HWSW Informatikai Kerekasztal: HTML kérdés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HTML kérdés Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 23. 15:10

Olyan megoldás szerintem nincsen, én legalábbis nem tudok olyan html parancsot ami a fájlokhoz hozzáfér futásidőben.
Esetleg csinálj egy olyat, ha már nem akarsz dolgozni vele sokat, hogy dir /b >lista.html, és utána az összes fájl elé bekopizod az <a href=" szöveget, mögé meg a ">klikk</a> -t...
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1342 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 15:25

Listám van, nem az a kérdés, hanem hogy hogyan hozzam létre a href tagot hogy ne egyesével kelljen minden sorban. Nem futásidőben akarom.

Az alsó állapotból kéne a felül láthatóba eljutni minden sorban. És itt százas nagyságrend a sorok száma, úgyhogy az egyesével létrehozom a hivatkozást nem épp járható megoldás.
<a href="AA010.html">AA010</a><br />
<a href="AA040.html">AA040</a><br />
AA050.html<br />
AB000.html<br />
AB010.html<br />

Szerkesztette: Mumia 2009. 03. 23. 15:31 -kor

#1343 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 16:02

Passz.
Vagy kézimunka (ez nagyon sanszos), vagy elkezdesz programot írni rá.
A php fut parancssorban is, simán letöltöd, kicsomagolod egy könyvtárba és a php.exe után paraméterekben megadod amit korábban beírtam kódot, majd pedig >kimenet.html -be irányítod, nem a képernyőre...:
c:\php\>php.exe script.php >kimenet.html

(ezt amúgy tetszés szerint batch fájlba is rakhatod és ütemezheted)

a script.php-be pedig ezt írod:
<?php
$file_dir=".";
$dir=opendir($file_dir);
   while ($file=readdir($dir))
   {
       if (substr($file,-5) ==".html") {
 echo '<a href="'.$file.'">'.substr($file,0,-5).'</a>';
       }
   }
?>

Szerkesztette: Gyulavitéz 2009. 03. 23. 16:11 -kor

#1344 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 13:48

Már gondolkoztam a programíráson, amikor beugrott, hogy bazz egy táblázatkezelővel simán megoldható.

#1345 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 19:00

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 14:40

Ja hát azt nem mondtad, hog yilyen sok lenne a kérdés.
Akkor viszont oldalanként kell letárolnod a válaszokat, nem a legvégén.
Ennyi kérdésnél van egy olyan előérzetem, hogy nem is fog mindenki végigmenni mindegyiken, és így legalább a megválaszoltak rendelkezésedre állnak majd még ha nem is bírta végig az összeset...

Oké, és milyen indexxel lehet összefűzni utána az adatfileokat, hogy tudjam, hogy aki az első filéban letárolt adatot adta, az a végén mit válaszolt?

#1346 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 08:20

PaLa! Nem is értem a kérdést. Miért, ha egyben lenne, hogy csinálnád?

#1347 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 08:35

Szerintem arra gondol, hogy honnan tudja, hogy a bejövő oldalakból melyek tartoznak össze, nehogy egy ember első oldalas értékeit egy másik kitöltő második oldalával párosítsa össze. Kell valami uid-t generálni minden kitöltőnek ami megmarad amíg az összes oldalt ki nem tölti.

#1348 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 08:56

Most olyan problémám van, hogy adott egy html dokumentum és egyes részei egyszerűen nem láthatóak dreamweaverben ha megnyitom browserben a html-t ott vannak.

#1349 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 12:01

Mumia: szerintem te kinőttél már a dreamweaverből. Programozó jómunkásemberhez méltóan írhatnád a html-t kézzel. Egyébként valami különleges karakter zavaró hatására tippelek.

más: tudtok olyan oldalt, ahol sok EGYSZERŰ template sablon van fent? Találtam már egy csomó oldalt, temérdek template, legtöbb ingyen, de iszonyat összetettek és giccsesek. Valami olyat keresnék, ami letisztultan egyszerű: 1 keskeny hasábra gondoltam elrendezésnek középre, fent header, menüsor, tartalom, szöveges footer. Világos/fehér háttér, hozzá passzoló egyszerű színek, minimum grafika.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1350 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 12:30

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 9:20

PaLa! Nem is értem a kérdést. Miért, ha egyben lenne, hogy csinálnád?

