.cgi?id=116083

Brühühü. 6 éves bug és nem javították ki.

Addig csináltam egy ilyent:
#main pre.mass {
  background-color: Transparent;
  border: none;
  padding: 0px;
  font-size: 8pt;
  font-family:"Microsoft Sans Serif",Helvetica,Arial;
}

Aztán FireFox mondjon le.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1227 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 23:05

Sziasztok!

CSS legördülő menü készítésében szeretném a segítségeteket kérni. Böngésző programokat érintő kompatibilitási problémáim adódtak egy weblap összállítása közben.

Erről a készülő oldalról van szó.

IE 7 és Firefox alatt jól működik a menürendszer. Opera alatt viszont ha az egeret az első menüpont ('magunkról') fölé viszem, akkor a legördülő menü és maga a menüpont vibrálni kezd, nem működik megfelelően.

Hogyan lehetne ezt rendbetenni, hogy az Opera is szépen jelenítse meg a menüt? Légyszives segítsetek, valamilyen leírás vagy útmutatás formájában. (Már sok időt fordítottam a hiba keresésére. Ennek ellenére azonban még nem jártam sikerrel. Viszonylag kezdetlegesek még az ismereteim a HTML-t és a CSS-t illetően.)

Az oldalon a kép alatti linkkel a menu_style.css file-t meg tudjátok nézni.

Előre is köszi.

€uro

#1228 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 16:07

Azt hogyan lehet elérni, hogy egy DIV-ekkel részekre (fejléc, lábléc, menürész, tartalom, stb.) osztott, CSS formázással készült oldalon egy adott link (htm lap) tartalma annak csak egy bizonyos részén jelenjen meg? Tehát csak az adott cél "dobozban"

Olyasmire gondolok mint ahogyan az iFrame és Frame-es helyekre lehet hivatkozni a Target szóval a linkek paraméterezésekor.

Azt szeretném elérni, hogy az oldal tartalmának mindig csak azon része frissüljön amelyik tartalma valójában éppen változni fog.

#1229 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 07:55

Idézet: <Euro> - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 16:07

Azt hogyan lehet elérni, hogy egy DIV-ekkel részekre (fejléc, lábléc, menürész, tartalom, stb.) osztott, CSS formázással készült oldalon egy adott link (htm lap) tartalma annak csak egy bizonyos részén jelenjen meg? Tehát csak az adott cél "dobozban"

Olyasmire gondolok mint ahogyan az iFrame és Frame-es helyekre lehet hivatkozni a Target szóval a linkek paraméterezésekor.

Azt szeretném elérni, hogy az oldal tartalmának mindig csak azon része frissüljön amelyik tartalma valójában éppen változni fog.

AJAX a megoldás kulcsa.

#1230 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 10:08

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 7:55

AJAX a megoldás kulcsa.

Köszi, megtaláltam.

#1231 Felhasználó inaktív   bfecka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 18:32

Sziasztok!

Valaki tudna nekem segiteni egy weblapban?
1 éve vágyok már 1 oldalra de nem nagyon megy a grafika..
Hangszerek dögivel :)

#1232 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 08:16

Ez egy kicsit tág, pontosabban kéne tudni mi nem megy. Láttam, hogy a moderátor iráányított ebbe a topikba, de neked sztem egy weblapkészítő designerre lenne szükséged. Így hiretelen ezt tudom tippnek, de gugli weblapkészítés webdesign kulcsszavakra hoz egy rakat találatot.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1233 Felhasználó inaktív   bfecka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 11:08

A webgrafika..

zemélésel foglalkozok :)
Hangszerek dögivel :)

#1234 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 12:28

Van ötletetek, hogy miért nem tudom levalidálni ezt a css-t?

A warning-ok hagyján, de mi az a parsing error a 32-es sorban? :)

#1235 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 18:37

Magam sem értem, nincs benne hiba. De ha kiszeded előle a megjegyzéseket, akkor már okésnak mutatja.

Szerkesztette: N0zer0 2007. 12. 26. 18:38 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1236 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 13:59

sziasztok!

HTML levél kérdés. Miért nem megy benne a flash? Pontosabban freemail felületen megy, thonderbird- ben és gmail-ben nem megy. Tudom, hogy kliens függő, de más is tapasztalt már ilyet?