Ha egyben van, akkor az összes változót a következő oldalon php-vel ki tudom írni egy adatsorba fwrite függvénnyel.

Viszont nem tudok megoldást arra, hogy hogyan tudom kezelni az adatokat, ha több oldal is van.

#1351 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 12:34

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 9:35

Szerintem arra gondol, hogy honnan tudja, hogy a bejövő oldalakból melyek tartoznak össze, nehogy egy ember első oldalas értékeit egy másik kitöltő második oldalával párosítsa össze. Kell valami uid-t generálni minden kitöltőnek ami megmarad amíg az összes oldalt ki nem tölti.

És az UID-t hogy rakom be? Cookieban tárolom és lekérem?

Szer.: Megoldottam. Az UID-t viszem tovább hidden text-ként, és így oldalanként ki tudom írni az adatokat egy filéba, és a végén összefűzöm őket.

Összességében köszi a segítséget, mert a hidden mezőt és az uid-t is megtanultam :)

Szerkesztette: PaLa 2009. 03. 25. 13:14 -kor

#1352 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 18:49

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 12:01

Mumia: szerintem te kinőttél már a dreamweaverből. Programozó jómunkásemberhez méltóan írhatnád a html-t kézzel. Egyébként valami különleges karakter zavaró hatására tippelek.

más: tudtok olyan oldalt, ahol sok EGYSZERŰ template sablon van fent? Találtam már egy csomó oldalt, temérdek template, legtöbb ingyen, de iszonyat összetettek és giccsesek. Valami olyat keresnék, ami letisztultan egyszerű: 1 keskeny hasábra gondoltam elrendezésnek középre, fent header, menüsor, tartalom, szöveges footer. Világos/fehér háttér, hozzá passzoló egyszerű színek, minimum grafika.

az volt a baja, hogy dinamikusan elrejthetőek az oldal egyes részei javascriptből, hogy csak azok a részek jelenjenek meg amik éppen szükségesek. De érdekes módon nem csak azok a részek hiányoztak amik elrejthetőek, de amúgy is bajos mert dreamweaver belefagy a html megnyitásába, csak akkor nyitja meg, ha feldarabolom kisebb részekre, 12Mb a html file. De ez még annyira nem probléma nekem úgyis csak a struktúrája kell a html-nek a tartalom amit le akarok benne cserélni.

#1353 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 20:59

(Az mi a franc, ami 12 mega html-ben? Azt már a böngésző se bírja sokszor lerenderelni ha sok benne az ojjektum)

#1354 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 23:22

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 20:59

(Az mi a franc, ami 12 mega html-ben? Azt már a böngésző se bírja sokszor lerenderelni ha sok benne az ojjektum)

A böngésző simán behozza. Egyébként táblázatokkal van telepakolva.

#1355 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 06. 08:08

Html karakter kódolást sosem értettem pontosan, akár ezt is megvilágíthatná valaki de konkrétan:
dreamweaver alapból utf-8ban akar weblapot csinálni, szerverek viszont iso-8859-2 használják,
az már feltünt tökmind1 milyen kódolású a weblap akkor is szerver kódolásában fog megjelenni.

dreamweavert át lehet állítani iso-8859-2  viszont ha design felületen írok akkor ékezetes betűk special charaterként jelennek meg a kódban pl: &ouml; &uuml; &oacute; ami ugye normális, de elég átláthatatlanná teszi, viszont ha a kódba írok ott marad sima ö ü ó karakter. Hogy tudom rávenni design felületen se használjon kódokat? Másik kérdés, iso-8859-2 kódolásban a html végülis ANSI-nek felel meg. vagy a kettő ugyanaz..?

#1356 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 07:38

Idézet: gbr - Dátum: 2009. okt. 6., kedd - 8:08

Html karakter kódolást sosem értettem pontosan, akár ezt is megvilágíthatná valaki de konkrétan:
dreamweaver alapból utf-8ban akar weblapot csinálni, szerverek viszont iso-8859-2 használják,
az már feltünt tökmind1 milyen kódolású a weblap akkor is szerver kódolásában fog megjelenni.

dreamweavert át lehet állítani iso-8859-2  viszont ha design felületen írok akkor ékezetes betűk special charaterként jelennek meg a kódban pl: &ouml; &uuml; &oacute; ami ugye normális, de elég átláthatatlanná teszi, viszont ha a kódba írok ott marad sima ö ü ó karakter. Hogy tudom rávenni design felületen se használjon kódokat? Másik kérdés, iso-8859-2 kódolásban a html végülis ANSI-nek felel meg. vagy a kettő ugyanaz..?