#1237 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 18:52

Lenne egy óriási kérésem!
Tudom, hogy nem ilik olyat kérni, hogy csináljátok meg nekem az oldalt, de mégis ezt fogom tenni.
Nem értek a webprogramozáshoz, csak minimális szinten.
Az a baj, hogy egy free tárhelyen vagyok.
Van egy portál rendszerem, amit megcsináltam frankón localhoston, és működik is, csak kisebb kellemetlenségek értek.
Mégpedig az, hogy ha beírom a böngésző címsorába, hogy www.valami.akármi.hu/?q=admin (drupalról van szó), akkor az első (alapértelmezett) írás tölt be. Az ami a www.valami.akármi.hu beírásakor.
Törtem a fejem a megoldáson, és jutottam egy megoldásra, amit sajnos nem tudok kivitelezni.

Kéne egy 2 frames oldal, aminek a felső részébe van egy beviteli mező, és egy OK gomb (ami jó lenne, ha default lenne, tehát Enter leütés egyenértékű legyen vele). A működést úgy képzeltem el, hogy beírom az url-t a beviteli mezőbe, majd OK-ra kattintok, és betltődik a kért oldal a másik frame-ben.
Ezt nem látnák az userek, mert ha csak kattintgatnak tökéletes az oldal, de ha én adminkodom, akkor nekem sokszor pontos címet kéne beírnom, tehát nem megfelelő ha csak oda katingatok. Többek közt azért sem, mert ha kirakom a karbantartás oldalt, akkor nem bírok be jelentkezni.
Ha vaaki tudna segíteni, akkor úgy kéne megoldani, hogy felni frame-ben legyen maga az oldal, az alsóban meg a beviteli mező.
Ha valaki megcsinálná nekem, nagyon sokat segítene. Szerintem nem lehet sok munka megcsinálni.
HTML a megfelelő nekem? Vagy PHP?

#1238 Felhasználó inaktív   aspirany 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 21:35

Sziasztok Ajaxos kérdésem lenne!

Egy html vagy php tartalmat szeretnék betölteni div-be ezzel még nincs is probléma.

De ezt szeretném megcsavarni hogy a betöltött tartalomba van egy link amire ha rákattintok a megadott div be töltse be a másik html-t

Tehát index.html ben van egy link ami a az index1.html-re mutat majd az index1.html-ben is van egy link ami az index2.html-re mutat és ezeket pl a kontent div-be tölti be.

van egy szkriptem de a második linknél IE6 ban elszáll firefoxban tökéletes.

a script:

var ajaxRequest = XMLHttpRequestObject();
var params = "";

function XMLHttpRequestObject()
{
var xmlHttp;
try{
xmlHttp = new XMLHttpRequest();
}
catch(e){
var XmlHttpVersions = new Array("MSXML2.XMLHTTP.6.0",
"MSXML2.XMLHTTP",
"Microsoft.XMLHTTP");
for(var i=0;i<XmlHttpVersions.length && !xmlHttp;i++)
{
try{
xmlHttp = new ActiveXObject(XmlHttpVersions[i]);
}
catch(e){}
}
}
if(!xmlHttp)
alert("Nincs Ajax Támogatás");
else
return xmlHttp;
}

//funkcio a XMLHttpRequest meghívásához.
function processajax (obj, serverPage){
//Get metódus az adatokhoz
ajaxRequest.open("GET", serverPage);
ajaxRequest.setRequestHeader("Content-Type","application/x-www-form-urlencoded; charset=utf-8");
ajaxRequest.onreadystatechange = function() {
if (ajaxRequest.readyState == 4 && ajaxRequest.status == 200) {
document.getElementById(obj).innerHTML = ajaxRequest.responseText;
}

ajaxRequest.send(null);
}

a linkek : <a href="#" onclick="processajax('kontent','index1.html');">tovább</a>

köszönöm a segítséget.

#1239 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 03:02

Sziasztok. Van egy HTML lapom egy formmal és rengeteg beviteli mezővel (3000+). Van arra megoldás, hogy ezt valahogy kiírjam (adatbázisba vagy txt-be) úgy, hogy ne gépeljem be az összes változónevet mint a php-ban? Mondjuk egy txt-be elválasztva vagy excel vagy akármi, ami lekezeli és nem kell gépelni változóneveket.

Tehát nem a php fwrite függvényében szeretném megadni a változókat sorban, mert iszonyat körülményes és lassú lenne ennyit begépelni.

Szerkesztette: PaLa 2008. 02. 04. 03:12 -kor

#1240 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 07:43

Nem nagyon vágom a kérdést, de sztem használj tömböt, azt elég csak számozni. Ezt a PHP-s topikba kellett volna.

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.