Fu, nem használok DW-t már jópár éve. De a design felületen ha írsz, akkor az forgatja a dolgokat HTML-re. Ezért változnak az ékezetes karakterek. De rá lehet erőleteni egy lapra, hogy utf-legyen, a server ellenére is.

1. magának a text filenak a kódolása
2. meta tagben ugye
3. php header fgv.

E 3 együtt használatos nálam pl. (bár mostanában full utf serverre dolgozok főleg.)

És egy kérdés: Bankkártyás fizetésről webshopban ki mit tud? Hol lehet ennek utána ovlasni? Lehet kicsit rossz helyen kérdezem, de a sok cikk között elvész a haszon alapon, ezt a topicot megtaláltam, nem eresztem :p

Köszi!

#1357 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 08:01

Idézet: e-lias - Dátum: 2009. okt. 7., szerda - 8:38

És egy kérdés: Bankkártyás fizetésről webshopban ki mit tud? Hol lehet ennek utána ovlasni? Lehet kicsit rossz helyen kérdezem, de a sok cikk között elvész a haszon alapon, ezt a topicot megtaláltam, nem eresztem :p

Köszi!

:offtopic:  Csináltam tavaly egy CIB bankos bankkártyás fizetést egy webshophoz. Első lépésben a számlatulajdonosnak kell szerződnie a bankkal, és azután adnak a csatlakozáshoz belépési adatokat és titkosító kulcsot a fejlsztéshez. Dokumentáció is van, de a bankos supportos faszi fél oldalas leveléből sikerült végülis megcsinálnom, az eredetileg kapott 30-40 oldal elég értelmetlenül volt megfogalmazva, ráadásul nem is az aktuális verziót dokumentálta. Lehet teszteni egy sandbox felülettel (nem generál valós pénzforgalmat, lehet játszadozni), de piszkosul bonyolult volt megírni az egészet, mert a háttérben ajax hívásokkal és html header válaszokkal, kódokkal operál az egész, úgy, hogy közben nem nagyon léphetsz el a "fizet.php"-ről, mert akkor már más kulcsot kapsz, időkódok, stb...

Minden bank másképp működik szerintem, nagyon utánaolvasni csak a számlavezető banknál érdemes.

#1358 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 08:14

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. okt. 7., szerda - 8:01

:offtopic:  Csináltam tavaly egy CIB bankos bankkártyás fizetést egy webshophoz. Első lépésben a számlatulajdonosnak kell szerződnie a bankkal, és azután adnak a csatlakozáshoz belépési adatokat és titkosító kulcsot a fejlsztéshez. Dokumentáció is van, de a bankos supportos faszi fél oldalas leveléből sikerült végülis megcsinálnom, az eredetileg kapott 30-40 oldal elég értelmetlenül volt megfogalmazva, ráadásul nem is az aktuális verziót dokumentálta. Lehet teszteni egy sandbox felülettel (nem generál valós pénzforgalmat, lehet játszadozni), de piszkosul bonyolult volt megírni az egészet, mert a háttérben ajax hívásokkal és html header válaszokkal, kódokkal operál az egész, úgy, hogy közben nem nagyon léphetsz el a "fizet.php"-ről, mert akkor már más kulcsot kapsz, időkódok, stb...

Minden bank másképp működik szerintem, nagyon utánaolvasni csak a számlavezető banknál érdemes.

Hálás köszönet az infóért!!!  :respect:  :respect:

#1359 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 13:35

Idézet: e-lias - Dátum: 2009. okt. 7., szerda - 9:14

Hálás köszönet az infóért!!!  :respect:  :respect:

Esetleg még ezt érdemes csekkolni, ez már önmagában is két bankot is integrál + mobilos fizetés:
http://www.bigfish.hu/hu/megoldasaink/webf...e_fizetes/index

#1360 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 12:58

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. okt. 7., szerda - 13:35

Esetleg még ezt érdemes csekkolni, ez már önmagában is két bankot is integrál + mobilos fizetés:
http://www.bigfish.hu/hu/megoldasaink/webf...e_fizetes/index

THX, lesem!

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »